Tudóstér: Popovics Péter András publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 51 Open Access: 19
2024
  1. Arany, L., Popovics, P.: Az új típusú munkavállalás: a platform gazdaság és a platform munka sajátosságai = The New Type of Employment: the Specificity of the Platform Economy and Platform Work.
    Int. J. Eng. Manag. Sci. 9 75-90, 2024.
2023
  1. Arany, L., Popovics, P.: A platform vállalkozásoké a jövő?! - A platform üzleti modell a magyarországi kereskedelemben.
    Studia Mundi - Economica. 10 (2), 3-15, 2023.
  2. Arany, L., Csipkés, M., Popovics, P.: The development and renewal of money and transactions.
    Netw. Intell. Stud. 11 7-13, 2023.
2022
  1. Nouar, D., Popovics, P.: Analysis of the SME leader in Szabolcs-Szatmár-Bereg county in Hungary, a dimension of the "effective SME".
    SEA: Pract. Appl. Sci. 10 (29), 77-82, 2022.
  2. Arany, L., Popovics, P.: Characteristic differences of an SME leader and a large company leader.
    SEA: Pract. Appl. Sci. 10 (29), 91-96, 2022.
  3. Kiss, N., Popovics, P.: Gluten sensitive opinions on the price of gluten-free products.
    SEA: Pract. Appl. Sci. 10 (28), 17-24, 2022.
  4. Arany, L., Popovics, P.: The modern leader: the history of leadership styles and the most important qualities of a modern leader.
    Cross Cult. Manag. J. 24 (2), 91-95, 2022.
  5. Nouar, D., Popovics, P.: Use of methods and tools (strategy, transparency, ERP, development) for an effective small and medium-sized enterprise: A case study of SMEs in Szabolcs-Szatmár-Bereg County in Hungary.
    Apstract. 16 (2), 2022.
2021
  1. Vida, V., Popovics, P.: A COVID-19 járvány hatása Magyarországon az élet különböző területeire (munka, magánélet, egészségi és mentális állapot).
    Régiókut. szle. 6 (1), 25-36, 2021.
  2. Kiss, N., Popovics, P.: A gluténmentes táplálkozási szokások felmérése a lakosság körében.
    Gazdálktud. közl. 9 (2), 37-45, 2021.
  3. Szakály, Z., Kovács, B., Szakály, M., Pető, D., Popovics, P., Kiss, M.: Consumer acceptance of genetic-based personalized nutrition in Hungary.
    Genes Nutr. 16 (3), 1-12, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
    Q2 Genetics
2020
  1. Popovics, P.: An Innovative Education System at the University of Debrecen.
    Anal. Univ. Oradea. Ştiinţ. econ. 29 (1), 387-394, 2020.
  2. Popovics, P., Soós, M., Szakály, Z., Kiss, V.: A személyes értékek, az idegen ízek és az újdonságkeresés közötti kapcsolat a hazai étkezési kultúrában.
    Mark. Menedzsment. 54 (Spec.), 19-27, 2020.
  3. Szakály, Z., Popovics, P., Szakály, M., Kontor, E.: A vásárlói magatartás elemzése az élelmiszer- és üzletválasztást befolyásoló tényezők alapján.
    Mark. Menedzsment. 54 (Klsz.), 7-17, 2020.
  4. Kovács, T., David, F., Kovács, K., Popovics, P., Nábrádi, A.: Collaborative economy and its awareness in Visegrad Group Countries and within the European Union.
    Issues in Information Systems. 21 (1), 153-166, 2020.
  5. Bajnai, P., Popovics, P.: Comparison of the Hungarian plants of eyeglass lens manufacturers Zeiss, Hoya and Specsavers between 2014-2019.
    Netw. Intell. Stud. 8 (16), 125-134, 2020.
  6. Villás, R., Popovics, P.: Examination of the revenue and headcount threshold for the implementation of a controlling system for SMES.
    SEA: Pract. Appl. Sci. 8 (24), 313-319, 2020.
  7. Vida, V., Popovics, P.: Impact of the COVID-19 on Behaviour: A Survey of Different Aspects of Life of the Hungarian Population.
    Cross Cult. Management J. 22 (2), 161-174, 2020.
  8. Bajnai, P., Popovics, P.: Practical application of the balanced scorecard model, a balanced strategic indicator system.
    SEA: Pract. Appl. Sci. 8 (24), 271-277, 2020.
  9. Villás, R., Popovics, P.: The neccessity of introducing controlling system in SMEs.
    Cross Cult. Management J. 22 (2), 105-110, 2020.
2019
  1. Szakály, Z., Véha, M., Popovics, P., Fehér, A.: Consumer perception of personalised diet - The concept of lifelong health.
    In: Egészségpiaci kutatások : lektorált tanulmánykötet : Fogyasztói vizsgálatok munkacsoport. Szerk.: Fehér András, Szakály Zoltán, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Kar, Debrecen, 34-43, 2019. ISBN: 9789634901327
  2. Szakály, Z., Véha, M., Popovics, P., Fehér, A.: Different aspects of the health behaviour of the Hungarian population.
    In: Egészségpiaci kutatások : lektorált tanulmánykötet : Fogyasztói vizsgálatok munkacsoport. Szerk.: Fehér András, Szakály Zoltán, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Kar, Debrecen, 6-21, 2019. ISBN: 9789634901327
  3. Popovics, P., Jutkusz, L., Pető, K., Szakály, Z., Bács, Z.: Fostering innovation at University of Debrecen.
    In: Proceedings 5th CARPE Conference: Horizon Europe and beyond / Javier Orozco Messana; Juan Miguel Martínez Rubio, Editorial Universitat Politℓecnica de Valℓencia, Valencia, Spanyolország, 191-200, 2019. ISBN: 9788490487891
2018
  1. Szántó, L., Szenderák, J., Popovics, P.: A magyarországi tejpiac értékesítési árainak alakulása 2003 és 2017 között.
    Tejgazdaság. 75 (2), 23-35, 2018.
  2. Kiss, V., Kiss, M., Popovics, P., Szakály, Z.: Examination of Lifestyle of Health and Sustainability market groups with particular focus on Hungary.
    In: Relationships on Food Markets : Consumers' Perspective. Eds.: Michal Gazdecki, Elzbieta Gorynska-Goldmann, Poznan University of Life Sciences, Poznan, 76-86, 2018. ISBN: 9788371609220
  3. Gál, T., Popovics, P., Árváné Ványi, G.: Learning motivations, styles and expectations of students: a survey at the University of Debrecen.
    Apstract. 12 (1-2), 41-46, 2018.
2017
  1. Gál, T., Popovics, P., Katonáné Kovács, J., Gergely, É., Árváné Ványi, G.: Szervezeti kultúra és vezetői tulajdonságok vizsgálata az Észak-alföldi régióban.
    Taylor. 9 (2), 14-22, 2017.
2011
  1. Ráthonyi-Ódor, K., Popovics, P., Nábrádi, A., Nagy, A.: Social and environmental responsibility of food industry companies with special regard to online marketing.
    In: Umweltgerechte Nutzung und nachhaltige Entwicklung des ländlichen Raumes, Forschungsberichte. Ed.: Maier P., Kögl H, Universität Rostock, Rostock, 36-56, 2011.
2009
  1. Popovics, P., Szabó, G.: A hazai tejvertikum felső szakaszának mélyinterjúkon alapuló empirikus elemzése = Analysis of the downstream part of the Hungarian dairy chain based on empirical research interviews.
    Tejgazdaság. 69 (2), 29-35, 2009.
  2. Popovics, P., Szabó, G.: Market power and contractual relations between milk processors and retailers in the hungarian dairy sector.
    In: Aspects and visions of applied economics and informatics (AVA4), Debrecen, 2009. március 26-27.. Szerk.: András Nábrádi, [DE AMTC AVK], [Debrecen], 48-56, 2009.
  3. Ráthonyi-Ódor, K., Bauerné Gáthy, A., Popovics, P.: Mikroökonómia feladatgyűjtemény alapszint.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 130 p., 2009.
2008
  1. Popovics, P., Szabó, G.: A magyarországi tejfeldolgozók piaci helyzetének és a kereskedelemmel való kapcsolatrendszerének empirikus vizsgálata.
    In: 50. Georgikon Napok : Keszthely, 2008. szeptember 25-26. / [szerk. Palkovics Miklós, Kondorosyné Varga Erika, Pintér Gábor, Weisz Miklós], Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 28-34, 2008.
  2. Popovics, P.: Analysis of economic issues relating to the dairy sector, with emphasis on price transmission.
    Apstract. 2 (1-2), 61-70, 2008.
  3. Szabó, G., Popovics, P.: Possible ways of market coordination and integration in the Hungarian dairy sector..
    J. rural coop. 1 85-101, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Geography, Planning and Development
    Q4 Urban Studies
  4. Szabó, G., Popovics, P.: Theoretical and practical approaches towards coordination and integration mechanisms: The case of the Hungarian dairy sector.
    In: The Role of Agricultural Cooperatives, [International Center for Agribusiness Research and Education], [Yerevan], 1-17, 2008.
2007
  1. Popovics, P.: A tejtermékpálya ökonómiai elemzése, különös tekintettel az ártranszmisszióra: Doktori (Ph.D.) értekezés.
    DE ATC AVK Interdiszciplináris Társadalom és Agrártudományok DI, Debrecen, 149 p., 2007.
  2. Pető, K., Popovics, P.: Európai Uniós ismeretek: pályázati lehetőségek az Európai Unióban.
    Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 2007.
  3. Popovics, P.: Magyarország csatlakozása az Európai Unióhoz.
    In: Európai Uniós ismeretek : (Pályázati lehetőségek az Európai Unióban). Szerk.: Pető Károly, Popovics Péter András, Grasselliné Balogh Judit, Katonáné Kovács Judit, Nagy Adrián, Szabó Gábor, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 67-95, 2007.
  4. Popovics, P.: Piaci árszimmetria a hazai tejtermékpályán.
    In: XXVIII. OTDK Közgazdaságtudományi Szekció : Doktorandusz Konferencia, Miskolc, 2007. április 25-27. : Kiemelt minősítést elnyert dolgozatok. Szerk.: Erős Adrienn, Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Miskolc, 119-132, 2007.
  5. Popovics, P., Ceská Zemedelská Univerzita V Praze (Praha).: Producer organizations to cure vulnerability of the hungarian dairy farmers.
    In: Agrarian Prospects XVI. : European Trends in the Development of Agriculture and Rural Areas : International Scientific Conference. Ed.: Miloslav Svatos, Michael Lostak, Roman Zuzak ; Ceská Zemedelská Univerzita V Praze, Provozne Ekonomická Fakulta, Czech University of Life Sciences, Prága, 743-751, 2007.
2006
  1. Popovics, P., Tóth, J.: Az ártranszmisszió és az árak aszimmetrikus alakulása Magyarország tejvertikumában.
    Közgazdasági szemle. 53 (4), 349-364, 2006.
2005
  1. Popovics, P., Tóth, J.: Analysis of price transmission and the asymmetric effect of prices in the Hungarian dairy sector.
    In: How effective is the invisible Hand? : Agricultural and food markets in Central and Eastern Europe / (ed.) S. Brosig, H. Hockmann, IAMO, Halle, 125-131, 2005, (Studies on the Agricultural and Food Sector in Central and Eastern Europe (Germany), ISSN 1436-221X ; 31.)
  2. Apáti, F., Felföldi, J., Grasselli, N., Lapis, M., Nábrádi, A., Nagy, A., Popovics, P., Szőllősi, L., Szűcs, I.: A termelés költségei.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs I, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 117-128, 2005.
  3. Apáti, F., Felföldi, J., Grasselli, N., Lapis, M., Nábrádi, A., Nagy, A., Popovics, P., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az ágazat termelési alapjai.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs I, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 65-96, 2005.
  4. Popovics, P.: Európai Uniós Ismeretek.
    In: Vállalkozások működése az EU-ban. Szerk.: Katonáné Kovács Judit.; Popovics Péter András, Szaktudás Kiadóház Rt., Budapest, 8-77, 2005.
  5. Popovics, P.: Fogyasztói magatartás és a kereslet.
    In: Mikroökonómia feladatgyűjtemény alapszint. Szerk.: Szolnoki Győzőné; [írták] Odor Kinga, Popovics Péter András, Gáthy Andrea, Fürj Zoltán, Tarné Klutsik Andrea, DE ATC, Debrecen, 26-49, 2005.
  6. Bács, Z., Fenyves, V., Katonáné Kovács, J., Nábrádi, A., Nagy, A., Popovics, P.: Vállalkozások működése az Európai Unióban.
    Szaktudás Kiadóház Rt., 2005, Budapest, 251 p., 2005. ISBN: 9639553638
2004
  1. Popovics, P.: A szarvasmarha ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs István ; [írta] Apáti Ferenc, Felföldi János, Grasselli Norbert, Lapis Miklós, Nábrádi András, Nagy Adrián, Popovics Péter András, Szőllősi László, Csűcs István, Szaktudás K. Ház, Budapest, 1-157, 2005.
  2. Mészáros, S., Popovics, P.: Price transmission and its analysis in the milk and dairy sector: A survey..
    Stud. agric. econ. 101 5-22, 2004.
  3. Popovics, P., Czech University of Life Sciences Prague.: The situation of the Hungarian dairy sector from political changes 1989 to today and future prospects in the European Union.
    In: Agrarian prospects XIII. Sustainable development of an agrarian sector - challenges and risks : Prague, Czech September 22th - 23th, 2004. Ed.: Miroslav Svatos, Ivana Bohácková ; Czech University of Life Sciences Prague the Faculty of Economics and Management, [Czech University of Life Sciences Prague], Praha, 898-903, 2004.
2001
  1. Popovics, P.: A nyugat-európai tejvertikum versenyképessége.
    Agrártud. közl. Különszám 101-104, 2001.
feltöltött közlemény: 51 Open Access: 19
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK