Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
A képen látható kód
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., György, É., Oláh, N. K., Máthé, E.: Rügyalapú növényi kivonatok antimikrobiális hatásának vizsgálata. In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 32, 2024. ISBN: 9786156457431
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Jolji, M., György, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N. K., Máthé, E.: Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts. Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, (cikkazonosító: 181), 2024.
D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous)
2023
3.
Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Oláh, N. K., György, É., Máthé, E.: Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata. In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
Alaya, A., Mihok, E., Pecsenye, B., Jolji, M., Kertész, A., Bársony, P., Vigh, S., Cziáky, Z., Máthé, A. B., Burtescu, R. F., Oláh, N. K., Neamtu, A. A., Turcuş, V., Máthé, E.: Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts. Antioxidants. 12 (9), 1-36, (cikkazonosító: 1717), 2023.
Téglás Tímea, Mihok, E., Cziáky, Z., Oláh, N. K., Nyakas, C., Máthé, E.: The Flavonoid Rich Black Currant (Ribes nigrum) Ethanolic Gemmotherapy Extract Elicits Neuroprotective Effect by Preventing Microglial Body Swelling in Hippocampus and Reduces Serum TNF-alfa Level: Pilot Study. Molecules. 28 (8), 1-17, (cikkazonosító: 3571), 2023.
Neamtu, A. A., Szőke-Kovács, R., Mihok, E., Georgescu, C., Turcuş, V., Oláh, N. K., Frum, A., Tita, O., Neamtu, C., Szőke-Kovács, Z., Cziáky, Z., Máthé, E.: Bilberry (Vaccinium myrtillus L.) Extracts Comparative Analysis Regarding Their Phytonutrient Profiles, Antioxidant Capacity along with the In Vivo Rescue Effects Tested on a Drosophila melanogaster High-Sugar Diet Model. Antioxidants. 9, 1-33, 2020.
Téglás Tímea, Cziáky, Z., Mihok, E., Oláh, N. K., Máthé, E., Nyakas, C.: A funkcionális táplálkozás nyomában: a fekete ribizli (Ribes nigrum) kivonat analitikai elemzése és hatása az LPS indukálta gyulladásos folyamatokra felnőtt patkányokban. In: IV. Sporttudományi Phd Szimpózium Program és absztraktfüzet, Testnevelési Egyetem, Budapest, 15-16, 2019.
Mihok, E., Albert, C., György, É., Máthé, E.: Bogyóstermések és rügykivonatok antioxidáns tartalmának vizsgálata = Studies of antioxidant contents of berries and plant buds extracts. In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 44, 2019, (ISSN 1843-6293)
Laslo, É., György, É., Mihok, E., Antal, M.: Evaluation of the microbiological quality of some fresh dairy products with Soleris® Automated System. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 80-93, 2019.
Mihok, E., György, É., Máthé, E.: The Carpathian lingonberry, raspberry and blackberry fruit extracts feature variable antimicrobial efficiency. Agrártud. közl. 1, 27-32, 2019.
Mihok, E., Albert, C., Molnos, É., Gyenge, S., András, C. D.: A fekete ribiszkében (Ribes nigrum L.) található antociánok Soxhlet-extrakciós kinetikájának vizsgálata = Kinetic Study of Soxhlet Extraction of Anthocyanins from Blackcurrant (Ribes nigrum L.). In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 107, 2018, (ISSN 1843-6293)
András, C. D., Molnos, É., Mihok, E., Albert, C., Héjja, M., Mátyás, L.: Effects of solvent and pretreatment on the extraction kinetics of anthocyanins from blackcurrant peel residue. In: Abstract Book Foodconf Science, Technology and Innovation. Szerk.: István Dalmadi, László Baranyai, Quang D. Nguyen, Faculty of Food Science, Szent István University, Budapest, 40-41, 2018. ISBN: 9789632697949
András, C. D., Salamon, B., György, É., Mihok, E., Szép, A.: Essential oil extraction from herbs and their use in the food industry. Agrártud. közl. Klsz., 59-74, 2018.
András, C. D., Salamon, B., György, É., Mihok, E., Szép, A.: Fűszernövények illóolaj-kinyerése és élelmiszeripari alkalmazása. In: Tiszántúli Agrártudományi Napok a debreceni agrár-felsőoktatás 150. évfordulójára, Debreceni Egyetem mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 1, 2018.
Mihok, E., Máthé, E., Molnos, É., György, É.: Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 108, 2018. ISBN: 9786155545818
Mihok, E., Máthé, E., Molnos, É., György, É.: Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 379-386, 2018. ISBN: 9786155545900