Tudóstér: Vargáné Csobán Katalin publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 66 Open Access: 19
2024
  1. Elmohandes, N., Vargáné Csobán, K.: Advanced Technology's Role in the Hospitality Industry's Hiring Process.
    In: "Új turizmus? - Lehetőségek és kihívások" XIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia Tanulmánykötet. Szerk.: Albert Tóth Attila, Happ Éva; Kőmíves Csaba, Printz-Markó Erzsébet, Széchenyi István Egyetem, Győr, 59-67, 2023. ISBN: 9786156443199
  2. Sőrés, A., Horváth, P., Vargáné Csobán, K.: A gazdasági változások hatásai a vidéki területek népességére, különös tekintettel az elvándorlásra.
    In: Digitális gazdaság és fenntartható fejlődés: a pénzügy, számvitel, menedzsment, valamint társadalom-és viselkedéstudomány legújabb trendjei / Csernicskó István, Orosz Ildikó, Bacsó Róbert, Pojda-Noszik Nina, Makarovics Viktória, Loszkorih Gabriella, Sztojka Natália, Pataki Gábor, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász, 398-399, 2024. ISBN: 9786178276911
  3. Vargáné Csobán, K., Medve, A., Molnár, A.: Az egyházi kulturális örökség bemutatásának lehetőségei a fogyasztói elvárások tükrében.
    In: I. Nemzetközi Látogatógazdaság Konferencia Absztraktkötet: Helyek, látogatók és együttműködések : Absztraktkötet. Szerk.: Debreceni János, Benke Eszter, Magyar Táncművészeti Egyetem, Budapest, 124-125, 2024. ISBN: 9786156342799
  4. Vargáné Csobán, K., Pető, K., Sőrés, A.: Sustainable agritourism through social empowerment in the age of generational transition.
    In: Agritourism is more! 2nd World Agrotourism Congress : Book of abstracts, [s.n.], Bozen, 14, 2024.
  5. Vargáné Csobán, K., Pető, K., Sőrés, A.: Technological innovations in heritage tourism.
    In: Technology Enabled Competitiveness and Experiences in Tourism, Hospitaliy and Events : Conference proceedings, Hotelschool the Hague, Amsterdam, 53-54, 2024. ISBN: 9789090381466
  6. Molnár, A., Vargáné Csobán, K.: Újjászülető kastélyok - magyarországi kastélyok turisztikai hasznosítása.
    Debr. szle. 32 (2), 169-180, 2024.
2023
  1. Vargáné Csobán, K., Molnár, A., Kiss, M.: A Z generáció fogyasztói elvárásai az örökségturizmusban.
    In: V. Nemzetközi Turizmusmarketing Konferencia: A turizmus korszakváltása - Okos desztinációk és okos magatartás válságok idején: Absztraktkötet. Szerk.: Csóka László, Csapó János, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar, Marketing és Turizmus Intézetet, Pécs, 29-30, 2023. ISBN: 9789636261153
  2. Vargáné Csobán, K.: Cultural heritage as a key driver for sustainable tourism development in Hungary: the" Route of Medieval Churches" Project.
  3. Novoselova, O., Simon, J., Kemény, I., Zhu, K., Vargáné Csobán, K., Balogh, A., Dávid, L.: Exposure of valenced fake news frames to country brand equity and the role of news credibility in this process.
    Manag. Market. 18 (2), 145-171, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
  4. Vargáné Csobán, K., Molnár, A.: Interaktív interpretáció a kastélyturizmusban.
    In: "Új turizmus? - Lehetőségek és kihívások" XIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia Tanulmánykötet. Szerk.: Albert Tóth Attila, Happ Éva; Kőmíves Csaba, Printz-Markó Erzsébet, Széchenyi István Egyetem, Győr, 159-169, 2023. ISBN: 9786156443199
  5. Molnár, A., Kiss, M., Vargáné Csobán, K.: Kastélyok a modern korban: a Z generáció fogyasztói szokásainak hatása az örökségturisztikai attrakciók bemutatására.
    In: "Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XI." : Nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Horváth Adrienn, Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 32-33, 2023. ISBN: 9789634905189
  6. Molnár, A., Vargáné Csobán, K.: Megelevenedő történelem - kastélyturizmus a 21. században.
    Egy. élet. 62 (5), 24-25, 2023.
  7. Zhu, K., Cheng, Y., Zang, W., Zhou, Q., El, A., Mousazadeh, H., Kabil, M., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Multiscenario Simulation of Land-Use Change in Hubei Province, China Based on the Markov-FLUS Model.
    Land. 12 (4), 1-27, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q3 Global and Planetary Change
    Q1 Nature and Landscape Conservation
  8. Vargáné Csobán, K., Horváth, P., Sőrés, A., Pető, K.: Sustainable gastronomy as a key driver in agritourism development in Eastern Hungary.
    In: International Workshop on Agritourism : 2022 Conference Proceedings. Szerk.: Lisa Chase, Chadley Hollas, Xinyi Qian, Claire Whitehouse, University of Vermont, Burlington, 112-116, 2023.
2022
  1. Vargáné Csobán, K., Molnár, A.: "Játék a kastélyban" - interaktív programok az örökségturizmusban.
    Falu. 37 (4), 5-18, 2022.
  2. Vargáné Csobán, K., Molnár, C., Varga, I., Szűcs, C., Dávid, L.: A desztinációfejlesztés lehetőségei Hajdúszoboszlón a vendégek és a vendéglátók véleményének tükrében.
    TVT. 7 (4), 4-19, 2022.
  3. Sőrés, A., Fekete, -., Vargáné Csobán, K.: A közfoglalkoztatás területi különbségei, jelentősége Hajdú-Bihar megyében.
    In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban X. : Nemzetközi tudományos konferencia : Rezümékötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 17-18, 2022. ISBN: 9789634904366
  4. Vargáné Csobán, K., Tóth, A., Sánta, Á., Molnár, C., Pető, K., Dávid, L.: Assessment of the tourism sector in a hungarian SPA town: A case-study of Hajdúszoboszló.
    GTG. 45 (Suppl.4), 1543-1551, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q3 Geography, Planning and Development
  5. Kabil, M., Abouelseoud, M., Alsubaie, F., Hassan, H., Varga, I., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Evolutionary Relationship between Tourism and Real Estate: Evidence and Research Trends.
    Sustainability. 14 (16), 1-19-, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  6. Safarov, B., Al-Smadi, H., Buzrukova, M., Janzakov, B., Ilies, A., Grama, V., Ilies, D., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Forecasting the volume of tourism services in Uzbekistan.
    Sustainability. 14 (13), 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  7. Vargáné Csobán, K., Tóth, A., Sánta, Á.: Hajdúszoboszló turisztikai vendégforgalmának elemzése a COVID-19 járványt megelőző évtizedben.
    Falu. 37 (1), 67-84, 2022.
  8. Elmohandes, N., Vargáné Csobán, K.: Industrial 4.0 Revolution: Can it Positively Step into a Sustainable Hospitality?.
    Apstract. 16 (2), 1-8, 2022.
  9. Vargáné Csobán, K.: Technological Innovations in Event Sport Tourism: Case Study of the 2021 Sabre World Cup in Budapest in Hungary.
    In: Digital Transformation and Innovation in Tourism Events / Hassan, Azizul, Routledge, London, 135-145, 2022. ISBN: 9781003271147
  10. Vargáné Csobán, K., Elmohandes, N., Serra, G., Pető, K.: The impacts of technological advancements on sports events tourism.
    In: THE INC 2022: Tourism, Hospitality & Events Innovation and Resilience during Uncertainty / (szerk.) Anna Farmaki, Cyprus University of Technology, Limassol, 41-42, 2022. ISBN: 9789963697427
  11. Vargáné Csobán, K., Tóth, A., Pető, K., Sőrés, A.: The impacts of the COVID-19 pandemic on residents' attitudes to tourism development - case study of a Hungarian spatown.
    In: THE INC 2022: Tourism, Hospitality & Events Innovation and Resilience during Uncertainty / (szerk.) Anna Farmaki, Cyprus University of Technology, Limassol, 43-44, 2022. ISBN: 9789963697427
  12. Kabil, M., AbdAlmoity, E., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Tourism centres efficiency as spatial unites for applying blue economy approach: A case study of the Southern Red Sea region, Egypt.
    PLoS One. 17 (7), 1-10, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  13. Molnár, A., Vargáné Csobán, K.: Újjászülető kastélyok - a Sopron-Fertő turisztikai térség kastélyainak turisztikai célú hasznosítása.
    In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban X. : Nemzetközi tudományos konferencia : Rezümékötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 22-23, 2022. ISBN: 9789634904366
2021
  1. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: An analysis of overtourism based on residents' attitudes in Hajdúszoboszló.
    In: 3rd Spa Towns International Scientific Conference / Szabó Zoltán, Bujdosó Zoltán, Hungarian Spa Towns Association Society, Gyomaendrőd, 16, 2021. ISBN: 9786158122665
  2. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: A túlzott mértékű turizmus Hajdúszoboszlón lakossági attitűdök alapján.
    In: III. Fürdővárosok Nemzetközi Tudományos Konferencia. Kivonat-kötet : Az elhangzó előadások rövid kivonatainak gyűjteménye. Szerk.: Szabó Zoltán, Hojcska Ágnes Erzsébet, Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület, Gyomaendrőd, 16, 2021. ISBN: 9786158122658
  3. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: A túlzott mértékű turizmus Hajdúszoboszlón lakossági attitűdök alapján: An analysis of overtourism based on residents' attitudes in Hajdúszoboszló.
    In: Spa town inspiration. Ed.: by Zoltán Szabó, Ágnes Erzsébet Hojcska, Zoltán Bujdosó, Magyar Fürdővárosok Szövetsége, Hajdúszoboszló, 234-245, 2021, (Science papers of the spa towns, ISSN 2677-0814 ; 3.) ISBN: 9786158205603
  4. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: A turizmus hatásainak megítélése Hajdúszoboszló lakosságának körében.
    Gazdálkodás. 5 430-447, 2021.
  5. Vargáné Csobán, K., Sőrés, A.: Challenges of the Development of Culinary Tourism in the Balaton tourism region.
    In: 15th International Conference on Economics and Business : Challenges in the Carpathian Basin : Global Challenges - Local Answers. Interdependencies or Slobalisation? / Executive ed. Nagy Benedek; Ed. Bíró Bíborka Eszter, Csata Andrea, György Ottilia, Kassay János, Koroseczné Pavlin Rita, Madaras Szilárd, Pál László, Péter Katalin, Szőcs Attila, Tánczos Levente József, Telegdy Balázs, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 1322-1337, 2021. ISBN: 9789735327521
  6. Berghauer, S., Kóródi, M., Nagy, B., Szitás, P., Vargáné Csobán, K.: Turizmus a Kárpát-medencében.
    DEBRECENI CAMPUS Nonprofit Közhasznú Kft., Debrecen, 188 p., 2021. ISBN: 9789639822771
2020
  1. Vargáné Csobán, K., Horváth, P., Sőrés, A., Deák, A.: A fenntarthatóság követelményeinek értékelése a turizmusfejlesztésben a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség példáján.
    In: Kreativitás, változás, reziliencia: III. Nemzetközi Turizmusmarketing Konferencia. Absztraktkötet. Szerk.:: Csapó János, Csóka László, Mátyás Judit, Raffay Zoltán, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar (PTE KTK), Pécs, 83-84, 2020. ISBN: 9789634295051(pdf)
2019
  1. Dávid, L., Bácsné Bába, É., Vargáné Csobán, K.: Foreword.
    Journal of Tourism Challenges and Trends 12 7, 2019.
2018
  1. Vargáné Csobán, K.: Complex tourism products as tools for development in rural areas: a case study from Eastern Hungary.
    In: 1st World Congress on Agritourism: Book of abstracts, Eurac Research, Bolzano, Olaszország, 37, 2018.
  2. Dávid, L., Remenyik, B., Molnár, C., Baiburiev, R., Vargáné Csobán, K.: The impact of the Hungaroring Grand Prix on the hungarian tourism industry.
    Event Management. 22 (4), 671-674, 2018.
  3. Könyves, E., Vargáné Csobán, K., Lengyel, P., Füzesi, I.: Turisztikai vállalkozások menedzsmentje.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 117 p., 2018. ISBN: 9789634901914
  4. Vargáné Csobán, K.: Utazásszervezés.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 165 p., 2018. ISBN: 9789634901884
2017
  1. Vargáné Csobán, K., Tóth, E.: A hallgatói elégedettség interkulturális aspektusainak vizsgálata.
    Taylor. 9 (1), 209-217, 2017.
  2. Füzesi, I., Lengyel, P., Vargáné Csobán, K., Szilágyi, R.: Development of ICT Support of Hungarian Meat Sector.
    KSS. 1 (2), 99-109, 2017.
  3. Sőrés, A., Kovács, É., Szabó, B., Vargáné Csobán, K.: Evaluation of Rural Tourism in Berettyóújfalu District: Review on Agriculture and Rural Development.
    Rev. Agric. Rural Dev. 6 (1-2), 168-175, 2017.
2016
  1. Vargáné Csobán, K., Könyves, E.: A gasztronómia interkulturális dimenziói.
    In: Turizmus és Innováció VIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia: Absztrakt füzet, Széchenyi István Egyetem, Győr, 21-22, 2016.
  2. Füzesi, I., Lengyel, P., Vargáné Csobán, K., Szilágyi, R.: Analysis of ICT support of Hungarian meat sector.
    J. Agric. Inform. 7 (2), 60-69, 2016.
  3. Vargáné Csobán, K., Serra, G.: A sportturizmus lehetőségei a vidékfejlesztésben az Észak-Alföldi régió példáján.
    Köztes Eur. 8 ((1-2)), 145-156, 2016.
  4. Vargáné Csobán, K., Könyves, E., Czellér, M.: Intercultural communication bias in tourism.
    In: Ways of Seeing, Ways of Being: Representing the Voices of Tourism : CERLIS conference 2016 University of Bergamo 23-25 June 2016 : Book of abstracts / University, of Bergamo, University of Bergamo, Bergamo, Olaszország, 18, 2016.
  5. Serra, G., Vargáné Csobán, K.: Veterán sportolók utazási szokásainak vizsgálata.
    In: Turizmus és innováció: VII. Nemzetközi Turizmus Konferencia 2016: Tanulmányok. Szerk.: Ivancsóné Horváth Zsuzsa, Darabos Ferenc, Széchenyi István Egyetem, Győr, 235-245, 2016. ISBN: 9786155391811
2015
  1. Vargáné Csobán, K., Könyves, E.: Gastronomy and culture.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 162 p., 2015. ISBN: 9789634738282
  2. Könyves, E., Vargáné Csobán, K.: Gasztronómia és turizmus: elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 120 p., 2015.
  3. Vargáné Csobán, K., Szabó, B., Sőrés, A.: Gasztronómiai turizmus: nemzetközi kitekintés.
    In: "Tudásgazdaságra építő, kreatív város-, és térségfejlesztés megalapozása a Debreceni Egyetem képzési és tudományos kapacitására építve felsőoktatási szolgáltatások kiterjesztése Kisvárda társégére" című projektben elért eredmények. Szerk.: Lővei Attila, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 12-18, 2015. ISBN: 9789631241259
  4. Vargáné Csobán, K., Szabó, B.: The impacts of Turkish cuisine on the Hungarian gastronomy.
    In: Gastronomy and culture. Ed.: by Vargáné Csobán Katalin, Könyves Erika, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 67-83, 2015. ISBN: 9789634738282
2014
  1. Könyves, E., Vargáné Csobán, K.: Marketing of health tourism destinations in Hungary.
    In: Az egészség fókuszai a turizmusban. III. Nemzetközi Turizmus Konferencia : Program és előadás kivonatok. Szerk.: Fenyves Veronika, Könyves Erika, Nagy Adrián Szilárd, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 30-31, 2014. ISBN: 9789634737131
  2. Vargáné Csobán, K., Serra, G.: The role of small-scale sports events in developing sustainable sport tourism - a case study of fencing.
    Apstract. 8 (4), 17-22, 2014.
  3. Vargáné Csobán, K., Serra, G.: The role of small-scale sports events in developing sustainable sport tourism - a case study of fencing.
    In: Az egészség fókuszai a turizmusban. III. Nemzetközi Turizmus Konferencia : Program és előadás kivonatok. Szerk.: Fenyves Veronika, Könyves Erika, Nagy Adrián Szilárd, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 52-53, 2014. ISBN: 9789634737131
2013
  1. Hevessy, G., Vargáné Csobán, K.: Guest satisfaction survey at the Aquaticum Debrecen Thermal and Wellness Hotel.
    Apstract. 7 (1), 53-56, 2013.
  2. Ugurlu, K., Vargáné Csobán, K.: The Role of Common Historical Heritage in Promoting Tourism Between Turkey and Hungary.
    In: Oxford, School of Hospitality Management 6th International Conference on Services Management : Conference proceedings / Levent Altinay; Vinnie Jauhari; Muzaffer Uysal (Editor), Oxford Brookes University, Oxford, UK, 579-597, 2013. ISBN: 978187364081/4
2009
  1. Vargáné Csobán, K., Bauerné Gáthy, A.: An Analysis of the Strategies for Sustainable Development Based on the Principles of Sustainable Tourism.
    In: 4th Aspects and Visions of Applied Economics and Informatics. Vols. 1-2.. Szerk.: Nábrádi A., Nagy Sz. A., Dékán T-né Orbán I., Fenyves V., Lazányi J., Várallyai L, Debreceni Egyetem, Debrecen, 984-990, 2009. ISBN: 9789639732834
  2. Tar, I., Wiwczaroski, T., Vargáné Csobán, K.: Improving ESP Teaching through Collaboration.
    ESP World. 8 (1), 1-6, 2009.
  3. Vargáné Csobán, K., Bauerné Gáthy, A.: Long-term government responses to sustainable tourism development: principles and strategies.
    Apstract. 3 (3-4), 89-93, 2009.
2008
  1. Vargáné Csobán, K.: Conceptual approaches to sustainable tourism development - interpretations by local planners in rural areas.
    In: Agrarian Perspectives XVII. European Trends in the Development of Agriculture and Rural Areas : International Scientific Conference : Prague, Czech September 16th - 17th, 2008. Ed.: Miroslav Svatos ; Czech University of Life Sciences Prague the Faculty of Economics and Management, [Czech University of Life Sciences Prague], Praha, 317-321, 2008.
2007
  1. Vargáné Csobán, K., Józsáné Kristóf, E.: A fenntartható fejlődés oktatásának tematikája a többlépcsős képzés szaknyelvi programjában.
    Porta Lingua. 237-244, 2007.
  2. Vargáné Csobán, K.: Lakossági attitűdvizsgálatok a turizmusfejlesztésről.
    Agrártud. közl. 26 220-227, 2007.
  3. Vargáné Csobán, K., Ceská Zemedelská Univerzita V Praze (Praha).: Social Aspects of Tourism Carrying Capacity in Rural Areas.
    In: Agrarian Prospects XVI. : European Trends in the Development of Agriculture and Rural Areas : International Scientific Conference. Ed.: Miloslav Svatos, Michael Lostak, Roman Zuzak ; Ceská Zemedelská Univerzita V Praze, Provozne Ekonomická Fakulta, Czech University of Life Sciences, Prága, 809-816, 2007.
2006
  1. Józsáné Kristóf, E., Vargáné Csobán, K.: A fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretek közvetítése a gazdasági szaknyelvi órán.
    Porta Lingua. 1 217-221, 2006.
  2. Vargáné Csobán, K.: Az ökocimkék jelentősége a turizmusban = The significance of ecolabels in tourism.
    Agrártud. közl. 20 (Klsz.), 118-124, 2006.
2005
  1. Vargáné Csobán, K.: A turizmus fenntarthatóságának értékelése.
    Agrártud. közl. 16 (Klsz.), 414-421, 2005.
feltöltött közlemény: 66 Open Access: 19
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK