Tudóstér: Vállalkozásfejlesztési Tanszék publikációi

-
szűkítés
feltöltött közlemény: 330 Open Access: 101
2023
  1. Erdős, A., Szőllősi, L.: A Magyarországon szántóföldi növénytermesztést végző egyéni és társas agrárvállalkozások üzemméretének, koncentrációjának és hatékonyságának megítélése.
    Gazdálkodás. 67 (5), 410-424, 2023.
  2. Kálmán, Á., Erdős, A., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: A pulykahízlalás jövedelemtermelő képességének alakulása jó színvonalon gazdálkodó magyarországi üzemekben.
    Gazdálkodás. 67 (2), 101-122, 2023.
  3. Marczin, T., Kovács, K., Nagy, A., Vida, V.: A sertéságazat helyzetének bemutatása (jövedelmezőség, hatékonyság).
    Gazdálkodás. 67 (3), 226-246, 2023.
  4. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Economic Sustainability Assessment of a Beekeeping Farm in Hungary.
    Agriculture-Basel. 13 (6), 1-15, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  5. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Egy hazai méhészet gazdasági és ökológiai fenntarthatóságának vizsgálata.
    Állatteny. takarm. 72 (2), 138-162, 2023.
  6. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Evaluation of the Pollination Ecosystem Service of the Honey Bee (Apis mellifera) Based on a Beekeeping Model in Hungary.
    Sustainability. 15 (13), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  7. Kálmán, Á., Szőllősi, L.: Global tendencies in turkey meat production, trade and consumption.
    Agrártud. Közl. 2 83-89, 2023.
  8. Vida, V., Madai, H.: Hajdú-Bihar megye demográfiai helyzete a 2022-es népszámlálási adatok alapján.
    Debr. szle. 31 (2), 138-147, 2023.
  9. Szőllősi, L., Erdős, A.: Income and Asset Situation of Companies Producing Arable Crops in the Visegrad Countries.
    Agriculture-Basel. 13 (8), 1-20, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  10. Szőllősi, L., Berencsi, A., Boros, J., Várnagy, E.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 73 p., 2023.
  11. Vida, V., Szakály, Z.: Sertéshús és sertéshúskészítmények fogyasztási szokásai, trendjei.
    TM. 10 (1), 81-97, 2023.
  12. Szőllősi, L., Karnai, L., Molnár, S.: Vágócsirke-hizlaló üzemek ökonómiai jellemzői 2022-ben és 2023-ban.
    Baromfiágaz. 23 (3), 12-22, 2023.
2022
  1. Szűcs, I., Szőllősi, L., Apáti, F., Madai, H., Feketéné Ferenczi, A., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Marczin, T., Kicska, T.: A főbb hazai mezőgazdasági ágazatok üzemtani elemzése.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 155 p., 2022.
  2. Ricz, S., Szőllősi, L.: A magyar és lengyel tojástermelő társas vállalkozások gazdasági összehasonlítása.
    Studia Mundi - Economica. 9 (3), 43-54, 2022.
  3. Krivdáné Dorogi, D.: A paradicsom és az uborka versenyhelyzetének értékelése az Európai Unióban = Evaluation of the competitive situation of tomato and cucumber in the European Union.
    Gazdálkodás. 66 (2), 129-141, 2022.
  4. Oláh, B., Szűcs, I., Karnai, L.: A passzív sportfogyasztási szokások vizsgálata a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében = Investigation of passive sport consumption around the students of Faculty of Economics, University of Debrecen.
    Economica. 13 (1-2), 45-52, 2022.
  5. Alobid, M., Szűcs, I.: Appraising the water status in Egypt through the application of the virtual water principle in the agricultural sector.
    In: Environmental Footprints and Eco-design of Products and Processes / Zachary Romano, Springer, New York, 27-50, 2022. ISBN: 9789811905346
  6. Lourdes, O., Kovács, K.: Comparison study of the agricultural subsidy policy applied by Ecuador and Hungary in the last 10 years.
    Apstract. 16 (1), 12, 2022.
  7. Alobid, M., Derardja, B., Szűcs, I.: Economic Analysis of an Optimized Irrigation System: Case of Sant' Arcangelo, Southern Italy.
    Eur. Online J. Nat. Soc. Sci. 11 (1), 134-155, 2022.
  8. Erdős, A., Szőllősi, L.: Economic situation and concentration of arable crop partnerships in Hungary.
    J. Cent. Eur. Agric. 23 (1), 179-191, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Animal Science and Zoology
  9. Krivdáné Dorogi, D.: Evaluation of the competitiveness of fresh tomato.
    Int. J. Hortic. Sci. 28 73-77, 2022.
  10. Vida, V., Kovács, T., Nagy, A., Madai, H., Bittner, B.: Food waste in EU countries.
    Apstract. 16 (2), 1-10, 2022.
  11. Felföldi, J., Sulyok, D., Czakó, I., Kovács, K.: Management issues of cropping with sorghum in the production structure: a case study of Hungary.
    Apstract. 16 (2), 1-11, 2022.
  12. Vida, V., Feketéné Ferenczi, A.: Mézfogyasztási és vásárlási szokások alakulása Hajdú-Bihar megyében = Honey consumption and purchasing habits in Hajdú-Bihar county.
    Régiókut. szle. 7 (1), 88-101, 2022.
  13. Ogundele Lasun, T., Okunlola, O., Alobid, M., Szűcs, I., Kassouri, Y.: Sources and Sectoral Trend Analysis of CO2 Emissions Data in Nigeria Using a Modified Mann-Kendall and Change Point Detection Approaches.
    Energies. 15 (3), 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Control and Optimization
    Q2 Electrical and Electronic Engineering
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Energy (miscellaneous)
    Q1 Engineering (miscellaneous)
    Q2 Fuel Technology
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  14. Adeleye, O., Kovács, K.: Technical efficiency of dairy farms in rural Nigeria.
    Apstract. 16 (2), 11030, 2022.
  15. Szőllősi, L., Karnai, L., Molnár, S.: Tojásfogyasztási és -vásárlási szokások Magyarországon.
    Baromfiágaz. 22 (3), 40-49, 2022.
2021
  1. Vida, V., Popovics, P.: A COVID-19 járvány hatása Magyarországon az élet különböző területeire (munka, magánélet, egészségi és mentális állapot).
    Régiókut. szle. 6 (1), 25-36, 2021.
  2. Szőllősi, L.: A hazai tojáságazat műszaki színvonala és hatékonysága.
    Baromfiágaz. 21 (2), 85-93, 2021.
  3. Oláh, B., Karnai, L.: A kávéfogyasztási szokások vizsgálata.
    Táplálkozásmarketing. 8 (1), 59-70, 2021.
  4. Molnár, S.: Az étkezési tojástermelésben alkalmazott különböző tartástechnológiák fenntarthatósági kérdései.
    In: Doktoranduszok Országos Szövetsége Közgazdaságtudományi osztályának VII. Téli Konferenciája Absztraktkötet : Absztraktkötet. Szerk.: Horváth Bálint, Földi Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 36, 2021. ISBN: 9786155586873
  5. Molnár, S., Szőllősi, L.: Az étkezési tojástermelésben alkalmazott tartástechnológiák fenntarthatósági kérdései.
    Economica. 12 (1-2), 27-35, 2021.
  6. Szőllősi, L.: Current State and Future Prospects of the Egg Sector: an International Outlook.
    Agric. conspec. sci. 86 (2), 95-105, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q4 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q4 Geophysics
  7. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Vida, V.: Családi gazdasági keretek között működő méhészeti vállalkozás üzemtani vizsgálata.
    Gazdálkodás. 65 (3), 237-255, 2021.
  8. Szőllősi, L., Béres, E., Szűcs, I.: Effects of modern technology on broiler chicken performance and economic indicators: a Hungarian case study.
    Italian Journal of Animal Science. 20 (1), 188-194, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
  9. Alobid, M., Hammo, A., Szűcs, I.: Estimating the Economic Efficiency of Sheep Rearers in Al-Hasakah Governorate/Syria Using the Data Envelopment Analysis.
    RIGEO. 11 (8), 237-244, 2021.
  10. Salman, M., Fertő, I., Alobid, M., Pék, É.: Farmers can substantially deploy irrigation potential through improved management environment: enabling factors of farmers' involvement in resource-efficient irrigation management.
    Irrig. Drain. 70 (3), 541-554, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Soil Science
  11. Alobid, M., Derardja, B., Szűcs, I.: Food Gap Optimization for Sustainability Concerns, the Case of Egypt.
    Sustainability. 13 (5), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  12. Erdős, A., Szőllősi, L.: Hajdú-Bihar megyei szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó társas vállalkozások jövedelmezőségének megítélése különös tekintettel a hajdúböszörményi gazdálkodókra.
    Studia Mundi - Economica. 8 (3), 31-45, 2021.
  13. Gereles, A., Szőllősi, L.: Integrated approach in Ukrainian dairy industry: a case study from Poltava region.
    Apstract. 15 (3-4), 1-11, 2021.
  14. Kovács, K., Vida, V., Madai, H., Szűcs, I.: Jó színvonalú hazai tejtermelő üzem gazdasági elemzése.
    Tejgazdaság. 78 (1-2), 43-64, 2021.
  15. Buzás, F., Cehla, B., Kiss, S., Szűcs, I., Posta, L.: Possibilities of mass valuation in land use in Hungary.
    Agrártud. Közl. 1 59-68, 2021.
  16. Okunlola, O., Alobid, M., Olubusoye, O., Ayinde, K., Lukman, A., Szűcs, I.: Spatial regression and geostatistics discourse with empirical application to precipitation data in Nigeria.
    Sci. Rep. 11 (1), 1-14, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Multidisciplinary
  17. Erdős, A., Szőllősi, L.: The economic situation of Hungarian crop production enterprises, especially in Hajdú-Bihar county.
    Apstract. 15 (1-2), 101-108, 2021.
2020
  1. Izsó, J., Kovács, K.: A magyar tejvertikum ártranszmissziójának vizsgálata 2004 és 2018 között.
    Gazdálkodás. 64 (4), 274-288, 2020.
  2. Apáti, F., Kurmai, V.: A meggy piaca, fejlődési lehetőségei és korlátai.
    Agrofórum Extra. 85 38-41, 2020.
  3. Vaca, E., Gaibor Vaca, N., Kovács, K.: Analysis of the chain of the banana industry of Ecuador and the European market.
    Apstract. 14 (1-2), 57-65, 2020.
  4. Maloku, D., Kovács, K., Shkodra, R.: An economics assesment of poultry egg sector in Kosovo.
    Netw. Intell. Stud. 8 (15), 71-79, 2020.
  5. Apáti, F., Kicska, T., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Kovács, E., Hunyadi, I.: A szántóföldi növénytermesztés, a szántóföldi zöldségtermesztés és a gyümölcstermesztés üzemgazdasági elemzése.
    [DE], Debrecen, 198 p., 2020.
  6. Szőllősi, L.: A tojáságazat helyzete a világon és az Európai Unióban.
    Baromfiágaz. 20 (2), 66-751, 2020.
  7. Szőllősi, L., Molnár, S., Szűcs, I., Erdős, A.: A tojástermelés jövedelemtermelő képességének alakulása alternatív tartásmódok (madárház/mélyalom) esetén.
    Gazdálkodás. 64 (3), 202-214, 2020.
  8. Kovács, T., David, F., Kovács, K., Popovics, P., Nábrádi, A.: Collaborative economy and its awareness in Visegrad Group Countries and within the European Union.
    Issues in Information Systems. 21 (1), 153-166, 2020.
  9. Svanbayeva, A., Kovács, K.: Development and prospects of agricultural cooperation in the Republic of Kazakhstan.
    An. Univ. Oradea. Econ. Sci. 29 (2), 400-409, 2020.
  10. Erdős, A., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Economics of egg production in alternative housing systems: a Hungarian case study.
    Anal. Univ. Oradea. Ştiinţ. econ. 29 (1), 471-481, 2020.
  11. Szántó, L., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Economics of milk production in 2010-2016: a Hungarian case study.
    Anal. Univ. Oradea. Ştiinţ. econ. 29 (1), 586-596, 2020.
  12. Kovács, K., Szűcs, I., Očić, V., Juračak, J.: Efficiency comparison of the main Croatian and Hungarian animal husbandry sectors.
    In: 55. Hrvatski i 15. Međunarodni Simpozij Agronoma : Zbornik radova = 55th Croatian & 15th international symposium on agriculture : book of abstracts / Mioč, Boro, Širić, Ivan - Zagreb : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2020, 123-127
  13. Kovács, K., Szűcs, I.: Exploring efficiency reserves in Hungarian milk production.
    Stud. Agr. Econ. 122 (1), 37-43, 2020.
  14. Vida, V., Szűcs, I.: Hajdú-Bihar megye társadalmi helyzetének bemutatása a számok tükrében.
    Régiókut. szle. 5 (1), 27-40, 2020.
  15. Szántó, L., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Hízóalapanyag-előállításra specializálódott magyarországi sertéstelep létesítésének és üzemeltetésének költség-jövedelem és megtérülési viszonyai.
    Gazdálkodás. 64 (6), 484-496, 2020.
  16. Vida, V., Popovics, P.: Impact of the COVID-19 on Behaviour: A Survey of Different Aspects of Life of the Hungarian Population.
    Cross Cult. Management J. 22 (2), 161-174, 2020.
  17. Szűcs, I., Szántó, L., Szőllősi, L.: Investment analysis of a piglet producer farm: a Hungarian case study.
    Apstract. 14 (3-4), 141-152, 2020.
  18. Alobid, M., Pék, É.: Nyomásos öntözőrendszerek teljesítményértékelésének lehetséges módszertana a megbízhatóság növelése érdekében = Performance analysis by pressure-driven model to increase reliability of water services in pressurized irrigation systems.
    Hidrol. Közlöny. 100 (2), 59-69, 2020.
  19. Gereles, A., Szőllősi, L.: Strategic Management And Modern Corporate Principles in Ukrainian Integrated Agribusiness.
    Cross Cult. Manag. J. 22 (1), 47-51, 2020.
  20. Molnár, S., Szőllősi, L.: Sustainability and Quality Aspects of Different Table Egg Production Systems: A Literature Review.
    Sustainability. 12 (19), 1-22, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  21. Kovács, K., Szűcs, I.: Technical, cost and allocative efficiency in the Hungarian dairy farms.
    Anal. Univ. Oradea. Stiint. Econ. 29 (2), 293-303, 2020.
  22. Alobid, M., Szűcs, I.: The Syrian crisis impact on the area and the production: a case study of vegetables crop.
    IRMM. 10 (2), 80-83, 2020.
2019
  1. Karnai, L.: A debreceni egyetemisták táplálkozási gyakorlatának vizsgálata.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 362-363, 2019. ISBN: 9786155586422
  2. Krivdáné Dorogi, D.: A hajtatott paradicsomtermesztés hatékonysága különböző műszaki-technológiai színvonalú termesztőberendezésekben.
    Gazdálkodás. 63. (5), 394-408, 2019.
  3. Krivdáné Dorogi, D.: A hajtatott szamócatermesztés ökonómiai elemzése.
    Kertgazdaság. 51 (3), 3-18, 2019.
  4. Molnár, S., Szőllősi, L.: A libahizlalás naturális és ökonómiai hatékonysága eltérő nevelési idő esetén.
    Acta Carolus Robertus. 9 (1), 157-169, 2019.
  5. Alobid, M., Szűcs, I., Zeed, M., Alobied, Y.: An analytical study of the efficiency of agricultural investment in Syria.
    Int. J. Appl. Res. 5 (8), 260-264, 2019.
  6. Molnár, S., Szőllősi, L.: A pecsenyeliba termelés naturális és ökonómiai hatékonyságának vizsgálata adott telep példáján keresztül.
    Studia Mundi - Economica. 6 (2), 72-80, 2019.
  7. Karnai, L., Szűcs, I.: A táplálkozási gyakorlat vizsgálata a debreceni egyetemisták körében.
  8. Szőllősi, L., Kovács, K., Vida, V.: Az üzleti tervezés alapjai munkafüzet.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 65 p., 2019. ISBN: 9789634901778
  9. Szőllősi, L., Kovács, K., Vida, V.: Business Planning Basics: Workbook.
    University of Debrecen, Debrecen, 64 p., 2019. ISBN: 9789634902300
  10. Krivdáné Dorogi, D.: Economic analysis of forced tomato production with regard to the intensity of production.
    Int. J. Hortic. Sci. 25 (1-2), 15-21, 2019.
  11. Szőllősi, L., Szűcs, I., Huzsvai, L., Molnár, S.: Economic issues of Hungarian table egg production in different housing systems, farm sizes and production levels.
    J. Cent. Eur. Agric. 20 (3), 995-1008, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Animal Science and Zoology
  12. Erdős, A., Molnár, S., Szőllősi, L.: Efficiency of table egg production in different housing systems and farm sizes: a case study based on three Hungarian farms.
    Annals PAAAE. 21 (4), 116-125, 2019.
  13. Pék, É., Fertő, I., Alobid, M.: Evaluating the Effect of Farmers' Participation in Irrigation Management on Farm Productivity and Profitability in the Mubuku Irrigation Scheme, Uganda.
    Water. 11 (11), 1-18, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Aquatic Science
    Q3 Biochemistry
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Water Science and Technology
  14. Alobid, M., Szűcs, I.: Evaluation of crop and irrigation water requirements for some selected crops in Apulia region -Southern Italy.
    Apstract. 13 (3-4), 39-50, 2019.
  15. Gereles, A., Szőllősi, L.: The current state and latest trends of the Ukrainian dairy sector.
    Annals of the Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists. 21 (2), 69-78, 2019.
  16. Alobid, M., Alfaraj, N., Szűcs, I.: The impact of the crisis on the area, production, and productivity of major crops in syrian agriculture: a case study of wheat, barley, and cotton.
    SEA: Pract. Appl. Sci. 21 (3), 183-196, 2019.
2018
  1. Kovács, K.: Agricultural enterprises in Hungary.
    In: Managing Agricultural Enterprises : Exploring Profitability and Best Practice in Central Europe. Szerk.: Pawel Bryla, Palgrave Macmillan Ltd, Cham, 183-207, 2018. ISBN: 9783319867267
  2. Szőllősi, L.: A magyar baromfihús előállítás versenyképessége és javításának feltételei.
    In: XXI. Kaposvári Baromfitenyésztési Szimpózium. Szerk.: Sütő Zoltán, Kaposvári Egyetem Agrár és Környezettudományi Kar, Kaposvár, 39-54, 2018. ISBN: 9786155599552
  3. Molnár, S., Szőllősi, L.: A pecsenyekacsa hizlalás üzemi eredményei adott telep példáján keresztül.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 14 (1), 37-44, 2018.
  4. Erdős, A., Szőllősi, L.: A tojástermelés és -fogyasztás nemzetközi és magyarországi helyzete, főbb tendenciái.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 14 (1), 8-14, 2018.
  5. Szőllősi, L., Molnár, S.: Az étkezési tojástermelés gazdasági helyzete Magyarországon.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 14 (1), 53-62, 2018.
  6. Erdős, A., Szőllősi, L.: Economics of sea buckthorn production and processing in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 24 (3-4), 21-25, 2018.
  7. Kovács, K.: Managerial challenges in hungarian agricultural enterprises.
    In: Managing Agricultural Enterprises : Exploring Profitability and Best Practice in Central Europe. Szerk.: Pawel Bryla, Palgrave Macmillan Ltd, Cham, 225-239, 2018. ISBN: 9783319867267
  8. Kovács, K.: Profitability in hungarian agricultural enterprises.
    In: Managing Agricultural Enterprises : Exploring Profitability and Best Practice in Central Europe / Pawel Bryla (szerk.), Palgrave Macmillan Ltd, Cham, 209-223, 2018. ISBN: 9783319867267
  9. Szőllősi, L., Molnár, S.: Versenyképesség meghatározó tényezői III. - A hatékony és jövedelmező termelés feltételei.
    Baromfiágaz. 18 (1), 4-12, 2018.
2017
  1. Kovács, K., Csapóné Riskó, T., Csapó, Z., Nábrádi, A.: 10 year anniversary of the journal Apstract: the history of an open access journal.
    Apstract. 11 (1-2), 5-8, 2017.
  2. Krivdáné Dorogi, D.: A hajtatott paradicsomtermesztés gazdasági elemzése, különös tekintettel a hajtatóberendezések típusára.
    In: interTALENT UNIDEB : absztrakt, összefoglalók. Szerk.: Mándy Zsuzsanna, Debreceni Egyetem, Debrecen, 43-44, 2017. ISBN: 9789634739531
  3. Krivdáné Dorogi, D.: A hajtatott paradicsomtermesztés gazdaságossága különböző termesztőberendezésekben (2.rész).
    Zölds.-Gyüm. Piac Technol. 21 (1), 30-31, 2017.
  4. Hubert, K., Szűcs, I.: A hazai háztartási élelmiszer-hulladékba kerülő kenyér egyes gazdasági, társadalmi és ökológiai hatásai.
    Gazdálkodás. 61 (1), 54-72, 2017.
  5. Hubert, K., Szűcs, I.: A hazai háztartási élelmiszerhulladékba kerülő sertéshús és sertéshúskészítmények egyes társadalmi és ökológiai hatásai.
    Studia Mundi - Economica. 4 (1), 42-56, 2017.
  6. Szűcs, I., Hubert, K.: A hazai kommunális hulladékba kerülő étkezési burgonya egyes gazdasági hatásainak elemzése.
    Acta agrar. Kvár. 21 (1), 60-77, 2017.
  7. Erdős, A., Szőllősi, L.: A homoktövis-termesztés és -feldolgozás gazdasági eredményei eltérő termelési intenzitású ültetvényekben.
    Acta Carolus Robertus. 7 (1), 69-86, 2017.
  8. Szőllősi, L., Molnár, S., Molnár, G., Horn, P., Sütő, Z.: A tojás mint alapvető és funkcionális élelmiszer táplálkozás-élettani jelentősége.
    Táplálkozásmarketing. 4 (1-2), 7-22, 2017.
  9. Szőllősi, L.: A tojótyúkok vedletésének legfontosabb gazdasági összefüggései.
    Állatteny. Takarm. 66 (2), 106-119, 2017.
  10. Szőllősi, L., Molnár, S., Ladányi, K., Karnai, L., Szűcs, I.: Cost analysis of pig slaughtering: a hungarian case study.
    Apstract. 11 (3-4), 121-130, 2017.
  11. Molnár, S., Szőllősi, L.: Economic issues of duck production: a case study from Hungary.
    Apstract. 11 (3-4), 61-68, 2017.
  12. Fedor, B., Szűcs, I.: Egyes öntözőberendezések használatának költség/haszon elemzése a csemegekukorica-termesztésben.
    Gazdálkodás. 61 (5), 398-409, 2017.
  13. Vida, V., Szűcs, I.: Global tendencies in pork meat - production, trade and consumption.
    Apstract. 11 (3-4), 105-112, 2017.
  14. Kovács, K., Ratnesh, P.: Hungarian dairy and beef production sector technical efficiency comparsion using DEA.
    Apstract. 11 (3-4), 131-140, 2017.
  15. Csapó, Z., Nábrádi, A., Kovács, K., Csapóné Riskó, T.: MBA education at the University of Debrecen and its further development towards double degree programmes.
    Apstract. 11 (1-2), 167-170, 2017.
  16. Karnai, L., Szűcs, I.: Pontytermelés és kereskedelem az EU28-ban.
    Anim. Welf. Etol. Tartástechnol. 13 (2), 60-67, 2017.
  17. Molnár, S.: Production and trade of duck production in global view.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 19 (3), 199-205, 2017.
  18. Hubert, K., Szűcs, I.: The Analysis of Agro-Economic Effects of Household Food Wastage Through the Example of Bread.
    Apstract. 11 (1-2), 9-18, 2017.
  19. Szőllősi, L., Molnár, S.: Versenyképesség meghatározó tényezői I. - piaci igények.
    Baromfiágaz. 17 (3), 4-11, 2017.
  20. Szőllősi, L., Molnár, S., Kálmán, Á.: Versenyképesség meghatározó tényezői II. - a piacra jutás feltételei.
    Baromfiágaz. 17 (4), 4-12, 2017.
2016
  1. Apáti, F.: A frisspiaci meggy termesztésének üzemgazdasági megítélése.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 41-42, 2016. ISBN: 9789631265231
  2. Apáti, F.: A gépi betakarítás indokai és hatékonyságának kritikus tényezői.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 304-311, 2016. ISBN: 9789631265231
  3. Krivdáné Dorogi, D.: A hajtatott paradicsomtermesztés gazdaságossága különböző termesztőberendezésekben.
    Zölds.-Gyüm. Piac Technol. 20 (4), 27-28, 2016.
  4. Lukácsik, M., Rácz, K., Domán, C., Szűcs, I.: A haltermelés helyzete és perspektívái Magyarországon = Fish production and its perspectives in Hungary.
    Gradus. 3 (1), 214-219, 2016.
  5. Kurmai, V.: A hazai fagyasztott meggy termelés gazdasági elemzése.
    J. Cent. Eu. Green Innovation. 4 (1), 53-66, 2016.
  6. Kálmán, Á., Szőllősi, L., Nagy, L.: A magyar baromfiágazat külkereskedelmi kapcsolatai és lehetőségei.
    In: LVIII. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 78, 2016. ISBN: 9789639639843
  7. Molnár, S.: A magyar lúdágazat aktuális problémái és hazai, nemzetközi szintű kihívásai.
    Acta agrar. Kvár. 20 (1), 62-81, 2016.
  8. Kurmai, V.: A meggyfeldolgozás üzemgazdasági megítélése.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, KASZ Szakmaközi Szerv. és Terméktanács : MKSZ Nonprofit Kft. : NAIK GYKI Újfehértói Kut. Állomás, Újfehértó, 43-51, 2016. ISBN: 9789631265231
  9. Kurmai, V., Apáti, F., Kicska, T.: A meggy termékpálya gazdasági jelentősége, felépítése és szerkezete.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, KASZ Szakmaközi Szerv. és Terméktanács : MKSZ Nonprofit Kft. : NAIK GYKI Újfehértói Kut. Állomás, Újfehértó, 18-27, 2016. ISBN: 9789631265231
  10. Apáti, F.: A meggytermesztés eszközigénye.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 65-67, 2016. ISBN: 9789631265231
  11. Apáti, F., Kurmai, V.: A meggy versenyképessége, piaci helyzete és kilátásai.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Nonprofit Közhasznú Kft, Újfehértó, 57-64, 2016.
  12. Kurmai, V.: A piaci verseny és koncentráció az almasűrítmény világpiacán.
    Agrártud. Közl. 69 129-135, 2016.
  13. Vida, V., Szűcs, I.: A sertéshúsfogyasztási szokások vizsgálata a 4P alapján - A termékkel kapcsolatos kérdések bemutatása.
    Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. 12 (2), 47-54, 2016.
  14. Szőllősi, L.: A tojással és annak valódi biológiai értékével kapcsolatos információk disszeminációja avagy Lehetőségek a magyar tojástermelők versenyképességének növelésére.
    Baromfi Termék Tanács :, Budapest, 78 p., 2016. ISBN: 9789631257700
  15. Szőllősi, L., Dorka, N.: A vágócsirke hizlalás naturális hatékonyságának gazdasági szerepe egy magyarországi korszerű telep adatai alapján.
    Acta Carolus Robertus. 6 (1), 171-180, 2016.
  16. Kurmai, V.: Az almasűrítmény-termelés piaci és üzemgazdasági elemzése.
    Gazdálkodás. 60 (3), 225-240, 2016.
  17. Apáti, F., Kurmai, V.: Az iparimeggy-termékpályák költség-jövedelem eloszlása.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, KASZ Szakmaközi Szerv. és Terméktanács : MKSZ Nonprofit Kft. : NAIK GYKI Újfehértói Kut. Állomás, Újfehértó, 52-56, 2016. ISBN: 9789631265231
  18. Apáti, F.: Az ipari meggy termesztésének üzemgazdasági megítélése.
    In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 28-40, 2016. ISBN: 9789631265231
  19. Nagy, A., Szták, B., Tobak, J.: Családi gazdaságok versenyképessége és ökonómiai elemzése.
    In: Etikus közgazdasági gondolkodás és versenyképesség. Szerk.: Böcskei Elvira, Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest, 317-329, 2016. ISBN: 9789639808737
  20. Molnár, S.: Evaluation of the Hungarian and Polish goose meat production.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 18 (3), 255-261, 2016.
  21. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Integrációs lehetőségek a magyar akvakultúra ágazatban.
    Halászati lapok : a Magyar mezőgazdaság melléklete 17 (1), 3-7, 2016.
  22. Ladányi, K., Szőllősi, L.: Kézműves cukrászipari termékek magyarországi vásárlásának és fogyasztásának jellemzői.
    Acta Carolus Robertus. 6 (1), 127-136, 2016.
  23. Kurmai, V.: Market competition and concentration in the global market of apple juice concentrate concerning Hungary, Poland and China.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 18 (5), 1-8, 2016.
  24. Kovács, K., Szűcs, I.: Measuring of the Hungarian dairy farms efficiency.
    Annals PAAAE. 18 (5), 92-96, 2016.
  25. Vida, V., Szűcs, I.: Társadalmi-kulturális kérdések és a tradíciók szerepe a sertéshúsfogyasztásban.
    Táplálkozásmarketing. 3 (2), 79-89, 2016.
2015
  1. Szűcs, I., Béri, B., Szőllősi, L., Kovács, K., Molnár, S., Ladányi, K., Szűcs, I.: A hazai tejágazat fejlesztési koncepciójának komplex megvalósíthatósági elemzése és továbbfejlesztése.
  2. Szűcs, I., Nagy, A.: A projektmenedzsment gyakorlata.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 117 p., 2015. ISBN: 9786158029094
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I.: A vágócsirke hizlalás jövedelmezőségét meghatározó tényezők ökonómiai értéke.
    Állatteny. takarm. 64 (1), 32-45, 2015.
  4. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az üzleti tervezés alapjai.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 116 p., 2015. ISBN: 9786158029070
  5. Dajnoki, K., Szőllősi, L.: Interdiszciplináris tudományos konferencia: tanulmánykötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 182 p., 2015. ISBN: 9789634737698
2014
  1. Ladányi, K., Szőllősi, L.: A cukrászipari termékek fogyasztási szokásainak főbb jellemzői Magyarországon.
    Táplálkozásmarketing. 1 (1-2), 119-123, 2014.
  2. Szőllősi, L.: A hatékonyság szerepe a magyar étkezési tojástermelés jövedelmezőségében.
    Gazdálkodás. 58 (5), 424-493, 2014.
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I., Molnár, S., Ladányi, K.: A helyi kézműves termék-előállítás és -forgalmazás során felmerülő együttműködés lehetőségei egyes kiemelt turisztikai vonzerővel rendelkező erdélyi településeken.
    J. Cent. Eu. Green Innovation. 2 (3), 111-134, 2014.
  4. Kissné Nagy, C., Szőllősi, L., Szűcs, I., Nagy, G.: A konvencionális és az AKG technológiák ökonómai összehasonlításának módszertani kérdései.
    In: Régiók fejlesztése. Szerk.: Buday-Sántha Attila, Danka Sándor, Komlósi Éva, Pécsi Tudományegyetem, Pécs, 372-382, 2014. ISBN: 9789636425296
  5. Szőllősi, L.: A naturális hatékonyság kulcsfontosságú.
    Baromfiágaz. 14 (2), 32-40, 2014.
  6. Szőllősi, L., Szűcs, I.: An economic approach to broiler production: a case study from Hungary.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 16 (3), 275-281, 2014.
  7. Szőllősi, L.: A tojástermelés jövedelmezősége.
    Baromfiágaz. 14 (4), 72-81, 2014.
  8. Molnár, S., Ladányi, K., Szőllősi, L.: A víziszárnyas-ágazat nemzetközi és hazai helyzetéről.
    Baromfiágaz. 14 (3), 64-71, 2014.
  9. Molnár, S., Szőllősi, L.: Az étkezési tojás fogyasztási szokásainak főbb jellemzői Magyarországon.
    Táplálkozásmarketing. 1 (1-2), 133-138, 2014.
  10. Szőllősi, L., Molnár, G., Sütő, Z.: Az étkezési tojástermelés jövedelmezőségét meghatározó tényezők ökonómiai értéke.
    Acta Agrar. Kvár. 18 (1), 30-49, 2014.
  11. Kiss, I.: Az örök dilemma: vegyek vagy béreljek kombájnt?.
    Haszon agrár. 8 (1), 14-18, 2014.
  12. Szőllősi, L., Szűcs, I., Nábrádi, A.: Economic Issues Of Broiler Production Length.
    Econ. Agricul. 61 (3), 633-646, 2014.
  13. Kurmai, V.: Foglalkoztatók és foglalkoztatottak a hazai zöldség-gyümölcs feldolgozóiparban.
    Táplálkozásmarketing. 1 (1-2), 115-118, 2014.
  14. Krivdáné Dorogi, D.: Hagyományos fóliaházas és modern üvegházas paradicsomtermesztés ökonómiai elemzése.
  15. Krivdáné Dorogi, D.: Hajtatott paradicsom termesztési technológiák ökonómiai elemzése.
    Gradus. 1 (2), 215-256, 2014.
  16. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Megéri-e a tejautomatán keresztül történő értékesítés?: egy kisüzemi tehenészet esettanulmánya.
    Tejgazdaság. 74 (1-2), 53-61, 2014.
  17. Felföldi, J., Apáti, F.: Operation efficiency in the fruit production chain: a study based on real cases.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 16 (4), 85-90, 2014.
  18. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Potential of vertical and horizontal integration in the Hungarian fish product chain.
    Apstract. 8 (2-3), 5-15, 2014.
  19. Kurmai, V., Apáti, F.: Significance of vegetable and fruit processing industry with a special regard on berries and nuts.
    Int. J. Hortic. Sci. 20 (3-4), 49-52, 2014.
  20. Szűcs, I., Blaskó, B., Kovács, K.: Szarvasmarha ágazat a számok tükrében I..
    Agrárium. 24 (2), 80-85, 2014.
  21. Szűcs, I., Blaskó, B., Kovács, K.: Szarvasmarha ágazat a számok tükrében II..
    Agrárium. 24 (3), 86-89, 2014.
  22. Szűcs, I., Szőllősi, L., Felföldi, J., Blaskó, B., Szénásné Ványi, N., Kovács, K., Kurmai, V.: Üzleti jellegű esettanulmányok készítésének gyakorlata: case study handbook.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 206 p., 2014.
  23. Ladányi, K., Molnár, S., Szőllősi, L.: Víziszárnyas sülve-főve.
    1786-4976 2014 (szeptember-október), 16-17, 2014.
2013
  1. Szőllősi, L.: A baromfiágazat ökonómiai és szervezési kérdései.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Apáti Ferenc, Berde Csaba, Blaskó Beáta, Felföldi János, Madai Hajnalka, Nábrádi András, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 239-254, 2013. ISBN: 9786155183522
  2. Blaskó, B.: A hazai állattenyésztési ágazatok jelentősége, térbeli struktúrája.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek / [szerk. Apáti Ferenc], DE AGTC, Debrecen, 109-116, 2013. ISBN: 9786155183959
  3. Balogh, P., Pocsai, K., Soltész, A., Szőllősi, L.: A kocatartás és malacnevelés versenyképességét meghatározó tényezők modellkalkulációi.
    In: Versenyképes kocatartás és malacnevelés. Szerk.: Balogh Péter, Novotniné Dankó Gabriella, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 239-282, 2013. ISBN: 9786155224447
  4. Blaskó, B., Szénásné Ványi, N., Szűcs, I.: A magyar mezőgazdaság teljesítménye makrogazdasági mutatók alapján.
    In: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana: Elméleti jegyzet. Szerk.: Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 87-91, 2013. ISBN: 9786155183645
  5. Balogh, P., Pocsai, K., Soltész, A., Szőllősi, L.: A sertéshizlalás versenyképességét meghatározó tényezők hatásainak számszerűsítése, modell-kalkulációk.
    In: Versenyképes sertéshizlalás. Szerk.: Balogh Péter, Novotniné Dankó Gabriella, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 213-236, 2013. ISBN: 9786155224430
  6. Felföldi, J., Szőllősi, L.: A vállalkozás külső és belső környezetének értékelése, iparági elemzés.
    In: Üzleti tervezés / [szerzők Felföldi János ..., Szőllősi László ..., Szűcs István ...] ; [közread. a] Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 23-35, 2013. ISBN: 9786155183928
  7. Blaskó, B.: Az állattenyésztés és a kapcsolódó termékpályák gazdasági jelentősége.
    In: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana: Elméleti jegyzet / Apáti Ferenc, Blaskó Beáta, Felföldi János, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 9-35, 2013. ISBN: 9786155183645
  8. Szőllősi, L.: Az üzleti terv kontrollingja.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 129-133, 2013. ISBN: 9786155183928
  9. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Beruházási döntéseket támogató módszerek.
    In: Döntéstámogató módszerek és rendszerek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Balogh Péter, Felföldi János, Herdon Miklós, Kamény Gábor, Nagy Lajos, Nábrádi András, Szőllősi László, Szűcs István, szerk. Felföldi János, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 157-168, 2013. ISBN: 9786155183676
  10. Szőllősi, L.: Erőforrások tervezése.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 70-83, 2013. ISBN: 9786155183928
  11. Szőllősi, L.: Kockázatértékelés.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 126-128, 2013. ISBN: 9786155183928
  12. Szőllősi, L.: Mezőgazdasági vállalkozások és ágazatok komplex gazdasági elemzése.
    In: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana: Elméleti jegyzet / Apáti Ferenc, Blaskó Beáta, Felföldi János, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 171-229, 2013. ISBN: 9786155183645
  13. Szőllősi, L.: Mezőgazdasági vállalkozások és ágazatok komplex gazdasági elemzése.
    In: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana / [szerk. Szűcs István], Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 173-231, 2013. ISBN: 9786155183942
  14. Kiss, I.: Német és magyar repce: többet exportálunk, mint amennyi termett.
    Haszon agrár. 7 (12), 36-40, 2013.
  15. Szőllősi, L.: Pénzügyi terv.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 84-125, 2013. ISBN: 9786155183928
  16. Bai, A., Bauerné Gáthy, A., Nábrádi, A., Nagy, L., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Sectorial Economy I.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 130 p., 2013. ISBN: 9789634736622
  17. Kiss, I.: Támogatási rendszer: USA kontra EU : kevesebb pénzből kivételeznek.
    Haszon agrár. 7 (11), 55-57, 2013.
  18. Szőllősi, L.: Természeti tényezők és erőforrások.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Apáti Ferenc, Berde Csaba, Blaskó Beáta, Felföldi János, Madai Hajnalka, Nábrádi András, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 40-42, 2013. ISBN: 9786155183522
  19. Szőllősi, L.: Természeti tényezők és erőforrások.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek / [szerk. Apáti Ferenc], DE AGTC, Debrecen, 41-43, 2013. ISBN: 9786155183959
  20. Szőllősi, L.: Tőke javak.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Apáti Ferenc, Berde Csaba, Blaskó Beáta, Felföldi János, Madai Hajnalka, Nábrádi András, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 42-49, 2013. ISBN: 9786155183522
  21. Szőllősi, L.: Tőke javak.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek / [szerk. Apáti Ferenc], DE AGTC, Debrecen, 43-50, 2013. ISBN: 9786155183959
  22. Kiss, I.: Trükkök a terménymérlegelésnél: fülön csípett tonnák.
    Haszon agrár. 7 (12), 48-50, 2013.
  23. Felföldi, J., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Üzleti tervezés elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 134 p., 2013. ISBN: 9786155183577
  24. Fehér, I., Kiss, I.: Változások az európai gabonatermelésben 2000 és 2010 között.
    Gazdálkodás. 57 (4), 333-343, 2013.
2012
  1. Apáti, F.: A cseresznye ökonómiai megítélése.
    In: Intenzív cseresznye művelési rendszerek itthon és a nagyvilágban. Szerk.: Gonda István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Kertészettudományi Intézet, Gonda István Bt., [Debrecen], 104-114, 2012. ISBN: 9786155183270
  2. Halasi-Kovács, B., Puskás, N., Szűcs, I.: A magyarországi halastavi vízgazdálkodás jellemzői, komplex természeti-gazdasági-társadalmi jelentősége, valamint a fenntartható gazdálkodást veszélyeztető problémák értékelése.
    In: A XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa. Szerk.: Bíró Péter, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 78-95, 2012. ISBN: 9789637120329
  3. Blaskó, B.: Analysis of the producer price of Hungarian raw milk in international comparison.
    Apstract. 6 (5), 29-34, 2012.
  4. Seres, A., Felföldi, J., Juhász, A., Kozak, A., Szabó, M.: A zöldség-gyümölcs kisárutermelők, a TÉSZ-ek és a nagy kereskedelmi láncok kapcsolatai.
    Agroinform Kiadó, Debrecen, 148 p., 2012. ISBN: 9789635029525
  5. Blaskó, B., Kovács, K., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Complex problem analysis of the Hungarian dairy farms.
    Apstract. 6 (1-2), 93-100, 2012.
  6. Apáti, F.: Conditions of rentability in the apricot industry of Hungary.
    Int. j. hortic. sci. 18 (2), 127-129, 2012.
  7. Kiss, I.: Economic modelling and analysis of Hungarian wheat production in the marketing year 2011.
    Apstract. 6 (5), 65-69, 2012.
  8. Kiss, I.: Főbb hazai növénytermesztési ágazatok gazdasági értékelése a 2011-es termelési év adatai alapján.
    Gazdálkodás. 56 (3), 258-267, 2012.
  9. Apáti, F.: Gyümölcsültetvények fagy- és jégvédelmének technológiai lehetőségei és gazdasági megfontolásai.
    Debreceni Egyetem, AGTC MÉK Kertészettudományi Intézet, [Debrecen], 227 p., 2012. ISBN: 9786155183287
  10. Kiss, I.: Naturális hatékonysági mutatók változásának hatása a vágócsirke hízlalás jövedelmére.
    Agrártud. közl. 45 57-61, 2012.
  11. Szűcs, I., Vida, V.: Sertéságazat a számok tükrében.
    Agrárium. 22 (9), 42-43, 2012.
  12. Blaskó, B.: Terméktanácsok a magyar agráriumban.
    In: A hazai agrárszabályozás felépítése, intézményrendszere / Szűcs István, Maácz Miklós szerk. ; [közread. a] Magyar Agrárkamara, Magyar Agrárkamara : Szaktudás Kiadó Ház Zrt., Budapest, 192-202, 2012, (Érthető és világos sorozat) ISBN: 9786155224263
  13. Apáti, F.: Termésbiztonságot szolgáló ültetvényszerkezeti elemek értékelése - Fagykár elhárítási rendszerek.
    In: Precíziós almatermesztési technológia. Szerk.: Gonda István, DE AGTC MÉK Kertészettud. Int., [Debrecen], 189-199, 2012. ISBN: 9786155183218
  14. Apáti, F.: Termésbiztonságot szolgáló ültetvényszerkezeti elemek értékelése - Jégkár elhárítási rendszerek.
    In: Precíziós almatermesztési technológia. Szerk.: Gonda István, DE AGTC MÉK Kertészettud. Int., [Debrecen], 201-222, 2012. ISBN: 9786155183218
2011
  1. Szűcs, I.: A hazai tógazdasági haltermelésből származó ponty és busa komplex árelemzése.
    Halászatfejlesztés. 33 26-37, 2011.
  2. Blaskó, B., Cehla, B., Kiss, I., Kovács, K., Lapis, M., Madai, H., Nagy, A., Nábrádi, A., Pupos, T., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Állattenyésztési ágazatok ökonómiája: Az Agrármérnök MSc szak tananyagfejlesztése.
    Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 298 p., 2011.
  3. Biró, S., Kapronczai, I., Székely, E., Szűcs, I.: A Nemzeti Vidékstratégia a mezőgazdasági vízgazdálkodás és az öntözés tükrében.
    Gazdálkodás. 55 (3), 245-250, 2011.
  4. Gonda, I., Apáti, F.: Az almatermesztésünk helyzete és jövőbeni kilátásai.
    In: Almaültetvények vízkészlet-gazdálkodása. Szerk.: Tamás János, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma ; [Kecskemét] : Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, Debrecen, 13-25, 2011. ISBN: 9789639732995
  5. Biró, S., Apáti, F., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az öntözésfejlesztés gazdasági összefüggései.
    In: Vízhasználat és öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaságban / [szerk. Bíró Szabolcs et al.], AKI, Budapest, 45-74, 2011. ISBN: 9789634915683
  6. Dajnoki, K., Szőllősi, L.: Beszámoló a X. és XI. DE GVK Kari Tudományos Diákköri konferencia eredményeiről.
    Gazdálktud. Közl. 3 (1), 5-10, 2011.
  7. Blaskó, B.: Complex problem analysis of the Hungarian milk product chain.
    J. agric. sci. 44 43-47, 2011.
  8. Felföldi, J., Szénásné Ványi, N., Nyéki, J., Szabó, Z., Soltész, M.: Economic figures of apple production at national level of Hungary.
    Int. j. hortic. sci. 17 (4-5), 103-105, 2011.
  9. Felföldi, J., Szénásné Ványi, N., Apáti, F., Nyéki, J., Szabó, Z., Gonda, I.: Economic figures of plum production at national level of Hungary.
    Int. j. hortic. sci. 17 (4-5), 111-113, 2011.
  10. Felföldi, J.: Ellátási lánc és a termelői szerveződések kapcsolata.
    In: Farmgazdálkodás. Szerk.: Nagy Adrián, Nábrádi András, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 38-52, 2011. ISBN: 9789639935808
  11. Szőllősi, L.: Értéktermelés a hazai vágócsirke termékpálya mentén.
    In: Pro Scientia Aranyérmesek X. Konferenciája. Szerk.: Szőllősi László, Pro Scientia Aranyérmesek Társasága, Budapest, 66-72, 2011. ISBN: 9789638828910
  12. Seres, A., Felföldi, J., Szabó, M.: Hazai zöldség-gyümölcs TÉSZ-ek kisárutermelőket integráló szerepe a nagy kereskedelmi láncoknak történő értékesítésben.
    Gazdálkodás. 55 (3), 266-284, 2011.
  13. Kovács, K., Blaskó, B.: Néhány hazai tejgazdaság gazdasági hatékonyságának elemzése.
    Tejgazdaság. 71 (1-2), 37-46, 2011.
  14. Szűcs, I., Apáti, F.: Öntözés ökonómiája.
    In: Almaültetvények vízkészlet-gazdálkodása. Szerk.: Tamás János, DE AGTC ; [Kecskemét] : KF KFK, [Debrecen], 275-294, 2011. ISBN: 9789639732995
  15. Szőllősi, L.: Pro Scientia Aranyérmesek X. Konferenciája.
    Pro Scientia Aranyérmesek Társasága, Budapest, 264 p., 2011. ISBN: 9789638828910
  16. Kiss, I.: Significance of wheat production in world economy and position of Hungary in it.
    Apstract. 5 (1-2), 115-119, 2011.
  17. Dajnoki, K., Szőllősi, L.: Tehetséggondozás a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karon.
    Debreceni Talentum. 1 (1), 4-11, 2011.
  18. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Üzleti tervezés.
    In: Stratégiai klaszterfejlesztés. Szerk.: Grasselli Norbert, Völgyiné Nadabán Márta, Innova Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., Debrecen, 130-191, 2011. ISBN: 9789630831086
  19. Blaskó, B.: World Importance and Present Tendencies of Dairy Sector.
    Apstract. 5 (3-4), 119-123, 2011.
2010
  1. Apáti, F.: A gazdaságosság feltételei.
    Magy. mezőgazd. 65 (15), 16-17, 2010.
  2. Apáti, F.: A jégeső elleni védekezés lehetőségei és gazdasági összefüggései a gyümölcstermesztésben.
    In: A magyarországi gyümölcstermesztés biztonsága. Szerk.: Soltész Miklós, Nyéki József, Szabó Zoltán, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Kutatási és Fejlesztési Intézet ; Kecskemét : Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, Debrecen, 41-48, 2010.
  3. Apáti, F., Soltész, M., Nyéki, J., Szabó, Z.: A jégeső elleni védekezés lehetőségei és gazdasági összefüggései a gyümölcstermesztésben 1..
    Zölds.-gyüm. piac technol. 14 (4), 26-27, 2010.
  4. Apáti, F., Soltész, M., Nyéki, J., Szabó, Z.: A jégeső elleni védekezés lehetőségei és gazdasági összefüggései a gyümölcstermesztésben 2..
    Zölds.-gyüm. piac technol. 14 (5), 21-22, 2010.
  5. Apáti, F.: A jégesők okozta károk és az ellenük való védekezés üzemi lehetőségei.
    Agrofórum. 21 (7), 90-93, 2010.
  6. Apáti, F.: A jégvédelmi ágyú és a működésével kapcsolatos tapasztalatok.
    Mezőhír. 14 36-38, 2010.
  7. Szigeti, O.: A marketingstratégia és a marketing eszközrendszer alapjai.
    In: Marketing a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán. Szerk.: Szakály Zoltán, Pallóné Kisérdi Imola, Nábrádi András, Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Kaposvár, 98-100, 2010. ISBN: 9789639821149
  8. Pupos, T., Szőllősi, L., Péter, Z.: A pénzügyi terv és tartalmi elemei.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 89-137, 2010. ISBN: 9879639935402
  9. Felföldi, J., Szabó, T., Nyéki, J., Szabó, Z., Soltész, M., Apáti, F.: Assessment of apple varieties based on consumer judgement in integrated production for fresh consumption.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (1), 71-74, 2010.
  10. Pupos, T., Szűcs, I.: A tervezés mint menedzsment funkció.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 9-17, 2010. ISBN: 9879639935402
  11. Apáti, F.: Az almaágazat helyzete és kilátásai az üzemgazdasági adatok tükrében.
    Agrofórum. 21 (Extra), 44-46, 2010.
  12. Apáti, F.: Az őszibarack termesztés gazdaságossági kérdései.
    Zölds.-gyüm. piac technol. 14 (5), 7-8, 2010.
  13. Pupos, T., Szőllősi, L., Péter, Z.: Az üzleti terv elkészítése - Esettanulmány.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 156-185, 2010. ISBN: 9879639935402
  14. Szőllősi, L., Szűcs, I., Apáti, F.: Beruházások tervezése.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 143-152, 2010. ISBN: 9879639935402
  15. Apáti, F.: Betriebswirtschaftliche Überlegungen des Süsskirschenanbaus.
    In: Intensiver Süsskirschenanbau : Sorten, Anbausysteme, Produktionstechnik /, Debreceni Egyetem, Debrecen, 133-140, 2010.
  16. Szabó, Z., Soltész, M., Apáti, F., Nyéki, J.: Conditions and outlooks of growing stone fruits.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (1), 91-98, 2010.
  17. Apáti, F., Nyéki, J., Szabó, Z., Soltész, M., Szabó, V., Felföldi, J.: Cost and profit analysis of sour cherry production for industrial purposes in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (1), 75-78, 2010.
  18. Apáti, F.: Csonthéjasok koronaformái, metszésmódjai és a szüreti módok összefüggései.
    In: Csonthéjas gyümölcsfák metszése. Szerk.: Gonda István, Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma Kutatási és Fejlesztési Intézet, Debrecen, 198-206, 2010.
  19. Lakner, Z., Apáti, F.: Economics of apple-storage I.: Comparative time series analysis of apple producer prices in Germany and Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (4), 75-79, 2010.
  20. Felföldi, J., Szabó, T., Nyéki, J., Nyéki, J., Soltész, M., Apáti, F.: Evaluation of sour cherry varieties grown with environmental technology.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (3), 39-41, 2010.
  21. Balmer, M., Nyéki, J., Apáti, F.: Intensiver Süsskirschenanbau.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 2010. ISBN: 9789639732957
  22. Vida, V.: Sertéshúsfogyasztással kapcsolatos fogyasztói preferenciák, attitűdök elemzése az Észak-alföldi régióban I..
    Élelm. Táplálk. Mark. 7 (1), 27-30, 2010.
  23. Felföldi, J., Apáti, F.: Sour cherry for fresh consumption in the retail sector a consumer aspect.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (4), 81-84, 2010.
  24. Apáti, F., Gonda, I.: The future of the sour cherry growing branch.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (1), 99-104, 2010.
  25. Felföldi, J.: The main properties of fruit offered on the retail market in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (4), 71-74, 2010.
  26. Kovács, S., Felföldi, J.: Value of diversity affected by crop production in Hungary.
    In: 120th EAAE Seminar Chania : 120th EAAE Seminar on External Cost of Farming Activities: Economic Evaluation, Risk Considerations, Environmental Repercussions and Regulatory Framework : Book of Abstracts, [Mediterranean Agronomic Institute of Chania], [Chania], 24, 2010.
2009
  1. Szabó, Z., Soltész, M., Apáti, F., Nyéki, J.: A csonthéjas gyümölcsűek termesztésének helyzete és perspektívái.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 239-262, 2009.
  2. Mihók, S., Szőllősi, L., Nábrádi, A.: Ágazati koncepció a baromfi árutermelésben.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 301-323, 2009. ISBN: 9789638823304
  3. Szőllősi, L.: A gazdasági és technológiai tényezők szerepe a vágócsirke termékpályán.
    Baromfiágaz. 9 (2), 12-18, 2009.
  4. Apáti, F., Gonda, I.: A gondozatlan ültetvények problematikája a hazai almaágazatban.
    Agrofórum. 20 (4), 82-85, 2009.
  5. Szűcs, I.: A halászati termékek fogyasztása, termelése és kereskdelme Európában.
    Élelmiszer, táplálkozás és marketing. 6 (1-2), 29-39, 2009.
  6. Apáti, F., Gonda, I.: A meggyágazat jövője.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 223-238, 2009.
  7. Apáti, F.: A meggytermesztés jelene és kilátásai a gazdaságosság tükrében (1.) A magyar meggytermesztés költség- és jövedelemviszonyai.
    Agrofórum. 20 (28), 34-38, 2009.
  8. Apáti, F.: A meggytermesztés jelene és kilátásai a gazdaságosság tükrében (2.) A hazai meggytermesztés gazdaságossága.
    Agrofórum. 20 (2), 102-105, 2009.
  9. Apáti, F.: A meggytermesztés jelene és kilátásai a gazdaságosság tükrében (3.) A németországi meggytermesztés költség- és jövedelemviszonyai, gazdaságossága.
    Agrofórum. 20 (3), 127-130, 2009.
  10. Apáti, F.: A meggytermesztés jelene és kilátásai a gazdaságosság tükrében (4.) A magyar és a német meggytermesztés gazdasági összehasonlítása.
    Agrofórum. 20 (5), 70-73, 2009.
  11. Felföldi, J., Szabó, T., Nyéki, J., Soltész, M., Szabó, Z., Apáti, F.: Assessment of apple varieties based on consumer judgement on their fruits of organic production for fresh consumption.
    Int. J. Hortic. Sci. 15 (4), 87-90, 2009.
  12. Szőllősi, L.: A vágócsirke termékpálya belső kapcsolatai és az értékképződés.
    Baromfiágaz. 9 (1), 8-13, 2009.
  13. Szőllősi, L.: A vágócsirke termékpálya input-output modellje.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 5 (4), 2009.
  14. Apáti, F., Gonda, I.: Az almaágazat jövője.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 203-222, 2009.
  15. Felföldi, J.: Experiences on organisation of fruit and vegetable sector in Hungary.
    Apstract. 3 (5-6), 65-67, 2009.
  16. Szőllősi, L.: Jövedelemtermelő képességet befolyásoló tényezők szerepe a vágócsirke termékpályán.
    In: Erdei Ferenc V. Tudományos Konferencia : Globális kihívások, lokális megoldások : 2009. szeptember 3-4., Kecskemét : konferenciakiadvány / [szerk. Ferencz Árpád], Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, [Kecskemét], 166-170, 2009. ISBN: 9789637294730
  17. Apáti, F., Nyéki, J., Szabó, Z., Soltész, M., Szabó, T., Felföldi, J.: Meggytermesztésünk gazdaságosságának időszerű kérdései.
    In: Erdei Ferenc V. Tudományos Konferencia : Globális kihívások, lokális megoldások : 2009. szeptember 3-4., Kecskemét : konferenciakiadvány / [szerk. Ferencz Árpád], Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, [Kecskemét], 146-150, 2009. ISBN: 9789637294730
  18. Felföldi, J.: Organisational analysis in the fruit and vegetable sector in Hungary.
    In: Proceedings on 44th Croatian and 4th International Symposium on Agriculture : Opatija, Horvátország, 2009.02.16-2009.02.20.. Ed.: Sonja Maric, Zdenko Loncaric, [S. n.], Osijek, 1, 2009.
  19. Felföldi, J.: Organisational issues and experiences on agro-food producers in Hungary.
    In: AVA congress 4 : International Congress on the Aspects and Visions of Applied Economics and Informatics Debrecen, 26th - 27th March 2009 book of abstracts / [ed. András Nábrádi, János Lazányi, Veronika Fenyves], Budapest : Agroinform, Debrecen, 1, 2009.
  20. Gonda, I., Apáti, F.: The future of the apple growing branch in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 15 (4), 91-98, 2009.
  21. Szőllősi, L.: The Operation of the Hungarian Broiler Product Chain.
    Apstract. 3 (5-6), 47-50, 2009.
  22. Molnár, A., Gellynck, X., Felföldi, J.: Towards the development of an innnovative Supply chain performance measurement instrument for the fruit and vegetable sector.
    In: Tartamkísérletek a mezőgazdaság szolgálatában : 80 éves a Westsik vetésforgó. Szerk.: Iszályné Tóth Judit, DE AMTC KIK Nyíregyházi Kut. Int., Nyíregyháza, 372-386, 2009.
2008
  1. Nábrádi, A., Szőllősi, L.: A baromfiágazat versenyképességének helyreállítása.
    Gazdálkodás. 52 (5), 418-431, 2008.
  2. Szűcs, I., Szőllősi, L.: A beruházások ökonómiai megítélése.
    In: Üzemtan I.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 46-59, 2008. ISBN: 9789639736917
  3. Apáti, F.: A gyümölcstermelés gazdasági kérdései.
    In: Kárpátalja bekapcsolódásának segítése az Észak-alföldi régió gazdasági életébe. Szerk.: Madai Hajnalka, Nábrádi András, Lícium - Art Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. : Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 99-109, 2008.
  4. Apáti, F., Felföldi, J.: A magyarországi meggytermesztés üzemgazdasági sajátosságai.
    In: Meggyültetvények létesítése és termesztéstechnológiája. Szerk.: Nyéki József, Soltész Miklós, Szabó Tibor, Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 83-93, 2008.
  5. Apáti, F.: A piaci stabilitás és átláthatóság növelésének lehetőségei a hazai almavertikumban Németország példáján.
    Agrofórum. 19 (Extra), 82-85, 2008.
  6. Szűcs, I., Nábrádi, A.: A sertéshústermelés egyes gazdasági kérdései.
    In: Kárpátalja bekapcsolódásának segítése az Észak-alföldi régió gazdasági életébe. Szerk.: Madai Hajnalka, Nábrádi András, Lícium - Art Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. : Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 147-172, 2008. ISBN: 9789638030542
  7. Apáti, F.: A szilvatermesztés gazdaságossági kérdései Magyarországon.
    In: Magyar szilvatermesztés - stagnálás vagy előrelépés!? Szerk.: Gonda István, V-Trade Kiáll. Kft. : Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 72-86, 2008, (Konferencia füzetek, 1789-3259)
  8. Felföldi, J.: A termelői szerveződések szerepe az agráriumban.
    In: Hagyományok és új kihívások a menedzsmentben : 140 éves a vezetés oktatása a debreceni gazdasági felsőoktatásban : nemzetközi konferencia : Debrecen, 2008. október 2-3.. Szerk.: Dienesné Kovács Erzsébet, Pakurár Miklós ; [rend., közread. a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma], DE AMTC : Campus, Debrecen, 213-219, 2008. ISBN: 9789639822085
  9. Szőllősi, L., Nábrádi, A.: A vágóbaromfi termelés szervezése és ökonómiája.
    In: Üzemtan II.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 235-260, 2008. ISBN: 9789639736924
  10. Szőllősi, L.: A vágócsirke termékpálya 2007. évi költség- és jövedelemviszonyai.
    Baromfiágaz. 8 (4), 4-12, 2008.
  11. Apáti, F., Bálint, J.: Berendezkedés a gyepterületen.
    In: Üzemtan II.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás Kiadó Ház : DE AMTC AVK, Budapest, 159-189, 2008.
  12. Apáti, F.: Economic analysis of up-to-date sour cherry orchards in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 14 (1-2), 89-94, 2008.
  13. Felföldi, J., Apáti, F., Szabó, V., Nábrádi, A.: Fogyasztói attidűdök az almapiacon.
    Élelm. táplálk. mark. 5 (2-3), 87-92, 2008.
  14. Felföldi, J., Apáti, F., Szabó, V., Nábrádi, A.: Fogyasztói attitűdök az almapiacon.
    Élelmiszer, táplálkozás és marketing. 5 (2-3), 87-92, 2008.
  15. Szűcs, I., Tikász, I.: Fogyasztói attitűdök vizsgálata a haltermékek piacán.
    Élelmiszer, táplálkozás és marketing. 5 (2-3), 51-57, 2008.
  16. Felföldi, J., Nagy, A.: Gazdálkodási alapkategóriák.
    In: Mezőgazdasági szaktanácsadás. Szerk.: Nagy Adrián, Nábrádi András, Campus Kiadó, Debrecen, 18-32, 2008.
  17. Felföldi, J.: Gazdasági helyzet és gazdálkodási mutatók a szántóföldi zöldségtermesztésben.
    In: Kárpátalja bekapcsolódásának segítése az Észak-alföldi régió gazdasági életébe. Szerk.: Madai Hajnalka, Nábrádi András, Lícium-Art : Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 89-98, 2008.
  18. Szűcs, I.: Hiányos üzemtani ismeretek.
    Agrárium. 18 (3), 2008.
  19. Apáti, F., Felföldi, J.: Ökonomie der Sauerkirschenproduktion.
    In: Sauerkirschenanbau : Anbau, Ökonomie, Pflanzenschutz, Ernte und Vermarktung / red. von József Nyéki, Tibor Szabó, Peter Hilsendegen, Günter Hensel, Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 89-98, 2008.
  20. Apáti, F.: The comparative economic analysis of Hungarian and German apple production of good standard.
    Int. J. Hortic. Sci. 15 (4), 79-85, 2008.
  21. Racskó, J., Szabó, Z., Apáti, F., Nyéki, J.: The expression of the primigenic dominance in the flowering and fruit set of selected apple cultivars on different growth inducing rootstocks.
    Int. J. Hortic. Sci. 14 (1-2), 27-31, 2008.
  22. Apáti, F.: Ültetvénytelepítések támogatása.
    In: Magyar gazda Európában. Szerk.: Herbst Árpád, Raabe Kiadó, Budapest, 15/1-15/9, 2008.
2007
  1. Apáti, F.: A csonthéjasok termesztésének ökonómiája.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes gyümölcstermesztés (Csonthéjasok) / szerzők Szabó Z., Soltész M., Nyéki J. [et al.], InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 17-43, 2007.
  2. Kovács, K.: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a tejágazatban c. interaktív konferencia.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 164 p., 2007.
  3. Felföldi, J.: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása az alma ágazatban c. interaktív konferencia.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 120 p., 2007.
  4. Felföldi, J., Szabó, E.: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a zöldség termékpályán c. interaktív konferencia.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 88 p., 2007.
  5. Apáti, F., Szőllősi, L., Felföldi, J.: A gyümölcsültetvények tervezésének gazdasági szempontjai.
    In: Gyümölcsültetvények tervezése, fajtahasználat. Szerk.: Nyéki József, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 67-92, 2007. ISBN: 9789639773097
  6. Apáti, F.: A jó színvonalú étkezésialma-termelés költség- és jövedelemviszonyai magyar-német összehasonlításban 2. rész.
    Zöldség- és gyümölcspiac. 11 (9), 10-11, 2007.
  7. Apáti, F., Felföldi, J.: A magyar almaágazat SWOT mátrixa.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása az alma ágazatban c. interaktív konferencia. Szerk.: Felföldi János, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 118-120, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 15.)
  8. Apáti, F.: A magyar és a német, jó színvonalú, étkezési célú almatermelés költség- és jövedelemviszonyainak összehasonlítása? 1. rész.
    Zöldség- és gyümölcspiac. 11 (8), 10-11, 2007.
  9. Apáti, F.: A magyar és a német étkezési célú almatermelés költség- és jövedelemviszonyai korszerű gazdaságokban.
    Agrofórum. 18 (12), 40-43, 2007.
  10. Apáti, F.: Az almatermelés ökonómiája.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes gyümölcstermesztés (Alma). Szerk.: Soltész Miklós, Nyéki József, Szabó Zoltán, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 58-76, 2007.
  11. Felföldi, J.: Az innováció elméleti és gyakorlati kérdései.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a zöldség termékpályán. Szerk.: Felföldi János, Szabó E, [s.n.], Debrecen, 9-15, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 16.)
  12. Felföldi, J.: Az innováció szerepe és lehetőségei a gazdálkodásban.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása az alma ágazatban c. interaktív konferencia. Szerk.: Felföldi János, Center-Print, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, 9-14, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 15.)
  13. Apáti, F.: Az integrált almatermelés gazdasági vonatkozásai.
    In: Ökológiai szemléletű integrált gyümölcstermesztés (Alma). Szerk.: Nyéki József, Soltész Miklós, Szabó Zoltán, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 61-78, 2007.
  14. Apáti, F.: Az integrált termesztés gazdasági vonatkozásai.
    In: Ökológiai szemléletű integrált gyümölcstermesztés (Csonthéjasok). Szerk.: Nyéki József, Soltész Miklós, Szabó Zoltán, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 81-98, 2007.
  15. Molnár, A., Felföldi, J., Gellynck, X.: A zöldség-gyümölcs ágazat ellátási alapú teljesítmény vizsgálata.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a zöldség termékpályán. Szerk.: Felföldi János, Szabó E, [s.n.], Debrecen, 80-85, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 16.)
  16. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Beruházások gazdasági értékelése.
    In: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban. Szerk.: Nábrádi András, Nagy Adrián, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 178-194, 2007, (Vállalkozói és menedzsment készségfejlesztés, 1789-3542)
  17. Szőllősi, L.: Brojler előállítás ökonómiai elemzése.
    In: Erdei Ferenc IV. Tudományos Konferencia : 2007. augusztus 27-28., Kecskemét : konferenciakiadvány / [szerk. Ferencz Árpád], Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, [Kecskemét], 73-76, 2007. ISBN: 9789637294631
  18. Felföldi, J., Apáti, F.: Emberi erőforrás gazdálkodás.
    In: Farmmenedzsment-ismeretek / Felföldi János, Apáti Ferenc, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 69-80, 2007, (Agrárképzés a Dél-Alföldön)
  19. Felföldi, J., Apáti, F.: Farmmenedzsment-ismeretek.
    InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 100 p., 2007. ISBN: 9789639773028
  20. Felföldi, J.: Gazdasági jellemzők, költség- és jövedelemviszonyok a szántóföldi zöldségtermesztésben.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : Szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 8-17, 2007.
  21. Apáti, F.: Piaci döntések és információs háttér hazai és nemzetközi vonatkozásban.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása az alma ágazatban c. interaktív konferencia. Szerk.: Felföldi János, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 56-63, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 15.)
  22. Felföldi, J.: Piaci ismeretek a zöldséghajtatásban.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : Hajtatott zöldségtermesztés. Szerk.: Felföldi János, Hodossi Sándor, Terbe István, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 10-22, 2007.
  23. Apáti, F., Gonda, I.: Támogatott ültetvénytelepítés? Kérdőjelek válaszra várva.
    Haszon agrár. 1 (6), 38-39, 2007.
  24. Apáti, F.: Támogatott ültetvénytelepítés Kérdőjelek válaszra várva.
    In: Magyar gazda Európában. Szerk.: Herbst Árpád, Raabe Kiadó, Budapest, 1-9, 2007.
  25. Bartha, A., Dékán Tamásné, O., Felföldi, J., Nagy, A., Nábrádi, A., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban.
    In: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban. Szerk.: Nábrádi András, Nagy Adrián, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 3-200, 2007, (Vállalkozói és menedzsment készségfejlesztés, 1789-3542)
2006
  1. Jávor, B., Apáti, F.: A hazai vágóbárány előállítás helyzetének változása 1998-2005 között.
    Magyar mezőgazdaság. Magyar juhászat + kecsketenyésztés 15 (7), 2-12, 2006.
  2. Apáti, F.: A környezetkímélő, integrált gyümölcstermesztés kialakulása és fejlődése.
    Debr. szle. 2 249-263, 2006.
  3. Jávor, B., Apáti, F.: A vágóbárány előállításunk változása 1998-2005 között (II.).
    Magyar mezőgazdaság. Magyar juhászat + kecsketenyésztés 15 (8), 6-11, 2006.
  4. Bársony, P., Szűcs, I.: Az ezüstkárász fertőzöttség gazdasági hatásai a tógazdasági haltermelésben.
    Gazdálkodás. 50 (5), 38-47, 2006.
  5. Molnár, A., Gellynck, X., Felföldi, J.: Belgian and Hungarian producer organisations in the fruit and vegetable sector: Comparison of experiences.
    In: 14th annual conference on marketing and business strategies for central and eastern Europe : Bécs, Ausztria, 2006. Ed.: Reiner Springer, Petr Chadraba, [S. n.], Bécs, 176-193, 2006.
  6. Apáti, F., Felföldi, J.: Economic aspects of aged apple plantations in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 12 (3), 13-16, 2006.
  7. Felföldi, J., Molnár, A., Gellynck, X.: Evaluation of producer organisations in the fruit and vegetable sector: Experiences from Hungary and Belgium.
    Int. J. Hortic. Sci. 12 (3), 115-121, 2006.
  8. Apáti, F.: Gazdasági kalkulációk.
    In: Hajdú-Bihar megye mezőgazdasága : gazdálkodás az egyes tájegységekben : Bihar, Hajdúság, Hortobágy-Tiszamente, Erdőspuszta-Érmellék, Sárrét. Szerk.: Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 109-128, 2006, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 6.)
  9. Apáti, F., Felföldi, J., Gyarmati, Á., Kovács, K., Kiss, Z., Lukácsné Berke, Z., Szőllősi, L., Széll, S., Szűcs, I., Tikász, I.: Hajdú-Bihar megye mezőgazdasága: gazdálkodás az egyes tájegységekben :.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 133 p., 2006.
  10. Szűcs, I.: Horgászközpont létesítése és üzemeltetése Jászkíséren.
    In: Vidékfejlesztési esettanulmányok a magyar-román határ mentén. Szerk.: Gályász J, Campus Kiadó, Debrecen, 125-142, 2006.
  11. Apáti, F., Felföldi, J.: Investment appraisal of a plantation establishment for intensive apple production.
    Int. J. Hortic. Sci. 12 (3), 17-20, 2006.
  12. Szőllősi, L.: Savanyító üzem Tégláson.
    In: Vidékfejlesztési esettanulmányok a magyar-román határ mentén. Szerk.: Gályász József, Campus Kiadó, Debrecen, 80-92, 2006.
  13. Felföldi, J.: Termelői szervezetek szervezését befolyásoló tényezők a zöldség-gyümölcs ágazatban.
    In: A térségfejlesztés vezetési és szervezési összefüggései / (szerk.) Jávor András, Berde Csaba, Debreceni Egyetem AMTC Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 115-120, 2006.
2000
  1. Nábrádi, A., Szűcs, I., Balogh, P.: A sertéshústermelés gazdasági kérdései.
    Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest, 96 p., 2000. ISBN: 9633562996
feltöltött közlemény: 330 Open Access: 101
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK