Tudóstér: Turizmus- és Vendéglátásmenedzsment Tanszék publikációi

-
szűkítés
feltöltött közlemény: 125 Open Access: 38
2024
  1. Elmohandes, N., Vargáné Csobán, K.: Advanced Technology's Role in the Hospitality Industry's Hiring Process.
    In: "Új turizmus? - Lehetőségek és kihívások" XIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia Tanulmánykötet. Szerk.: Albert Tóth Attila, Happ Éva; Kőmíves Csaba, Printz-Markó Erzsébet, Széchenyi István Egyetem, Győr, 59-67, 2023. ISBN: 9786156443199
  2. Sőrés, A., Horváth, P., Vargáné Csobán, K.: A gazdasági változások hatásai a vidéki területek népességére, különös tekintettel az elvándorlásra.
    In: Digitális gazdaság és fenntartható fejlődés: a pénzügy, számvitel, menedzsment, valamint társadalom-és viselkedéstudomány legújabb trendjei / Csernicskó István, Orosz Ildikó, Bacsó Róbert, Pojda-Noszik Nina, Makarovics Viktória, Loszkorih Gabriella, Sztojka Natália, Pataki Gábor, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász, 398-399, 2024. ISBN: 9786178276911
2023
  1. Savella, O., Kóródi, M.: A menopauza tüneti kezelésének lehetséges terápiái a hazai gyógyszállodai kínálatban.
    In: VI. Zalaegerszegi nemzetközi egészségturizmus Konferencia : Tanulmánykötet = Conference proceedings. Szerk.: Csákvári Tímea, Varga Zoltán, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Zalaegerszeg, 145-154, 2023. ISBN: 9789636261658
  2. Kóródi, M., Savella, O., Bakos, R.: Analysis of the characteristics of types of tourists based on their experience behavior.
    In: Challenges in the Carpathian basin : conference volume : 16th Annual International Conference on Economics and Business / editors Fejér-Király Gergely et al, Risoprint, Cluj-Napoca, 266-276, 2023. ISBN: 9789735330385
  3. Kóródi, M., Mondok, A.: A vidéki turizmusfejlesztés lehetőségei a szegmentáláson alapuló módszerek tükrében az Alsó-Ipoly mente példáján keresztül.
    Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 18 (Különszám), 259-270, 2023.
  4. Vargáné Csobán, K.: Cultural heritage as a key driver for sustainable tourism development in Hungary: the" Route of Medieval Churches" Project.
  5. Novoselova, O., Simon, J., Kemény, I., Zhu, K., Vargáné Csobán, K., Balogh, A., Dávid, L.: Exposure of valenced fake news frames to country brand equity and the role of news credibility in this process.
    Manag. Market. 18 (2), 145-171, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Business, Management and Accounting (miscellaneous) (2022)
  6. Vargáné Csobán, K., Molnár, A.: Interaktív interpretáció a kastélyturizmusban.
    In: "Új turizmus? - Lehetőségek és kihívások" XIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia Tanulmánykötet. Szerk.: Albert Tóth Attila, Happ Éva; Kőmíves Csaba, Printz-Markó Erzsébet, Széchenyi István Egyetem, Győr, 159-169, 2023. ISBN: 9786156443199
  7. Molnár, A., Vargáné Csobán, K.: Megelevenedő történelem - kastélyturizmus a 21. században.
    Egy. élet. 62 (5), 24-25, 2023.
  8. Zhu, K., Cheng, Y., Zang, W., Zhou, Q., El, A., Mousazadeh, H., Kabil, M., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Multiscenario Simulation of Land-Use Change in Hubei Province, China Based on the Markov-FLUS Model.
    Land. 12 (4), 1-27, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology (2022)
    Q3 Global and Planetary Change (2022)
    Q2 Nature and Landscape Conservation (2022)
  9. Kóródi, M., Mondok, A.: Projektkataszter módszer alkalmazása a desztinációfejlesztésben.
    In: "Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XI." : Nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Horváth Adrienn, Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 29-30, 2023. ISBN: 9789634905189
  10. Mondok, A.: Reducing costs and creating value in the hotel industry - forced good practices.
    MKSV. 2023 (3), 133-167, 2023.
  11. Lengyel, A.: Spatial perspectives on sustainability priorities: Key stakeholders` insights.
    J. Clean Prod. 420 1-12, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    D1 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
    Q1 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
    D1 Strategy and Management (2022)
  12. Kóródi, M.: Specific features of the service profile of qualified medical SPA hotels in Hungary.
    In: Challenges in the Carpathian basin : conference volume : 16th Annual International Conference on Economics and Business / editors Fejér-Király Gergely et al, Risoprint, Cluj-Napoca, 277-286, 2023. ISBN: 9789735330385
  13. Vargáné Csobán, K., Horváth, P., Sőrés, A., Pető, K.: Sustainable gastronomy as a key driver in agritourism development in Eastern Hungary.
    In: International Workshop on Agritourism : 2022 Conference Proceedings. Szerk.: Lisa Chase, Chadley Hollas, Xinyi Qian, Claire Whitehouse, University of Vermont, Burlington, 112-116, 2023.
  14. Mondok, A.: Szállodai költségtakarékosság és/vagy utazói élmény?.
    Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 18 (Különszám), 335-344, 2023.
  15. Mondok, A.: Szállodai költségtakarékosság és/vagy utazói élmény?.
    In: Műszaki, technológiai és gazdasági kihívások a 21. században: nemzetközi magyar nyelvű konferenciasorozat : Előadások és poszterek összefoglalói / Dobozi Réka, Mihalkó József, Pappné Sziládi Katalin, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 73-73, 2023. ISBN: 9789633069288
  16. Bagdi, R., Mondok, A.: Szeged and its region destination: past and present. Recovery from the coronavirus epidemic based on statistical data.
    In: Challenges in the Carpathian basin : conference volume : 16th Annual International Conference on Economics and Business / editors Fejér-Király Gergely et al, Risoprint, Cluj-Napoca, 254-265, 2023. ISBN: 9789735330385
  17. Mondok, A., Kóródi, M., Kárpáti, J., Pallás, I., Gogo, F., Dávid, L.: The contradictious expectations of the actors of the tourism organizational and consumer market in sustainable destination development.
    GTG. 46 (1), 200-207, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (2022)
    Q3 Geography, Planning and Development (2022)
  18. Kóródi, M., Mondok, A.: Vidéki turizmusfejlesztés szegmentáláson alapuló módszerekkel az Alsó-Ipoly mente példáján keresztül.
    In: Műszaki, technológiai és gazdasági kihívások a 21. században: nemzetközi magyar nyelvű konferenciasorozat : Előadások és poszterek összefoglalói / Dobozi Réka, Mihalkó József, Pappné Sziládi Katalin, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 61, 2023. ISBN: 9789633069288
2022
  1. Vargáné Csobán, K., Molnár, A.: "Játék a kastélyban" - interaktív programok az örökségturizmusban.
    Falu. 37 (4), 5-18, 2022.
  2. Vargáné Csobán, K., Molnár, C., Varga, I., Szűcs, C., Dávid, L.: A desztinációfejlesztés lehetőségei Hajdúszoboszlón a vendégek és a vendéglátók véleményének tükrében.
    TVT. 7 (4), 4-19, 2022.
  3. Sőrés, A., Fekete, -., Vargáné Csobán, K.: A közfoglalkoztatás területi különbségei, jelentősége Hajdú-Bihar megyében.
    In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban X. : Nemzetközi tudományos konferencia : Rezümékötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 17-18, 2022. ISBN: 9789634904366
  4. Vargáné Csobán, K., Tóth, A., Sánta, Á., Molnár, C., Pető, K., Dávid, L.: Assessment of the tourism sector in a hungarian SPA town: A case-study of Hajdúszoboszló.
    GTG. 45 (Suppl.4), 1543-1551, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q3 Geography, Planning and Development
  5. Kóródi, M., Mondok, A., Sánta, Á.: A térségi turizmusfejlesztés szervezeti- és fogyasztói piaci aspektusai az Alsó-Ipoly mentén.
    Régiókut. szle. 7 (1), 8-19, 2022.
  6. Lengyel, A.: Authenticity, mindfulness and destination liminoidity: a multi-Level model.
    Tourism Recreation Research. 47 (1), 31-46, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Cultural Studies
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q1 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q1 Tourism, Leisure and Hospitality Management
  7. Savella, O., Kóródi, M., Bakos, R.: Az utazási döntést befolyásoló egyes tényezők szegmentációs szerepe.
    Gradus 9 (2), 1-11, 2022.
  8. Osman, H., Elmohandes, N.: Conflicting cultural values and the female tourist experience.
    In: THE INC 2022: Tourism, Hospitality & Events Innovation and Resilience during Uncertainty / (szerk.) Anna Farmaki, Cyprus University of Technology, Limassol, 140-141, 2022.
  9. Kabil, M., Abouelseoud, M., Alsubaie, F., Hassan, H., Varga, I., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Evolutionary Relationship between Tourism and Real Estate: Evidence and Research Trends.
    Sustainability. 14 (16), 1-19-, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  10. Safarov, B., Al-Smadi, H., Buzrukova, M., Janzakov, B., Ilies, A., Grama, V., Ilies, D., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Forecasting the volume of tourism services in Uzbekistan.
    Sustainability. 14 (13), 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  11. Vargáné Csobán, K., Tóth, A., Sánta, Á.: Hajdúszoboszló turisztikai vendégforgalmának elemzése a COVID-19 járványt megelőző évtizedben.
    Falu. 37 (1), 67-84, 2022.
  12. Sánta, Á., Kozmáné Csirmaz, É.: Hortobágy turizmusának vizsgálata.
    Gradus. 9 (1), 68-75, 2022.
  13. Elmohandes, N., Vargáné Csobán, K.: Industrial 4.0 Revolution: Can it Positively Step into a Sustainable Hospitality?.
    Apstract. 16 (2), 1-8, 2022.
  14. Mondok, A., Zámbó, Z.: Key challenges for rural destinations to meet the expectations of Generation Z travellers.
    Acta Carolus Robertus. 12 (Különszám), 68-78, 2022.
  15. Vargáné Csobán, K.: Technological Innovations in Event Sport Tourism: Case Study of the 2021 Sabre World Cup in Budapest in Hungary.
    In: Digital Transformation and Innovation in Tourism Events / Hassan, Azizul, Routledge, London, 135-145, 2022. ISBN: 9781003271147
  16. Kabil, M., AbdAlmoity, E., Vargáné Csobán, K., Dávid, L.: Tourism centres efficiency as spatial unites for applying blue economy approach: A case study of the Southern Red Sea region, Egypt.
    PLoS One. 17 (7), 1-10, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  17. Molnár, A., Vargáné Csobán, K.: Újjászülető kastélyok - a Sopron-Fertő turisztikai térség kastélyainak turisztikai célú hasznosítása.
    In: Interdiszciplinaritás a régiókutatásban X. : Nemzetközi tudományos konferencia : Rezümékötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 22-23, 2022. ISBN: 9789634904366
2021
  1. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: An analysis of overtourism based on residents' attitudes in Hajdúszoboszló.
    In: 3rd Spa Towns International Scientific Conference / Szabó Zoltán, Bujdosó Zoltán, Hungarian Spa Towns Association Society, Gyomaendrőd, 16, 2021. ISBN: 9786158122665
  2. Kóródi, M.: A szállodai csomagajánlatok, mint turisztikai termékek jellemzőinek alakulása a magyarországi négycsillagos szállodákban.
    Gradus. 8 (3), 97-103, 2021.
  3. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: A túlzott mértékű turizmus Hajdúszoboszlón lakossági attitűdök alapján.
    In: III. Fürdővárosok Nemzetközi Tudományos Konferencia. Kivonat-kötet : Az elhangzó előadások rövid kivonatainak gyűjteménye. Szerk.: Szabó Zoltán, Hojcska Ágnes Erzsébet, Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület, Gyomaendrőd, 16, 2021. ISBN: 9786158122658
  4. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: A túlzott mértékű turizmus Hajdúszoboszlón lakossági attitűdök alapján: An analysis of overtourism based on residents' attitudes in Hajdúszoboszló.
    In: Spa town inspiration. Ed.: by Zoltán Szabó, Ágnes Erzsébet Hojcska, Zoltán Bujdosó, Magyar Fürdővárosok Szövetsége, Hajdúszoboszló, 234-245, 2021, (Science papers of the spa towns, ISSN 2677-0814 ; 3.) ISBN: 9786158205603
  5. Tóth, A., Vargáné Csobán, K.: A turizmus hatásainak megítélése Hajdúszoboszló lakosságának körében.
    Gazdálkodás. 5 430-447, 2021.
  6. Vargáné Csobán, K., Sőrés, A.: Challenges of the Development of Culinary Tourism in the Balaton tourism region.
    In: 15th International Conference on Economics and Business : Challenges in the Carpathian Basin : Global Challenges - Local Answers. Interdependencies or Slobalisation? / Executive ed. Nagy Benedek; Ed. Bíró Bíborka Eszter, Csata Andrea, György Ottilia, Kassay János, Koroseczné Pavlin Rita, Madaras Szilárd, Pál László, Péter Katalin, Szőcs Attila, Tánczos Levente József, Telegdy Balázs, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 1322-1337, 2021. ISBN: 9789735327521
  7. Savella, O.: Effect of knowledge acquired during health toursim travelling for health behaviour: With special emphasis of woman in groups of their 36-55 and 56-74 years.
    In: 15th International Conference on Economics and Business : Challenges in the Carpathian Basin : Global Challenges - Local Answers. Interdependencies or Slobalisation? / Executive ed. Nagy Benedek; Ed. Bíró Bíborka Eszter, Csata Andrea, György Ottilia, Kassay János, Koroseczné Pavlin Rita, Madaras Szilárd, Pál László, Péter Katalin, Szőcs Attila, Tánczos Levente József, Telegdy Balázs, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 1271-1282, 2021. ISBN: 9789735327521
  8. Savella, O.: Egészségturisztikai utazások során szerzett ismeretek hatása a nők egészségmagatartására: Különös tekintettel az érett (36-55 év) és az idősebb (56-74 év) korosztályba tartozók körében bekövetkező változásokra.
    Gradus. 8 (3), 104-110, 2021.
  9. Kóródi, M., Povenszki, K.: Product Specification Features Provided by Four-Star Hotels in Hungary.
    In: Challenges in The Carpathian Basin, Global Challenges - Local Answers. Independencies or Slobalisation / Executive ed. Nagy Benedek; Ed. Bíró Bíborka Eszter, Csata Andrea, György Ottilia, Kassay János, Koroseczné Pavlin Rita, Madaras Szilárd, Pál László, Péter Katalin, Szőcs Attila, Tánczos Levente József, Telegdy Balázs, Risoprint, Cluj-Napoca, 1257-1270, 2021. ISBN: 9789735327521
  10. Berghauer, S., Kóródi, M., Nagy, B., Szitás, P., Vargáné Csobán, K.: Turizmus a Kárpát-medencében.
    DEBRECENI CAMPUS Nonprofit Közhasznú Kft., Debrecen, 188 p., 2021. ISBN: 9789639822771
2020
  1. Mondok, A., Szüle Picabo, H.: Adults-only hotel - A potential specialization for succes?.
    In: Human Geographical Processes in East Central Europe: Problems, Tendencies and Trends. Ed.: Berghauer, S; Dávid, L D; Dnyisztrjanszkij, M; Fodor, Gy; Gergely, L; Gönczy, S; Izsák, T; Mocá, A; Molnár, D I; Molnár, J; Nagy, T; Oláh, N; Papp, G; Sass, E; Scsuka, H; Tóth, A; Vince, T; Virván, O, RIK-U Kft., Ungvár, 539-547, 2020. ISBN: 9786177868148
  2. Vargáné Csobán, K., Horváth, P., Sőrés, A., Deák, A.: A fenntarthatóság követelményeinek értékelése a turizmusfejlesztésben a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség példáján.
    In: Kreativitás, változás, reziliencia: III. Nemzetközi Turizmusmarketing Konferencia. Absztraktkötet. Szerk.:: Csapó János, Csóka László, Mátyás Judit, Raffay Zoltán, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar (PTE KTK), Pécs, 83-84, 2020. ISBN: 9789634295051(pdf)
  3. Seprényi, R., Pásztor, J.: A külföldi szakmai gyakorlat kihívásai, avagy a kulturális sokkra ható tényezők.
    In: Tudományos eredmények a nagyvilágból 2. : Válogatás Campus Mundi ösztöndíjasok tanulmányaiból. Szerk.: Tóth Bianka, Székely Ágnes, Tempus Közalapítvány, Budapest, 58-68, 2020. ISBN: 9786155319730
  4. Kóródi, M., Mondok, A., Szabó, A.: Attitűdök és élményelvárások az "Alföld szíve" belföldi turistáinak utazási döntéseiben..
    In: Társadalmi és gazdasági folyamatok elemzésének kérdései a XXI. században. Szerk.: Kosztopulosz Andreász, Kuruczleki Éva, Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, Szeged, 350-366, 2020. ISBN: 9789633067765
  5. Sánta, Á.: A vidékfejlesztés és a turizmus kapcsolatának relevanciája.
    Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 15 (1-2), 91-109, 2020.
  6. Kóródi, M., Mondok, A., Szabó, A.: Az "Alföld szíve" élménypontjainak ismertsége és elismertsége.
    Régiókut. Szle. 5 (1), 67-74, 2020.
  7. Sánta, Á., Kozmáné Csirmaz, É.: Employment-related habits among students majoring in Tourism at the University of Debrecen.
    An. Univ. Oradea. Econ. Sci. 29 (1), 109-121, 2020.
  8. Kóródi, M., Mondok, A., Dávid, L., Szabó, A.: Motivations and experiences concepts in the travel decisions of domestic tourists of the ", Hungarian Great Plain".
    Geoj. Tourism Geosites. 32 (4), 1347-1354, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q2 Geography, Planning and Development
  9. Kóródi, M., Mondok, A., Szabó, A.: The Awareness and Acceptance of the Tourism Brand "Heart of the Hungarian Great Plain" and its Attractions.
    In: Társadalomföldrajzi folyamatok Kelet-Közép-Európában: problémák, tendenciák, irányzatok : nemzetközi földrajzi konferencia : tanulmánykötet / szerkesztőbizottság Berghauer Sándor; Dávid Lóránt Dénes; Dnyisztrjanszkij Miroszlav; Fodor Gyula; Gergely Lívia; Gönczy Sándor; Izsák Tibor; Mocá Andrij; Molnár D. István; Molnár József; Nagy Tibor; Oláh Natália; Papp Géza; Sass Enikő; Scsuka Halina; Tóth Attila; Vince Tímea; Virván Olga, RIK-U Kft., Ungvár, 485-494, 2020. ISBN: 9786177868124
2019
  1. Mondok, A.: Crossroads of the Hungarian vocational education and training system in tourism : a comparative study.
    In: International Research Conferenceon Education, Language and Literature: Conference Proceedings, [s.n.], Tbilisi, 42-65, 2019, (ISSN 2298-0180 / e-ISSN 2587-4721)
  2. Mondok, A.: Current circumstances and opportunities of equestrian accommodations in Jász-Nagykun-Szolnok County.
    In: Innovációs kihívások a XXI. században : LXI. Georgikon Napok konferenciakötete. Szerk.: Pintér Gábor, Csányi Szilvia, Zsiborács Henrik, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 250-257, 2019. ISBN: 9789633961308
  3. Dávid, L., Bácsné Bába, É., Vargáné Csobán, K.: Foreword.
    Journal of Tourism Challenges and Trends 12 7, 2019.
  4. Mondok, A.: New generations: new trends in the spa industry.
    Economica. 10 (2), 21-26, 2019.
  5. Kóródi, M., Dávid, L.: The Uniqueness Of The Hungarian Rural Tourism Supply.
    JoTS. 10 (19), 24-39, 2019.
2018
  1. Mondok, A., Halál, N.: A magyar borhotelek jellemzői és a potenciális látogatók elvárásai.
    In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok = 16th International Scientific Days = XVI. Internationale Wissenschaftliche Tagung. Szerk.: Dinya László, Csernák József, Eszterházy Károly Egyetem Líceum Kiadó, Gyöngyös, 183, 2018. ISBN: 9786155621741
  2. Vargáné Csobán, K.: Complex tourism products as tools for development in rural areas: a case study from Eastern Hungary.
    In: 1st World Congress on Agritourism: Book of abstracts, Eurac Research, Bolzano, Olaszország, 37, 2018.
  3. Dávid, L., Remenyik, B., Molnár, C., Baiburiev, R., Vargáné Csobán, K.: The impact of the Hungaroring Grand Prix on the hungarian tourism industry.
    Event Management. 22 (4), 671-674, 2018.
  4. Könyves, E., Vargáné Csobán, K., Lengyel, P., Füzesi, I.: Turisztikai vállalkozások menedzsmentje.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 117 p., 2018. ISBN: 9789634901914
  5. Vargáné Csobán, K.: Utazásszervezés.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 165 p., 2018. ISBN: 9789634901884
2017
  1. Vargáné Csobán, K., Tóth, E.: A hallgatói elégedettség interkulturális aspektusainak vizsgálata.
    Taylor. 9 (1), 209-217, 2017.
  2. Füzesi, I., Lengyel, P., Vargáné Csobán, K., Szilágyi, R.: Development of ICT Support of Hungarian Meat Sector.
    KSS. 1 (2), 99-109, 2017.
  3. Sőrés, A., Kovács, É., Szabó, B., Vargáné Csobán, K.: Evaluation of Rural Tourism in Berettyóújfalu District: Review on Agriculture and Rural Development.
    Rev. Agric. Rural Dev. 6 (1-2), 168-175, 2017.
  4. Tőkés, T., Könyves, E., Lenkey, G.: Telkibánya turizmusfejlesztési lehetőségei a falusi, a természetjáró és a földtani turizmus kapcsolatrendszerének tekintetében.
    In: Változások és kihívások a turizmusban. Szerk.: Szalók Csilla, Petykó Csilla, Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), 2017, 104-117, 2017. ISBN: 9786155607363
2016
  1. Csatári, D.: Adalékok a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók szaknyelvi kompetenciáinak hasznosításához a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán.
    Porta Lingua. 2016 293-305, 2016.
  2. Vargáné Csobán, K., Könyves, E.: A gasztronómia interkulturális dimenziói.
    In: Turizmus és Innováció VIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia: Absztrakt füzet, Széchenyi István Egyetem, Győr, 21-22, 2016.
  3. Müller, A., Boda, E., Ráthonyi, G., Ráthonyi-Ódor, K., Barcsák, B., Könyves, E., Bíró, M., Dobay, B., Bendíkova, E.: Analysis of the Cavebath of Miskolctapolca's brand elements and guests satisfaction.
    Apstract. 10 (4-5), 155-160, 2016.
  4. Vargáné Csobán, K., Serra, G.: A sportturizmus lehetőségei a vidékfejlesztésben az Észak-Alföldi régió példáján.
    Köztes Eur. 8 ((1-2)), 145-156, 2016.
  5. Lehota, J., Gyenge, B., Komáromi, N., Lehota, Z., Rácz, G., Horváth, Á., Könyves, E., Törőné Dunay, A.: A vendégelégedettség/elégedetlenség és panaszkezelés a magyar házon kívüli étkezési szektorban.
    Táplálkozásmarketing. 3 (2), 3-18, 2016.
  6. Mondok, A.: Examining event management activities in the Hungarian SMEs.
    In: Challenges in the Carpathian Basin. Integration and modernization opportunities on the edges of Europe : 13th Annual International Conference on Economics and Business. Ed.: Andrea Csata, Bíborka Eszter Bíró, Gergely Fejér-Király, Ottilia György, János Kassay, Benedek Nagy; Levente-József, Tánczos, Editura RISOPRINT, Kolozsvár, 626-652, 2016. ISBN: 9789735318550
  7. Vargáné Csobán, K., Könyves, E., Czellér, M.: Intercultural communication bias in tourism.
    In: Ways of Seeing, Ways of Being: Representing the Voices of Tourism : CERLIS conference 2016 University of Bergamo 23-25 June 2016 : Book of abstracts / University, of Bergamo, University of Bergamo, Bergamo, Olaszország, 18, 2016.
  8. Mondok, A.: Perceptions of Industry Practitioners towards a Master's Degree Program in Tourism and Hospitality.
    In: Value changes in a transforming economy. Ed.: Csata Andrea, Fejér-Király Gergely, György Ottilia, Kassay János, Nagy Benedek, Tánczos Levente-József, Editura RISOPRINT, Cluj-Napoca, 303-318, 2016. ISBN: 9789735318482
  9. Serra, G., Vargáné Csobán, K.: Veterán sportolók utazási szokásainak vizsgálata.
    In: Turizmus és innováció: VII. Nemzetközi Turizmus Konferencia 2016: Tanulmányok. Szerk.: Ivancsóné Horváth Zsuzsa, Darabos Ferenc, Széchenyi István Egyetem, Győr, 235-245, 2016. ISBN: 9786155391811
2015
  1. Mondok, A.: A felsőoktatási szakképzés követelményeinek elemzése a turisztikai munkaadók elvárásainak való megfeleltetéssel.
    In: LVII. Georgikon Napok. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 287-294, 2015. ISBN: 9789639639829
  2. Mondok, A.: Bologna process in Tourism and Catering Tertiary Education - Is there a knowledge gap between pre- and post-Bologna era?.
    In: Global challenges, local answers. Ed.: by Csata Andrea, Fejér-Király Gergely, György Ottilia, Kassay János, Nagy Benedek, Tánczos Levente-József, Editura RISOPRINT, Cluj-Napoca, 73-84, 2015. ISBN: 9789735315658
  3. Könyves, E.: Borturizmus - borutak.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 193 p., 2015.
  4. Kormosné Koch, K.: Distinctiveness of Hungarian Gastronomy: theoretical textbook.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 99 p., 2015.
  5. Vargáné Csobán, K., Könyves, E.: Gastronomy and culture.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 162 p., 2015. ISBN: 9789634738282
  6. Könyves, E.: Gasztronómia és marketing: Best Practice tanulmánykötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 145 p., 2015.
  7. Könyves, E., Vargáné Csobán, K.: Gasztronómia és turizmus: elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 120 p., 2015.
  8. Vargáné Csobán, K., Szabó, B., Sőrés, A.: Gasztronómiai turizmus: nemzetközi kitekintés.
    In: "Tudásgazdaságra építő, kreatív város-, és térségfejlesztés megalapozása a Debreceni Egyetem képzési és tudományos kapacitására építve felsőoktatási szolgáltatások kiterjesztése Kisvárda társégére" című projektben elért eredmények. Szerk.: Lővei Attila, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 12-18, 2015. ISBN: 9789631241259
  9. Kozmáné Csirmaz, É., Pető, K.: International Trends in Recreational and Wellness Tourism.
    Procedia Economics and Finance. 32 755-762, 2015.
  10. Lehota, J., Könyves, E., Törőné Dunay, A.: Key factors of a successful restaurant strategy in Hungary.
    In: Proceedings of the 5th International Conference on Management 2015. Management, leadership and strategy for SMEs' competitiveness. Ed.: by Dunay Anna, Szent István University Publishing House, Gödöllő, 22-27, 2015.
  11. Vargáné Csobán, K., Szabó, B.: The impacts of Turkish cuisine on the Hungarian gastronomy.
    In: Gastronomy and culture. Ed.: by Vargáné Csobán Katalin, Könyves Erika, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 67-83, 2015. ISBN: 9789634738282
2014
  1. Mondok, A.: A felsőfokú turizmusoktatás stakeholdereinek ellentmondó elvárásai a fejlesztendő kompetenciák terén.
    Economica. 7 (2), 126-141, 2014.
  2. Fenyves, V., Dékán Tamásné, O., Könyves, E., Nagy, A., Sándor, F.: Economical aspects of thermal and medical tourism.
    Apstract. 8 77-84, 2014.
  3. Hevessy, Z., Hevessy, G.: Gyógyító gasztronómia.
    [s.n.], [S.l.], 159 p., 2014.
  4. Mondok, A.: How to measure gained skills and competences in tourism tertiary education.
    In: Controller Info Studies I.. Szerk.: Zéman Zoltán, Copy & Consulting and Unio Publishing, Budapest, 111-118, 2014. ISBN: 9789630897518
  5. Könyves, E., Vargáné Csobán, K.: Marketing of health tourism destinations in Hungary.
    In: Az egészség fókuszai a turizmusban. III. Nemzetközi Turizmus Konferencia : Program és előadás kivonatok. Szerk.: Fenyves Veronika, Könyves Erika, Nagy Adrián Szilárd, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 30-31, 2014. ISBN: 9789634737131
  6. Vargáné Csobán, K., Serra, G.: The role of small-scale sports events in developing sustainable sport tourism - a case study of fencing.
    Apstract. 8 (4), 17-22, 2014.
  7. Vargáné Csobán, K., Serra, G.: The role of small-scale sports events in developing sustainable sport tourism - a case study of fencing.
    In: Az egészség fókuszai a turizmusban. III. Nemzetközi Turizmus Konferencia : Program és előadás kivonatok. Szerk.: Fenyves Veronika, Könyves Erika, Nagy Adrián Szilárd, Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 52-53, 2014. ISBN: 9789634737131
  8. Mondok, A.: Tourism education market in Hungary: which tools orientate applicants?.
    In: Economic environment changes in the Carpathian Basin / szerk. Lázár Ede, Kádár Beáta, Státus Könyvkiadó, Csíkszereda, 169-196, 2014. ISBN: 9786066610179
2013
  1. Kozmáné Csirmaz, É.: Az egészségturisztikai ágazat problémáinak elemzése.
    Agrártud. közl. 54 27-33, 2013.
  2. Könyves, E., Müller, A., Ködmön, J.: Az egészségturizmus fókuszai: jegyzet.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 249 p., 2013. ISBN: 9789633183175
  3. Urfi, P., Kormosné Koch, K., Hoffmann, A., Sárdi, K.: Comparative cost analysis of organic and conventional farming in Hungary.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 44 (1-4), 703-710, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  4. Hevessy, G., Vargáné Csobán, K.: Guest satisfaction survey at the Aquaticum Debrecen Thermal and Wellness Hotel.
    Apstract. 7 (1), 53-56, 2013.
  5. Ugurlu, K., Vargáné Csobán, K.: The Role of Common Historical Heritage in Promoting Tourism Between Turkey and Hungary.
    In: Oxford, School of Hospitality Management 6th International Conference on Services Management : Conference proceedings / Levent Altinay; Vinnie Jauhari; Muzaffer Uysal (Editor), Oxford Brookes University, Oxford, UK, 579-597, 2013. ISBN: 978187364081/4
2012
  1. Láng, I., Lazányi, J., Loch, J.: A fenntartható tápanyag-gazdálkodás eszköztárának bővítése nyírségi példák és az EU direktívák alapján.
    Debreceni Egyetem AGTC, Debrecen, 185 p., 2012. ISBN: 9786155183140
  2. Lazányi, J., Loch, J., Henzsel, I.: A tápanyag-gazdálkodás a Westsik vetésforgó kísérlet tapasztalatai alapján.
    In: A fenntartható tápanyag-gazdálkodás eszköztárának bővítése nyírségi példák és az EU direktívák alapján / Láng István, Lazányi János, Loch Jakab, DE AGTC, Debrecen, 103-147, 2012. ISBN: 9786155183140
  3. Lazányi, J.: A termőföldhasználat hatékonysága a tagországok mezőgazdaságában.
    In: A fenntartható tápanyag-gazdálkodás eszköztárának bővítése nyírségi példák és az EU direktívák alapján / Láng István, Lazányi János, Loch Jakab, DE AGTC, Debrecen, 148-184, 2012. ISBN: 9786155183140
2011
  1. Könyves, E.: Desztináció marketing: Egyetemi jegyzet.
    Digitális Tankönyvtár, Debrecen, 162 p., 2011.
  2. Könyves, E.: Élmény-csomagok piramisa - avagy termékfejlesztés a TDM-ben.
    In: A helyi TDM szervezetek szerepe a desztináció turisztikai kínálatának fejlesztésében : a Nyíregyházán 2011. május 27-28-án megtartott konferencia előadásai. Szerk.: Hanusz Árpád, Nyíregyháza Város és a Níregyházi Főiskola Természettudományi és Informatikai Kar, Turizmus és Földrajztudományi Intézete, Nyíregyháza, 95-102, 2011. ISBN: 9789637336973
2010
  1. Könyves, E.: A generációs marketing alkalmazása a turisztiki desztináció menedzsmentben.
    In: A helyi és térségi TDM szervezetek helye és szerepe a vidék turizmusirányításában. Szerk.: Hanusz Árpád ; [rend., kiad. Nyíregyháza Város és a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi és Informatikai Kar Turizmus és Földrajztudományi Intézete], Nyíregyháza Város : Nyíregyházi Főiskola Természettudományi és Informatikai Kar Turizmus és Földrajztudományi Intézete, Nyíregyháza, 89-95, 2010. ISBN: 9789637336973
  2. Ábrahám, É., Lazányi, J.: A Karcagi Kutatóintézet mohar (Setaria italica L.) nemesítése.
    In: Növénynemesítés és fajtafenntartás az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Lazányi János, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 115-116, 2010. ISBN: 9789638893000
  3. Lövei-Kalmár, K.: A termálvíz hasznosítás egészségturisztikai aspektusai.
    In: Gazdaságosság és/vagy biodiverzitás" 52. Georgikon napok. Kivonat-kötet. Az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye. Szerk.: Lukács Gábor, Sűrű Béla, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 53, 2010. ISBN: 9789639639393
  4. Ábrahám, É., Blaskó, L., Lazányi, J.: Cirok (Sorghum vulgare Pers).
    In: Növénynemesítés és fajtafenntartás az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Lazányi János, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 100-104, 2010. ISBN: 9789638893000
  5. Sipos, T., Lazányi, J.: Lucerna (Medicago sativa L.).
    In: Növénynemesítés és fajtafenntartás az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Lazányi János, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 161-165, 2010. ISBN: 9789638893000
  6. Lazányi, J., Puskás, Á.: Őszi árpa (Hordeum vulgare L.).
    In: Növénynemesítés és fajtafenntartás az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Lazányi János, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 93-94, 2010. ISBN: 9789638893000
  7. Lazányi, J., Puskás, Á.: Őszi takarmányborsó (Pisum sativum L. ssp. arvense var. hibernum).
    In: Növénynemesítés és fajtafenntartás az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Lazányi János, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 64, 2010. ISBN: 9789638893000
  8. Lazányi, J., Puskás, Á.: Pannonbükköny (Vicia pannonica Grantz).
    In: Növénynemesítés és fajtafenntartás az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Lazányi János, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 154, 2010. ISBN: 9789638893000
2009
  1. Lazányi, J., Loch, J.: A 0,01 M kalcium-kloriddal kivonható nitrogén frakciók mennyiségének alakulása a Westsik vetésforgó kísérletben.
    In: Tartamkísérletek jelentősége a növénytermesztés fejlesztésében / [... szerk. Berzsenyi Zoltán, Árendás Tamás], MTA Mezőgazd. Kutint., Martonvásár, 271-276, 2009. ISBN: 9789638351364
  2. Lövei-Kalmár, K., Kiss, K.: Fogyasztói szokások vizsgálata a 2. Wellness és Életmód kiállításon.
    Economica. 2 különszám 51-57, 2009.
  3. Lövei-Kalmár, K., Kárpáti, L.: Szolgáltatásmarketing hatékonyságvizsgálata egy magyar távközlési társaságnál.
    Agrártud. közl. 33 41-47, 2009.
2008
  1. Kormosné Koch, K.: Az ökológiai gazdálkodás életképességének elemzése különböző támogatási szinteken.
    Agrártud. közl. 29 111-118, 2008.
  2. Kormosné Koch, K.: Az ökológiai gazdálkodás Magyarországon.
    In: Mezőgazdasági szaktanácsadás. Szerk.: Nagy Adrián, Nábrádi András, Campus, Debrecen, 227-242, 2008. ISBN: 9789639822054
2007
  1. Várhelyi, T., Könyves, E.: A síturizmus és a wellness konvergenciája.
    Acta Acad. Paed. Agriensis Sect. Sport. 148-158, 2007.
2006
  1. Józsáné Kristóf, E., Vargáné Csobán, K.: A fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretek közvetítése a gazdasági szaknyelvi órán.
    Porta Lingua. 1 217-221, 2006.
2005
  1. Bodáné Porkoláb, J., Boda, I.: Hipertext alapon szervezett mentális lexikon bővítésének lehetőségei.
    In: Nyelvek és nyelvoktatás Európa és a Kárpát-medence régióiban: A XIV. Magyar Alkalmazott Nyelvészeti Kongresszus előadásai Nyíregyháza, 2004. április 5-7.. Szerk.: Cs. Jónás Erzsébet; Székely Gábor, MANYE - Bessenyei György Kiadó, Pécs-Budapest, 137-144, 2005, (A MANYE kongresszusok előadásai, ISSN 1786-545X ; 1/1.) ISBN: 9637336141
2001
  1. Könyves, E., Müller, A.: Szabadidős programok a falusi turizmusban..
    Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 185 p., 2001. ISBN: 9638616687
feltöltött közlemény: 125 Open Access: 38
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK