Súgó

Közlemények átemelése nemzetközi adatbázisokból
A Tudóstérben lehetőség van külső adatbázisokban (Pubmed, WoS stb.) található publikációk áttöltésére is. Az áttöltés előtt célszerű ellenőrizni, hogy az adott kutatónak milyen publikációi találhatók meg a Tudóstérben. A feltöltött publikációk legegyszerűbben a kutatói profilban tekinthetők meg.  A korábban már feltöltött publikációkat esetében is érdemes ellenőrizni az adatok helyességét. 
Amennyiben hiányzó vagy téves adatokat talál, jelezze a publikaciok@lib.unideb.hu email címen. 
 
 
 
Közlemények átemelése WoS-ból
A Web of Science-ból származó adatok áttöltése két szakaszra bomlik.
 

I. Adatok megkeresése és letöltése az Web of Science-ból 

 
1. lépés: Nyissa meg a Web of Science-t! Ehhez kattintson a "Tudóstér > Linkek > WoS" menüpontra, vagy írja be az adatbázis weboldalának címét (http://apps.isiknowledge.com/) a böngészőbe! 
 

 

2. lépés: A WoS kereső oldalán írja be a keresett tétel(ek) adatait!
 
 

 

 

 

3. lépés: A találati halmazból válassza ki a megfelelő tételeket, majd az 'Add to Marked List' gombra kattintva mentse el a kijelöléseket. 

 

 

 

 
4. lépés: A ‘Marked List’ gombra kattintva nyissa meg az elmentett tételek listáját.
 
 
 
5. lépés: A 'Save to Other File Formats' opcióra kattintva különböző formátumokban kimentheti a listát. Válassza a ‘Plain text’ formátumot.
 
 
 
 

 

Az alapértelmezett mentési név: savedrecs.txt. Nyissa meg a mappát, amelybe a fájl letöltődött (ez a használt böngésző beállításaitól függ, legtöbbször a “letöltések” mappa), és írja át a fájl kiterjesztését ‘.ris’ -re: savedrecs.txt > savedrecs.ris 

 
 

II. A lementett lista feltöltése a Tudóstérbe

1. lépés: Nyissa meg az iDEa Tudósteret és kattintson az “Adatfelöltés > RIS” menüre!

 

2. lépés: Töltse ki az űrlapot (a szerző adatainak betöltéséhez írja be a hálózati azonosítót) és a  RIS fájl forrásánál válassza a “Web of Science” menüpontot.
 
A “Fájl kiválasztása” gombra kattintva válassza ki a lementett RIS fájlt (savedrecs.ris) majd az “Export fájl feltöltése” gomb megnyomásával töltse fel!

 

 

 

 

 

3. lépés: Az eredményül kapott közleménylistában tételenként csatolhatja a teljes szöveges változatot. Ehhez kattintson a kérdéses cikk neve melletti “Fájl kiválasztása” gombra. 
 
Megjegyzés: A  2007-nél frissebb publikációk esetén kötelező a teljes szöveg feltöltése is!

 

 
 
4. lépés A folyamat lezárásához kattintson az “Adatok küldése” gombra!
 

A feltöltött publikációk adatait a DEENK munkatársai ellenőrzik (szükség esetén kiegészítik) mielőtt azok a Tudóstérben megjelennek. A folyamat átfutási ideje 10 munkanap. 

 
 
Közlemények átemelése PubMed-ből

.