Összes letöltés a DEA-ból: 6227
country | downloads |
---|---|
Hungary (HU) | 3617 |
United States (US) | 829 |
Germany (DE) | 250 |
China (CN) | 246 |
Romania (RO) | 237 |
Hong Kong S.A.R., China (HK) | 160 |
Russia (RU) | 139 |
Slovakia (SK) | 65 |
United Kingdom (GB) | 48 |
Serbia (RS) | 36 |
Ukraine (UA) | 35 |
Indonesia (ID) | 34 |
Austria (AT) | 29 |
Switzerland (CH) | 25 |
France (FR) | 24 |
Turkey (TR) | 20 |
Netherlands (NL) | 17 |
Sweden (SE) | 16 |
Canada (CA) | 14 |
Czech Republic (CZ) | 14 |
Philippines (PH) | 12 |
Spain (ES) | 10 |
Finland (FI) | 10 |
Ireland (IE) | 9 |
Italy (IT) | 9 |
Denmark (DK) | 7 |
India (IN) | 7 |
Poland (PL) | 6 |
Bulgaria (BG) | 5 |
Belgium (BE) | 4 |
Brazil (BR) | 4 |
Croatia (HR) | 4 |
Singapore (SG) | 4 |
Greece (GR) | 3 |
United Arab Emirates (AE) | 2 |
Latvia (LV) | 2 |
Mexico (MX) | 2 |
Norway (NO) | 2 |
Panama (PA) | 2 |
Slovenia (SI) | 2 |
Vietnam (VN) | 2 |
Netherlands Antilles (AN) | 1 |
Australia (AU) | 1 |
Bosnia and Herzegovina (BA) | 1 |
Ivory Coast (CI) | 1 |
Georgia (GE) | 1 |
Japan (JP) | 1 |
Kenya (KE) | 1 |
Kazakhstan (KZ) | 1 |
Lithuania (LT) | 1 |
Luxembourg (LU) | 1 |
Nicaragua (NI) | 1 |
New Zealand (NZ) | 1 |
Thailand (TH) | 1 |
n.a. | 251 |
Megjelenés | Publication | Fájlletöltések |
---|---|---|
2024 | Werunga, D., Biczó, G.: Redefining the societal role of women in the Bukusu community of Bungoma county in Western Kenya (1945-2023). Különleges bánásmód. 10 (Spec.), 145-157, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/369179 | kiadói változat: 23 |
2022 | Juhász, E.: Egy hon- és népismeret tankönyv néprajzi tájakról szóló fejezetének vizsgálata. Belvedere Meridionale. 34 (1), 91-106, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/335683 | kiadói változat: 15 |
2022 | Tóth, L.: Spev ako forma správania. EtnoRozpra. 29 (1), 77-92, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/336422 | Kiadói változat: 4 |
2022 | Juhász, E., Teperics, K.: Topográfiai ismeretek helye és szerepe a hon- és népismeret oktatásban. Modern Geográfia. 17 (3), 45-59, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/335730 | kiadói változat: 12 |
2021 | Ábrahám, N.: Anthropology in Dance - Gesture Systems of the Body. Ethnogr. Folklor. Carpathica. 23 123-148, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/330766 | kiadói változat: 15 |
2021 | Sári, T.: Neighbor connections and contemporary groups in a closed society, in the city of Hajdúdorog. Scientific Herald of Uzhhorod University. Series: History. 2 (45), 134-141, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/349984 | Kiadói változat: 6 |
2020 | Sári, T.: A szomszédom a barátom!: A lokalitás, mint a barátság szervezőereje Hajdúdorog paraszti társadalmában. socio.hu. 10 (3), 53-69, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/349970 | kiadói változat: 2 |
2017 | Bartha, E.: Előszó az "Utak és tévutak az '50-es évek tudománypolitikájában" konferenciához. Debr. szle. 25 (1), 3-5, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/245462 | kiadói változat: 24 |
2015 | Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216256 | könyv: 65 |
2015 | Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban. [s.n.], Debrecen, 28 p., 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/218683 | teljes szöveg: 206 |
2015 | Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban 2.. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216257 | könyv: 181 |
2015 | Keményfi, R.: A hungarikumok néprajzi kutatásának módszertanához: Gasztronómia - írásbeliség - emlékezet. 46 p., 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/218684 | teljes szöveg: 313 |
2015 | Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában 1. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216640 | teljes szöveg: 40 |
2015 | Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában 2. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216636 | teljes szöveg: 33 |
2015 | Telenko, B.: A magyar görögkatolikusság táplálkozáskultúrájának dimenziói. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/220000 | teljes szöveg: 112 |
2015 | Lukácsné Marinka, M.: A táncház módszer, mint hungarikum. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216151 | könyv: 273 |
2015 | Telenko, B.: Böjti hagyományok a magyar kultúrában: hungarikumkutatás. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219151 | teljes szöveg: 100 |
2015 | Bihari Nagy, É.: Hagyományos táplálkozáskorszakok. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216162 | könyv: 412 |
2015 | Bihari Nagy, É.: Hungarikumok és gasztrológiai hagyományok: ízek és értékek. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216163 | könyv: 82 |
2015 | Kovács, L.: Hungarikumok és kulturális öröksegelemek Turistvándi népi táplálkozásában. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216635 | teljes szöveg: 23 |
2015 | Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216161 | könyv: 82 |
2015 | Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: Gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján 2.. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219177 | teljes szöveg: 169 |
2015 | Lukácsné Marinka, M.: Szokás, hagyomány, identitás, a hungarikumok és a gasztronómia kontextusában. [s.n.], [s.l.], 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/216150 | könyv: 66 |
2015 | Keményfi, R.: The Mythical Power of the Dual River-System of the Carpathian Basin: The Notion of a Hungarian Mesopotamia. Hung. Cult. Stud. 8 165-185, 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/282975 | kiadói változat: 24 |
2015 | Keményfi, R.: Voigt Vilmos 75 éves. Folia Ural. Debr. 22 425-426, 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/282928 | Kiadói változat: 5 |
2014 | Csíki, T.: A hazai gasztronómia histográfiája és kutatási eredményei. [s.n.], Debrecen, 17 p., 2014. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219319 | teljes szöveg: 105 |
2014 | Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok használatának és értelmezésének néhány lokális és etnikus sajátossága: A panyolai példa. [s.n.], Debrecen, 22 p., 2014. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219635 | teljes szöveg: 92 |
2013 | Bartha, E.: A hungarikumkutatás néprajzi-antropológiai háttere: vallási és kulturális dimenziók. [s.n.], Debrecen, 73 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/218680 | teljes szöveg: 287 |
2013 | Lajos, V.: Alkalmazott szemléletű társadalomtudomány: társadalmi részvétel, kollaboratív etnográfia és akciókutatás : módszertani tanulmány. [s.n.], Debrecen, 27 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/218685 | teljes szöveg: 337 |
2013 | Lukácsné Marinka, M.: A magyar "nemzeti sült" színei egy tokaj-hegyaljai település táplálkozáskultúrájának tükrében. [s.n.], Debrecen, 24 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219628 | teljes szöveg: 273 |
2013 | Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában: Módszertani tanulmány. [s.n.], Debrecen, 23 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/218866 | teljes szöveg: 67 |
2013 | Lukácsné Marinka, M.: Az identitásőrzés néprajzi vizsgálatának lehetőségei a hungarikumok és a gasztronómia kontextusában. [s.n.], Debrecen, 33 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219633 | teljes szöveg: 269 |
2013 | Keményfi, R.: Egy magyar család ételrecept-gyűjteménye: Táplálkozáskultúra, írásbeliség, emlékezet 2.. [s.n.], Debrecen, 29 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219619 | teljes szöveg: 266 |
2013 | Bihari Nagy, É.: Hagyományos ízek - magyar ételek!: Bihari értékek. [s.n.], Debrecen, 87 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219636 | teljes szöveg: 1570 |
2013 | Kovács, L.: Hungarikumok és kulturális öröksegelemek turistvándi népi táplálkozásában. [s.n.], Debrecen, 26 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/219637 | teljes szöveg: 78 |
2013 | Bihari Nagy, É.: Ízek és értékek: Hungarikumok a változó gasztronómia tükrében : módszertan. [s.n.], Debrecen, 29 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/218676 | teljes szöveg: 333 |
2013 | Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: Gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján : Módszertani tanulmány. [s.n.], Debrecen, 21 p., 2013. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/218832 | teljes szöveg: 140 |
2013 | Bartha, E.: Regionális sajátosságok a rituális táplálkozásban: Vallás és böjt : Levesek. In: Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/220001 | teljes szöveg: 57 |
2011 | Keményfi, R.: Nemzetiségi térképek mint a hatalmi beszédmód formái (I. rész). Tér társad. 25 (1), 63-80, 2011. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/366492 | Kiadói változat: 6 |
2011 | Keményfi, R.: Nemzetiségi térképek mint a hatalmi beszédmód formái (II. rész). Tér társad. 25 (2), 69-87, 2011. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/307409 | kiadói változat: 13 |
2011 | Földvári, K.: The Effect of Visual Representations on Conceptions, Dreams and Visions Related to Saints. Acta Univ. Sapientiae. Philol. 3 (2), 246-264, 2011. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/337210 | Kiadói változat: 17 |
2010 | Szalay, E.: A református egyházművészet művészettörténeti és néprajzi jelentősége. Reform. Szle. 103 649-655, 2010. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/307237 | Kiadói változat: 6 |
2009 | Kovács, H.: Gyermektáncközelben. Iskolakultúra. 19 (5-6), 151-153, 2009. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/265022 | Kiadói változat: 20 |
1991 | Gunda, B.: A moldvai magyarok kutatásának újabb eredményei. Alföld. 40 (6), 58-69, 1991. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/255610 | Kiadói változat: 4 |