Tudóstér: Rakonczás Nándor publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 41 Open Access: 10
2024
  1. Csótó, A., Laurinyecz, N., Nagy, A., Rakonczás, N., Németh, K., Németh, C., Nagy, Z., Csikászné Krizsics, A., Karaffa, E.: Szőlőfajták és fajhibridek ellenállósága a fertőző tőkepusztulással szemben.
    In: 70. Növényvédelmi Tudományos Napok. Szerk.: Haltrich Attila, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 42, 2024.
2023
  1. Rakonczás, N., Kállai, Z., Kovács, B., Antal, G., Szabó, S., Holb, I.: Comparison and Intercorrelation of Various Bentonite Products for Oenological Properties, Elemental Compositions, Volatile Compounds and Organoleptic Attributes of White Wine.
    Foods. 12 (2), 1-30, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  2. Csótó, A., Nagy, A., Laurinyecz, N., Nagy, Z., Németh, C., Németh, E., Csikászné Krizsics, A., Rakonczás, N., Fontaine, F., Fekete, E., Flipphi, M., Karaffa, L., Karaffa, E.: Hybrid Vitis Cultivars with American or Asian Ancestries Show Higher Tolerance towards Grapevine Trunk Diseases.
    Plants-Basel. 12 (12), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2022)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  3. Csihon, Á., Sipos, M., Rakonczás, N.: Szakszerű metszést tanultak.
    Kertész. szőlész. 72 (13), 19, 2023.
2022
  1. Rakonczás, N., Kállai, Z.: Terroir - A hagyomány forradalma I. Technológiai megközelítés Agyag, ásvány, mineralitás, a bentonitos derítés hatása.
    Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 18 p., 2022. ISBN: 9789635750801
  2. Rakonczás, N., Kállai, Z.: Terroir - A hagyomány forradalma II. Szakrális megfontolás.
    Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 12 p., 2022. ISBN: 9789635750917
  3. Csótó, A., Balling, P., Rakonczás, N., Kovács, C., Nagy, A., Karaffa, E.: The effect of extreme weather conditions on the incidence and spreading of grapevine trunk diseases.
    In: 16th Congress of the Mediterranean Phytopathological Union : Book of abstracts, [s.n.], [s.l.], 1, 2022.
2021
  1. Rakonczás, N.: Szőlő alany-nemes tartamkísérlet létesítése.
    In: Szőlő Szaporítóanyag-előállítási Tudományos Konferencia : Konferencia-kötet. Szerk.: Szabó Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 22, 2021. ISBN: 9786155586774
2020
  1. Csótó, A., Balling, P., Rakonczás, N., Kovács, C., Nagy, A., Karaffa, E.: A környezeti tényezők hatása a szőlő fertőző tőkeelhalás betegség előfordulására és ültetvénybeni terjedésére tartamkísérletekben.
    In: 66. Növényvédelmi Tudományos Napok 2020. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 46, 2020.
  2. Rakonczás, N., Juhászné Tóth, R., Soós, Á., Kállai, Z., Kovács, B., Holb, I., Kovács, S.: Could bentonite product choice fit the desired wine style?.
    Mitteilungen Klosterneuburg. 70 87-101, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Horticulture
2019
  1. Gálné Remenyik, J., Rakonczás, N.: Practical exercises for the course of Technology of wine and soft drinks.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 47 p., 2019.
  2. Rakonczás, N.: Production data of wine grape gene bank (Vitis spp.) of University of Debrecen, east Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 25 (3-4), 32-36, 2019.
2018
  1. Rakonczás, N.: Historical background and constraints of a grapevine germplasm foundation in Hajdú-Bihar county, Eastern Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 24 (1-2), 11-17, 2018.
2017
  1. Takácsné Hájos, M., Zsiláné André, A., Csihon, Á., Rakonczás, N.: Kertészeti alapismeretek I. és II.: Gyakorlati jegyzet Kertészmérnöki BSc hallgatók részére.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 64 p., 2017. ISBN: 9789633186893
2016
  1. Kovács, C., Csótó, A., Rakonczás, N., Karaffa, E.: A szőlő tőkebeteségeinek vizsgálata a Debreceni Egyetem Pallagi Kertészeti Kísérleti Telepének fajtagyűjteményében.
    In: 62. Növényvédelmi Tudományos Napok. Szerk.: Horváth József, Haltrich Attila, Molnár János, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 87, 2016
  2. Kovács, C., Csótó, A., Rakonczás, N., Karaffa, E.: Mikroklimatikus viszonyok szerepe a szőlő tőkebetegségeinek tünet megjelenésére.
    In: LVIII. Georgikon Napok, [Pannon Egyetem, Georgikon Kar], [Keszthely], 184-191, 2016.
  3. Kovács, C., Csótó, A., Rakonczás, N., Karaffa, E.: Mikroklimatikus viszonyok szerepe a szőlő tőkebetegségeinek tünet megjelenésére.
    In: LVIII. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 90, 2016. ISBN: 9789639639843
  4. Fekete, I., Kovács, B., Rakonczás, N.: Study of element uptake characteristics of different grape rootstock cultivars in the case of 'Cserszegi fűszeres' scion cultivar 2011-2013.
    In: 1st Meeting of Young Researchers from V4 Countries. Book of Abstract. Ed.: Monika Wesołowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 28, 2016.
  5. Csótó, A., Kovács, C., Karaffa, E., Rakonczás, N.: Survey and examination of GTD-s and isolation of pathogens in the grapevine variety collection of the University of Debrecen.
    In: Meeting of Young Researchers from V4 Countries Abstract book. Ed.: Monika Wesołowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 20, 2016.
2015
  1. Veres, S., Rakonczás, N.: Alany-nemes kölcsönhatás a cserszegi fűszeres szőlőfajta fotoszintetikus paramétereiben.
    In: XXI. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár, 136, 2015. ISBN: 9789638351432
  2. Rakonczás, N.: Biological performance of grape varieties in Eastern Hungary.
    Int. j. hortic. sci. 21 (1-2), 31-35, 2015.
  3. Rakonczás, N., Rakonczás, N., Andrási, D., Murányi, Z.: Maceration affects mineral composition and pH of wines.
    Int. j. hortic. sci. 21 (3-4), 25-29, 2015.
2014
  1. Rakonczás, N.: Szőlőtermesztés.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 195 p., 2014.
2013
  1. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' héjának mikroelem tartalmára.
    In: Újabb kutatási eredmények a növénytudományokban. Szerk.: Sándor Zsolt, Szabó András, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hankóczy Jenő Doktori Iskola, Debrecen, 9-16, 2013. ISBN: 9786155183409
  2. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a 'Cserszegi Fűszeres' héj és mag makroelem tartalmára.
    In: XIX. Ifjúsági Tudományos Fórum / Pannon Egyetem Georgikon Kar, Pannon Egyetem, Keszthely, 1-6, 2013. ISBN: 9789639639515
  3. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Szilágyi, S., Kovács, B.: A különböző szőlő alanyfajták hatása a szőlőbogyó (must, mag) As, Cu, Co és Zn tartalmára.
    Agrártud. közl. 52 39-44, 2013.
  4. Fekete, I., Kovács, B., Andrási, D., Bódi, É., Rakonczás, N.: Effect of the different grape rootstocks an berry skin B, Cu, Fe, Mn and Zn contents of' Cserszegi fűszeres cultivar.
    Sci. P. Ser. B. Horticult. 57 55-60, 2013.
2012
  1. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző alanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' ásványi anyag felvételére.
    In: XVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum / Pannon Egyetem Georgikon Kar, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, , 2012. ISBN: 9789639639454
  2. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a Cserszegi fűszeres mustjainak ásványi anyag tartalmára.
    AGTC E-Journal. 1 1-12, 2012.
  3. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a Cserszegi fűszeres mustjainak makroelem tartalmára.
    In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó A, [s.n.], [Debrecen], 165-173, 2012. ISBN: 9786155183171
  4. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Analyses of potentially toxic elements in the different grape juices (musts) by inductively coupled plasma (ICP) techniques.
    In: European Medical Students' Conference Abstract Book, University of Debrecen, Debrecen, 104, 2012.
  5. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of the different grape rootstocks on the aluminum, copper, iron, manganese and zinc concentrations of the grape musts.
    In: SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland, National University of Ireland, Galway, Ireland, 78, 2012.
  6. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Borbélyné Varga, M., Kovács, B.: Effects of the different grape rootstocks on the arsenic, cadmium, cobalt and lead concentrations of the grape musts.
    In: 9th ISEG - International Symposium on Environmental Geochemistry : Book of Abstract, [University of Aveiro], Aveiro, 68, 2012.
  7. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of various grape rootstocks on macro and microelement uptake of 'Cserszegi Fűszeres' grape cultivar.
    Eur. Chem. Bull. 12 (1), 524-527, 2012.
  8. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of various grape rootstocks on macro and micro element uptake of 'Cserszegi fűszeres' grape cultivar.
    In: 4th International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Friends or Foes? TEFC 2012 15-17 November 2012 Hotel Visegrád, Visegrád, Hungary : Program : Abstracts, Szent István Egyetem, Visegrád, 57, 2012.
2009
  1. Dremák, P., Rakonczás, N., Vaszily, B., Holb, I.: Kalciumtartalmú permettrágya készítmények hatékonysága 'Braeburn' alma három szöveti rétegében.
    Kertgazdaság. 41 (1), 10-16, 2009.
  2. Rakonczás, N., Dremák, P., Gonda, I.: Specialities of the vegetation start and level of primary fruit set affect fruit quality.
    Int. J. Hortic. Sci. 15 (1-2), 17-22, 2009.
2007
  1. Gonda, I., Rakonczás, N., Holb, I.: Evaluation of crop yield and fruit quality in organic apple production.
    Int. J. Hortic. Sci. 13 (1), 7-10, 2007.
2005
  1. Dremák, P., Király, K., Rakonczás, N., Szentpéteri, T.: A metszés mértékének hatása az alma venturiás varasodás és az almafa lisztharmat fertőzöttségre integrált és ökológiai almatermesztési rendszerekben.
    Kertgazdaság. 37 (2), 38-44, 2005.
  2. Dremák, P., Király, K., Rakonczás, N., Szentpéteri, T.: A metszés mértékének hatása az alma ventúriás varrasodás és az almafa-lisztharmat fertőzöttségre integrált és ökológiai almatermesztési rendszerekben.
    Kertgazdaság. 37 (2), 38-44, 2005.
  3. Dremák, P., Rakonczás, N., Szentpéteri, T.: A térállás és a fajta hatása a Myrobalan alanyú szilvafák tősarjképződésére.
    Kertgazdaság. 37 (3), 54-59, 2005.
feltöltött közlemény: 41 Open Access: 10
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK