Tudóstér: TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 publikációi

-
szűkítés
feltöltött közlemény: 61 Open Access: 50
2018
  1. Czeglédi, L., Sziszkosz, N., Kusza, S.: Molekuláris biológiai technikák az élelmiszer eredetvizsgálatban.
    [s.n.], [s.l.], 79 p., 2018.
2015
  1. Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  2. Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban.
    [s.n.], Debrecen, 28 p., 2015.
  3. Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban 2..
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  4. Keményfi, R.: A hungarikumok néprajzi kutatásának módszertanához: Gasztronómia - írásbeliség - emlékezet.
    46 p., 2015.
  5. Lajos, V.: Alkalmazott szemléletű társadalomtudomány: alkalmazott antropológia, kollaboratív etnográfia és akciókutatás.
    2015.
  6. Czeglédi, L., Gulyás, G., Jávor, A.: Állati eredetű termékek minőségének molekuláris háttere.
    [s.n.], [s.l.], [485] p., 2015.
  7. Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában 1.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  8. Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában 2.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  9. Telenko, B.: A magyar görögkatolikusság táplálkozáskultúrájának dimenziói.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  10. Lukácsné Marinka, M.: A táncház módszer, mint hungarikum.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  11. Darabos, É.: A turizmus-vendéglátás gazdasági és pénzügyi vetületei Magyarországon és az európai országokban.
    Köztes Eur. 7 (1-2), 40-56, 2015.
  12. Kovács, B., Csapó, J.: Az élelmiszervizsgálatok műszeres analitikai módszerei.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 255 p., 2015. ISBN: 9789634738312
  13. Karaffa, E., Bérczesné Szojka, A.: Bacterial and yeast molecular biology.
    University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Science and Environmental Management Institute of Food Science, Debrecen, 48 p., 2015. ISBN: 9789634738305
  14. Könyves, E.: Borturizmus - borutak.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 193 p., 2015.
  15. Telenko, B.: Böjti hagyományok a magyar kultúrában: hungarikumkutatás.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  16. Kormosné Koch, K.: Distinctiveness of Hungarian Gastronomy: theoretical textbook.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 99 p., 2015.
  17. Karaffa, E., Peles, F.: Élelmiszer minőség és biztonság mikrobiológiai vonatkozásai.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 150 p., 2015. ISBN: 9789634738329
  18. Vargáné Csobán, K., Könyves, E.: Gastronomy and culture.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 162 p., 2015. ISBN: 9789634738282
  19. Könyves, E.: Gasztronómia és marketing: Best Practice tanulmánykötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 145 p., 2015.
  20. Könyves, E., Vargáné Csobán, K.: Gasztronómia és turizmus: elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 120 p., 2015.
  21. Bihari Nagy, É.: Hagyományos táplálkozáskorszakok.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  22. Bihari Nagy, É.: Hungarikumok és gasztrológiai hagyományok: ízek és értékek.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  23. Kovács, L.: Hungarikumok és kulturális öröksegelemek Turistvándi népi táplálkozásában.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  24. Sipos, P.: Hungarikumok és tájjellegű élelmiszerek előállítása.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 97 p., 2015. ISBN: 9789634738336
  25. Peles, F.: Minőségirányítási rendszerek az élelmiszeriparban.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 88 p., 2015. ISBN: 9789634738343
  26. Czeglédi, L., Csikós, Á.: Molekuláris biológiai technikák alkalmazása az élelmiszer-eredetvizsgálatban.
    [s.n.], [s.l.], 68 p., 2015.
  27. Czeglédi, L., Sziszkosz, N., Kusza, S.: Molekuláris biológiai technikák az élelmiszer eredetvizsgálatban.
  28. Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  29. Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: Gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján 2..
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  30. Túróczi, I.: Praktikus pénzügyi számítások = Practical financial calculations.
    Szolnoki Főiskola, Szolnok, 109 p., 2015.
  31. Czeglédi, L., Gulyás, G., Csősz, É.: Proteomika az élelmiszer-előállításában.
    [s.n.], [s.l.], 94 p., 2015.
  32. Csősz, É., Gulyás, G.: Proteomikai metodikák az élelmiszervizsgálatban.
    [s.n.], [s.l.], 76 p., 2015.
  33. Csikós, Á., Tisza, Á., Simon, Á., Gulyás, G., Jávor, A., Czeglédi, L.: Species identification in meat and cheese products by PCR-single strand conformation polymorphism (PCR-SSCP) and DNA sequencing.
    Anim. Welf. Etol. Tartástechnol. 11 (2), 78-83, 2015.
  34. Lukácsné Marinka, M.: Szokás, hagyomány, identitás, a hungarikumok és a gasztronómia kontextusában.
    [s.n.], [s.l.], 2015.
  35. Fehér, A., Soós, M., Szakály, Z.: The analysis of the food consumer behaviour in the online environment.
  36. Vargáné Csobán, K., Szabó, B.: The impacts of Turkish cuisine on the Hungarian gastronomy.
    In: Gastronomy and culture. Ed.: by Vargáné Csobán Katalin, Könyves Erika, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 67-83, 2015. ISBN: 9789634738282
2014
  1. Csíki, T.: A hazai gasztronómia histográfiája és kutatási eredményei.
    [s.n.], Debrecen, 17 p., 2014.
  2. Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok használatának és értelmezésének néhány lokális és etnikus sajátossága: A panyolai példa.
    [s.n.], Debrecen, 22 p., 2014.
  3. Lajos, V.: Alkalmazott szemléletű társadalomtudomány: társadalmi részvétel, kollaboratív etnográfia és akciókutatás.
    Népr. Látóhatár. 1-2 25-49, 2014.
  4. Simon, Á., Gulyás, G., Csikós, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: A szarvasmarha szőrszínt befolyásoló MC1R génváltozatok kimutatása PCR-SSCP módszerrel: [poszter].
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei : [előadások és poszterek teljes anyaga CD]. Szerk.: Schmidt R., Bali Papp Á, Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, , 2014. ISBN: 9789633341940
  5. Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének folyadékkromatográfiás vizsgálata.
    [S.n.], [S.l], [205] p., 2014.
  6. Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének gázkromatográfiás vizsgálata.
    [S.n.], [S.l], 193 p., 2014.
  7. Csapó, J.: GC-MS és HPLC-MS alkalmazása élelmiszerszennyezők meghatározására.
    [S.n.], [S.l.], 121 p., 2014.
  8. Hevessy, Z., Hevessy, G.: Gyógyító gasztronómia.
    [s.n.], [S.l.], 159 p., 2014.
  9. Lukácsné Marinka, M.: Identitás - hungarikum - gasztronómia: Egy népművészeti tábor néprajzi vizsgálatának tapasztalatai.
    Népr. látóhatár. 23 (1-2), 50-80, 2014.
  10. Könyves, E., Vargáné Csobán, K.: Marketing of health tourism destinations in Hungary.
    In: Az egészség fókuszai a turizmusban. III. Nemzetközi Turizmus Konferencia : Program és előadás kivonatok. Szerk.: Fenyves Veronika, Könyves Erika, Nagy Adrián Szilárd, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 30-31, 2014. ISBN: 9789634737131
  11. Vargáné Csobán, K., Serra, G.: The role of small-scale sports events in developing sustainable sport tourism - a case study of fencing.
    In: Az egészség fókuszai a turizmusban. III. Nemzetközi Turizmus Konferencia : Program és előadás kivonatok. Szerk.: Fenyves Veronika, Könyves Erika, Nagy Adrián Szilárd, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 52-53, 2014. ISBN: 9789634737131
  12. Szűcs, I., Szőllősi, L., Felföldi, J., Blaskó, B., Szénásné Ványi, N., Kovács, K., Kurmai, V.: Üzleti jellegű esettanulmányok készítésének gyakorlata: case study handbook.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 206 p., 2014.
2013
  1. Bartha, E.: A hungarikumkutatás néprajzi-antropológiai háttere: vallási és kulturális dimenziók.
    [s.n.], Debrecen, 73 p., 2013.
  2. Lajos, V.: Alkalmazott szemléletű társadalomtudomány: társadalmi részvétel, kollaboratív etnográfia és akciókutatás : módszertani tanulmány.
    [s.n.], Debrecen, 27 p., 2013.
  3. Lukácsné Marinka, M.: A magyar "nemzeti sült" színei egy tokaj-hegyaljai település táplálkozáskultúrájának tükrében.
    [s.n.], Debrecen, 24 p., 2013.
  4. Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában: Módszertani tanulmány.
    [s.n.], Debrecen, 23 p., 2013.
  5. Lukácsné Marinka, M.: Az identitásőrzés néprajzi vizsgálatának lehetőségei a hungarikumok és a gasztronómia kontextusában.
    [s.n.], Debrecen, 33 p., 2013.
  6. Keményfi, R.: Egy magyar család ételrecept-gyűjteménye: Táplálkozáskultúra, írásbeliség, emlékezet 2..
    [s.n.], Debrecen, 29 p., 2013.
  7. Bihari Nagy, É.: Hagyományos ízek - magyar ételek!: Bihari értékek.
    [s.n.], Debrecen, 87 p., 2013.
  8. Kovács, L.: Hungarikumok és kulturális öröksegelemek turistvándi népi táplálkozásában.
    [s.n.], Debrecen, 26 p., 2013.
  9. Bihari Nagy, É.: Ízek és értékek: Hungarikumok a változó gasztronómia tükrében : módszertan.
    [s.n.], Debrecen, 29 p., 2013.
  10. Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: Gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján : Módszertani tanulmány.
    [s.n.], Debrecen, 21 p., 2013.
  11. Bartha, E.: Regionális sajátosságok a rituális táplálkozásban: Vallás és böjt : Levesek.
    In:
2011
  1. Emri, T., Csősz, É., Tőzsér, J.: Fehérjebiotechnológia.
    Digitális Tankönyvtár, Debrecen, 124 p., 2011.
feltöltött közlemény: 61 Open Access: 50
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK