Jelenlegi hely

Sipos Péter

Sipos Péter

Név: Sipos Péter
Affiliáció: Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Táplálkozástudományi Intézet / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Nutrition
Fokozat
  • PhD, Debreceni Egyetem (2006)
Szakterület: élelmiszertechnológia, élelmiszertudomány

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
146
DEA-ban:
144
OA:
31
Publikációs időszak:
2003-2022
2022
  1. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science (2021)
  2. Neji, C., Semwal, J., Kamani, M., Máthé, E., Sipos, P.: Legume Protein Extracts: The Relevance of Physical Processing in the Context of Structural, Techno-Functional and Nutritional Aspects of Food Development.
    Processes. 10 (12), 1-27, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2021)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2021)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2021)
  3. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 01-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology (2021)
    Q1 Microbiology (medical) (2021)
  4. Győri, Z., Sipos, P., Szepesi, J., Boros, N.: Study of the heavy metal content of floodplain soils along the upper Tisza River by sequential BCR extraction in Hungary.
    Agrokém. talajt. 71 (1), 59-76, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science (2021)
    Q4 Soil Science (2021)
2021
  1. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  2. Pavkov, I., Radojčin, M., Stamenković, Z., Kešelj, K., Tylewicz, U., Sipos, P., Ponjičan, O., Sedlar, A.: Effects of Osmotic Dehydration on the Hot Air Drying of Apricot Halves: Drying Kinetics, Mass Transfer, and Shrinkage.
    Processes. 9 (2), 1-22, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  3. Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
    Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  4. Kovács, K., Horváth, M., Halász, G., Takács, A., Heltai, G., Boros, N., Sipos, P., Győri, Z.: Néhány potenciálisan mérgező fém frakcióinak meghatározására alkalmazott analitikai módszerértékelése eltérő fizikai talajféleségű mintákon.
    Agrokém. talajt. 70 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  5. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
2020
  1. Nagy, R., Sipos, P.: Evaluation of starch gelatinization properties of sorghum and corn flours.
    In: The International Conference of Food Physicists : Abstract Book, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Iasi, 60, 2020.
2019
  1. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  3. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  4. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  5. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
  6. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
2018
  1. Bojtor, C., Győri, Z., Sipos, P., Radócz, L., Tóth, B.: Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (Pers.) Strauss) on physiological characteristics, superoxide-dismutase and lipidperoxidase activities of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
    In: Abstract book 17th Alps-Adria Scientific Workshop. Ed.: Kende Zoltán, Szent István Egyetemi Kiadó Nonprofit Kft., Gödöllő, 50-51, 2018. ISBN: 9789632697345
Mindet mutasd
frissítve: 2023-01-29, 01:12

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 83
Q1 4 (4.8%)
Q2 7 (8.4%)
Q3 21 (25.3%)
Q4 6 (7.2%)
n.a. 45 (54.2%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (31)
Agronomy and Crop Science (23)
Food Science (6)
Soil Science (5)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Insect Science (1)
Plant Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (11)
Genetics (11)
Physiology (11)
Chemical Engineering (3)
Bioengineering (3)
Chemical Engineering (miscellaneous) (3)
Process Chemistry and Technology (3)
Environmental Science (2)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Immunology and Microbiology (2)
Microbiology (2)
Medicine (2)
Microbiology (medical) (2)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (2)
Toxicology (2)
Earth and Planetary Sciences (1)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (1)
Geophysics (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

iDEa társszerzők

További társszerzők

Egyéb társszerzők

Pongráczné Barancsi Ágnes
Borbélyné Varga Mária
További társszerzők
Pongráczné Barancsi Ágnes
Borbélyné Varga Mária
Bertáné Szabó Emese
Bíróné Molnár Piroska
Szathmáry Zsuzsanna
Győriné Mile Irma
Biljon, Angeline van
Börjesson, Thomas
Csorba Szilveszter
Giacometti, Federica
Gombosné Nagy Ildikó
Grusak, Michael A.
Kamani, Mohammad Hassan
Labuschagne, Maryke
Pagliuca, Giampiero
Paszternák Ferenc
Radojčin, Milivoj
Sedlar, Aleksandar
Stamenković, Zoran