EN HU

Pál Károly

Név: Pál Károly
További profilok: MTMT ORCID

Teljes publikációs lista

2025
1.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration in Gut Microbiome of Common Carp (Cyprinus carpio L., 1758) Mediated by Probiotics and Yeast Prebiotic.
Bio. Life Sci. Forum. 45 (1), 1-8, 2025.
2.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Pál, K.: Alteration of the gut microbiome of the common carp (Cyprinus carpio L., 1758) mediated by probiotics and yeast prebiotic.
In: The 3rd International Electronic Conference on Animals / Clive J. C. Phillips; Colin G. Scanes; Michael Hässig, MDPI, Online, 89, 2025.
3.
Szabó, C., Ortega, A. D. S. V., Lugata, J. K., Czeglédi, L., Csernus, B., Gulyás, G., Kovács, B., Pál, K., Pusztahelyi, T., Kasza, R., Czakó, G., Horváth, M.: Factors Affecting the Ig Content of Sow's Colostrum: A Systematic Review and Meta-Analysis.
Agriculture. 15 (6), 1-36, (cikkazonosító: 641), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
4.
Mohammed, E. A. H., Kuunya, R., Pál, K.: Occurrence of antibiotic resistance in aquaculture: a review of challenges and research trend analysis.
In: 22nd Wellmann International Scientific Conference : Book of abstracts. Eds.: Dávid Köteles; Flórián Kovács; Ingrid Melinda Gyalai; László Beier; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 54, 2025. ISBN: 9789636880446
5.
Mohammed, E. A. H., Pál, K., Abbo, A. S. H.: Octanoic Fatty Acid Significantly Impacts the Growth of Foodborne Pathogens and the Quality of Mabroom Date Fruits (Phoenix dactylifera L.).
In: The 2nd International Electronic Conference on Horticulture : Programme and Abstract Book, MDPI, Switzerland, 50, 2025.
6.
Mohammed, E. A. H., Pál, K.: Recent Knowledge on the Probiotic Saccharomyces cerevisiae in Aquaculture: A Narrative Review.
In: The 4th International Electronic Conference on Antibiotics 21-23 May 2025 Online : Program and Abstract Book, MDPI, Switzerland, 59, 2025.
7.
Mohammed, E. A. H., Ahmed, A. E. M., Teye-Gaga, C., Pál, K.: The potential use of Pediococcus spp. probiotic in aquaculture: a review.
Acta agrar. Debr. 1, 1-9, 2025.
8.
Mohammed, E. A. H., Ahmed, A. E. M., Kovács, B., Pál, K.: The Significance of Probiotics in Aquaculture: A Review of Research Trend and Latest Scientific Findings.
Antibiotics-Basel. 14, 2-26, (cikkazonosító: 242), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology (medical) (2024)
Q1 Infectious Diseases (2024)
Q2 Microbiology (2024)
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2024)
Q1 Biochemistry (2024)
Q1 Pharmacology (medical) (2024)
2024
9.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Csernus, B., Pál, K.: Effects of Pediococcus acidilactici, Saccharomyces cerevisiae and YANG On Growth and the Intestinal Microbiota of the Common Carp (Cyprinus carpio L.).
In: AQUA 2024 : Abstracts. Eds.: Humberto Villarreal; Bente Torstensen, European Aquaculture Society (EAS) and the World Aquaculture Society (WAS), Copenhagen, Denmark, 43, 2024.
10.
Karaffa, E. M., Mihály, K., Nagy, A., Pál, K., Peles, F., Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Romanazzi, G., Holb, I.: Effects of storage conditions, cultivars, and production systems on fruit decay incidence of Sour Cherry (Prunus cerasus L.) fruit after shelf-life conditions.
Agronomy-Basel. 14 (10), 1-21, (cikkazonosító: 2212), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
11.
Mohammed, E. A. H., Bőkényné Tóth, R., Kardos, G., Pál, K.: Identification of Antibiotic-Resistant Bacteria in Commercial Fish Farms in Hungary.
In: 15th Egerton University Biennial International Conference : Programme and book of abstracts. Ed.: M.K. Charimbu, Egerton University, Egerton, Kenya, 42, 2024.
12.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Csernus, B., Teye-Gaga, C., Ahmed, A. E. M., Pál, K.: Impact of Pediococcus acidilactici, Saccharomyces cerevisiae and yang on growth, morphometric parameters and intestinal parameters of the common carp (Cyprinus carpio L.).
In: 21st Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Ed.: Ingrid Melinda Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 91, 2024. ISBN: 9789633069806
13.
Mohammed, E. A. H., Bőkényné Tóth, R., Kardos, G., Freytag, C., Pál, K.: Survey on antibiotic resistant bacteria in commercial fish ponds.
In: 1st Debrecen Online Conference on Infectious Diseases in a One Health context (DOCIDOH) : Book of abstracts, Debreceni Egyetem, Debrecen, 12, 2024.
14.
Zabiák, A., Csótó, A., Pál, K., Karaffa, E. M.: Testing alternative plant protection methods against walnut pathogen fungi.
In: 1st Debrecen Online Conference on Infectious Diseases in a One Health context (DOCIDOH) : Book of abstracts, Debreceni Egyetem, Debrecen, 29, 2024.
15.
Mohammed, E. A. H., Pál, K.: The Integration Between the Dietary Pediococcus acidilactici Probiotic and Aquaculture: A review.
In: IX. Gödöllői Állattenyésztési Tudományos Nap : Előadások és poszterek összefoglaló kötete = 9th Scientific Day of Animal Breeding in Gödöllő : Book of Abstracts of Presentations and Posters. Szerk.: Bényi Erzsébet; Bodnár Ákos; Pajor Ferenc; Póti Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szent István Campus, Gödöllő, 75, 2024. ISBN: 9789636231064
16.
Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Pál, K., Kiss, A.: Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
2023
17.
Kiss, A., Karaffa, E. M., Pál, K., Peles, F.: Comparative study on prebiotic activities of various dietary fibers on distinct probiotics.
In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 202, 2023, (ISSN 2459-5551)
18.
Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Pál, K., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Mihály, K., Flipphi, M., Karaffa, E. M.: Diaporthe and Diplodia species associated with walnut (Juglans regia L.) in Hungarian orchards.
Horticulturae. 9 (2), 1-15, (cikkazonosító: 205), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture
Q2 Plant Science
19.
Mohammed, E. A. H., Fehér, M., Bársony, P., Ahmed, A. E. M., Shaikh, A. M., Pál, K.: Effect of selected feed additives on growth performance and the intestinal microbiota of the Common carp (Cyprinus carpio).
In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 19, 2023. ISBN: 9788055226606
20.
Mohammed, E. A. H., Pál, K.: Histochemical study of the intestine of the common carp (Cyprinus carpio) to detect the impact of different feed additives.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 38, 2023. ISBN: 9789634905356
21.
Zabiák, A., Csótó, A., Tóth, B., Takács, F., Pál, K., Karaffa, E. M.: Identification of Botryosphaeria dothidea and Diaporthe eres from rotted walnut fruits and other plant parts in different phenological stages.
Acta Phytopathol. Entomol. Hung. 58 (2), 218-237, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Insect Science
Q4 Plant Science
22.
Mihály, K., Karaffa, E. M., Pál, K., Takács, F.: Kitozános készítmények hatékonysága a meggy romlását okozó penészgombái ellen.
In: 28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum/10th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Biró Györgyi, Csüllög Kitti, Növényvédelem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány (NOFA), Debrecen, 110-111, 2023.
23.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
24.
Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E. M., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
25.
Mohammed, E. A. H., Pál, K.: Screening of the Effect of Selected Feed Additives on Growth Performance and Histological Parameters of the Cyprinus carpio.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem