Súgó

Hálózati azonosító (eduID)

Hálózati azonosító: "egy név + egy jelszó"

A Debreceni Egyetem 2007-ben vezetett be egy általános központi felhasználói adatbázist (LDAP), melyet hálózati azonosítónak nevezünk. A rendszer alapgondolata, hogy elegendő a felhasználónak egy általa választott név-jelszó párost megjegyeznie, a továbbiakban minden központi informatikai szolgáltatáshoz ezzel férhet hozzá. Bővebb információ az ISZK honlapján található.

Hálózati azonosító/Neptun kód megadásának jelentősége a feltöltőűrlapon
A Debreceni Egyetemen dolgozó szerzők hálózati azonosítójának vagy Neptun kódjának megadásakor a Tudóstér lekéri az egyetemi központi adatbázisban (LDAP) található információkat (eduID), így azok automatikusan töltődnek be a megfelelő adatmezőkbe. 
 
Hálózati azonosító/Neptun kód igénylése, készítése

A hálózati azonosítókat az Informatikai Szolgáltató Központ kezeli. Az ISZK weboldalán van lehetőség hálózati azonosító létrehozására vagy a jelszó megváltoztatására. Új hálózati azonosító létrehozásához szükség van a Neptun kódra. Ha nincs regisztrálva a Neptun rendszerben, vegye fel a kapcsolatot telefonon (+36 52 512-900 / 66333) vagy e-mailben (helpdesk@it.unideb.hu) a Informatikai Szolgáltató Központ munkatársaival.
Neptun kóddal kapcsolatos információért keresse a kari/tanszéki Neptun adminisztrátort!