Tudóstér: Agrárműszerközpont publikációi

-
szűkítés
feltöltött közlemény: 48 Open Access: 17
2024
  1. Salehi, M., Ait Barka, E., Pusztahelyi, T., Safaie, N.: Endophytic Fungi: secondary metabolites and plant biotic and abiotic stress management.
    Frontiers Media, Lausanne, 214 p., 2024. ISBN: 9782832544433
  2. Krishnan, S., Nampoothiri, K., Suresh, A., Nguyen, T., Balakumaran, P., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Fusarium biocontrol: antagonism and mycotoxin elimination by lactic acid bacteria.
    Front. Microbiol. 14 1-17, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology (2022)
    Q1 Microbiology (medical) (2022)
2023
  1. Loi, M., Logrieco, A., Pusztahelyi, T., Leiter, É., Hornok, L., Pócsi, I.: Advanced mycotoxin control and decontamination techniques in view of an increased aflatoxin risk in Europe due to climate change.
    Front. Microbiol. 13 1-18, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology (2022)
    Q1 Microbiology (medical) (2022)
  2. Adácsi, C., Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Aflatoxin M1 binding by probiotic bacterial cells and cell fractions.
    Acta Aliment. 52 (4), 579-588, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science (2022)
  3. Bagi, Z., Balog, K., Sipos, B., Tóth, B., Hegedűs, B., Kusza, S.: A tenyésztés mélységei - Molekuláris genetikai gyorstalpaló: X. Mutáció.
    Galamb és kisállat magazin. 66 (4), 5-6, 2023.
  4. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Pócsi, I.: Biological elimination of Fusarium mycotoxins: yeasts and bacteria in work.
    In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 144, 2023.
  5. Toviho, O., Moutia, I., Pusztahelyi, T., Bársony, P.: Effect of Duckweed (Spirodela polyrhiza)-Supplemented Semolina on the Production Parameters and Nutrient Composition of Yellow Mealworm (Tenebrio molitor).
    Agriculture-Basel. 13 (17), 1-15, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  6. Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Kovács, S., Dobos, A., Pfliegler, V., Nampoothiri, K., Pócsi, I.: Micotoxins in food chain-climate effect and elimination studies.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Suppl.), 77-78, 2023.
  7. Murvai, K., Rácz, H., Imre, A., Horváth, E., Kadmiel, N., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
  8. Pusztahelyi, T., Pócsi, I.: Quorum-sensing molecules and volatile organic compounds as promising antagonists against mycotoxin production.
    In: 7th International Conference on Emerging Trends and Innovations in Biotechnology BIOSPECTRUM 2023: Souvenir and Abstracts, School of Biosciences, Mar Athanasios College For Advanced Studies Tiruvalla (MACFAST), Tiruvalla, Kerala, India, 77, 2023.
  9. Pócsi, I., Murvai, K., Horváth, E., Bodnár, V., Mondok, Á., Adácsi, C., Molnár, K., Dobos, A., Leiter, É., Pfliegler, V., Pusztahelyi, T.: Recent Results in Aflatoxin Research at the University of Debrecen.
    In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 110, 2023.
  10. Pócsi, I., Pákozdi, K., Miskei, M., Benkő, Z., Papp, L., Pusztahelyi, T., Virág, E.: Recent results in Fusarium verticillioides research at the University of Debrecen.
    In: 7th International Conference on Emerging Trends and Innovations in Biotechnology BIOSPECTRUM 2023: Souvenir and Abstracts, School of Biosciences, Mar Athanasios College For Advanced Studies Tiruvalla (MACFAST), Tiruvalla, Kerala, India, 19, 2023.
  11. Vipin, K., Suresh, A., Kumaran, P., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nampoothiri, K.: Study of antifungal effect of newly isolated LAB strains against Fusarium culture.
    In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 292, 2023.
  12. Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Bakó, K., Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Pócsi, I., Dobos, A.: The effect of environmental factors on mould counts and AFB1 toxin production by Aspergillus flavus in maize.
    Toxins. 15 (3), 1-18, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis (2022)
    Q1 Toxicology (2022)
2022
  1. Farkas, Z., Országh, E., Engelhardt, T., Csorba, S., Kerekes, K., Zentai, A., Süth, M., Nagy, A., Miklós, G., Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Ambrus, Á., Győri, Z., Dobos, A., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Jóźwiak, Á.: A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions.
    Toxins. 14 (2), 1-39, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  2. Leiter, É., Emri, T., Pusztahelyi, T., Szabó, Z., Pákozdi, K., Kocsis, B., Bodnár, V., Hornok, L., Pócsi, I.: Atf1 ortholog bZIP-type transcription factors in filamentous fungi.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 15, 2022. ISBN: 9789634904687
  3. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
  4. Bodnár, V., Antal, R., Emri, T., Pusztahelyi, T., Leiter, É., Pócsi, I.: Characterization of bzip transcription factors required for the oxidative stress response in the aflatoxin producer fungus aspergillus flavus.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstarct Book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 35-36, 2022. ISBN: 9789634904687
  5. Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Elimination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, and Zearalenone by Gram-Positive Microbes (Firmicutes).
    Toxins. 14 (9), 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  6. Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Győri, Z., Dombrádi, Z., Pusztahelyi, T.: Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
    Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  7. Horváth, E., Pusztahelyi, T., Adácsi, C., Tanyi, E., Pócsi, I.: Optimization and Validation of ELISA for Aflatoxin B1 Detection in Fermented Forages and Feeds.
    Scientifica. 2022 1-6, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
  8. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  9. Adácsi, C., Kovács, S., Miklós, I., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Resistance of yeasts against Fusarium mycotoxins.
    In: "FIBOK 2022" : Fiatal Biotechnológusok V. Országos Konferenciája = 5th National Conference of Young Biotechnologists : Program és angol nyelvű összefoglalók = Program and abstracts. Szerk.: Bánfalvi Zsófia, Gócza Elen, Olasz Ferenc, Pál Magda, Posta Katalin, Várallyay Éva, MATE Genetika és Biotechnológia Intézet, Gödöllő, 84-84, 2022. ISBN: 9789632699998
2021
  1. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  2. Adácsi, C., Pusztahelyi, T.: Detoxification potential of lactic acid bacteria originated from silage.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68 4, 2021.
  3. Adácsi, C., Pusztahelyi, T., Kovács, S.: Mycotoxin resistance and elimination capability of Klebsiella pneumoniae.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68 (Suppl.1), 53, 2021.
  4. Pusztahelyi, T., Adácsi, C.: Non-lactic acid bacteria for biological control of mycotoxin contamination in commodities.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 68 (Supplement-1), 107, 2021.
  5. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  6. Gila, B., Moon, H., Antal, K., Hajdú, M., Kovács, R., Jónás, A., Pusztahelyi, T., Yu, J., Pócsi, I., Emri, T.: The DUG Pathway Governs Degradation of Intracellular Glutathione in Aspergillus nidulans.
    Appl. Environ. Microbiol. 87 (9), 1-19, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Biotechnology
    Q1 Ecology
    D1 Food Science
2020
  1. Pusztahelyi, T., Czeglédi, L., Domokos-Szabolcsy, É., Emri, T.: 4th National conference of young biotechnologists: Abstract Book "FIBOK 2020".
    University of Debrecen, Debrecen, 113 p., 2020. ISBN: 9789634902720
  2. Szabó, Z., Pákozdi, K., Murvai, K., Pusztahelyi, T., Kecskeméti, Á., Gáspár, A., Logrieco, A., Emri, T., Ádám, A., Leiter, É., Hornok, L., Pócsi, I.: FvatfA regulates growth, stress tolerance as well as mycotoxin and pigment productions in Fusarium verticillioides.
    Appl. Microbiol. Biotechnol. 104 (18), 7879-7899, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Biotechnology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  3. Adácsi, C., Pusztahelyi, T.: Investigation of Aflatoxin M1 Binding Capacity of Probiotic Bacterial Cultures And Their Preparations.
    In: 4th National Conference of Young Biotechnologists : Abstract Book "FIBOK 2020". Ed.: Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, University of Debrecen, Debrecen, 72-72, 2020. ISBN: 9789634902720
2018
  1. Pusztahelyi, T.: Chitin and chitin-related compounds in plant-fungal interactions.
    Mycology. 9 (3), 189-201, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Infectious Diseases
    Q4 Microbiology
    Q2 Plant Science
  2. Zaheri, A., Csorvási, É., Bársony, P., Komlósi, I., Szabó, C., Pusztahelyi, T.: Effect of Different Supplementary Diets on Growing Rate, Fat and Protein Contents of Flesh Common Carp (Cyprinus carpio) Fingerlings.
    J Anim Res Nutr. 03 (02), 1-5, 2018.
  3. Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Investigation of polyphenol resistance of Aspergillus flavus on Cornmeal media.
    Acta Phytopathol. Entomol. Hung. 53 (2), 163-170, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Insect Science
    Q4 Plant Science
2017
  1. Pusztahelyi, T., Őri, N.: Akkreditált környezetanalitika, takarmány- és élelmiszeranalitika a Debreceni Egyetemen.
    Debr. szle. 24 (3), 272-278, 2017.
  2. Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Endemikus A. flavus törzzsel az aflatoxin szennyezettség ellen, a biológiai kontroll lehetősége.
    In: LIX. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : A múltmér földkövei és a jövő kihívásai: 220 éves a Georgikon. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 111, 2017. ISBN: 9789639639881
  3. Kovács, S.: Mikotoxinok az élelmiszerláncban. A láthatatlan veszély.
    Élet Tud. 72 (50), 1574-1576, 2017.
  4. Pusztahelyi, T., Holb, I., Pócsi, I.: Plant-fungal interactions: special secondary metabolites of the biotrophic, necrotrophic, and other specific interactions.
    In: Fungal Metabolites. Eds.: Mérillon, J.M., Ramawat, K.G, Springer International Publishing, Basel, 1-58, 2017, (Reference series in phytochemistry, ISSN 2511-834X) ISBN: 9783319194561
  5. Őri, N., Kovács, G.: Redukált művelés és egy talajkondícionáló szer hatása réti csernozjom talaj forróvíz-olható C-tartalmának és a CO2-emissziójának alakulására.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely : [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 428-434, 2017. ISBN: 9789639639898
2015
  1. Kovács, S., Juhos, E., Pusztahelyi, T.: Aflatoxin B1 production of Aspergillus flavus under different medium composition.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 171, 2015.
  2. Pusztahelyi, T., Emri, T., Pócsi, I.: Expression of SRRA stress response regulator factor affected by both cell wall integrity stress and delta rlma mutation in Aspergillus nidulans filamentous fungus = Expression of SrrA stress response regulator factor affected by both cell wall integrity stress and deltarlmA mutation in Aspergillus nidulans filamentous fungus.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 204, 2015.
  3. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Pócsi, I., Prokisch, J.: Selenite-stress selected probiotic bacteria for dietary Se source production.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 89-90, 2015.
2014
  1. Kovács, S., Pusztahelyi, T., Borbélyné Varga, M.: Az aflatoxin képződése mezőgazdasági termékeken.
    Agrártud. Közl. 56 67-72, 2014.
  2. Szász, G.: Dr. krassai lovag Kerpely Kálmán (1864-1940): A magyar növénytermesztés modernizációjának úttörője.
    Gerundium. 5 (1-2), 28-43, 2014.
  3. Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Tejminták aflatoxin M1 tartalmának vizsgálata ELISA-módszerrel.
    In: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Sopron, 1, 2014.
2013
  1. Peles, F., Kovács, C., Kovács, B., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E.: Effect of different forecrop, fertilizer and plant protection treatment on the mould contamination of wheat.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties. Ed.: Csajbók József, Debreceni Egyetem ATC Mezőgazdaságtudományi Kar, Debrecen, 61-66, 2013. ISBN: 9789634736127
2011
  1. Lakatos, L., Hevessy, G., Katonáné Kovács, J.: Advantages and disadvantages of solar energy and wind-power utilization.
    World Futures. 67 (6), 395-408, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Philosophy
feltöltött közlemény: 48 Open Access: 17
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK