Tudóstér: Táplálkozástudományi Intézet publikációi

-
szűkítés
feltöltött közlemény: 165 Open Access: 65
2024
  1. Répás, Z., Győri, Z.: Comparison of the nutrient content of commercially purchased medium seed brown lentils with the world's leading database.
    Eur. Food Res. Technol. 250 1031-1042, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Biotechnology (2022)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  2. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 2024 (April), 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  3. Baranyi, J., Csorba, S., Farkas, Z., Pacza, T., Jóźwiak, Á.: Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure.
    J Big Data. 11 (1), 1-10, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Computer Networks and Communications (2022)
    D1 Hardware and Architecture (2022)
    D1 Information Systems (2022)
    D1 Information Systems and Management (2022)
  4. Prokisch, J., Törős, G., Nguyen, H., Neji, C., Ferroudj, A., Sári, D., Muthu, A., Brevik, E., El-Ramady, H.: Nano-Food Farming: Toward Sustainable Applications of Proteins, Mushrooms, Nano-Nutrients, and Nanofibers.
    Agron. J. 14 1-30, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  5. Khalfalla, M., Zsombik, L., Nagy, R., Győri, Z.: Promoting the elemental profile of sorghum grain: Driving factors affecting nutritional properties under nitrogen fertilizer conditions.
    Heliyon. 10 (7), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary (2022)
  6. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Revealing Consequences of the Husking Process on Nutritional Profiles of Two Sorghum Races on the Male Sterility Line.
    Foods. 13 (7(2024),), 1-18, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  7. Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Jolji, M., György, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N., Máthé, E.: Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
    Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Infectious Diseases (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q2 Microbiology (medical) (2022)
    Q2 Pharmacology (medical) (2022)
    Q1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2022)
  8. Boros, L., Seneff, S., Lech, J., Túri, M., Répás, Z.: Summiting Mount Everest in deuterium depleting nutritional ketosis without supplemental oxygen.
    Med. Hypotheses. 185 1-5, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
2023
  1. Répás, Z., Bakos, C., Hajdú, F., Buzás, -., Győri, Z.: A Magyar Honvédség élelmezésellátásának modernizációs lehetőségei.
    Honvédségi Szemle. 151 (5), 103-114, 2023.
  2. Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Oláh, N., György, É., Máthé, E.: Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
    In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
  3. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  4. Répás, Z.: Az extrudált polisztirol alapú csomagolóanyagok élelmiszerbiztonsági kockázatának elemzése.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.:Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 201-209, 2023. ISBN: 9789634905257
  5. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  6. Nokhoijav, E., Guba, A., Vadadokhau, U., Tőzsér, J., Győri, Z., Kalló, G., Csősz, É.: Comparative Analysis of Amino Acid and Biogenic Amine Compositions of Fermented Grape Beverages.
    Metabolites. 13 (8), 1-13, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
  7. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Comparative Study of Calcium and Iron Elements in Proso Millet (Panicum miliaceum (L.) Whole Grain Varieties.
    In: Book of abstracts: agriculture and food 11th International Conference, Science and Education Fundation, Burgas, 93, 2023.
  8. Sipos, P., Husi, K.: Comparison of methods for the analysis of particle size distribution in maize flour.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 123, 2023. ISBN: 9788675205814
  9. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  10. Khalfalla, M., Győri, Z., Pál, V., Zsombik, L.: Correlation Between Crude Protein and Trace Elements in Common Buckwheat (Fagopyrum esculenteum moencl L.) Varieties.
    In: The 15th International Symposium on Buckwheat: Buckwheat for health, Institute of Soil Science and Plant Cultivation- State Research Institute, Pulawy, 80, 2023. ISBN: 9788375623987
  11. Jolji, M., Pecsenye, B., Mposula, Z., Alaya, A., Kiss, T., Máthé, E.: Development and comparative analysis of protein-polyphenol-fibre bars as nutritional supplements suitable for healthy senior consumers.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 16 (1), 103-125, 2023.
  12. Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
    Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  13. Neji, C., Semwal, J., Máthé, E., Sipos, P.: Dough Rheological Properties and Macronutrient Bioavailability of Cereal Products Fortified through Legume Proteins.
    Processes. 11 (2), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  14. Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
  15. Nagy, R., Neji, C., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of functional properties of physically treated Sorghum flours and development of gluten-free Sorghum breads.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 13 (3), 1-6, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Biotechnology (2022)
    Q3 Food Science (2022)
    Q4 Microbiology (2022)
    Q4 Molecular Biology (2022)
  16. Mposula, Z., Pacza, T., Szepesi, J., Máthé, E.: Lifestyle and socio-economic inequalities in diabetes prevalence in Madadeni Township, South Africa.
    Acta med. sociol. 14 (37), 5-21, 2023.
  17. Murvai, K., Rácz, H., Imre, A., Horváth, E., Kadmiel, N., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
  18. Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
  19. Alaya, A., Mihok, E., Pecsenye, B., Jolji, M., Kertész, A., Bársony, P., Vigh, S., Cziáky, Z., Máthé, A., Burtescu, R., Oláh, N., Neamtu, A., Turcuş, V., Máthé, E.: Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
    Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry (2022)
    Q2 Cell Biology (2022)
    Q1 Clinical Biochemistry (2022)
    D1 Food Science (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Physiology (2022)
  20. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Prospecting of nitrogen fertiliser effect on elements in [sorghum bicolor (l.) moench] grain hybrids.
    In: "Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XI." : Nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Dajnoki Krisztina ; Filep Roland ; Horváth Adrienn ; Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 25, 2023. ISBN: 9789634905189
  21. Khalfalla, M., Zsombik, L.: Proximate assessment of crude protein content in Hungarian Sorghum (S.bicolor (L.) Moench) grain varieties.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig / Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 103-109, 2023. ISBN: 9789634905257
  22. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
  23. Sipos, P., Radojčin, M.: Special issue: Processing foods: Process optimization and quality assessment.
    Processes. 11 (3), 1-3, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  24. Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: The current situation of the use of brewers' spent grain.
    In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 67, 2023. ISBN: 9788055226606
  25. Téglás Tímea, Mihok, E., Cziáky, Z., Oláh, N., Nyakas, C., Máthé, E.: The Flavonoid Rich Black Currant (Ribes nigrum) Ethanolic Gemmotherapy Extract Elicits Neuroprotective Effect by Preventing Microglial Body Swelling in Hippocampus and Reduces Serum TNF-alfa Level: Pilot Study.
    Molecules. 28 (8), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry (2022)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
    Q2 Drug Discovery (2022)
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q3 Molecular Medicine (2022)
    Q2 Organic Chemistry (2022)
    Q1 Pharmaceutical Science (2022)
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
  26. Répás, Z., Prokisch, J., Győri, Z., Sipos, P.: The Relationship between Rehydration Time and Tenderness at Different Rehydrating Water Temperatures in Freeze-Dried Pork Loin.
    Processes. 11 (10), 1-11, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  27. Kamani, M., Neji, C., Fitzsimons, S., Fenelon, M., Murphy, E.: Unlocking the nutritional and functional potential of legume waste to produce protein ingredients.
    Crit. Rev. Food Sci. Nutr. [Epub ahead of print] 63 1-19, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2022)
    D1 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
    D1 Medicine (miscellaneous) (2022)
  28. Zsombik, L., Győri, Z., Khalfalla, M.: Unravelling the Factors Affecting Element Concentrations in Sorghum (bicolor (L.) Moench) Grains: Implication for Human Nutrition.
2022
  1. Bota, V., Neamtu, A., Oláh, N., Chise, E., Burtescu, R., Pripon Furtuna, F., Nicula, A., Neamtu, C., Maghiar, A., Ivănescu, L., Zamfirache, M., Máthé, E., Turcuş, V.: A Comparative Analysis of the Anatomy, Phenolic Profile, and Antioxidant Capacity of Tussilago farfara L. Vegetative Organs.
    Plants-Basel. 11 (13), 1-20, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  2. Neamtu, A., Maghiar, T., Alaya, A., Oláh, N., Turcuş, V., Pelea, D., Totolici, B., Neamtu, C., Maghiar, A., Máthé, E.: A Comprehensive View on the Quercetin Impact on Colorectal Cancer.
    Molecules. 27 (6), 1-24, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  3. Martins, M., Pacza, T., Müller, K., Baranyi, J.: A computational approach to nutrition science reveals the dynamics of the protein content of human milk.
    Innovative Food Science & Emerging Technologies. 82 1-5, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    D1 Food Science
    Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
  4. Répás, Z., Győri, Z., Boros, L.: A deutérium tartalom jelentősége a táplálkozásban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 48, 2022. ISBN: 9786155606120
  5. Khalfalla, M., Győri, Z.: Advances in the Production of Gluten-Free Baking and Impact on Human Health.
  6. Győri, Z.: A Látóképi kisérlet talajának vizsgálata BCR egymás utáni kivonással az 1982 és a 2017 évi mintákból.
    In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 126-138, 2022. ISBN: 9789634904717
  7. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  8. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
  9. Mihali, C., Petrescu, C., Ciolacu-Ladasiu, C., Máthé, E., Popescu, C., Bota, V., Mizeranschi, A., Ilie, D., Neamt, R., Turcuş, V.: Assessing Phenotypic Variability in Some Eastern European Insular Populations of the Climatic Relict Ilex aquifolium L..
    Plants-Basel. 11 (15), 1-26, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  10. Farkas, Z., Országh, E., Engelhardt, T., Csorba, S., Kerekes, K., Zentai, A., Süth, M., Nagy, A., Miklós, G., Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Ambrus, Á., Győri, Z., Dobos, A., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Jóźwiak, Á.: A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions.
    Toxins. 14 (2), 1-39, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  11. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  12. Khalfalla, M., Győri, Z.: Bioavilability of Magnesium in Selected Plant Sources.
    In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 24, 2023. ISBN: 9786156018199
  13. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
  14. Alaya, A., Máthé, E.: Comprehensive evaluation of gemmotherapy extracts generated effects using animal models.
    In: 19th Wellmann International Scientific Conference : Book of abstract. Ed.: Kiss Orsolya, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 16, 2022. ISBN: 9789633068601
  15. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  16. Jánosity, A., Vajna, B., Kiskó, G., Baranyi, J.: Distribution of bacterial single cell parameters and their estimation from turbidity detection times.
    Food Microbiol. 104 1-7, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q2 Microbiology
  17. Khalfalla, M., Győri, Z.: Evalartion of Mineral Concentrations in Hungarian Proso Millet (Panicum miliaceum L.) Varieties.
    In: Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Ed.: Orsolya Kiss, University of Szeged, Hódmezővásárhely, 51, 2022. ISBN: 9789633068601
  18. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of factors influencing the bioactive compounds of red and white sorghum grains.
    In: Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Ed.: Orsolya Kiss, University of Szeged, Hódmezővásárhely, 65, 2022. ISBN: 9789633068601
  19. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results.
    ÉVIK. 68 (3), 4013-4019, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  20. Tita, M., Constantinescu, M., Tita, O., Máthé, E., Tamosaitiene, L., Bradauskiene, V.: Food Products with High Antioxidant and Antimicrobial Activities and Their Sensory Appreciation.
    Appl. Sci.-Basel. 12 (2), 1-13, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Computer Science Applications
    Q2 Engineering (miscellaneous)
    Q2 Fluid Flow and Transfer Processes
    Q2 Instrumentation
    Q2 Materials Science (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  21. Georgescu, C., Frum, A., Virchea, L., Sumacheva, A., Shamtsyan, M., Gligor, F., Oláh, N., Máthé, E., Mironescu, M.: Geographic Variability of Berry Phytochemicals with Antioxidant and Antimicrobial Properties.
    Molecules. 27 (15), 1-18, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  22. Répás, Z., Győri, Z.: Különböző országokból származó termések tápanyagtartalmának meghatározása.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (1), 3746-3762, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  23. Neji, C., Semwal, J., Kamani, M., Máthé, E., Sipos, P.: Legume Protein Extracts: The Relevance of Physical Processing in the Context of Structural, Techno-Functional and Nutritional Aspects of Food Development.
    Processes. 10 (12), 1-27, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q2 Process Chemistry and Technology
  24. Szűts, V., Kelemen-Valkony, I., Ötvös, F., Répás, Z., Kovács, A., Tóth, L., Kiss, A., Lőrincz, Á., Szabó, B., Gajdán, K., Kertai, Z., Houshmand, N., Szűts, M., Obistioiu, D., Velciov, A., Halasy, K., Deim, Z., Deák, D., Gál, J., Csanádi, J., Domonkos, I.: Life style and structure differences between species of freshwater fish.
    Med. Int. Rev. 30 (2(119)), 98-106, 2022.
  25. Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
  26. Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Győri, Z., Dombrádi, Z., Pusztahelyi, T.: Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
    Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  27. Pacza, T., Martins, M., Rockaya, M., Müller, K., Chatterjee, A., Barabási, A., Baranyi, J.: MilkyBase, a database of human milk composition as a function of maternal-, infant- and measurement conditions.
    Sci Data. 9 (1), 1-7, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Computer Science Applications
    D1 Education
    D1 Information Systems
    D1 Library and Information Sciences
    D1 Statistics and Probability
    D1 Statistics, Probability and Uncertainty
  28. Olbei, M., Bohár, B., Fazekas, D., Madgwick, M., Sudhakar, P., Hautefort, I., Métris, A., Baranyi, J., Kingsley, R., Korcsmáros, T.: Multilayered networks of SalmoNet2 enable strain comparisons of the Salmonella genus on a molecular level.
    mSystems. 7 (4), 1-13, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry
    D1 Computer Science Applications
    D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Genetics
    Q1 Microbiology
    D1 Modeling and Simulation
    Q1 Molecular Biology
    D1 Physiology
  29. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  30. Rukit, J., Boonmee, A., Kijpornyongpan, T., Tulsook, K., Baranyi, J., Chaturongakul, S.: Roles of alternative sigma factors in invasion and growth characteristics of Listeria monocytogenes 10403S into human epithelial colorectal adenocarcinoma Caco-2 cell.
    Front. Microbiol. 13 1-13, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  31. Győri, Z., Sipos, P., Szepesi, J., Boros, N.: Study of the heavy metal content of floodplain soils along the upper Tisza River by sequential BCR extraction in Hungary.
    Agrokém. talajt. 71 (1), 59-76, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  32. Jevcsák, S., Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
  1. Le Marc, Y., Buss da Silva, N., Postollec, F., Huchet, V., Baranyi, J., Ellouze, M.: A stochastic approach for modelling the effects of temperature on the growth rate of Bacillus cereus sensu lato.
    Int. J. Food Microbiol. 349 1-11, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality
  2. Csüllög, K., Ragó, A., Tóth, B., Lelesz, J., Fehér, M., Virág, I., Kutasy, E., Biró, G., Tarcali, G.: A vízitorma (Nasturtium officinale), a fehérpenészes rothadást okozó Sclerotinia sclerotiorum gomba új gazdanövénye akvapóniás rendszerben Magyarországon.
    In: 25-26. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum 9th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen Összefoglalók - Abstracts. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, DE MÉK, Debrecen, 61-62, 2021.
  3. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  4. Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S., Fülep, Z., Fülep, Á., Diósi, G.: Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
    Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
  5. Ellouze, M., Buss da Silva, N., Rouzeau-Szynalski, K., Coisne, L., Cantergiani, F., Baranyi, J.: Corrigendum: Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium.
    Front. Microbiol. 12 1, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  6. Jánosity, A., Klančnik, A., Kiskó, G., Možina, S., Baranyi, J.: Determining optimum carvacrol treatment as a cardinal value of a secondary model.
    Int. J. Food Microbiol. 354 1-5, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality
  7. Pavkov, I., Radojčin, M., Stamenković, Z., Kešelj, K., Tylewicz, U., Sipos, P., Ponjičan, O., Sedlar, A.: Effects of Osmotic Dehydration on the Hot Air Drying of Apricot Halves: Drying Kinetics, Mass Transfer, and Shrinkage.
    Processes. 9 (2), 1-22, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  8. Nagy, V., Máthé, E., Nagy, A., Jevcsák, S., Diósi, G.: Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
  9. Mironescu, M., Lazea-Stoyanova, A., Barbinta-Patrascu, M., Virchea, L., Rexhepi, D., Máthé, E., Georgescu, C.: Green Design of Novel Starch-Based Packaging Materials Sustaining Human and Environmental Health.
    Polymers. 13 (8), 1-35, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q1 Polymers and Plastics
  10. Répás, Z., Győri, Z.: Különböző országokból származó termények magnéziumtartalmának meghatározása.
    In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium =17th Hungarian Magnesium Symposium, Debreceni Egyetem DE Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2021.
  11. Répás, Z., Győri, Z.: Különböző országokból származó termények tápanyagtartalmának meghatározása.
    In: XIII. Hungalimentaria konferencia 2021, WESSLING Hungary Kft., Budapest, 68-69, 2021.
  12. Ellouze, M., Buss da Silva, N., Rouzeau-Szynalski, K., Coisne, L., Cantergiani, F., Baranyi, J.: Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium.
    Front. Microbiol. 12 1-13, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  13. Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
    Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  14. Kovács, K., Horváth, M., Halász, G., Takács, A., Heltai, G., Boros, N., Sipos, P., Győri, Z.: Néhány potenciálisan mérgező fém frakcióinak meghatározására alkalmazott analitikai módszerértékelése eltérő fizikai talajféleségű mintákon.
    Agrokém. talajt. 70 (2), 137-153, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  15. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  16. Shavcina, E., Borta, A., Csige, L., Győri, Z., Szepesi, J., Máthé, E.: The comparative analysis of some Hungarian and Moldavian vines: The promise of protected geographical indication.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 14 (1), 95-116, 2021.
  17. Le Marc, Y., Baert, L., Buss da Silva, N., Postollec, F., Huchet, V., Baranyi, J., Ellouze, M.: The effect of pH on the growth rate of Bacillus cereus sensu lato: Quantifying strain variability and modelling the combined effects of temperature and pH.
    Int. J. Food Microbiol. 360 1-11, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality
  18. Alaya, A., Máthé, A., Frecska, E., Máthé, E.: The olive (Olea europaea) and the almond (Prunus amygdalus) related phytonutrients, and the associated health-promoting biological effects, a review.
    Agrártud. közl. 2021 (1), 11-24, 2021.
2020
  1. Tóth, B., Kovács, G., Szőke, L.: A búza fuzárium toxin szennyezettség csökkentésének agrotechnikai, növényvédelmi és tartástechnológiai megoldásai.
    Értékálló aranykorona. 20 (3), 15-17, 2020.
  2. Tóth, B.: A szója vetését megelőző kalciumpótlás jelentősége.
    Értékálló aranykorona. 20 (2), 13-15, 2020.
  3. Neamtu, A., Szőke-Kovács, R., Mihok, E., Georgescu, C., Turcuş, V., Oláh, N., Frum, A., Tita, O., Neamtu, C., Szőke-Kovács, Z., Cziáky, Z., Máthé, E.: Bilberry (Vaccinium myrtillus L.) Extracts Comparative Analysis Regarding Their Phytonutrient Profiles, Antioxidant Capacity along with the In Vivo Rescue Effects Tested on a Drosophila melanogaster High-Sugar Diet Model.
    Antioxidants. 9 1-33, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry
    Q2 Cell Biology
    Q2 Clinical Biochemistry
    Q2 Molecular Biology
    Q2 Physiology
  4. Nagy, R., Sipos, P.: Evaluation of starch gelatinization properties of sorghum and corn flours.
    In: The International Conference of Food Physicists : Abstract Book, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Iasi, 60, 2020.
  5. Tóth, B., Kovács, G., Szőke, L.: Nyári tarlókezelés, tarlóhántás jelentősége - szármaradványokban rejlő értékek.
    Értékálló aranykorona. 20 (5-6), 19-20, 2020.
  6. Radu, N., Chirvase, A., Babeanu, N., Popa, O., Cornea, P., Pirvu, L., Bostan, M., Ciric, A., Máthé, E., Radu, E., Doni, M., Constantin, M., Raut, I., Gurban, A., Begea, M.: Study Regarding the Potential Use of a Spent Microbial Biomass in Fertilizer Manufacturing.
    Agronomy-Basel. 10 (2), 1-14, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
  7. Csapó, J., Albert, C., Sipos, P.: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 13 (1), 99-117, 2020.
  8. Pfliegler, V., Pócsi, I., Győri, Z., Pusztahelyi, T.: The Aspergilli and their mycotoxins: metabolic interactions with plants and the soil biota.
    Front. Microbiol. 10 1-45, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
2019
  1. Bojtor, C., Radócz, L., Tóth, B.: A babrozsda (Uromyces appendiculatus) fertőzés hatása a bab klorofilltartalmára, a fotoszintézis fényszakaszának hatékonyságára, a szuperoxid-dizmutáz aktivitására és a lipidperoxidáció mértékére.
    Növénytermelés. 68 (3), 29-50, 2019.
  2. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  3. Heltai, G., Győri, Z., Fekete, I., Halász, G., Kovács, K., Takács, A., Khumalo, L., Horváth, M.: Application of flexible multi-elemental ICP-OES detection in fractionation of potentially toxic element content of solid environmental samples by a sequential extraction procedure.
    Microchem J. 149 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Spectroscopy
  4. Kaczur, D., Tóth, B.: Az alumínium toxikus tüneteinek mérséklése baktériumokat tartalmazó készítménnyel a kukorica korai növekedési stádiumában.
    Növénytermelés. 68 (1), 47-68, 2019.
  5. Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Az ásványianyag-tartalom alakulása a Jubilejnaja 50 őszi búzafajtában (Triticum aestivum L.), különböző termesztési években és termőterületeken, Magyarországon.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (1), 2397-2405, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  6. Tóth, B.: Az őszi kalászosok fajtaválasztásának szempontjai és a vetőmagcsávázás jelentősége.
    Értékálló aranykorona. 19 (7), 8-9, 2019.
  7. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  8. Bojtor, C., Győri, Z., Sipos, P., Radócz, L., Tóth, B.: Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (pers.) strauss) on photosynthetic characteristics, superoxide-dismutase activity and lipid peroxidation of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
    Acta Aliment. 48 (2), 253-259, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  9. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  10. Tóth, B., Biljon, A., Moloi, M., Labuschagne, M.: Effects of different fertilization levels on the concentration of high molecular weight-glutenin subunits of two spring, hard red bread wheat cultivars.
    Cereal Chem. 96 (6), 1004-1010, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
    Q2 Organic Chemistry
  11. Illés, Á., Nagy, A., Tóth, B.: Fungicid készítmények hatásának vizsgálata a kukorica szuperoxid-dizmutáz aktivitására és a lipidperoxidációra fóliasátras és szántóföldi kísérletben.
    Növénytermelés. 68 (1), 31-46, 2019.
  12. Buss da Silva, N., Mattar Carciofi, B., Ellouze, M., Baranyi, J.: Optimization of turbidity experiments to estimate the probability of growth for individual bacterial cells.
    Food Microbiol. 83 109-112, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q2 Microbiology
  13. Labischage, M., Tóth, B., Biljon, A.: Proteomic analysis of wheat seed in response to low nitrogen and phosphorous stress.
    In: IWC - abstract proceedings oral presentations
  14. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  15. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliákból készített innovatív próbatermékek vizsgálata és fogyasztói értékelése.
    Táplálkozásmarketing. 6 (1), 57-68, 2019.
  16. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
  17. Tóth, B.: Talajművelési és trágyázási rendszerek a sikeres repcetermesztésben.
    Értékálló aranykorona. 19 (5-6), 4-5, 2019.
  18. Mihok, E., György, É., Máthé, E.: The Carpathian lingonberry, raspberry and blackberry fruit extracts feature variable antimicrobial efficiency.
    Agrártud. közl. 1 27-32, 2019.
  19. Tóth, B., Moloi, M., Biljon, A., Steyn, C., Labuschagne, M.: The effect of fertilization level on the quantity of high molecular weight glutenin subunits in two South-African spring wheat cultivars.
    In: LACC/IGW, 13th International Gluten Workshop. Ed.: Carlos Guzman, CIMMYT, Mexico, 81-83, 2018.
  20. Nagy, J., Sipka, S., Sipka, S., Kocsis, J., Horváth, Z.: The Hardness of Drinking Water Negatively while Socio-Economic Deprivation Positively Correlate with the Age-Adjusted Mortality Rates due to Cardiovascular Diseases in Hungarian Wine Regions.
    Int. J. Environ. Res. Public Health. 16 (18), 1-8, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q2 Pollution
    Q2 Public Health, Environmental and Occupational Health
  21. Tóth, B., Moloi, M.: The use of industrial waste materials for alleviation of iron deficiency in sunflower and maize.
    Int J Recycl Org Waste Agricult. 8 145-151, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q2 Waste Management and Disposal
  22. Tóth, B., Biljon, A., Ammar, K., Sipos, P., Győri, Z., Guzmán, C., Labuschagne, M.: Variability in mono- and polymeric proteins in a worldwide collection of commercial durum wheat cultivars and correlations with alveograph W and P/L.
    In: IWC - abstract proceedings oral presentations
2018
  1. Bánáti, D., Mészáros, Z., Szabó, E.: Állatok élelmezési célú klónozásának megítélése Magyarországon.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 64 (3), 2097-2129, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Tóth, B., Hankovszky, G.: Biogáz üzemi fermentlé hatása a napraforgó növekedésére és klorofilltartalmára, tápelem-hiányos tápoldaton nevelt körülmények mellett, a növekedés kezdeti szakaszában.
    Növénytermelés. 67 (2), 5-21, 2018.
  3. Bánáti, D., Győri, Z.: Cereal Food Waste - A Review.
    In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
  4. Bojtor, C., Győri, Z., Sipos, P., Radócz, L., Tóth, B.: Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (Pers.) Strauss) on physiological characteristics, superoxide-dismutase and lipidperoxidase activities of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
    In: Abstract book 17th Alps-Adria Scientific Workshop. Ed.: Kende Zoltán, Szent István Egyetemi Kiadó Nonprofit Kft., Gödöllő, 50-51, 2018. ISBN: 9789632697345
  5. Lehoczky, É., Kamuti, M., Tóth, B., Mazsu, N., Moujahid, O., Nagy, P.: Effect of Silybum marianum (L.) Gaertn. on germination, early growth and nutrient uptake of Zea mays L..
    Appl. Ecol. Environ. Res. 16 (3), 2255-2265, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
  6. Illés, Á., Győri, Z., Nagy, A., Sipos, P., Tóth, B.: Effects of fungicides on key plant physiological parameters of Zea mays L. and on changes in superoxide-dismutase (SOD) and lipid-peroxidase (LP) activity.
    In: 17th Alps-Adria Scientific Workshop : Abstract book. Ed.: Zoltán Kende, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 46-47, 2018. ISBN: 9789632697345
  7. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Sipos, P.: Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
  8. Tóth, B., Győri, Z., Sipos, P., Grusak, M.: Enzymatic responses of Phaseolus vulgaris L. genotypes to Al-stress.
    In: 10th International Symposium on Plant-Soil Interactions at low pH, [s.n.], [s.l.], 66-67, 2018.
  9. Győri, Z.: Essential Mineral Element Status in Wheat and Maize Grains.
    EC Nutrition 13 (1), 1-3, 2018.
  10. Győri, Z.: Findings on the Making of Triticale and Wheat-Based Low Calorie Flour.
    EC Nutrition 13 (3), 113-125, 2018.
  11. Németh, T., Győri, Z., Szeitzné Szabó, M.: Food Safety.
    In: Security challenges in the 21st century. Ed.: by Géza Finszter, István Sabjanics, Dialóg Campus Kiadó, Budapest, 467-498, 2018. ISBN: 9786155920769
  12. Heltai, G., Győri, Z., Fekete, I., Halász, G., Kovács, K., Takács, A., Khumalo, L., Horváth, M.: Fractionation of potentially toxic element in sediment/soil/water system by a sequential extraction procedure applying flexible multielemental spectrochemical detection in remediation of contaminated areas.
    In: XVI Hungarian - Italian Symposium on Spectrochemistry: technological innovation for water science and sustainable aquatic biodiversity. Ed.: Viktor Gábor Mihucz, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 49, 2018. ISBN: 9789639970229
  13. Takács, A., Kovács, K., Halász, G., Győri, Z., Fekete, I., Heltai, G., Horváth, M.: Improvement of the sequential extraction procedure based on supercritical CO2 and subcritical H2O solvents for the estimation of the environmentally mobile potentially toxic element fractions of sediments and soils.
    Agrokém. talajt. 67 (1), 35-48, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  14. Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Investigation of long term quality stability in two winter wheat varieties (Jubilejnaja 50 and GK Öthalom) in Hungary.
    In: Proceeding of the 9th International Congress Flour-Bread '17, 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brasno-Kruh '17. Eds.: Antun Jozinovic, Sandra Budzaki, Ivica Strelec, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 131-138, 2018, (1848-2562)
  15. Kovács, K., Bácsné Bába, É., Juhász, C., Máthé, E., Kocsis, I., Fenyves, V., Nagy, B.: Két tanév tantárgyainak vizsgálata sikertelen teljesítés szempontjából a DE Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében.
    In: Lemorzsolódás és perzisztencia a felsőoktatásban. Szerk.: Pusztai Gabriella; Szigeti Fruzsina, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, Magyarország, 250-262, 2018, (Oktatáskutatás a 21. században, ISSN 2559-8864 ; 6) ISBN: 9789633187548
  16. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
    In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
  17. Heltai, G., Győri, Z., Fekete, I., Halász, G., Kovács, K., Takács, A., Horváth, M., Boros, N.: Longterm study of transformation of potentially toxic element pollution in soil/water/sediment system by means of fractionation with sequential extraction procedures.
    Microchem. J. 136 85-93, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Spectroscopy
  18. Kovács, K., Halász, G., Takács, A., Heltai, G., Széles, É., Győri, Z., Horváth, M.: Study of ultrasound-assisted sequential extraction procedure for potentially toxic element content of soils and sediments.
    Microchem J. 136 80-84, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Spectroscopy
  19. Jevcsák, S., Sipos, P.: Termesztett köles és szemes cirok felhasználása, a termékek fizikai, kémiai és reológiai tulajdonságainak vizsgálata.
    In: "Termőföldtől az asztalig" A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900092
  20. Tóth, B., Moloi, M., Biljon, A., Steyn, C., Labuschagne, M.: The effect of low nitrogen and low phosphorous and a combination of the two on the quantity of HMW-GS in two South African bread wheat cultivars.
    In: LACC/IGW, 13th International Gluten Workshop, Book of Abstracts. Ed.: Carlos Guzman, CIMMYT, Mexico, 56, 2018.
  21. Tóth, B., Moloi, M., Steyn, C., Biljon, A., Labuschagne, M.: The influence of nitrogen and phosphorous deficiency on protein quality and quantity in two bread wheat cultivars in South Africa.
    In: LACC/IGW, 4th Latin American Cereals Conference, Book of Abstracts. Ed.: Carlos Guzman, CIMMYT, Mexico, 29, 2018.
  22. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Diósi, G., Sipos, P.: Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
  1. Lehoczky, É., Mazsu, N., Kamuti, M., Tóth, B., Moujahid, O., Nagy, P.: Allelopathic effect of Silybum marianum L. Gaertn. on growth and nutrient uptake of winter wheat (Triticum aestivum L.).
    Appl. Ecol. Environ. Res. 15 (4), 769-778, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
  2. Tóth, B., Grusak, M.: Almunium-toxicity responses in Phaseolus vulgaris genotypes.
    Columella. 4 (1), 95-100, 2017.
  3. Kaczur, D., Illés, Á., Bojtor, C., Győri, Z., Tóth, B.: Az alumínium toxicitás mérséklése baktérium készíménnyel a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely : [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 190-197, 2017. ISBN: 9789639639898
  4. Kaczur, D., Illés, Á., Bojtor, C., Győri, Z., Tóth, B.: Az alumínium toxicitás mérséklése baktérium készítménnyel a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
    Gradus. 4 (2), 279-283, 2017.
  5. Illés, Á., Bojtor, C., Kaczur, D., Győri, Z., Tóth, B.: Az ólom toxicitás hatásának vizsgálata a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
    Gradus. 4 (2), 274-278, 2017.
  6. Illés, Á., Kaczur, D., Bojtor, C., Győri, Z., Tóth, B.: Az ólom toxicitás mérséklési lehetőségének vizsgálata élő baktériumokat tartalmazó biológiai készítménnyel.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 183-189, 2017. ISBN: 9789639639898
  7. Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag tartalmának értélelése az új vizsgálatok tükrében/eredményeként = Evaluation of the mineral content of winter wheat in light of/as a result of the new studies.
    Élelmiszervizsgálati közlemények. 63 (2), 1519-1534, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  8. Tóth, B., Bojtor, C., Illés, Á., Nkebiwe, P., Győri, Z., Neumann, G.: Az újrahasznosítható melléktermékek és néhány baktérium vizsgálata a foszfor-utánpótlás tekintetében.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 538-544, 2017. ISBN: 9789639639898
  9. Kaczur, D., Bojtor, C., Hankovszky, G., Veres, S., Tóth, B.: Effect of aluminum and bacteria fertilizer treatment on the Vigna radiata root growth and photosynthetic activity on early growth stage.
    Columella. 4 (1), 101-106, 2017.
  10. Tóth, B.: Effect of fertilizer-containing-microorgamisms on maize growth and root length.
    Annals of the Academy of Romanian Scientists Series on Science and Technology of Information. 6 (1), 100-108, 2017.
  11. Tóth, B., Bojtor, C., Hankovszky, G., Kaczur, D., Illés, Á., Kovács, B.: Effects of industrial by-products on the food chain.
    In: Land Reclamation in Ecological Fragile Areas. Ed.: Hu Zhenqi, Crc Press-Taylor & Francis Group, London, 539-542, 2017. ISBN: 9781138051034
  12. Németh, T., Győri, Z., Szeitzné Szabó, M.: Élelmiszer-biztonság.
    In: Biztonsági kihívások a 21. században. Szerk.: Finszter Géza, Sabjanics István, Dialóg Campus Kiadó, Budapest, 463-494, 2017. ISBN: 9786155680502
  13. Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
    Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
  14. Győri, Z.: Evaluation of the Mineral Content of Winter Wheat.
    MOJ Food Processing & Technology. 4 (4), 101-102, 2017.
  15. Bojtor, C., Illés, Á., Kaczur, D., Győri, Z., Tóth, B.: Két őszibarack fajtajelölt vasfelvételének vizsgálata.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely : [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 39-44, 2017. ISBN: 9789639639898
  16. Bojtor, C., Tóth, B.: Mangán-ellátottság és baktériumtrágya közötti kölcsönhatás vizsgálata hidropóniásan nevelt kukoricánál.
    Növénytermelés. 66 (2), 7-24, 2017.
  17. Tóth, B., Győri, Z., Neumann, G.: Pseudomonas sp. és Laminaria sp. hatása a kukorica növekedésére.
    Gradus. 4 (2), 269-273, 2017.
  18. Tóth, B.: Szármaradványok a betakarítások után. Mi legyen velük?.
    Értékálló aranykorona. 17 (8), 12, 2017.
  19. Győri, Z.: Talajvizsgálatok a felső tiszai ártereken a nehézfém szennyezések után (2000-2015).
    In: A talajok gyógyítója : Blaskó Lajos 70 éves. Szerk.: Tamás János, Zsembeli József, Debreceni Egyetem mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 129-139, 2017. ISBN: 9789634739661
2016
  1. Győri, Z., Sipos, P.: The Role of Salt Form and Concentration on the Rheological Properties of Bakery Products.
    Anal. Tech. Szeged. 10 (1), 64-70, 2016.
  2. Lehoczky, É., Filep, T., Mazsu, N., Kamuti, M., Győri, Z.: Variability in macronutrient composition of weed seeds.
    Appl. Ecol. Environ. Res. 14 (3), 451-462, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
2015
  1. Bojtor, C., Tóth, B.: Mangán toxicitás hatásának vizsgálata kukoricánál.
    In: XXI. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár, 65, 2015.
2011
  1. Győri, Z., Győriné Mile, I.: A búza és kukorica minősége és feldolgozása.
    Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 185 p., 2011. ISBN: 9789639935730
2010
  1. Csáki, C.: Élelmezésbiztonság: a magyar élelmiszer-gazdaság, a vidékfejlesztés és az élelmiszer-biztonság stratégiai alapjai.
    Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 166 p, p., 2010. ISBN: 9789635085781
2007
  1. Prokisch, J., Győri, Z.: Az olajtök termesztése nyomonkövethetőségi rendszerben: problémák, megoldások, eljárások.
    Center Print Nyomdaipari Szolgáltató Kft., Debrecen, 63 p., 2007. ISBN: 9789639732230
2006
  1. Győri, Z., Loch, J., Ungai, D., Sipos, P.: A Műszerközpont 20 éve. Az élelmiszertudományi és minőségügyi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 68 p., 2006.
2002
  1. Győri, Z.: A növényi termékek minőségvizsgálatának új útjai.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Növénytermesztés : Debrecen, 2002. április 11-12 / Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 147-153, 2002. ISBN: 9639274275
feltöltött közlemény: 165 Open Access: 65
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK