Tudóstér: Élelmiszertechnológiai Intézet publikációi

-
szűkítés
feltöltött közlemény: 227 Open Access: 78
2024
  1. Skopkó, B., Homoki, J., Fazekas, M., Paholcsek, M., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Forgács, I., Váradi, J., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change.
    Cells. 13 (3), 1-29, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2022)
  2. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 2024 (April), 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  3. Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
  4. Feketéné Posta, E., Fekete, I., Gyarmati, É., Stündl, L., Zöld, É., Barta, Z.: The Effects of Artificial Sweeteners on Intestinal Nutrient-Sensing Receptors: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?.
    Life (Basel). 14 (1), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2022)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q2 Paleontology (2022)
    Q2 Space and Planetary Science (2022)
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  2. Ali, S., Abbas, G., Rashid, S., Fatima, A., Malik, A., Ali, D., Bijoro, M., Hashmi, U., Rahim, R., Hussain, S., Ali, K., Memon, J., Khourshid, J.: Biological Performance in Black Fin Seabream, Acanthopagrus berda (Forsskal, 1775) by Using Two Different Protein-Based Diets in Seawater Earthen Ponds.
    Sarhad J. Agric. 39 (3), 632-640, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2022)
  3. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  4. Kutasy, E., Diósi, G., Bódi, E., Nagy, P., Melash, A., Forgács, F., Virág, I., Vad, A., Bytyqi, B., Buday, T., Csajbók, J.: Changes in plant and grain quality of winter oat (Avena sativa L.) varieties in response to silicon and sulphur foliar fertilisation under abiotic stress conditions.
    Plants-Basel. 12 (4), 1-18, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2022)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  5. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  6. Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage.
    Nutrients. 15 (18), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2022)
    D1 Nutrition and Dietetics (2022)
  7. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  8. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  9. Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
  10. Skopkó, B., Paholcsek, M., Szilágyi-Rácz, A., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Váradi, J., Kovács, R., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: High-Throughput Sequencing Analysis of the Changes in the Salivary Microbiota of Hungarian Young and Adult Subpopulation by an Anthocyanin Chewing Gum and Toothbrush Change.
    Dentistry Journal. 11 (2), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Dentistry (miscellaneous) (2022)
  11. Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N., Bacsó, Z., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis (2022)
    Q1 Computer Science Applications (2022)
    D1 Inorganic Chemistry (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Organic Chemistry (2022)
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
    D1 Spectroscopy (2022)
  12. Gál, K., Halmi, S., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: Monitoring and recovery of hyperglicaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity.
    Diabetes Technol. Ther. 25 (Suppl.), A-200, 2023.
  13. Fekete, I.: Mozzanatok a debreceni agrár-felsőoktatás 155 évéből.
    Debr. szle. 31 (4), 373-383, 2023.
  14. Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
  15. Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
  16. Gyöngy, Z., Mocsár, G., Hegedűs, É., Stockner, T., Ritter, Z., Homolya, L., Schamberger, A., Orbán, T., Gálné Remenyik, J., Szakács, G., Goda, K.: Nucleotide binding is the critical regulator of ABCG2 conformational transitions.
    eLife. 12 1-24, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2022)
    D1 Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2022)
    D1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    D1 Neuroscience (miscellaneous) (2022)
  17. Maghfira, L., Stündl, L., Fehér, M., Asmediana, A.: Review on the fatty acid profile and free fatty acid of common carp (Cyprinus carpio).
    Agrártud. közl. 2023 - 2 99-105, 2023.
  18. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
  19. Singh, K., Patil, R., Patel, V., Gálné Remenyik, J., Hegedűs, T., Goda, K.: Synergistic Inhibitory Effect of Quercetin and Cyanidin-3O-Sophoroside on ABCB1.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (14), 1-24, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis (2022)
    Q1 Computer Science Applications (2022)
    D1 Inorganic Chemistry (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Organic Chemistry (2022)
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
    D1 Spectroscopy (2022)
  20. Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: The current situation of the use of brewers' spent grain.
    In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 67, 2023. ISBN: 9788055226606
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  2. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
  3. Balog, K., Bagi, Z., Tóth, B., Hegedűs, B., Fehér, M., Stündl, L., Kusza, S.: Association study between relative expression levels of eight genes and growth rate in Hungarian common carp (Cyprinus carpio).
    Saudi Journal of Biological Sciences. 29 (1), 630-639, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
  4. Orosz-Tóth, M., Kun-Nemes, A., Lowy, D., Csihon, Á., Sándor, Z., Kincses, S., Holb, I.: Comparison and intercorrelation of extraction methods for polyphenol content and antioxidant capacity of scab-resistant apple cultivars.
    Agronomy-Basel. 12 (2), 1-18, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
  5. Gálné Remenyik, J., Biró, A., Klusóczki, Á., Juhász, K., Szendi-Szatmári, T., Kenesei, Á., Szőllősi, E., Vasvári, G., Stündl, L., Fenyvesi, F., Váradi, J., Markovics, A.: Comparison of the Modulating Effect of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Occludin and ZO-1 on Caco-2 and HUVEC Cultures.
    Int. J. Mol. Sci. 23 (16), 1-13, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  6. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  7. Diósi, G., Kovácsné Madar, Á., Mares, I.: Eltérő hullámhosszúságú fény hatása a mikrozöldségek bioaktív komponenseire.
    Értékálló aranykorona. 22 (4), 7-8, 2022.
  8. Bagi, Z., Balog, K., Tóth, B., Fehér, M., Bársony, P., Baranyai, E., Harangi, S., Ashrafzadeh, M., Hegedűs, B., Stündl, L., Kusza, S.: Genes and elements involved in the regulation of the nervous system and growth affect the development of spinal deformity in Cyprinus carpio.
    PLoS One. 17 (4), 1-21, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  9. Czimbalmos, R., Fazekas, M., Murányi, E., Nagy, A., Harangi, A.: GIS in the service of plant breeding in Karcag.
    Columella. 9 (1), 57-64, 2022.
  10. Erdélyi, L., Fenyvesi, F., Gál, B., Haimhoffer, Á., Vasvári, G., Budai, I., Gálné Remenyik, J., Bereczki, I., Fehér, P., Ujhelyi, Z., Bácskay, I., Vecsernyés, M., Kovács, R., Váradi, J.: Investigation of the Role and Effectiveness of Chitosan Coating on Probiotic Microcapsules.
    Polymers. 14 (9), 1-16, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q1 Polymers and Plastics
  11. Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
  12. Gál, K., Pesti-Asbóth, G., Vass, M., Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Fidler, G., Paholcsek, M., Cziáky, Z., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: Monitoring and recovery of hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity.
    Diabetes and Vascular Disease Research. 19 (6), 1-14, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Cardiology and Cardiovascular Medicine
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
    Q2 Internal Medicine
  13. Beke-Varga, A., Márton, É., Markovics, A., Penyige, A., Balogh, I., Nagy, B., Szilágyi, M.: Suppressing the PI3K/AKT Pathway by miR-30d-5p Mimic Sensitizes Ovarian Cancer Cells to Cell Death Induced by High-Dose Estrogen.
    Biomedicines. 10 (9), 1-19, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  14. Jevcsák, S., Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
  15. Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry.
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 49, 2022.
  16. Gál, K., Veres, K., Halmi, S., Bozoki-Beke, K., Fekete, K., Homoki, J., Gálné Remenyik, J., Baráth, B., Varga, Á., Németh, N., Soltész, P.: The effect of rheopheresis treatment on the cytokine profile in diabetic foot syndrome with hyperviscosity in the aspect of clinical changes: a preliminary study.
    Clin. Hemorheol. Microcirc. 80 (2), 117-125, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Cardiology and Cardiovascular Medicine
    Q3 Hematology
    Q3 Physiology
    Q3 Physiology (medical)
  17. Csernus, B., Biró, S., Babinszky, L., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Oláh, J., Czeglédi, L.: The effect of β-glucan, carotenoids, oligosaccharides and anthocyanins on bacteria groups of excreta in broiler chickens.
    Acta agraria Debreceniensis. 1 15-20, 2022.
  18. Molnár, Á., Homoki, D., Bársony, P., Kertész, A., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Fehér, M.: The Effects of Contrast between Dark- and Light-Coloured Tanks on the Growth Performance and Antioxidant Parameters of Juvenile European Perch (Perca fluviatilis).
    Water. 14 (6), 1-10, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Aquatic Science
    Q2 Biochemistry
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Water Science and Technology
  19. Mihály, K., Szőllősi, E., Homoki, J., Nagy, A., Takács, F., Karaffa, E.: The possibilities for Hungarian sour cherries for storage and elongation of fresh consumption.
    In: Program and Book of Abstracts, Innovation and advanced technologies for managing postharvest pathogens / Nikolaos Tzortzakis, Chris Watkins, Haissam Jijakli et al, International Society for Plant Pathology, Limassol, Cyprus, 145, 2022.
  20. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: The role of selenium in nutrition and the manufacturing of selenium-enriched milk.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 15 (1), 84-93, 2022.
  21. Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Forgács, I., Dobránszki, J., Gálné Remenyik, J.: Ultrasonication affects the melatonin and auxin levels and the antioxidant system in potato in vitro.
    Front. Plant Sci. 13 1-15, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Plant Science
  22. Dobránszki, J., Hidvégi, N., Gulyás, A., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Forgács, I., Gálné Remenyik, J.: Ultrasound enhances plant growth and development by altering the DNA methylation, mRNA transcription and hormonal balance.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 20, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
  1. Jevcsák, S.: A fruktóz és glükóz szinergetikus hatása a kardiovaszkuláris betegségek lipoprotein rizikófaktoraira fiatal felnőtteknél. A halfogyasztás, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a halálozás közötti összefüggés általánosságban, valamint érbetegség és attól mentes egyének vonatkozásában. A vörös és a feldolgozott húsfogyasztás, valamint az acilkarnitin koncentrációk közötti összefüggés vizsgálata az emberi vizeletben és vérben.
    Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 4 (3), 2-5, 2021.
  2. Diósi, G., Jevcsák, S.: A kenyérgabona őrlési értékét meghatározó tulajdonságok.
    Értékálló aranykorona. 7-8, 2021.
  3. Nagy, V., Fekete, I., Balogh, K., Diósi, G.: Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése.
    In: A hatékonyabb agráriumért : Tudományos Szakkollégiumi Kiadvány. Szerk.: Rácz Dalma, Debreceni Egyetem, Debrecen, 94-105, 2021.
  4. Diósi, G.: A NIR mérési technika alkalmazási lehetőségei a gabona-, malom- és takarmányiparban.
    Értékálló aranykorona. 21 (2), 9-10, 2021.
  5. Nagy, V., Diósi, G.: A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (1), 3327-3338, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  6. Diósi, G.: Az őszi búza sütőipari minőségi paraméterei közötti összefüggés vizsgálata.
    Értékálló aranykorona. 21 (3), 17-20, 2021.
  7. Csernus, B., Biró, S., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Fehér, M., Ozsváth, X., Czeglédi, L.: Bioaktív növényi kivonatok hatása a ponty intesztinális morfológiai paramétereire.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 93-98, 2021. ISBN: 9786158199117
  8. Hámori, C., Gálné Remenyik, J., Kandra, L., Gyémánt, G.: Colorado potato beetle alpha-amylase: Purification, action pattern and subsite mapping for exploration of active centre.
    Int. J. Biol. Macromol. 168 350-355, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry
    Q1 Economics and Econometrics
    Q1 Energy (miscellaneous)
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q2 Structural Biology
  9. Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S., Fülep, Z., Fülep, Á., Diósi, G.: Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
    Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
  10. Nagy, R., Szőllősi, E., Bíróné Molnár, P., Murányi, E., Czimbalmos, R., Sipos, P.: Condensed tannin content and antioxidant activity of Hungarian sorghum varieties grown at Research Institute in Karcag.
    Agrártud. Közl. 1 155-160, 2021.
  11. Stündl, L.: Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási kara 50 éves.
    Gerundium. 12 (1-2), 246-255, 2021.
  12. Homoki, D., Toviho, O., Minya, D., Kovács, L., Lelesz, J., Bársony, P., Fehér, M., Kövics, G., Stündl, L.: Effect of dissolved oxygen on common carp (Cyprinus carpio) and basil (Ocimum basilicum) in the aquaponics system.
    Agrártud. Közl. 2021 (1), 89-96, 2021.
  13. Fehér, M., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Fidler, G., Pesti-Asbóth, G., Stágel, A., Szűcs, I., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M., Stündl, L.: Effects of phytonutrient-supplemented diets on the intestinal microbiota of Cyprinus carpio.
    PLoS One. 16 (4), 1-24, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  14. Singh, K., Tarapcsák, S., Gyöngy, Z., Ritter, Z., Batta, G., Bosire, R., Gálné Remenyik, J., Goda, K.: Effects of Polyphenols on P-Glycoprotein (ABCB1) Activity.
    Pharmaceutics. 13 (12), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Pharmaceutical Science
  15. Nagy, V., Jevcsák, S., Nagy, A., Diósi, G.: Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
    In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
  16. Nagy, V., Máthé, E., Nagy, A., Jevcsák, S., Diósi, G.: Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
  17. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 80, 2021. ISBN: 9786155586996
  18. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 133-143, 2021. ISBN: 9786158199117
  19. Nagy, V., Diósi, G.: Enzim aktív maláták beltartalmi vizsgálata.
    In: Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal : Absztraktkötet 2020/2021. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 178-179, 2021. ISBN: 9789633189283
  20. Tóth, B., Bagi, Z., Bársony, P., Balog, K., Stündl, L., Kusza, S.: Genetic diversity of common carp strains on maternal line in Hungary: first step.
    In: Multidisciplinary Conference on Sustainable Development Section: Animal Resources Bioengineering, Banat University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Temesvár, 19, 2021.
  21. Murányi, E., Fazekas, M., Czimbalmos, R.: Köles.
    In: Szántóföldi növények vetőmagtermesztése 2, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 136-139, 2021. ISBN: 9789632699707
  22. Tóth, B., Bagi, Z., Bársony, P., Fehér, M., Kézi, T., Stündl, L., Kusza, S.: Magyar ponty tájfajták, különös tekintettel a Tiszántúli régió tájfajtáinak genetikai jellemzésére..
    In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen. Fókuszban az agrár- és élelmiszerbiotechnológia : Tudományos Szimpózium elődás összefoglalók, Debreceni Egyetem MÉK Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ, Debrecen, 43-45, 2021. ISBN: 9789634903512
  23. Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
    Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  24. Murányi, E., Fazekas, M., Czimbalmos, R.: Mohar.
    In: Szántóföldi növények vetőmagtermesztése 2, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 140-143, 2021. ISBN: 9789632699707
  25. Szilágyi-Tolnai, E., Fauszt, P., Fidler, G., Pesti-Asbóth, G., Szilágyi, E., Stágel, A., Kónya, J., Szabó, J., Stündl, L., Babinszky, L., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Paholcsek, M.: Nutraceuticals Induced Changes in the Broiler Gastrointestinal Tract Microbiota.
    mSystems. 6 (2), 1-25, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Biochemistry
    D1 Computer Science Applications
    D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Genetics
    Q1 Microbiology
    D1 Modeling and Simulation
    Q1 Molecular Biology
    D1 Physiology
  26. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  27. Nagy, V., Diósi, G.: Sötét maláta élelmiszeripari hasznosításának lehetősége.
    In: Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal : Absztraktkötet 2020/2021. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 78-79, 2021. ISBN: 9789633189283
  28. Murányi, E., Fazekas, M., Czimbalmos, R.: Szegletes lednek.
    In: Szántóföldi növények vetőmagtermesztése 2, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 203-206, 2021. ISBN: 9789632699707
  29. Jevcsák, S.: Táplálkozástudománytól az élelmiszerfejlesztésig!: Célok, feladatok, kutatási lehetőségek..
    In: Terítéken a tudomány : Természettudomány mindenkinek! / főszerk. Fazekas Andrea, Momentum Doctorandus, Ungvár, 35-45, 2021.
  30. Nagy, V., Diósi, G.: Using brewer's spent grain as a byproduct of the brewing industry in the bakery industry.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (1), 3339-3350, 2021.
2020
  1. Kertész, A., Bereczki, G., Bársony, P., Stündl, L., Fehér, M.: A fényintenzitás hatása a harcsa (Silurus glanis) lárvák takarmányfelvételére és növekedésére.
    In: A XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa = Proceedings of the 44th Scientific Conference on Fisheries & Aquaculture. Szerk.: Nagyné Biró Judit, NAIK HAKI, Szarvas, 90-92, 2020, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 37) ISBN: 9789637120428
  2. Biró, A., Markovics, A., Fazekas, M., Fidler, G., Szalóki, G., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Allithiamine Alleviates Hyperglycaemia-Induced Endothelial Dysfunction.
    Nutrients. 12 (6), 1-13, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
  3. Molnár, Á., Homoki, D., Bársony, P., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Fehér, M.: A medenceszín hatása a csapósügér (Perca fluviatilis) termelési és élettani paramétereire.
    Halászatfejlesztés. 37 16-17, 2020.
  4. Diósi, G.: A minőségstabilitás alapjai az őszibúza-termesztésben.
    Értékálló aranykorona. 20 (7), 14-16, 2020.
  5. Nagy, V.: A sörtörköly, mint sörgyártási melléktermék hasznosítási lehetőségei a sütőiparban.
    In: XXIII. MÉTE Országos Tudományos Diákköri Online Konferencia Programfüzet. Szerk.: Tömösközi Sándor, Zsarnóczay Gabriella, Budapesti Műszaki Egyetem, Budapest, 57, 2020.
  6. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Toviho, O., Molnár, Á., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Comparision of growth of mature all-female and mixed-sex Common carp (Cyprinus carpio L.) stocks in RAS.
    Agrártud. Közl. 1 (1), 65-68, 2020.
  7. Homoki, D., Minya, D., Kovács, L., Molnár, Á., Balogh, K., Bársony, P., Fehér, M., Kövics, G., Stündl, L.: Comparison of the technological background of aquaponic systems.
    Agrártud. Közl. 1 47-52, 2020.
  8. Rakonczás, N., Juhászné Tóth, R., Soós, Á., Kállai, Z., Kovács, B., Holb, I., Kovács, S.: Could bentonite product choice fit the desired wine style?.
    Mitteilungen Klosterneuburg. 70 87-101, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Horticulture
  9. Markovics, A., Biró, A., Kun-Nemes, A., Fazekas, M., Szilágyi-Rácz, A., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Extract of Sour Cherry for Hyperglycemia-Induced Inflammatory Response and Impaired Endothelium-Dependent Vasodilation.
    Nutrients. 12 (11), 1-13, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
  10. Biró, A., Markovics, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich sour cherry extract on the level of IL-8 in LPS-induced endothelial cell.
    Agrártud. Közl. 2 27-30, 2020.
  11. Csernus, B., Biró, S., Babinszky, L., Komlósi, I., Jávor, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Bai, P., Oláh, J., Pesti-Asbóth, G., Czeglédi, L.: Effect of Carotenoids, Oligosaccharides and Anthocyanins on Growth Performance, Immunological Parameters and Intestinal Morphology in Broiler Chickens Challenged with Escherichia coli Lipopolysaccharide.
    Animals (Basel). 10 (2), 1-20, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
    Q1 Veterinary (miscellaneous)
  12. Csernus, B., Biró, S., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Bai, P., Fehér, M., Minya, D., Czeglédi, L.: Effects of bioactive plant extracts on immune-related gene expression of common carp (Cyprinus carpio).
    Acta agraria Debreceniensis. 2 49-56, 2020.
  13. Csernus, B., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Fehér, M., Czeglédi, L.: Effects of bioactive plant extracts on immune-related gene expression of common carp (Cyprinus carpio).
    In: XVII. Nemzetközi Tudományos Napok "Környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások 2020 után" : Abstract Book. Szerk.: Bujdosó Zoltán, Dinya László, Csernák József, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 70, 2020. ISBN: 9789634961567(online)
  14. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész = Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 1 : A tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása = Determination of tyrosine, tryptophan and phenylalanine.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (3), 3105-3116, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  15. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 2. rész - A metionin, a cisztin, a lizin és az arginin meghatározása = Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 2 - Determination of methionine, cystine, lysine and arginine.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (4), 3177-3187, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  16. Homoki, D., Kovács, L., Minya, D., Molnár, Á., Fehér, M., Kövics, G., Stündl, L.: Különböző bazsalikom (Ocimum basilicum L.) fajták akvapóniás vizsgálata.
    In: A XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa = Proceedings of the 44th Scientific Conference on Fisheries & Aquaculture. Szerk.: Nagyné Biró Judit, NAIK HAKI, Szarvas, 31-33, 2020, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 37) ISBN: 9789637120428
  17. Diósi, G.: Minőségvizsgáló eszközök és szerepük a gabonafelvásárlásban.
    Értékálló aranykorona. 20 (4), 7-9, 2020.
  18. Kalmár, G., Jevcsák, S., Máthé, E.: Növényi kivonatokkal dúsított csokoládé fejlesztés.
  19. Zurbó, Z., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (2), 2963-2969, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  20. Zurbó, Z., Csapó, J.: Preparation of prebiotics by lactose-malic acid and lactose-citric acid reaction.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemenyek. 66 (2), 2970-2975, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  21. Szőke-Kovács, Z., Móré, E., Szőke-Kovács, R., Máthé, E., Frecska, E.: Selective inhibition of the serotonin transporter in the treatment of depression: sertraline, fluoxetine and citalopram.
    Neuropsychopharmacol. Hung. 22 (1), 4-15, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Neurology (clinical)
    Q4 Neuropsychology and Physiological Psychology
    Q4 Neuroscience (miscellaneous)
    Q3 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
  22. Hegedűs, C., Muresan, M., Badale, A., Bombicz, M., Varga, B., Szilágyi, A., Sinka, D., Bácskay, I., Popoviciu, M., Magyar, I., Szarvas, M., Szőllősi, E., Németh, J., Szilvássy, Z., Pallag, A., Kiss, R.: SIRT1 Activation by Equisetum Arvense L. (Horsetail) Modulates Insulin Sensitivity in Streptozotocin Induced Diabetic Rats.
    Molecules. 25 (11), 2541-2561, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  23. Nagy, V., Diósi, G.: Sörtörköllyel dúsított sütőipari termékek élelmi rost tartalmának vizsgálata.
    In: XIV. Táplálkozásmarketing Konferencia : Új irányok a táplálkozásmarketingben : Merre tovább? : Összefoglalók, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 37, 2020.
  24. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél - Spring Wind 2019. Szerk.: Bihari Erika, Molnár Dániel, Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2020. ISBN: 9786155586606
  25. Fidler, G., Szilágyi-Tolnai, E., Stágel, A., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Gál, F., Biró, S., Paholcsek, M.: Tendentious effects of automated and manual metagenomic DNA purification protocols on broiler gut microbiome taxonomic profiling.
    Sci. Rep. 10 (1), 1-16, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Multidisciplinary
  26. Csapó, J., Albert, C., Sipos, P.: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 13 (1), 99-117, 2020.
  27. Nagy, V., Diósi, G.: Világos maláta sütőipari hasznosítása.
    In: XII. Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal Absztraktkötet 2019/2020. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 68-69, 2020. ISBN: 9789633188569
2019
  1. Homoki, D., Ősz, A., Minya, D., Kovács, L., Bársony, P., Fehér, M., Stündl, L.: Akvapóniában termesztett citromfű (Melissa officinalis) és bazsalikom (Ocimum basilicum) értékmérő vizsgálata.
    In: XLIII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 62-65, 2019, (ISSN 0230-8312)
  2. Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Szőllősi, E., Hegedűs, C., Tarapcsák, S., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract Attenuates the Lipopolysaccharide-Induced Endothelial Inflammatory Response.
    Molecules. 24 (19), 3427-3441, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  3. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: A szelén szerepe a táplálkozásban; szelénnel dúsított tej és tejtermékek előállítása.
    Magyar Állatorv. L. 141 625-631, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  4. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában.
  5. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  6. Szilágyi, E., Hámori, C., Bíróné Molnár, P., Kandra, L., Gálné Remenyik, J., Gyémánt, G.: Cooperation of enzymes involved in carbohydrate digestion of Colorado potato beetle (Leptinotarsa decemlineata, Say).
    Bull. Entomol. Res. 11 1-6, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q1 Insect Science
    Q2 Medicine (miscellaneous)
  7. Kiss, R., Pesti-Asbóth, G., Szarvas, M., Stündl, L., Cziáky, Z., Hegedűs, C., Kovács, D., Badale, A., Máthé, E., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Diosgenin and Its Fenugreek Based Biological Matrix Affect Insulin Resistance and Anabolic Hormones in a Rat Based Insulin Resistance Model.
    Biomed Res. Int. 2019 1-13, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Medicine (miscellaneous)
  8. Biró, A., Gálné Remenyik, J.: Effect of allithiamine on the level of hyperglycaemia-induced advanced glycation end products.
    Agrártud. Közl. 2 41-44, 2019.
  9. Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Hegedűs, C., Kovács, D., Peitl, B., Gál, F., Stündl, L., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Tart Cherry Extract on Inflammatory Mediators and Adipokines Involved in Type 2 Diabetes in a High Fat Diet Induced Obesity Mouse Model.
    Nutrients. 11 (9), 1-17, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
  10. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Toviho, O., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Effect of different water temperatures on sex ratio, gonad development and production parameters of common carp (Cyprinus carpio L.).
    Aquac. Res. 51 (2), 858-862, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Aquatic Science
  11. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  12. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszer alapanyagok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 24, 2019. ISBN: 9786155606090
  13. Barta, Z., Czompa, L., Rentka, A., Zöld, É., Gálné Remenyik, J., Biró, A., Gesztelyi, R., Zsuga, J., Szodoray, P., Kemény-Beke, Á.: Evaluation of objective signs and subjective symptoms of dry eye disease in patients with inflammatory bowel disease.
    Biomed. Res. Int. 2019 1-9, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Medicine (miscellaneous)
  14. Diósi, G.: Gabonafélék minősége és takarmánybiztonsági kérdései a termőföldtől a felhasználásig.
    Értékálló aranykorona. 19 (3), 36-37, 2019.
  15. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Growth performance of Monosex female and Mixed-sex Common carp population in recirculation system (Cyprinus carpio L.).
    In: Innovációs kihívások a XXI. században : LXI. Georgikon Napok konferenciakötete. Szerk.: Pintér Gábor, Csányi Szilvia, Zsiborács Henrik, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 185-196, 2019. ISBN: 9789633961308
  16. Zurbó, Z., Kiss, D., Csapó, J.: Keresztkötések létrehozása di- és trikarbonsavak valamint laktóz reakciójával.
    In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 49, 2019. ISBN: 18436293
  17. Tonamo, A., Komlósi, I., Oláh, J., Peles, F.: Microbiological status of udder surface and raw ewe milk samples originated from different sheep breeds.
    In: Innovation challenges in the 21st century : LXI. Georgikon Napok International Scientific Conference : abstract volume. Eds.: Gábor Pintér, Szilvia Csányi, Henrik Zsiborács, University of Pannonia Georgikon Faculty, Keszthely, 111, 2019. ISBN: 9789633961292
  18. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Molnár, Á., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Monoszex ikrás pontyállományok (Cyprinus carpio L.) teljesítményvizsgálata.
    In: XLIII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 102-104, 2019, (ISSN 0230-8312)
  19. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csubák, M.: Parlagfűmag olajtartalmának extrakciója.
    Magyar Gyomkut. Tech. 20 (1), 93, 2019.
  20. Gálné Remenyik, J., Rakonczás, N.: Practical exercises for the course of Technology of wine and soft drinks.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 47 p., 2019.
  21. Zurbó, Z., Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása di- és trikarbonsavak, valamint a laktóz reakciójával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 60, 2019. ISBN: 9786155606090
  22. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Preparation of selenium enriched smearcase cheese and whey cheese.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2612-2616, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  23. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  24. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
  25. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliákból készített innovatív próbatermékek vizsgálata és fogyasztói értékelése.
    Táplálkozásmarketing. 6 (1), 57-68, 2019.
  26. Nagy, V.: Sörgyártás alapanyagainak és melléktermékének hasznosítási lehetőségei a sütőiparban.
    In: Harmadik Sántha-füzet : a 2018/2019-es tanév tudományos kerekasztal előadásainak absztraktkötete. Szerk.: Tóth Péter, Debreceni Egyetem, Debrecen, 123-124, 2019. ISBN: 9789634901068
  27. Nagy, V.: Sörtörköly hasznosítási lehetősége a sütőiparban.
    In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak I. Tudományos Konferenciája Programfüzet. Szerk.: Szűcs Lászlóné Siska Katalin, Debreceni Egyetem, Debrecen, 32, 2019.
  28. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
  29. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Szelénnel dúsított gomolya és orda előállítása.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2607-2611, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  30. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tej előállítása.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 22, 2019. ISBN: 9786155606090
  31. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Nyeste, E., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 51, 2019. ISBN: 9786155586422
  32. Babinszky, L., Horváth, M., Gálné Remenyik, J., Verstegen, M.: The adverse effects of heat stress on the antioxidant status and performance of pigs and poultry and reducing these effects with nutritional tools.
    In: Poultry and pig nutrition. Eds.: Wouter H. Hendriks, Martin W. A. Verstegen, László Babinszky, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, 187-208, 2019. ISBN: 9789086863334
  33. Ciosek, A., Nagy, V., Szczepanik, O., Fulara, K., Poreda, A.: Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego = The Effect of Wort hopping on Lactic Acid Bacteria.
    Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-warzywny. 1 (12), 6-9, 2019.
2018
  1. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: "Természetes" édesítőszerek D- és L-fruktóz tartalmának vizsgálata polarimetriával és nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiával.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 66, 2018, (ISSN 1843-6293)
  2. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A chemical method combined with heat treatment for the reduction of the antinutritive materials of soybean.
    In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 28, 2018. ISBN: 9788055218748
  3. Diósi, G., Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E.: Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
  4. Diósi, G., Sipos, P.: A minóségi búza termesztésének fontossága a fenntartható szántóföldi növénytermesztésben.
    Értékálló aranykorona. 18 (4), 11-14, 2018.
  5. Murányi, E., Czimbalmos, Á., Fazekas, M., Jevcsák, S.: A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyag-tartalmára.
    In: Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 387-392, 2018. ISBN: 9786155545900
  6. Homoki, J., Gyémánt, G., Balogh, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Szarvas, M., Váradi, J., Fenyvesi, F., Kelentey, B., Nemes, J., Gálné Remenyik, J.: Anti-caries bubble gum.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 143, 2018. ISBN: 9786061215461
  7. Jevcsák, S.: A pohánka tápanyagtartalma és felhasználása.
    In: Ifjúság, tudománypolitika, jövőkép: kilátások és kihívások a Kárpát-medencében. Szerk.: Bodó Barna, Szoták Szilvia, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Budapest, 351-361, 2018, (Határhelyzetek, ISSN 2064-3918 ; 10.) ISBN: 9786155389696
  8. Homoki, D., Minya, D., Kovács, L., Fehér, M., Baranyai, E., Stündl, L.: A rézoxiklorid alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata akvapóniás rendszerben.
    In: XLII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 14, 2018.
  9. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: A szelén szerepe az emberi táplálkozásban = Role of selenium in human nutrition.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 56-57, 2018. ISBN: 9786155545818
  10. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A taumatin édesítőszer hamisítása, és ennek kimutatására alkalmas analitikai módszerek: ThaumatinAdulteration and the AnalyticaJ Methods for deTection of Thaumatin Counterfeiting.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 67, 2018, (ISSN 1843-6293)
  11. Olamideo, F., Diósi, G., Mironescu, I., Máthé, E.: Development of fortified bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 145-160, 2018.
  12. Süli, Á., Garipoglu, A., Csapó, J., Béri, B., Vargáné Visi, É., Jónás, E.: Dietary manipulation to increase the concentration of n-3 fatty acids in milk fat.
    Appl. Ecol. Environ. Res. 16 (2), 1553-1562, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
  13. Biró, A., Hegedűs, C., Gyémánt, G., Stündl, L., Paholcsek, M., Gálné Remenyik, J.: Effect of allithiamine in neuropathic pain sensation.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 145, 2018. ISBN: 9786061215461
  14. Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich Hungarian tart cherry extract on blood antioxidant status in C57BL/6J mice.
    Agrártud. Közl. 150th Anniversary Issue 335-341, 2018.
  15. Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich tart cherry extract on blood antioxidant status in a high fat diet induced obesity mouse model.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 146, 2018. ISBN: 9786061215461
  16. Csernus, B., Simon, Á., Gálné Remenyik, J., Ozsváth, X., Czeglédi, L.: Effects of bioactive compounds on interleukin expression of chicken.
    In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, Pannon Egyetem, Keszthely, 40, 2018. ISBN: 9789639639911
  17. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Sipos, P.: Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
  18. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 53-54, 2018. ISBN: 9786155586262
  19. Kiss, D., Csapó, J.: Fehérjetartalom és aminosav-összetétel meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 58, 2018.
  20. Szabó, K., Gesztelyi, R., Lampé, N., Kiss, R., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Priksz, D., Szilvássy, Z., Juhász, B.: Fenugreek (Trigonella Foenum-Graecum) Seed Flour and Diosgenin Preserve Endothelium-Dependent Arterial Relaxation in a Rat Model of Early-Stage Metabolic Syndrome.
    Int. J. Mol. Sci. 19 (3), 1-21, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    Q1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    Q1 Spectroscopy
  21. Csapó, J., Albert, C.: Funkcionális élelmiszerek.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 284 p., 2018. ISBN: 9789633187081
  22. Sipos, P., Diósi, G.: Gabonafélék tárolás alatti életfolyamatai.
    Értékálló aranykorona. 18 (3), 21-24, 2018.
  23. Kovács, L., Simon, Á., Minya, D., Homoki, D., Kertész, A., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Influence of 17-alpha methyl testosterone on the production parameters of common carp (Cyprinus carpio L.) fry.
    Agrártud. Közl. 75 37-43, 2018.
  24. Minya, D., Kovács, L., Homoki, D., Fehér, M., Bársony, P., Stündl, L.: Komplettált, mikrogranulált takarmány alkalmazhatósága a ponty (Cyprinus carpio L.) lárvanevelése során.
    In: XLII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 56, 2018.
  25. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
    In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
  26. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Fehér, M., Stündl, L.: Különbözö salátafajták értékelése eltérő vízikultúrás termesztéstechnológia mellett.
    In: "Termőföldtől az asztalig" : A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 37-43, 2018. ISBN: 9789634900092
  27. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Különböző koncentrációjú 17 alfa-metiltesztoszteronnal dúsított takarmány hatása a ponty (Cyprinus carpio L.) ivarfejlődésére.
    In: XLII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 53, 2018.
  28. Takácsné Hájos, M., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták ásványielem tartalmának alakulása akvapóniás és hidropóniás termesztés mellett.
    In: Alkalmazkodó vízgazdálkodás: Lehetőségek és kockázatok. Víztudományi Nemzetközi Konferencia. Konferencia kötet. Szerk.: Jakab Gusztáv, Tóth Attiláné, Csengeri Erzsébet, SZIE AGK Tessedik Campus, Szarvas, 197-203, 2018. ISBN: 9789632697369
  29. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták értékelése eltérő termesztés mód mellett.
    In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok : "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" : Tanulmányok. Szerk.: Dinya László, Baranyi Aranka, EKE Líceum kiadó, Gyöngyös, 1177-1185, 2018. ISBN: 9786155621758
  30. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták értékelése eltérő termesztés mód mellett = evaluation lettuce variaties by different cultivation method.
    In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok, "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" Előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Dinya László, Csernák József, EKE Líceum kiadó, Gyöngyös, 175, 2018. ISBN: 9786155621741
  31. Csapó, J., Albert, C.: Methods and procedures for reducing soy trypsin inhibitor activity by means of heat treatment combined with chemical methods.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 58-80, 2018.
  32. Petróczki, F., Kojo Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of bulk tank milk and different flavored gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant.
    Agrártud. Közl. 75 73-78, 2018.
  33. Jevcsák, S., Biró, A., Gálné Remenyik, J., Lehoczki, G., Murányi, E., Jóvér, J., Diósi, G., Sipos, P.: Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
    Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  34. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Nutritional Role of Selenium, Production of Selenium Enriched Milk.
    In: One Health and Food Safety Conference Proceedings. Ed.: Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, Deutsche Forschungsgemeinschaft, Bonn, 92, 2018.
  35. Mihály, K., Mohos, C., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Preharveszt kezelések hatása a meggy polcállóságára és a felületén megtalálható penész telepképző egység mennyiségére.
    In: 64. Növényvédelmi Tudományos Napok: Absztrakt és poszter kötet. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 63, 2018.
  36. Csapó, J., Kiss, D., Albert, C.: Production of antioxidant with natural origin by feather hydrolysis.
    In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 29, 2018. ISBN: 9788055218748
  37. Csapó, J., Kiss, D., Albert, C.: Production of prebiotics via reactions involving lactose as well as malic acid and citric acid.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 97-109, 2018.
  38. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: Production of protected amino acids using the reaction between hydroxycarboxylic acids and amino acids as well as binding on the bentonite.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 110-127, 2018.
  39. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Production of selenium enriched cheese.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 147, 2018. ISBN: 9786061215461
  40. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Production of selenium enriched milk and dairy products.
    In: Abstract Book : FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 26-27, 2018. ISBN: 9789634900245
  41. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Production of selenized milk.
    In: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries - Conference Proceedings. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 21, 2018.
  42. Diósi, G., Jevcsák, S., Kiss Gabriella, Nagy, V., Máthé, E.: Research of rheological parameters of marinated tofu.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Ed.: Z. Győri, University of Debrecen, Debrecen, 42-43, 2018. ISBN: 9789634900245
  43. Diósi, G., Surányi, B., Jevcsák, S., Máthé, E.: Rheologycal parameters of alternative cereal cookies.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 15, 2018. ISBN: 9786061215461
  44. Babka, B., Futó, I., Szabó, S.: Seasonal evaporation cycle in oxbow lakes formed along the Tisza River in Hungary for flood control.
    Hydrol. Process. 32 (13), 2009-2019, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Water Science and Technology
  45. Homoki, J., Gyémánt, G., Balogh, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Paholcsek, M., Váradi, J., Fenyvesi, F., Kelentey, B., Nemes, J., Gálné Remenyik, J.: Sour cherry extract inhibits human salivary α-amylase and growth of Streptococcus mutans: (a pilot clinical study).
    Food Funct. 9 (7), 4008-4016, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  46. Digruber, T., Sass, L., Cseri, A., Kenny, P., Nagy, A., Gálné Remenyik, J., Molnár, I., Vass, I., Toldi, O., Gyuricza, C., Dudits, D.: Stimulation of energy willow biomass with triacontanol and seaweed extract.
    Ind. Crop. Prod. 120 104-112, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
  47. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénes tej előállítása.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Absztraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 63, 2018. ISBN: 9786155586262
  48. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Fehér, M., Stündl, L.: Termesztési módok hatása különböző saláta fajták hozamára és minőségére.
    In: Tavaszi Szél Absztraktkötet / Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége DOSZ, Budapest, 60-61, 2018. ISBN: 9786155586262
  49. Szűcs, I., Tikász, I., Fehér, M., Stündl, L.: Testing for Consumer Preferences of Smoked Asian Sea Bass (Barramundi) Filet Products in Hungary.
    Cogent Business & Management. 5 (1), 1-19, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Accounting
    Q3 Business and International Management
    Q3 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
    Q4 Management Science and Operations Research
    Q3 Marketing
    Q3 Organizational Behavior and Human Resource Management
    Q3 Strategy and Management
  50. Pesti-Asbóth, G., Novotniné Dankó, G., Győri, Z., Stündl, L., Szarvas, M., Gálné Remenyik, J.: The effect of supplemental pig milk replacer on carbohydrate metabolism: a review.
    Agrártud. közl. 75 (2), 67-71, 2018.
  51. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: The role of selenium in nutrition: A review.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 128-144, 2018.
  52. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Diósi, G., Sipos, P.: Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
  53. Csapó, J.: Új módszer a fosszilis csontok korának meghatározására az aminosavak racemizációja alapján.
    Kvár. Rippl-Rónai Múz. Közl. 6 29-49, 2018.
2017
  1. Buzás, F., Csajbók, J., Diósi, G., Posta, L.: A búzatermesztés gazdasági kérdései: A hazai búzatermesztés fontosabb gazdasági jellemzői.
    Őstermelő. 21 (5), 44-58, 2017.
  2. Kiss, D., Csapó, J., Tóthné Bogárdi, A., Topa, E., Kovács, B.: Analysing the protein content of wheat, corn, soy, and sunflower seed grist with different methods.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 25, 2017. ISBN: 9788055217369
  3. Jevcsák, S., Sipos, P.: Az agrotechnikai kezelések hatása a közönséges köles beltartalmi paramétereire.
    Agrártud. Közl. 72 65-69, 2017.
  4. Jevcsák, S., Murányi, E., Stündl, L., Jóvér, J., Sipos, P.: Effect of different levels of nitrogen on the total polyphenol and total flavonoid content of sorghum and millet flours.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 107-115, 2017.
  5. Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
    Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
  6. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Berecz, E.: Oilseeds as a perspective in the nutrition on dairy farm.
    Lucr. Ştiint. Zootech. Biotehnol. 50 (2), 29-33, 2017.
  7. Csapó, J., Schobert, N.: Production of a high-nutritional-value functional food, the Update1 bread, with the supplementation of the wheat flour with high-protein-content raw food materials.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 36-60, 2017.
  8. Prokisch, J., Csiki, Z., Albert, C., Csapó, J.: Production of high-lysine-content biscuit and examination of the absorption of lysine in humans.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 21-35, 2017.
  9. Varga, B., Priksz, D., Lampé, N., Bombicz, M., Kurucz, A., Szabó, A., Pósa, A., Szabó, R., Kemény-Beke, Á., Gálné Remenyik, J., Gesztelyi, R., Juhász, B.: Protective Effect of Prunus Cerasus (Sour Cherry) Seed Extract on the Recovery of Ischemia/Reperfusion-Induced Retinal Damage in Zucker Diabetic Fatty Rat.
    Molecules. 22 (10), [1-12], 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Analytical Chemistry
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  10. Jevcsák, S., Sipos, P.: Sorghum and millet as alternative grains and their utilization in gluten free product developement.
    In: 21. World Congress of Clinical Nutrition. Motto: Joining medicine, food and agriculture for healthier nutrition. Program and Abstract book. Ed.: I. Télessy, Convention Budapest Kft., Budapest, 114, 2017.
  11. Biró, A., Homoki, J., Pesti-Asbóth, G., Horváth, B., Cziáky, Z., Máthé, E., Gálné Remenyik, J.: Természetes eredetű antioxidánsok.
    In: A fizioterápia dilemmái. Szerk.: Sandra Sándor, San-Ergonómia Kft., Budapest, 177-217, 2017. ISBN: 9786158081603
  12. Jevcsák, S., Murányi, E., Sipos, P.: Termesztett köles fajták tápanyagtartalmának vizsgálata.
    Élelm. Tud. Technol. 71 (3), 13-17, 2017.
  13. Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly I. Fat-soluble vitamins.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 127-145, 2017.
  14. Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly II. Water-soluble vitamins.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 146-166, 2017.
  15. Dobránszki, J., Pesti-Asbóth, G., Homoki, D., Bíróné Molnár, P., Teixeira da, S., Gálné Remenyik, J.: Ultrasonication of in vitro potato single node explants: Activation and recovery of antioxidant defence system and growth responses.
    Plant Physiol. Biochem. 121 153-160, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Genetics
    Q2 Physiology
    Q1 Plant Science
2016
  1. Jevcsák, S., Sipos, P.: A cirok és a köles - mint alternatív gabonafélék - táplálkozás-élettani hatásai.
    Agrártud. Közl. 69 91-95, 2016.
  2. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    In: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research (ICoSTAF'16): Book of Abstracts, Faculty of Engineering University of Szeged, Szeged, 27, 2016. ISBN: 9789633064825
  3. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 9 (1), 69-76, 2016.
  4. Diósi, G., Sipos, P.: Effect of different nitrogen and sulphur fertilizer doses on the protein content of the winter wheat during ripening.
    In: ICoSTAF'16 International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts, Faculty Engineering, University of Szeged, Szeged, 20, 2016. ISBN: 9789633064825
  5. Csapó, J., Albert, C., Csapóné Kiss, Z.: Élelmiszerhamisítás.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 217 p., 2016. ISBN: 9789634739364
  6. Szűcs, I., Tikász, I., Karnai, L., Stündl, L.: Füstölt barramundi filé termékek hazai fogyasztói megítélésének vizsgálata.
    Táplálkozásmarketing. 3 (1), 21-36, 2016.
  7. Holló, I., Csapó, J., Holló, G.: Impact of DDGS-supplemented diet with or without vitamin E and selenium supplementation on the fatty acid profile of beef.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 9 (1), 77-89, 2016.
  8. Diósi, G., Sipos, P.: Megosztott nitrogén és kén fejtrágyás hatása az őszi búza minőségére.
    Agrártud. közl. 67 27-31, 2016.
  9. Sipos, P., Diósi, G., Jevcsák, S.: Rheological Parameters of Cereals.
    J. Food Physics. 28-29 21-25, 2016.
2015
  1. Jevcsák, S., Jevcsák, M.: A Ribes rubrum L., Ribes nigrolaria L. és Prunus cerasus L. egyes beltartalmi értékeinek változása különböző feldolgozási módszerek hatására.
    Limes. 2 223-227, 2015.
  2. Jevcsák, S.: A Ribes rubrum L., Ribes nigrolaria L. és Prunus cerasus L. egyes beltartalmi értékeinek vizsgálata.
    In: XVI. Eötvös Konferencia. Program- és absztraktfüzet. Szerk.: Hermann Gábor, Pipicz Andrea, Szebik Huba, Szőke Máté, Tóth Károly, Eötvös József Collegium, Budapest, 58, 2015.
  3. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J.: A takarmányozás hatása az állati termékekre, különös tekintettel a zsírsav-összetételére.
    Állatteny. Takarm. 64 (3), 164-177, 2015.
  4. Móré, M., Diósi, G., Sipos, P., Győri, Z.: Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 63-69, 2015.
  5. Diósi, G., Soós, Á., Sipos, P.: Mineral element composition of grain.
    In: Integration of science in food chain : Book of proceedings. Ed.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University, Budapest, 61-64, 2015. ISBN: 9789635036035
  6. Csapó, J., Holló, G., Holló, I., Salamon, R., Salamon, S., Toró, S., Csapóné Kiss, Z.: Production of selenium-enriched milk and dairy products.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 5-29, 2015.
  7. Jevcsák, S., Sipos, P.: Research of chemical parameters of red currant, josta and sour cherry.
    In: Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain : Book of proceedings : 18-19th November, 2015. Budapest, Hungary. Eds.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University of Budapest, Budapest, 108-111, 2015. ISBN: 9789635036035
  8. Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 104-110, 2015.
2014
  1. Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Az Eutypa lata által termelt eutypin toxikus vegyület és hatásai, az eutípás tőkeelhalás.
    Szőlő-levél 4 (5), 7-10, 2014.
  2. Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének folyadékkromatográfiás vizsgálata.
    [S.n.], [S.l], [205] p., 2014.
  3. Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének gázkromatográfiás vizsgálata.
    [S.n.], [S.l], 193 p., 2014.
  4. Csapó, J.: GC-MS és HPLC-MS alkalmazása élelmiszerszennyezők meghatározására.
    [S.n.], [S.l.], 121 p., 2014.
  5. Kovács, B., Andrási, D., Bódi, É.: Molibdén, valamint szelén kezelés hatása búza- és borsócsírák elemtartalmára.
    In: A fenntartható növénytermesztés fejlesztési lehetőségei : Prof. Dr. Sárvári Mihály 70 éves. Szerk.: Pepó Péter, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 126-137, 2014. ISBN: 9789634737414
2003
  1. Tóth, A., Gálné Remenyik, J., Bajza, I., Lipták, A.: Synthesis of the methyl ethers of methyl 6-deoxy-3-C-methyl-α-L-talopyranoside and -α-L-mannopyranoside. Examination of the conformation and chromatographic properties of the compounds.
    Arkivoc. 5 28-45, 2003.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Organic Chemistry
feltöltött közlemény: 227 Open Access: 78
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK