Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
A képen látható kód
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ
Shaikh, A. M., Wandhekar, S. S., Ahmed, A. E. M., Pandey, V. K., Oláh, C., Daróczi, L., Prokisch, J., Harsányi, E., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications,and Nutritional and Therapeutic Potential ofJuglans regiaL.(Green Walnut): A Comprehensive Review. Nutrients. 16 (8), 1-23, (cikkazonosító: 1183), 2024.
Shaikh, A. M., Ahmed, A. E. M., Kovács, B., Daróczi, L., Oláh, C., Prokisch, J.: "Walnut wonders: a dive into bee product development with green extract". In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 82, 2024. ISBN: 9786156457431
Shaikh, A. M., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products. In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
Shaikh, A. M., Kovács, B., Ahmed, A. E. M., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: a novel ingredient for enhancing bee products. In: Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods. Ed.: Serkan Selli, Hasim Kelebek, Adana Alparslan Turkes Science and Technology University, Istanbul, 153, 2023. ISBN: 9786250081617
Shaikh, A. M., Kovács, B., Ahmed, A. E. M., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: Innovation for enhancing the Bee feed, Bee conservatin and Bee Product. In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 25, 2023. ISBN: 9786156018199
Prokisch, J., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, É., Badgar, K., Kiss, A., Shaikh, A. M., Gilányi, I., Oláh, C.: Functional Yogurt Fortified with Honey Produced by Feeding Bees Natural Plant Extracts for Controlling Human Blood Sugar Level. Plants-Basel. 11 (11), 1-16, (cikkazonosító: 1391), 2022.
Kiss, A., Naár, Z., Daróczi, L., Kukovics, S., Kukovics, F., Mirmazloum, I., Némedi, E.: Changes of free fatty acid composition and number of lactic acid bacteria in three functional goat and sheep milk products fortified with inulin or fish oil. CyTA - Journal of Food. 17 (1), 51-59, 2019.
Kusza, S., Nagy, K., Jávor, A., Daróczi, L., Kukovics, S.: Main polymorphisms of CSN1S1, CSN1S2 and CSN2 genes in various Hungarian goat flocks. In: 12th International Conference on Goats "ICG 2016" : Book of Abstracts. Ed.: Ayșenur AYTAÇ, ARBER Professional Congress Services, Antalya, 190, 2016.
Novák, A., Nagy, É., Daróczi, L., Kovács, B., Czipa, N.: Méhek takarmányozása gyógynövényt tartalmazó etetősziruppal és a késztermék vizsgálata. In: LVIII. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 126, 2016. ISBN: 9789639639843
Némedi, E., Naár, Z., Daróczi, L., Kukovics, S., Kiss, A.: Optimized technology, storage changes in microbial parameters and functionality of goat milk products amended with inulin or omega-3 fatty acid containing oil. In: Sustainable goat breeding and goat farming in Central and Eastern European countries : European regional conference on goats 7-13 April 2014. Ed.: by Sandor Kukovics, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome, 257-263, 2016. ISBN: 9789251091234
Kiss, A., Naár, Z., Daróczi, L., Némedi, E., Kukovics, S.: Development of functional sheep and goat milk products and the investigation of functionality in various packaging materials. J. Hyg. Eng. Des. 7, 174-179, 2014.
Ásványi, B., Bugyi, G., Daróczi, L., Kovács, R., Szigeti, J., Varga, L.: Growth of yeast strains during batch production of single-cell protein from cheese whey. In: 1st FEMS Congress of European Microbiologists : Abstract Book / Federation of European Microbiological Societies, Elsevier, Ljubljana, 103-104, 2003.
Kovács, R., Vecseriné Hegyes, B., Ásványi, B., Varga, L., Szigeti, J., Daróczi, L., Bugyi, G.: Manufacture of honey beer with Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces pastorianus. In: 1st FEMS Congress of the European Microbiologists : Abstract Book / Federation of European Microbiological Societies, Elsevier, Ljubljana, 117-118, 2003.
Kovács, R., Vecseriné Hegyes, B., Ásványi, B., Varga, L., Szigeti, J., Daróczi, L., Bugyi, G.: Suitability of Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces pastorianus for use in honey beer production. In: 23rd International Specialised Symposium on Yeast "Interaction Between Yeasts and Other Organisms : Book of Abstracts, -, Budapest, 188-188, 2003.
Kukovics, S., Daróczi, L., Molnár, A., Anton, I., Zsolnai, A., Fésüs, L., Ábrahám, M.: A béta-laktoglobulin genotípus és a sajtkihozatali jellemzők összefüggése eltérő juh genotípusok esetében. Állatteny. takarm. 48 (6), 712-714, 1999.