Tudóstér: Pető Károly publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 163 Open Access: 38
2023
  1. Vargáné Csobán, K., Horváth, P., Sőrés, A., Pető, K.: Sustainable gastronomy as a key driver in agritourism development in Eastern Hungary.
    In: International Workshop on Agritourism : 2022 Conference Proceedings. Szerk.: Lisa Chase, Chadley Hollas, Xinyi Qian, Claire Whitehouse, University of Vermont, Burlington, 112-116, 2023.
2022
  1. Kovács, S., Bácsné Bába, É., Bács, Z., Pető, K., Fenyves, V., Vllasaj, K., Helmeczi, A., Szabados, G.: An approach to the understanding of sports civil organizations' activity and management in Hungary.
    J. Bus. Econ. Manag. 23 (2), 343-363, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
    Q2 Economics and Econometrics
  2. Vargáné Csobán, K., Tóth, A., Sánta, Á., Molnár, C., Pető, K., Dávid, L.: Assessment of the tourism sector in a hungarian SPA town: A case-study of Hajdúszoboszló.
    GTG. 45 (Suppl.4), 1543-1551, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q3 Geography, Planning and Development
  3. Ganchimeg, G., Pető, K.: Impact of the mining and agriculture sector on the Mongolian economy.
    Oradea J. Bus. Econ. 7 (1), 74-85, 2022.
  4. Vargáné Csobán, K., Elmohandes, N., Serra, G., Pető, K.: The impacts of technological advancements on sports events tourism.
    In: THE INC 2022: Tourism, Hospitality & Events Innovation and Resilience during Uncertainty / (szerk.) Anna Farmaki, Cyprus University of Technology, Limassol, 41-42, 2022. ISBN: 9789963697427
  5. Vargáné Csobán, K., Tóth, A., Pető, K., Sőrés, A.: The impacts of the COVID-19 pandemic on residents' attitudes to tourism development - case study of a Hungarian spatown.
    In: THE INC 2022: Tourism, Hospitality & Events Innovation and Resilience during Uncertainty / (szerk.) Anna Farmaki, Cyprus University of Technology, Limassol, 43-44, 2022. ISBN: 9789963697427
  6. Ganchimeg, G., Pető, K.: What Type of Households in Mongolia Are Most Hit by COVID-19?.
    Sustainability. 14 (6), 1-20, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
2021
  1. Kovács, É., Pető, K.: A generációváltás okozta nyomás az utódokon a karcagi családi gazdaságokban.
    Régiókut. Szle. 6 (2), 69-81, 2021.
  2. Sándor, Á., Pető, K., Kovács, É.: Az ökológiai gazdálkodás megítélése a szeghalmi gazdálkodók körében.
    Gazdálkodás. közlésre elfogadva (3-4), 1-11, 2021.
  3. Pető, K.: Szoboravató beszéd: Prof. Dr. Kozma András (2020. október 20.).
    Gerundium. 12 (1-2), 258-260, 2021.
2020
  1. Nagy, G., Pető, K.: Egy élet a rétek-legelők világában: Vinczeffy Imre munkássága.
    Lícium-Art Könyvkiadó Kft. :, Debrecen, 156 p., 2020. ISBN: 9789634901976
  2. Müller, A., Gabnai, Z., Bácsné Bába, É., Pfau, C., Bartha, É., Molnár, A., Pető, K.: Fitneszszolgáltatók marketingtevékenysége az Észak-alföld régióban.
    Acta Carolus Robertus. 10 (2), 117-136, 2020.
  3. Sakshi, S., Pető, K.: Online apparel shopping hesitation in India.
    Econ. Work. Capital. 2020 (1-2), 23-27, 2020.
  4. Fenyves, V., Pető, K., Szenderák, J., Harangi-Rákos, M.: The capital structure of agricultural enterprises in the Visegrad countries.
    Agric. Econ. 66 (4), 160-167, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q2 Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous)
  5. Czine, P., Török, Á., Pető, K., Horváth, P., Balogh, P.: The Impact of the Food Labeling and Other Factors on Consumer Preferences Using Discrete Choice Modeling - The Example of Traditional Pork Sausage.
    Nutrients. 12 (6), 1-18, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
  6. Novák, N., Kőmíves, P., Harangi-Rákos, M., Pető, K.: The role of rural areas in the preservation of health.
    Int. rev. appl. sci. eng. 11 (2), 157-166, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Engineering (miscellaneous)
    Q4 Environmental Engineering
    Q4 Information Systems
    Q4 Management Science and Operations Research
    Q4 Materials Science (miscellaneous)
2019
  1. Kovács, É., Pető, K., Kovács, S.: A családi munkaerő-felhasználás vizsgálata a karcagi gazdáikadók körében.
    Gazdálkodás. 63 (2), 129-138, 2019.
  2. Müller, A., Bácsné Bába, É., Gabnai, Z., Pfau, C., Pető, K.: A fitnesztrendek és új típusú mozgásformák társadalmi és gazdasági aspektusai.
    Acta Carolus Robertus. 9 (2), 109-122, 2019.
  3. Pfau, C., Pető, K., Bácsné Bába, É.: A fizikai aktivitás, mint egészségbefektetés = Physical activity as health investment.
    Egészségfejlesztés. 60 (1), 31-44, 2019.
  4. Szakály, Z., Kovács, S., Pető, K., Huszka, P., Kiss, M.: A modified model of the willingness to pay for functional foods.
    Appetite. 138 94-101, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Nutrition and Dietetics
    Q1 Psychology (miscellaneous)
  5. Fenyves, V., Pető, K., Harangi-Rákos, M., Szenderák, J.: A Visegrádi országok mezőgazdasági vállalkozásainak gazdasági és pénzügyi helyzete.
    Gazdálkodás. 63 (6), 459-473, 2019.
  6. Popovics, P., Jutkusz, L., Pető, K., Szakály, Z., Bács, Z.: Fostering innovation at University of Debrecen.
    In: Proceedings 5th CARPE Conference: Horizon Europe and beyond / Javier Orozco Messana; Juan Miguel Martínez Rubio, Editorial Universitat Politℓecnica de Valℓencia, Valencia, Spanyolország, 191-200, 2019. ISBN: 9788490487891
2018
  1. Szakály, Z., Kontor, E., Kovács, S., Popp, J., Pető, K., Polereczki, Z.: Adaptation of the Food Choice Questionnaire: the case of Hungary.
    British Food Journal. 120 (7), 1474-1488, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
    Q2 Food Science
  2. Popp, J., Pető, K., Oláh, J.: Alternatív fehérjeforrás: a rovarfogyasztás kilátásai Magyarországon.
    Falu. 32 (2), 37-46, 2018.
  3. Müller, A., Gabnai, Z., Pfau, C., Pető, K.: A magyarok táplálkozási szokásainak és tápláltsági állapotának jellemzői: szakirodalmi áttekintés.
    Táplálkozásmarketing. 5 (2), 45-55, 2018.
  4. Novák, N., Pető, K.: Az egészség megőrzése a vidéki térségeken.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap, Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 63, 2018. ISBN: 9786155837142
  5. Popp, J., Lakner, Z., Pető, K., Oláh, J.: Élelmezés- és táplálkozásbiztonság: lehetőségek és kihívások.
    Falu. 33 (1), 55-67, 2018.
  6. Szakály, Z., Pető, K.: Health behaviour, behaviour change and personalised diet.
    Journal of Advances in Health and Medical Sciences. 4 (2), 43-52, 2018.
  7. Oláh, J., Karmazin, G., Pető, K., Popp, J.: Information technology developments of logistics service providers in Hungary.
    International Journal of Logistics Research and Applications. 21 (3), 332-344, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Computer Science Applications
    Q1 Control and Systems Engineering
    Q1 Information Systems
    Q1 Management Information Systems
    Q1 Management Science and Operations Research
  8. Sakshi, S., Pető, K.: Overview of Indian fast moving consumer goods sector, focus on rural India.
    Cross Cult. Manag. J. 20 (1), 53-58, 2018.
  9. Bácsné Bába, É., Bács, Z., Pető, K., Müller, A., Pfau, C., Dajnoki, K., Molnár, A.: Önkéntesség a sportban.
    Int. J. Eng. Manag. Sci. 3 (5), 217-230, 2018.
  10. Sakshi, S., Pető, K.: Self help groups (SHGs): Micro finance in India.
    Netw. Intell. Stud. 6 (11), 43-49, 2018.
  11. Bácsné Bába, É., Fenyves, V., Szabados, G., Pető, K., Bács, Z., Dajnoki, K.: Sport Involvement Analysis in Hungary, in the North Great Plain Region.
    Sustainability. 10 (5), 1-20, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Geography, Planning and Development
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  12. Novák, N., Pető, K.: The future of the rural areas from the aspect of different economic and environmental factors.
    In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, Pannon Egyetem, Keszthely, 117, 2018. ISBN: 9789639639911
  13. Tobak, J., Nagy, A., Pető, K., Fenyves, V., Nábrádi, A.: The main factors determining effective operation in case of a family business.
    Int Jrnl of Ent Behav & Res. 24 (6), 1065-1074, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
  14. Bácsné Bába, É., Müller, A., Molnár, A., Dobay, B., Bács, Z., Pető, K.: Tourism-volunteering and sport - connections and implications from a research.
    Acta Oeconomica Universitatis Selye. 7 (2), 19-32, 2018.
2017
  1. Szakály, Z., Popp, J., Kontor, E., Kovács, S., Pető, K., Jasák, H.: Attitudes of the Lifestyle of Health and Sustainability Segment in Hungary.
    Sustainability. 9 (10), 1763-, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Geography, Planning and Development
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q3 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  2. Sakshi, S., Pető, K.: Brand Equity In Rural Markets.
    An. Univ. Oradea. Econ. Sci. 26 (1), 835-840, 2017.
  3. Sakshi, S., Pető, K.: Rural Employment Scheme In India: Review Of The Scheme Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (Mgnrega).
    An. Univ. Oradea. Econ. Sci. 26 (2), 118-126, 2017.
  4. Bai, A., Popp, J., Pető, K., Szőke, I., Harangi-Rákos, M., Gabnai, Z.: The Significance of Forests and Algae in CO2 Balance: a Hungarian Case Study.
    Sustainability. 9 (5), 1-24, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Geography, Planning and Development
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q3 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
2016
  1. Fári, M., Molnár, M., Antal, G., Domokos-Szabolcsy, É., Harangi-Rákos, M., Kurucz, E., Kralovánszky, U., Lisztes-Szabó, Z., Pető, K., Szakály, Z., Veres, S., Popp, J.: Biotechnológia, anno 1920-1938 és ma: Ereky Károly programja a fehérjeprobléma megoldásáról és napjaink feladatai.
    Szaktudás Kiadó Ház ;, Budapest, 436 p., 2016. ISBN: 9786155224676
  2. Horváth, P., Pető, K.: Concentration of agricultural and rural development european union subsidies on regional level in Hungary.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 18 (4), 99-103, 2016.
  3. Zsiborács, H., Pályi, B., Pintér, G., Popp, J., Balogh, P., Gabnai, Z., Pető, K., Farkas, I., Hegedűsné, B., Bai, A.: Technical-economic study of cooled crystalline solar modules.
    Sol. Energy. 140 227-235, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Materials Science (miscellaneous)
    Q1 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  4. Díaz Fernández, D., Csízi, I., Pető, K., Nagy, G.: Yield and Sward Composition Responses of Natural Grasslands to Treatments Meeting Sustainability.
    World Acad Sci Eng Technol. 10 717-720, 2016.
2015
  1. Szakály, Z., Pető, K., Popp, J., Jasák, H.: A fenntartható fogyasztás iránt elkötelezett fogyasztói csoport, a lohas szegmens jellemzői.
    Táplálkozásmarketing. 2 (1), 3-9, 2015.
  2. Szakály, Z., Pető, K., Popp, J., Jasák, H.: A LOHAS szegmens mérete és jellemzői Magyarországon = The size and characteristics of the LOHAS segment in Hungary.
    Táplálkozásmarketing. 2 (1), 11-30, 2015.
  3. Popp, J., Szakály, Z., Pető, K., Harangi-Rákos, M.: A sertéstenyésztés helyzete a globális kihívások tükrében.
    Állatteny. Takarm. 64 (3), 207-225, 2015.
  4. Fári, M., Kralovánszky, U., Harangi-Rákos, M., Pető, K., Szakály, Z., Csíder, I., Antal, G., Kurucz, E., Bradács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Popp, J.: Biotechnológia, anno 1917-1919: Ereky Károly víziója az élettudomány alkalmazásáról.
    Szaktudás Kiadó Ház ;, Budapest, 261 p., 2015. ISBN: 9786155224652
  5. Popp, J., Pető, K., Jámbor, A.: Cap 2013 Reform: Consistency between Agricultural Challenges and Measures.
    Apstract. 9 (3), 47-56, 2015.
  6. Kozmáné Csirmaz, É., Pető, K.: International Trends in Recreational and Wellness Tourism.
    Procedia Economics and Finance. 32 755-762, 2015.
  7. Sőrés, A., Pető, K.: Measuring of subjective quality of life.
    Procedia Economics and Finance. 32 809-816, 2015.
  8. Horváth, P., Pető, K.: The dispersion of agricultural and rural development EU funds on a regional and district level in Hungary.
    Ann. Univ. Oradea. Econ. Scien. 1 194-201, 2015.
2014
  1. Szakály, Z., Horvát, A., Soós, M., Pető, K., Szente, V.: A minőségre és származásra utaló jelölések szerepe a fogyasztói döntéshozatalban.
    Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. 10 (1), 3-10, 2014.
  2. Ráthonyi, G., Várallyai, L., Nagyné Polyák, I., Pető, K.: Educational experiences of a tourism software (front office system) at the University of Debrecen.
    J. Ecoagritourism. 10 (1), 160-168, 2014.
  3. Popp, J., Pető, K., Nagy, J.: Impact of pesticide productivity on food security.
    Sustainable Agricult. Rev. 13 19-33, 2014.
  4. Pető, K.: Köszöntő.
    In: A mozgás szabadsága : A szabadidősport társadalmi, gazdasági és egészségügyi megközelítései. Szerk.: Perényi Szilvia, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 8-9, 2014. ISBN: 9789634737032
  5. Szakály, Z., Szente, V., Pető, K., Balogh, P., Csapóné Riskó, T., Fodor, M., Hernádi, L., Huszka, P., Keller, B., Kontor, E., Lugasi, A., Oláh, J., Szabóné Pataky, E., Polereczki, Z., Prokisch, J., Vida, V., Fehér, A., Jasák, H., Kiss, M., Kiss, V., Soós, M., Szabó, S., Szűcs, I.: Táplálkozásmarketing.
  6. Kozmáné Csirmaz, É., Pető, K.: The analysis of costumer satisfaction in recreational tourism.
    Apstract. 8 (4), 57-62, 2014.
  7. Herdon, M., Pető, K., Botos, S., Várallyai, L.: The Rules of ICT in Regional Development Related to the Agri-Food and Tourism Sectors.
    J. EcoAgriTourism. 10 (1), 174-181, 2014.
2013
  1. Szakály, Z., Pető, K., Soós, M., Szente, V.: Az életstílus hatása az egészségmagatartásra és a funkcionális élelmiszerek fogyasztására.
    Élelm. táplálk. mark. 9 (1), 3-11, 2013.
  2. Popp, J., Harangi-Rákos, M., Pető, K., Nagy, A.: Bioenergy: Risks to food-, energy- and environmental security.
    Apstract. 7 (4-5), 121-130, 2013.
  3. Popp, J., Pető, K., Magda, R., Lakner, Z.: Economic impact of GM hysteria on EU feed market.
    Am. J. Plant Sci. 4 1547-1553, 2013.
  4. Felföldi, J., Kovács, K., Pető, K.: Network attributes' evaluation by stakeholder groups concerned to the Agri-food sector in Hungary.
    Apstract. 7 (4-5), 55-59, 2013.
  5. Popp, J., Pető, K., Nagy, J.: Pesticide productivity and food security: a review.
    Agron. Sustain. Dev. 33 (1), 243-255, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Agronomy and Crop Science
    Q1 Environmental Engineering
2012
  1. Sőrés, A., Pető, K., Csipkés, M.: Examining life quality in Hajdúszoboszló Tourist Area, with a special focus on health conditions.
    J. Agricult. Inf. 2012 (3), 1-9, 2012.
2011
  1. Pető, K.: A szaktanácsadás módszertani alapjai.
    In: Farmgazdálkodás. Szerk.: Nagy Adrián, Nábrádi András, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 119-137, 2011. ISBN: 9789639935808
  2. Sőrés, A., Pető, K.: Regional examination of certain factors influencing the quality of life.
    Apstract. 5 (1-2), 73-79, 2011.
2010
  1. Sőrés, A., Nagy, A., Pető, K.: Analysis On The Objective Indicators Of Life Quality In Hajdú-Bihar Country.
    In: Agrarian Perspectives : Proceedings of the 19th International Scientific Conference / Czech University of Life Sciences Prague Faculty of Economics and Management, Czech University of Life Sciences Prague Faculty of Economics and Management, Prague, 317-323, 2010. ISBN: 9788021321236
  2. Fenyves, V., Nagy, A., Pető, K., Dajnoki, K.: Development potentials for extension in the North-Plain Region.
    In: Modern Agri culture in Central and eastern Europe : proceedings of the Fourth Green Week Scientific Conference /
  3. Nábrádi, A., Bács, Z., Fenyves, V., Pető, K.: E-Learning in Agribusiness and Commerce.
    In: EDULEARN10 - International Conference on Education and New Learning Technologies. Ed.: L. Gómez Chova, D. Martí Belenguer, I. Candel Torres, International Association of Technology, Education and Development (IATED), Barcelona, 1264-1267, 2010.
  4. Nábrádi, A., Nagy, A., Pető, K., Pupos, T.: New Training System of Touristic Experts in Hungary.
    In: EDULEARN10 - International Conference on Education and New Learning Technologies. Barcelona, Spanyolország, 2010.07.05-2010.07.07.. Ed.: L Gómez Chova, D Martí Belenguer, I Candel Torres, [S. n.], Barcelona, 1278-1285, 2010.
  5. Dajnoki, K., Pető, K., Bácsné Bába, É.: The function of agricultural extension agents' network in the East of Hungary.
    In: Agrarian Perspectives : Proceedings of the 19th International Scientific Conference : Prága, Csehország 2010.09.14-2010.09.15, [S. n.], Prága, 43-48, 2010.
  6. Dajnoki, K., Pető, K., Grasselli, N.: The role of agricultural extension agent networks in knowledge provision for farmers in Eastern Hungary.
    In: Challenges of education and innovation. Ed.: by Kelly Labar, Martin Petrick and Gertrud Buchenrieder, IAMO, Halle, 48-56, 2008. ISBN: 9783938584491
  7. Sőrés, A., Pető, K.: The specific advantages of health tourism and the development programmes of health tourism.
    In: International Conference on Tourism and Sports Management : Debrecen, Magyarország, 2010.05.27-2010.05.28, Debreceni Egyetem AVK, Debrecen, 1, 2010.
  8. Pupos, T., Pető, K.: Training of touristic experts in the hungarian education.
    In: International Conference on Tourism and Sports Management : Debrecen, Magyarország, 2010.05.27-2010.05.28, Debreceni Egyetem AVK, Debrecen, 46, 2010.
2009
  1. Pető, K., Fehér, A.: A mezőgazdaság humán erőforrásainak hatékonysági kérdései az Észak-alföldi Makrorégióban.
    In: Tartamkísérletek a mezőgazdaság szolgálatában : 80 éves a Westsik vetésforgó. Szerk.: Iszályné Tóth Judit, Debreceni Egyetem Kutató Központja, Debrecen, 90, 2009.
  2. Nábrádi, A., Pető, K., Dékán Tamásné, O.: Analysis of efficiency indicators.
    In: Proceedings on 44th Croatian and 4th International Symposium on Agriculture : Opatija, Horvátország, 2009.02.16-2009.02.20.. Ed.: Sonja Maric, Zdenko Loncaric, [S. n.], Osijek, 218-222, 2009.
  3. Nagy, A., Pakurár, M., Pető, K., Nábrádi, A.: Comparative analysis of Labor Market and Economic Trends in the Rural EU and Hungary.
    In: Seasonal working and its social aspects in the Hungarian agricultural sector. Szerk.: Szabados György, Berde Csaba, Dajnoki Krisztina, [S. n.], Berlin, 65, 2009.
  4. Darabos, É., Maier, P., Homolka, J., Tikász, I., Pető, K., Nagy, A.: Cultural and social accomplishments of agricultural companies as contributions to the development of rural areas.
    Apstract. 3 (3-4), 21-24, 2009.
  5. Nábrádi, A., Pető, K., Vida, V., Szabó, E., Bartha, A., Kovács, K.: Efficiency indicators in different dimension.
    Apstract. 3 (1-2), 7-22, 2009.
  6. Nábrádi, A., Pető, K.: Különböző szintű hatékonysági mutatók.
    In: Tartamkísérletek a mezőgazdaság szolgálatában : 80 éves a Westsik vetésforgó. Szerk.: Iszályné Tóth Judit, DE AMTC KIK Nyíregyházi Kut. Int., Nyíregyháza, 1-21, 2009. ISBN: 9789634732921
  7. Nagy, A., Dékán, T., Lőrinczi, K., Pető, K.: Minimum economic scale of an efficient farms in dairy industry.
    In: A resilient European food industry and food chain in a challanging world : Book of Abstracts, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, CIHEAM, [Chania], 1, 2009.
  8. Maier, P., Homolka, J., Darabos, É., Tikász, I., Pető, K., Nagy, A.: Social and cultural services provided by agricultural enterprises.
    In: Aspect and Visions Applied Economics and Informatics. Szerk.: Nábrádi András, Campus Kiadó, Debrecen, 124, 2009.
  9. Nábrádi, A., Fenyves, V., Pető, K.: Value chain and sustainability in animal husbandry.
    In: A resilient European food industry and food chain in a challanging world : Book of Abstracts, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, CIHEAM, [Chania], 114, 2009.
2008
  1. Pető, K.: Agricultural Potentials and Factors Influencing Regional and Sectoral Competitiveness.
    In: Agrarian Perspectives XVII. European Trends in the Development of Agriculture and Rural Areas : International Scientific Conference : Prague, Czech September 16th - 17th, 2008. Ed.: Miroslav Svatos ; Czech University of Life Sciences Prague the Faculty of Economics and Management, [Czech University of Life Sciences Prague], Praha, 1-4, 2008.
  2. Nábrádi, A., Pető, K., Vida, V., Szabó, E., Farkasné Fekete, M.: A hatékonyság mérésének módszertana.
    In: Hatékonyság a mezőgazdaságban. Szerk.: Farkasné Fekete Mária, Agroinform Kiadó, Budapest, 23-51, 2008.
  3. Pető, K.: A mezőgazdasági szaktanácsadás.
    In: Mezőgazdasági szaktanácsadás. Szerk.: Nagy Adrián, Nábrádi András, Campus, Debrecen, 147-178, 2008. ISBN: 9789639822054
  4. Lazányi, J., Pető, K., Nagy, G.: Chemical composition and nutritive value of selected grasses during primary growth in 2004.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.5), 839-842, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  5. Nábrádi, A., Pető, K.: Efficiency indicators of various levels.
    In: Hagyományok és új kihívások a menedzsmentben : 140 éves a vezetés oktatása a debreceni gazdasági felsőoktatásban : nemzetközi konferencia : Debrecen, 2008. október 2-3.. Szerk.: Dienesné Kovács Erzsébet, Pakurár Miklós ; [rend., közread. a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma], DE AMTC : Campus, Debrecen, 67-83, 2008. ISBN: 9789639822085
  6. Nábrádi, A., Pető, K., Vida, V., Szabó, E.: Efficiency indicators of various levels.
    In: Efficiency in Agriculture. Szerk.: Farkasné Fekete Mária, Agroinform Kiadó, Budapest, 23-51, 2008.
  7. Pető, K., Nagy, G., Kovács, P.: Some morphological characteristics of timothy and their response to annual weather conditions during primary growth.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.5), 1707-1710, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  8. Nagy, G., Pető, K.: The effect of annual weather on spring grass phenological development.
    In: Multifunctional grasslands in changing world : 21 International Grassland Congress, 8 International Rangeland Congress. Ed.: by Organizing Committee of 2008 IGC/IRC Conference, Guangdong People's Publishing House, Guangzhou [Kína], 109, 2008.
2007
  1. Tikász, I., Pető, K.: A népességmegtartó- és népességeltartó képesség rendszere.
    In: Agrárgazdaság, Vidékfejlesztés, Agrárinformatika Nemzetközi Konferencia (AVA3), Debrecen, 2007. március 20-21 : [elektronikus dokumentum], Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, Debrecen, 1592-1599, 2007.
  2. Tikász, I., Pető, K.: A népességmegtartó- és népességeltartó képesség rendszere.
    In: Tartamkísérletek a mezőgazdaság szolgálatában : 80 éves a Westsik vetésforgó. Szerk.: Iszályné Tóth Judit, Debreceni Egyetem Kutató Központja, Debrecen, 1-8, 2009.
  3. Pető, K., Popovics, P.: Európai Uniós ismeretek: pályázati lehetőségek az Európai Unióban.
    Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 2007.
2005
  1. Nábrádi, A., Pető, K.: A tőkehatékonyság és a munkatermelékenység mérésének elvi kérdései.
    In: A gazdasági hatékonyság értelmezése napjaink mezőgazdaságában: A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozataihoz kapcsolódó Tudományos Tanácskozás, Az NKFP 014/2004 kutatási projekt: Gödöllő, 2005, [S. n.], [S. l.], 1, 2005.
2004
  1. Tikász, I., Pető, K.: A Hajdú-Bihar megyei statisztikai kistérségek agrárstruktúra- és vidékfejlesztési programjának összehasonlító elemzése.
    In: Ifjúsági Tudományos Fórum, Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 411, 2004.
  2. Tikász, I., Pető, K.: Analysing Unemployment in Rural Areas.
    In: Agrarian Prospects XIII. Sustainable development of an agrarian sector - challenges and risks, [S.l.], [s.n.], Prága, 915-920, 2004.
  3. Pető, K., Fehér, A., Nagy, G.: A versenyképesség regionális vetületei, társadalmi, gazdasági, ökológiai összefüggései.
    In: Észak-alföldi Régió mezőgazdaságának versenyképessége. Szerk.: Pető Károly, Nábrádi András, Agroinform Kiadó, Budapest, 9-78, 2004. ISBN: 9635028083
  4. Pető, K.: Földművelésügyi igazgatás.
    agrárszakoktatási Intézet, Budapest, 220. p., 2004. ISBN: 9639317411
  5. Nagy, G., Pető, K.: Gyepgazdálkodás az EU-ban.
    Magyar Mezőgazd. 59 (41), 18-19, 2004.
  6. Nagy, G., Pető, K.: Gyephasználat - új megközelítésben.
    Magyar Mezőgazd. 59 (39), 32-33, 2004.
  7. Nagy, G., Pető, K.: Gyepterületek az EU agrár- és vidékfejlesztési politikájában.
    In: Gyepgazdálkodás 2004 ISBN: 963927481X
  8. Szabó, B., Bai, A., Grasselli, N., Pető, K.: Vidéki gazdaságok ökonómiája.
    Debreceni Agrártudományi Centrum, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Vállalatgazdaságtani Tanszék, Debrecen, 2004.
2003
  1. Pető, K.: A földhasználati adottságok és tényezők szerepe az Észak-alföldi Sapard kistérségek versenyképességében.
    In: Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén (AVA). Szerk.: Lazányi János, Nábrádi András, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 325, 2003. ISBN: 9634727212
  2. Fehér, A., Pető, K.: A regionális- és ágazati versenyképességet befolyásoló mezőgazdasági adottságok és tényezők észak-alföldi Sapard kistérségekben.
    In: EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság. Szerk.: Jávor András, SZIE - DE ATC MTK, Gödöllő, 399-406, 2003.
  3. Fehér, A., Pető, K.: A regionális gazdaság versenyképessége az Észak-alföldi kistérségekben.
    Gazdálkodás. 47 (5), 21-31, 2003.
  4. Nagy, G., Fehér, A., Pető, K.: Az állattenyésztés versenyképességének néhány kérdése az Észak-Alföldi Régióban.
    In: Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén /szerk.Nábrádi András, Lazányi János, DE ATC, Debrecen, 12, 2003.
  5. Pető, K., Gályász, J.: Development Potentials for Extension in the North-Plain Region.
    In: Rural extension and training/education as the missing elements in rural development projects. Ed.: József Kozári, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 266-272, 2003.
  6. Szabó, G., Fehér, A., Pető, K., Skutai, J., Fürj, Z.: Strengthening the Multifunctional Use of European Land: Coping with Marginalisation.
    In: National report-Hungary. EUROLAN meeting, [S.l.],[S.n.], Norvégia, 91, 2003.
  7. Apáti, F., Grasselli, N., Lapis, M., Pető, K.: Tíz nap az Európai Unióban: gazdasági agrármérnök hallgatók Európai Uniós tanulmányútja.
    Campus Kiadó, Debrecen, 2003.
  8. Pető, K., Tikász, I.: Tourism based analysis and development potentials in Hortobágy.
    In: Rural extension and training/education as the missing elements in rural development projects. Ed.: József Kozári, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 241-248, 2003.
2002
  1. Pető, K., Nagy, G., Fehér, A.: A regionális eltérések feltárásának módszertani kérdései az Észak-Alföldön.
    In: Agrártermelés - Életminőség / Kovácsné Gaál Katalin
  2. Fehér, A., Nagy, G., Pető, K.: Mezőgazdaság és vidékfejlesztés a Felső-Tiszavidéken.
    In: Tartamkísérletek, tájtermesztés, vidékfejlesztés : nemzetközi konferencia /szerk. Láng István, Lazányi János. - Debrecen:DE ATC, 2002
  3. Pető, K.: Regionális szaktanácsadás és vidékfejlesztés.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában (Gödöllő) (2001), Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 117-122, 2002. ISBN: 9639274240
2001
  1. Nagy, G., Pető, K.: A lábon álló gyepek termésének mérése..
    Állatteny. takarm. 50 (2), 139-154, 2001.
  2. Gályász, J., Kemecsei, Á., Pető, K.: A mezőgazdasági szaktanácsadás tapasztalatai Hajdú-Bihar megyében.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában /szerk. Jávor András, Szemán László, SZIE Mezőgazd.- és Környezettud. Kar ; [Debrecen] : DE Mezőgazdaságtud. Kar, [Gödöllő], 43-46, [2001].
  3. Gályász, J., Kemecsei, Á., Pető, K.: A szaktanácsadás fejlesztésének kilátásai az eddigi tapasztalatok alapján Hajdú-Bihar megyében.
    In: Vidékfejlesztés, környezetgazdálkodás, mezőgazdaság" című tudományos konferencia kiadványa : XLIII. Georgikon Napok : Keszthely 2001. szeptember 20-21. / [szerk. Palkovics Miklós, Kondorosyné Varga Erika] ; [közread. a Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar ; Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium], Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 438-442, 2001.
  4. Kemecsei, Á., Gályász, J., Pető, K.: Experiences of state funded agricultural extension in Hungary.
    Bul. Univ. Ştiinţe Agric. Med. Vet. Cluj-Napoca, Ser. agric. hortic. 55 134-136, 2001.
  5. Nagy, G., Pető, K.: Grasslands as Natural Resources in Rural Development.
    In: Prospects of Grassland Science and Industry for the 21st Century : Paper Collection of Int. Conference on Grassland Science and Industry : Hailar, China, 2001 / China association of Agricultural Science Societies, Chinese Grassland Society, [S.n.], [S.l.], 32-46, 2001.
  6. Nagy, G., Pető, K., Vinczeffy, I.: Gyepgazdálkodásunk helyzete és kilátásai: többirányú gyephasználat szaktanácsadási alapjai III. : Debreceni Gyepgazdálkodási Napok 17..
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 350 p., 2001. ISBN: 9639274097
  7. Nagy, G., Vinczeffy, I., Pető, K.: Results with methods for measuring herbage mass in situ.
    In: Proceedings of the XIX. Int. Grassland Congress, [S.n.], [S.l.], 1076-1077, 2001.
  8. Pető, K.: Szaktanácsadás a mezőgazdságban.
    In: Gyepgazdálkodásunk helyzete és kilátásai, DE ATC [s.n.], Debrecen, 298-300, 2001. ISBN: 9639274097
  9. Pető, K.: Újszerű legelős szaktanácsadás.
    In: Gyepgazdálkodásunk helyzete és kilátásai, DE ATC [s.n.], Debrecen, 301-306, 2001. ISBN: 9639274097
2000
  1. Pető, K., Gályász, J.: A mezőgazdasági szaktanácsadás a vidék szolgálatában.
    In: Nemzetközi Tanácskozás (2) (Debrecen) (2000), Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 139-143, 2000.
  2. Pető, K., Nagy, G., Gályász, J.: First steps in Regional Agricultural Extension.
    In: Central and Eastern European Agricultural Extension : Proceedings of the 2. Conference (Eger) (2000) / József Kozári, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 164-174, 2000.
  3. Pető, K.: Földművelésügyi igazgatás.
    Agrárszakoktatási Intézet, Budapest, 136. p., 2000. ISBN: 9639317128
  4. Nagy, G., Pető, K.: Társadalmi igények és forrás-felhasználási szempontok a vidékfejlesztésben.
    In: Régiók vidék- és mezőgazdaság fejlesztése. Szerk.: Szabó Lajos, Magda Sándor, Szent István University, College of Economics and Agriculture Publishing, Gyöngyös, 51-57, 2000.
  5. Pető, K.: Újszerű legelős szaktanácsadás.
    In: Gyepgazdálkodásunk helyzete és kilátásai, DE ATC, Debrecen, 301-306, 2001.
1999
  1. Pető, K.: A gyepgazdálkodás biológiai alapjai.
    In: Agroökológia-gyep-vidékfejlesztés /, Debreceni Agrártudományi Egyetem, Debrecen, 5-33, 1999.
  2. Pető, K., Nagy, G.: A mezőgazdasági szaktanácsadás szerepe a vidékfejlesztésben.
    In: Szaktanácsadási és Vidékfejlesztési Szekció ISBN: 9639274016
  3. Béri, B., Nagy, G., Pető, K.: Debreceni Gyepgazdálkodási Napok: Többirányú gyephasználat szaktanácsadási alapjai II. :.
    DATE, Debrecen, 1999. ISBN: 9637177809
  4. Nagy, G., Pető, K.: Gyepgazdálkodásunk lehetőségei a vidékfejlesztés európai értelmezése alapján.
    In: Szaktanácsadási és Vidékfejlesztési Szekció ISBN: 9639274016
  5. Pető, K.: Hatékonyabb szaktanácsadás.
    In: Agroökológia-gyep-vidékfejlesztés, DATE [s.n.], Debrecen, 217-220, 1999. ISBN: 9637177809
  6. Jávor, A., Pető, K., Nagy, G.: Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok. Szaktanácsadási és Vidékfejlesztési Szekció.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 177 p., 1999. ISBN: 9639274016
  7. Pető, K., Nagy, G.: Vidékfejlesztés az Európai Unióban és Magyarországon.
    In: II. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Napok, GATE MFK, Mezőtúr, 45-51, [1999]. ISBN: 9638140763
1998
  1. Nagy, G., Pető, K., Vinczeffy, I., Bánszki, T.: Grasslands and sheep production in Hungary.
    In: Sheep and Goat Production in Central and Eastern European Countries, [S.n.], Rome, 289-299, 1998.
  2. Nagy, G., Pető, K.: Recent evaluation of grasslands as land use systems.
    In: Land Use and Soil management. Ed.: Filep György, Agricultural University of Debrecen, Debrecen, 56-67, 1998.
1997
  1. Nagy, G., Pető, K.: A gyepgazdálkodás és a vidékfejlesztés összefüggései.
    In: IV. Falukonferencia. Szerk.: Kovács Teréz, MTA RKK, Pécs, 141-146, 1997. ISBN: 9639052051
  2. Nagy, G., Pető, K.: Az agrárgazdaság fejlesztési koncepciója Hajdú-Bihar megyében.
    In: Regionális- agrárkutatási és vidékfejlesztési workshop = Scientific Workshop for Agricultural Regional Studies and Rural Development. Szerk.: Csete L, GATE "Fleischmann Rudolf" Mezőgazdasági Kutatóintézet, Kompolt, 178-183, 1997.
  3. Pető, K., Nagy, G.: Az ismeret- és információátadás a mezőgazdsági szaktanácsadásban.
    In: Legeltetéses állattartás, DATE [s.n.], Debrecen, 199-202, 1997. ISBN: 9637177647
  4. Nagy, G., Vinczeffy, I., Pető, K.: Medicinal plants as indicators of grassland biodiversity.
    In: XVIII. International Grassland Congress, [S.n.], Winnipeg, 1217-1218, 1997.
  5. Nagy, G., Vinczeffy, I., Pető, K.: Medicinal Plants in Species-rich Hungarian Grasslands.
    In: Management for grassland biodiversity : proceedings of the International Occasional Symposium of the European Grassland Federation, Polskie Towarzystwo Łąkarskie, Poznań, 233-236, 1997.
  6. Pető, K., Nagy, G.: Mezőgazdasági Szaktanácsadás és management V. modul.
    Debreceni Agrártudományi Egyetem, Debrecen, 64 p., 1997.
  7. Pető, K.: Térségi Turizmus Fejlesztés III. modul 1 füzet vidékfejlesztés: Regionális fejlesztések.
    Debreceni Agrártudományi Egyetem, Debrecen, 1997.
1996
  1. Nagy, G., Pető, K.: A gyep és a gyephasználat szerepe a táj alakításában.
    In: A táj változásai a Honfoglalás óta a Kárpát-medencében. Szerk.:Füleky Gy, GATE MSZKI, Gödöllő, 361-366, 1997. ISBN: 9638140674
  2. Nagy, G., Pető, K.: A gyepgazdálkodás és a szaktanácsadás kapcsolata a kérődzők tartásában.
    Tud. közl. - DATE Főisk. Kar Hmvásárh. 5 81-82, 1996.
  3. Nagy, G., Pető, K.: A mezőgazdasági szaktanácsadás oktatásának helye a tájhasznosításban és vidékfejlesztésben.
    In: Mezőgadasági Szaktanácsadási Tanácskozás. Szerk.: Jilly Bertalan, GATE [S.n.], Gödöllő, 52-55, 1996.
  4. Pető, K., Huzsvai, L.: An analysis on the effect of soil moisture and fertilisation using the CERES MAIZE 2.1 model.
    In: nincs, [s.n.], Wageningen, 108-109, 1996.
  5. Nagy, G., Pető, K.: Gyepgazdálkodás és vidékkép.
    In: Gyepgazdálkodási szakülés, DATE [S.n.], Debrecen, 27-32, 1996. ISBN: 9637177590
  6. Pető, K.: Water and Nitrogen Interaction in Different Cropping Systems.
    In: nincs, [s.n.], Wageningen, 480-481, 1996.
1995
  1. Pető, K., Huzsvai, L., Kovács, G.: A főbb termesztési tényezők és a talajnedvesség összefüggéseinek értékelése CERES MAIZE 2.1 szimulációs modell alkalmazásával.
    In: Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok. Szerk.: Sinkovics György, Bodnár Károly, NORMA Kft., Hódmezővásárhely, , 1995.
  2. Csajbók, J., Pető, K.: A talajnedvesség mérések szerepe az aszályhajlam mérséklésében.
    In: Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok. Szerk.: Sinkovics György, Bodnár Károly, NORMA Kft., Hódmezővásárhely, , 1995.
  3. Huzsvai, L., Pető, K., Kovács, G.: Szimulációs modell alkalmazása a növénytermesztési kutatásban.
    In: Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok. Szerk.: Sinkovics György, Bodnár Károly, NORMA Kft., Hódmezővásárhely, , 1995.
1994
  1. Pető, K., Huzsvai, L., Kovács, G.: A műtrágyázás hatásának vizsgálati módszere a CERES MAIZE 2.1. modell segítségével kukorica monokultúrában.
    Növénytermelés. 43 (6), 521-531, 1994.
  2. Nagy, J., Pető, K., Huzsvai, L.: Results of University maize (Zea mays L.) hybrid trials in Hungary.
    In: Third Congress of the European Society for Agronomy, Padova: European Society for Agronomy, European Society for Agronomy, Padova, 409-420, 1994.
  3. Nagy, J., Huzsvai, L., Pető, K., Kovács, G.: Validation of crop models based on field experiments.
    In: Third Congress of the European Society for Agronomy, European Society for Agronomy, Padova, 409-420, 1994.
1993
  1. Ruzsányi, L., Sárvári, M., Nagy, J., Pető, K.: A termesztési tényezők szerepe az alkalmazkodó növénytermesztésben.
    In: A Debreceni Agrártudományi Egyetem 125 éve II, Debreceni Agrártudományi Egyetem, Debrecen, 213-225, 1993. ISBN: 9637177353
  2. Ruzsányi, L., Pető, K.: A vetésváltás és a tárgyázás hatása a talajnedvességre.
    Növénytermelés. 42 (1), 85-95, 1993.
  3. Gályász, J., Nagy, G., Pető, K.: Ciele a obsah poradenskych o madarskom polnohospodarstve.
    In: Podnikatelská a poradenská cinnost v polnohospodársko - potravinarskom komplexe, [s.n], Nitra, 243-248, 1993.
1992
  1. Pető, K., Nagy, G., Gályász, J.: A mezőgazdasági szaktanácsadás lehetőségei és a szaktanácsadó képzés tapasztalatai.
    In: Magyar Színképelemző Vándorgyűlés előadásai. Szerk.: Szilvássy Zoltánné, Gépipari Tudományos Egyesület, Veszprém, 439-446, 1992.
1991
  1. Pető, K., Huzsvai, L.: Az agrotechnikai tényezők talajnedvességre gyakorolt hatása szója kísérletekben.
    Növénytermelés. 40 (6), 535-543, 1991.
  2. Pető, K., Ruzsányi, L., Sárvári, M.: Növénytermesztési füzetek: 3.Kukorica, cirok.
    DATE, Debrecen, 147. p., 1991.
feltöltött közlemény: 163 Open Access: 38
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK