Jelenlegi hely

Statisztika

Élelmiszertudományi Intézet

Open Access publikációk letöltési adatai a DE intézményi repozitóriumából
Dátum: -
OA publikációk száma a DEA-ban: 245

Összes letöltés a DEA-ból: 28591

OrszágLetöltések
Magyarország (HU)12685
Egyesült Államok (US)7049
Kína (CN)1127
Németország (DE)735
Hong Kong SAR (Kínai Népköztársaság) (HK)734
Románia (RO)427
Oroszország (RU)370
Indonézia (ID)328
Ukrajna (UA)263
Franciaország (FR)244
India (IN)181
Egyesült Királyság (GB)170
Hollandia (NL)146
Szerbia (RS)137
Írország (IE)125
Törökország (TR)107
Szlovákia (SK)98
Kanada (CA)83
Ausztria (AT)81
Fülöp-szigetek (PH)69
Csehország (CZ)67
Svájc (CH)66
Spanyolország (ES)63
Olaszország (IT)58
Japán (JP)56
Brazília (BR)54
Szingapur (SG)53
Dél-Afrika (ZA)46
Pakisztán (PK)45
Lengyelország (PL)43
Horvátország (HR)34
Malajzia (MY)31
Svédország (SE)30
Thaiföld (TH)30
Irak (IQ)29
Finnország (FI)28
Belgium (BE)27
Görögország (GR)25
Egyiptom (EG)24
Ausztrália (AU)22
Chile (CL)20
Lettország (LV)19
Nigéria (NG)19
Vietnám (VN)17
Portugália (PT)14
Egyesült Arab Emírségek (AE)13
Algéria (DZ)13
Litvánia (LT)13
Mexikó (MX)13
Bulgária (BG)12
Szlovénia (SI)12
Kenya (KE)11
Norvégia (NO)10
Peru (PE)10
Ciprus (CY)9
Ghána (GH)9
Szaud-Arábia (SA)9
Elefántcsontpart (CI)8
Dánia (DK)8
Etiópia (ET)7
Marokkó (MA)7
Szudán (SD)7
Banglades (BD)6
Uganda (UG)5
Albánia (AL)4
Kazahsztán (KZ)4
Libanon (LB)4
Mianmar (MM)4
Málta (MT)4
Katar (QA)4
Argentína (AR)3
Kolumbia (CO)3
Ecuador (EC)3
Észtország (EE)3
Srí Lanka (LK)3
Luxemburg (LU)3
Mongólia (MN)3
Nepál (NP)3
Új-Zéland (NZ)3
Panama (PA)3
Seychelle-szigetek (SC)3
Azerbajdzsán (AZ)2
Bosznia-Hercegovina (BA)2
Benin (BJ)2
Izrael (IL)2
Jamaica (JM)2
Jordánia (JO)2
Kuvait (KW)2
Tunézia (TN)2
Brunei (BN)1
Bahamák (BS)1
Bhután (BT)1
Grúzia (GE)1
Guinea (GN)1
Honduras (HN)1
Izland (IS)1
Kambodzsa (KH)1
Líbia (LY)1
Mali (ML)1
Mauritius (MU)1
Omán (OM)1
Puerto Rico (PR)1
Szíria (SY)1
Tadzsikisztán (TJ)1
n.a.2242
Megjelenés Publikáció Fájlletöltések
2025Saini, A., Hamid, Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Kovács, B.: Anthocyanin extraction from black carrot: Health promoting properties and potential applications.
J. Agric. Food Res. 19 1-14, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2023)
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q1 Food Science (2023)
Kiadói változat: 13
2024Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties.
Ultrason. Sonochem. 111 1-13, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q1 Environmental Chemistry (2023)
D1 Inorganic Chemistry (2023)
D1 Organic Chemistry (2023)
D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
Kiadói változat: 12
2024Srivastava, S., Pandey, V., Singh, K., Dar, A., Dash, K., Shams, R., Shaikh, A., Kovács, B.: Advances in Detection Technology for Authentication of Vegetable Oils: A Comprehensive Review.
Heliyon. 10 (15), 1-19, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2023)
Pre-proof változat: 26
Kiadói változat: 4
2024Shams, R., Kaur, S., Dash, K., Czipa, N., Kovács, B., Shaikh, A.: A Review of Emerging Technologies for the Extraction of Bioactive Compounds from Berries (Phalsa Berries).
Horticulturae. 10 (5), 1-19, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture (2023)
Q2 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 25
2024Várallyay, S., Bódi, É., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Shaikh, A., Kovács, B.: Arsenic Uptake and Distribution in Green Pea Plants Under Arsenite and Arsenate Treatments.
Horticulturae. 10 (11), 1-13, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture (2023)
Q2 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 19
2024Ahmed, A., Mozzon, M., Shaikh, A., Kovács, B.: Baobab (Adansonia digitata L.) as a remedy to human livelihood challenges: a review.
Acta agrar. Debr. 2 5-11, 2024.
kiadói változat: 11
2024Hajzer, Z., Oláh, C., Oláh, Z., Szekér, Z., Oláh, B., Shaikh, A., Daróczi, L., Prokisch, J.: Beneficial effect of honey from algae extract-fed bees on quality of life.
Eur. J. Public Health. 34 (Supplement_3), 477, 2024.
Kiadói változat: 22
2024Pandey, V., Srivastava, S., Dash, K., Singh, R., Dar, A., Singh, T., Farooqui, A., Shaikh, A., Kovács, B.: Bioactive properties of clove (Syzygium aromaticum) essential oil nanoemulsion: A comprehensive review.
Heliyon. 10 (1), 1-16, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2023)
Kiadói változat: 9
2024Ajay, A., Gaur, S., Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Kovács, B.: Chickpeas and Gut Microbiome: Functional Food Implications for Health.
Heliyon. 10 (20), 1-14, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2023)
Pre-proof változat: 18
2024Pandey, V., Singh, K., Suthar, T., Srivastava, S., Rustagi, S., Ungai, D., Kovács, B., Shaikh, A.: Current Strategies to Modify the Functional Properties of Proteins Extracted from Pumpkin Seeds: A Comprehensive Review.
Horticulturae. 10 (11), 1-21, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture (2023)
Q2 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 13
2024Gupta, P., Mondal, I., Dash, K., Geetika, .., Suthar, T., Ramzan, K., Harsányi, E., Shaikh, A., Kovács, B.: Deep Fat Frying Characteristics of Malpoa: Kinetics, Heat, and Mass Transfer Modeling.
Processes. 12 (12), 1-26, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering (2023)
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q3 Process Chemistry and Technology (2023)
Kiadói változat: 16
2024Czipa, N., Kovács, B., Alexa, L., Gebreyesus, M.: Determination of Trace, Micro and Macro Elemental Concentration of Eritrean Honeys.
Biol. Trace Elem. Res. 202 (5), 2367-2375, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2023)
Q2 Biochemistry (medical) (2023)
Q2 Clinical Biochemistry (2023)
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2023)
Q1 Inorganic Chemistry (2023)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2023)
Kiadói változat: 28
2024Bhagat, V., Dwivedi, S., Shams, R., Dash, K., BhagyaRaj, G., Kovács, B., Shaikh, A.: Economic analysis of potential of citrus and walnut fruits by artificial neural network.
Discov Appl Sci. 6 1-16, 2024.
Kiadói változat: 39
2024Solti, Á., Tóth, B., Hauser, M.: Editorial: Intracellular transition metal homeostasis in plants and algae.
Front. Plant Sci. 15 1-3, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 25
2024Nkebiwe, P., Lekfeldt, J., Symanczik, S., Tóth, B., De, N.: Effectiveness of bio-effectors on maize, wheat and tomato performance and phosphorus acquisition from greenhouse to field scales in Europe and Israel: a meta-analysis.
Front. Plant Sci. 15 1-16, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 49
2024Singh, H., Bhasin, J., Dash, K., Shams, R., Shaikh, A., Kovács, B.: Effect of Chitosan Based Edible Coating in Management of Post Harvest Losses in Papaya: A Comprehensive Review.
Applied Food Research. 4 (2), 1-16, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2023)
Pre-proof változat: 33
kiadói változat: 6
2024Karaffa, E., Mihály, K., Nagy, A., Pál, K., Peles, F., Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Romanazzi, G., Holb, I.: Effects of storage conditions, cultivars, and production systems on fruit decay incidence of Sour Cherry (Prunus cerasus L.) fruit after shelf-life conditions.
Agronomy-Basel. 14 (10), 1-21, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Kiadói változat: 5
2024Shaikh, A., Wandhekar, S., Ahmed, A., Pandey, V., Oláh, C., Daróczi, L., Prokisch, J., Harsányi, E., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications,and Nutritional and Therapeutic Potential ofJuglans regiaL.(Green Walnut): A Comprehensive Review.
Nutrients. 16 (8), 1-23, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2023)
D1 Nutrition and Dietetics (2023)
Kiadói változat: 19
2024Divya, S., Pandey, V., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A., Kovács, B., Shaikh, A.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review.
Nutrients. 16 (19), 1-22, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2023)
D1 Nutrition and Dietetics (2023)
kiadói változat: 19
2024Tripathi, A., Pandey, V., Panesar, P., Taufeeq, A., Mishra, H., Rustagi, S., Malik, S., Kovács, B., Suthar, T., Shaikh, A.: Fermentative production of vitamin B12 by Propionibacteriumshermanii and Pseudomonas denitrificans and its promisinghealth benefits: A review.
Food Science & Nutrition. Epub ahead of print 1-17, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2023)
kiadói változat: 6
2024Shaikh, A., Wandhekar, S., Ahmed, A., Várallyay, S., Pandey, V., Prokisch, J., Kovács, B.: Global Perspectives on the Medicinal Implications of Green Walnut and Its Benefits: A Comprehensive Review.
Horticulturae. 10 (5), 1-24, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture (2023)
Q2 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 22
2024Atuahene, D., Shaikh, A., Balouei, F., Antwi, A.: Gut Health Optimization in Canines and Felines: Exploring the: A Role of Probiotics and Nutraceuticals.
Pets. 1 (2), 135-151, 2024.
Kiadói változat: 17
2024Arcoverde Cerveira, S., Jobbágy, K., Tóth, B., Rudnóy, S., Sipos, G., Fodor, F.: Increasing salinity sequentially induces salt tolerance responses in Szarvasi-1 energy gras.
Plant Stress. 14 1-11, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
D1 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 17
2024Ahmed, A., Mozzon, M., Omer, A., Shaikh, A., Kovács, B.: Major and Trace Elements of Baobab Leaves in Different Habitats and Regions in Sudan: implication for Human Dietary Needs and Overall Health.
Foods. 13 (12), 1-14, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2023)
Q1 Health Professions (miscellaneous) (2023)
Q1 Health (social science) (2023)
Q2 Microbiology (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 22
2024Tóth, C., Simon, L., Tóth, B.: Microanatomical changes in the leaves of Arundo donax (L.) caused by potentially toxic elements from municipal sewage sediment.
Plants-Basel. 13 (5), 1-22, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology (2023)
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 16
2024Tóth, C., Simon, L., Tóth, B.: Microanatomical Properties of Energy Willow (Salix spp.) Leaves after Exposure to Potentially Toxic Elements from Wastewater Solids and Wood Ash.
Agronomy-Basel. 14 (8), 1-24, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Kiadói változat: 20
2024Bahndral, A., Shams, R., Dash, K., Ali, N., Shaikh, A., Kovács, B.: Microwave assisted extraction of cellulose from lemon grass: Effect on techno-functional and microstructural properties.
J. Agric. Food Res. 16 1-10, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2023)
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q1 Food Science (2023)
Kiadói változat: 9
2024Gupta, R., Pipliya, S., Karunanithi, S., Eswaran, U., Kumar, S., Mandliya, S., Srivastav, P., Suthar, T., Shaikh, A., Harsányi, E., Kovács, B.: Migration of Chemical Compounds from Packaging Materials into Packaged Foods: Interaction, Mechanism, Assessment, and Regulations.
Foods. 13 (19), 1-32, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2023)
Q1 Health Professions (miscellaneous) (2023)
Q1 Health (social science) (2023)
Q2 Microbiology (2023)
Q1 Plant Science (2023)
kiadói változat: 7
2024Singh, N., Shaikh, A., Gupta, P., Kovács, B., Abuzinadah, M., Ahmad, A., Goel, R., Singh, S., Vinayak, C.: Nanophytosomal gel of Heydotis corymbosa (L.) extract against psoriasis: characterisation, in vitro and in vivo biological activity.
Pharmaceuticals (Basel). 17 (2), 1-24, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Drug Discovery (2023)
Q2 Molecular Medicine (2023)
Q1 Pharmaceutical Science (2023)
Kiadói változat: 15
2024Dar, I., Junaid, P., Ahmad, S., Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Kovács, B.: Optimization of ultrasound-assisted extraction of Nigella sativa seed oil for enhancement of yield and antioxidant activity.
Discov Appl Sci. 6 ((2024),), 1-15, 2024.
Kiadói változat: 30
2024Shust, O., Nykonenko, O., Czipa, N.: Organizational and economic transformations of the agricultural sector in the post-war period of economic development of Ukraine.
EFMR. 18 (2), 14-23, 2024.
Kiadói változat: 19
2024AlOudat, M., Magyar, N., Simon Sarkadi, L., Shaikh, A., Kovács, B., Lugasi, A.: Perception of chefs and the restaurants' management involved in menu planning on health and nutrition in Hungary.
Acta Aliment. 53 (3), 506-512, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science (2023)
Kiadói változat: 17
2024Kaur, S., Shams, R., Dash, K., Pandey, V., Shaikh, A., Harsányi, E., Kovács, B.: Phytochemical and pharmacological characteristics of phalsa (Grewia asiatica L.): a comprehensive review.
Heliyon. 10 (2), 1-16, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2023)
Kiadói változat: 6
2024Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q2 Food Science (2023)
Q2 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 29
2024Babu, A., Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Kovács, B.: Protein-polysaccharide complexes and conjugates: Structural modifications and interactions under diverse treatments.
J. Agric. Food Res. 18 1-17, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2023)
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q1 Food Science (2023)
Kiadói változat: 17
2024Szőke, L., Tóth, B., Javornik, T., Lazarević, B.: Quantifying aluminum toxicity effects on corn phenotype using advanced imaging technologies.
Plant Direct. 8 (7), 1-11, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023)
Q1 Ecology (2023)
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 31
2024Ragályi, P., Takács, T., Soós, Á., Kovács, B., Dernovics, M., Lončarić, Z., Dobosy, P., Záray, G., Rékási, M.: Quantitative analysis of selenium species in the edible parts of cabbage, carrot, tomato and green pea treated with selenate-enriched irrigation water.
Plant Soil. 496 (1-2), 341-360, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science (2023)
Q1 Soil Science (2023)
Kiadói változat: 21
2024Sharath, K., Dar, A., Dash, K., Kaur, B., Pandey, V., Singh, A., Fayaz, U., Shams, R., Shaikh, A., Kovács, B.: Recent advances in cold plasma technology for modifications of proteins: A comprehensive review.
J. Agric. Food Res. 16 1-16, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2023)
Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
Q1 Food Science (2023)
Kiadói változat: 18
2024Avinash, P., Hamid, Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Ungai, D., Harsányi, E., Suthar, T., Kovács, B.: Recent insights into the morphological, nutritional and phytochemical properties of Indian Gooseberry (Phyllanthus emblica) for the development of functional foods.
Plants-Basel. 13 (5), 1-19, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology (2023)
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Kiadói változat: 17
2024Czipa, N., Phillips, C., Topa, E., Kovács, B.: Release of elements and phenolic and favonoid compounds from herbs and spices into acacia honey during infusion.
J. Food Sci. Technol.-Mysore. 61 1-11, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science (2023)
Kiadói változat: 26
2024Pandey, V., Tripathi, A., Taufeeq, A., Dar, A., Samrot, A., Rustagi, S., Malik, S., Bhattacharya, T., Shaikh, A., Kovács, B.: Significance and applications of carbon dots in anti cancerous nanodrug conjugate development: A review.
Applied Surface Science Advances. 19 1-13, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Surfaces and Interfaces (2023)
Q1 Surfaces, Coatings and Films (2023)
kiadói változat: 12
2024Khatri, B., Hamid, Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Kovács, B.: Sustainable drying techniques for liquid foods and foam mat drying.
Discov Food. 4 (1), 1-22, 2024.
Kiadói változat: 14
2024Nguyen, H.: Sustainable production of carbon nanodots with controlled properties via a green Maillard reaction approach.
FEBS Open Bio. 14 (S2), 38, 2024.
Kiadói változat: 73
2024Murvai, K., Rácz, H., Horváth, E., Németh, B., Imre, A., Pereira, K., Antunovics, Z., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Microbiology (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
Kiadói változat: 11
2024Törős, G., Prokisch, J., Peles, F., Nagy, R., Nagy, J., Béni, Á.: The effect of sous-vide cooking on the antioxidant properties of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus L.).
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 177-184, 2024.
Kiadói változat: 20
2024Pócsik-Sáfrány, K., Ansaroudi, R., Zabiák, A., Mihály, K., Csótó, A., Karaffa, E.: The effect of washing on the shelf-life parameters of spinach (Spinacia oleracea L.).
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 131-135, 2024.
Kiadói változat: 26
2024Singh, T., Pandey, V., Singh, R., Dash, K., Kovács, B., Shaikh, A.: Ultrasound assisted extraction of phytochemicals from Piper betel L..
Ultrason. Sonochem. "Accepted by Publisher" (-), -, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q1 Environmental Chemistry (2023)
D1 Inorganic Chemistry (2023)
D1 Organic Chemistry (2023)
D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
kiadói változat: 5
2024Giri, S., Dash, K., Raj, B., Kovács, B., Shaikh, A.: Ultrasound assisted phytochemical extraction of persimmon fruit peel: Integrating ANN modeling and genetic algorithm optimization.
Ultrason. Sonochem. 102 1-12, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q1 Environmental Chemistry (2023)
D1 Inorganic Chemistry (2023)
D1 Organic Chemistry (2023)
D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
Kidói változat: 4
2024Pusty, K., Dash, K., Raj, S., Raj, B., Tiwari, A., Shaikh, A., Kovács, B.: Ultrasound assisted phytochemical extraction of red cabbage by using deep eutectic solvent: Modelling using ANFIS and optimization by genetic algorithms.
Ultrason. Sonochem. 102 1-14, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
Q1 Environmental Chemistry (2023)
D1 Inorganic Chemistry (2023)
D1 Organic Chemistry (2023)
D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
kiadói változat: 35
2024Domokos-Szabolcsy, É., Soós, Á., Kovács, B., Kovács, Z., Dernovics, M.: Water-soluble organic selenometabolites of alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass-derived fractions.
J. Trace Elem. Med. Biol. 86 1-14, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2023)
Q1 Inorganic Chemistry (2023)
Q3 Molecular Medicine (2023)
Kiadói változat: 13
2023Vij, T., Anil, P., Shams, R., Dash, K., Kalsi, R., Pandey, V., Harsányi, E., Kovács, B., Shaikh, A.: A Comprehensive Review on Bioactive Compounds Found in Caesalpinia sappan.
Molecules. 28 (17), 1-22, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
Kiadói változat - szabadon hozzáférhető: 23
2023Toffolatti, S., Davillerd, Y., D'Isita, I., Facchinelli, C., Germinara, G., Ippolito, A., Khamis, Y., Kowalska, J., Maddalena, G., Marchand, P., Marcianò, D., Mihály, K., Mincuzzi, A., Mori, N., Piancatelli, S., Karaffa, E., Romanazzi, G.: Are Basic Substances a Key to Sustainable Pest and Disease Management in Agriculture? An Open Field Perspective.
Plants-Basel. 12 (17), 1-23, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Kiadói változat: 19
2023Pandey, V., Tripathi, A., Srivastava, S., Pandey, S., Dar, A., Singh, R., Duraisamy, P., Singh, P., Shaikh, A.: A systematic review on immunity functionalities and nutritional food recommendations to develop immunity against viral infection.
Applied Food Research. 3 (1), 1-13, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Kiadói változat: 4
2023Rakonczás, N., Kállai, Z., Kovács, B., Antal, G., Szabó, S., Holb, I.: Comparison and Intercorrelation of Various Bentonite Products for Oenological Properties, Elemental Compositions, Volatile Compounds and Organoleptic Attributes of White Wine.
Foods. 12 (2), 1-30, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q1 Health (social science)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
Kiadói változat - szabadon hozzáférhető: 27
2023Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Pál, K., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Mihály, K., Flipphi, M., Karaffa, E.: Diaporthe and Diplodia species associated with walnut (Juglans regia L.) in Hungarian orchards.
Horticulturae. 9 (2), 1-15, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Horticulture
Q2 Plant Science
kiadói változat: 40
2023Szőke, L., Moloi, M., Kaczur, D., Radócz, L., Tóth, B.: Examination of Different Sporidium Numbers of Ustilago maydis Infection on Two Hungarian Sweet Corn Hybrids' Characteristics at Vegetative and Generative Stages.
Life (Basel). 13 (2), 1-26, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Paleontology
Q2 Space and Planetary Science
kiadói változat: 4
2023Tripathi, A., Pandey, V., Tiwari, V., Mishra, R., Dash, K., Harsányi, E., Kovács, B., Shaikh, A.: Exploring the Fermentation-Driven Functionalities of Lactobacillaceae-Originated Probiotics in Preventive Measures of Alzheimer's Disease: A Review.
Fermentation. 9 (8), 1-23, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
Kiadói változat: 23
2023Ali, N., Dash, K., Pandey, V., Tripathi, A., Shaikh, A., Harsányi, E., Kovács, B.: Extraction and Encapsulation of Phytocompounds of Poniol Fruit via Co-Crystallization: Physicochemical Properties and Characterization.
Molecules. 28 (12), 1-16, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
kiadói változat: 14
2023Flipphi, M., Márton, A., Bíró, V., Ág, N., Karaffa, E., Fekete, E., Karaffa, L.: Generation, Transfer, and Loss of Alternative Oxidase Paralogues in the Aspergillaceae Family.
J. Fungi. 9 (12), 1-18, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Microbiology (medical)
Q1 Plant Science
Kiadói változat: 8
2023Csótó, A., Nagy, A., Laurinyecz, N., Nagy, Z., Németh, C., Németh, E., Csikászné Krizsics, A., Rakonczás, N., Fontaine, F., Fekete, E., Flipphi, M., Karaffa, L., Karaffa, E.: Hybrid Vitis Cultivars with American or Asian Ancestries Show Higher Tolerance towards Grapevine Trunk Diseases.
Plants-Basel. 12 (12), 1-16, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 7
2023Zabiák, A., Csótó, A., Tóth, B., Takács, F., Pál, K., Karaffa, E.: Identification of Botryosphaeria dothidea and Diaporthe eres from rotted walnut fruits and other plant parts in different phenological stages.
Acta Phytopathol. Entomol. Hung. 58 (2), 218-237, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Insect Science
Q4 Plant Science
Kiadói változat: 9
2023Kaczur, D., Moloi, M., Takácsné Hájos, M., Tóth, B.: Investigation of the impacts of the by-product of sewage treatment on some characteristics of maize in the early growth stage.
Agrártud. közl. 2023 (2), 77-82, 2023.
Kiadói változat: 4
2023Pandey, V., Srivastava, S., Dash, K., Singh, R., Shaikh, A., Kovács, B., Harsányi, E.: Machine learning algorithms and fundamentals as emerging safety tools in preservation of fruits and vegetables: A review.
Processes. 11 (6), 1-18, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
kiadói változat: 24
2023Singh, R., Singh, P., Pandey, V., Dash, K., Shaikh, A., Harsányi, E., Kovács, B.: Microwave-assisted phytochemical extraction from walnut hull and process optimization using Box-Behnken Design (BBD).
Processes. 11 (4), 1-18, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
Kiadói változat: 8
2023Dash, K., Sundarsingh, A., BhagyaRaj, G., Kumar, P., Kovács, B., Shaikh, A.: Modelling of ultrasonic assisted osmotic dehydration of cape gooseberry using adaptive neuro-fuzzy inference system (ANFIS).
Ultrason. Sonochem. 96 ((2023),), 1-9, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics
D1 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q1 Environmental Chemistry
D1 Inorganic Chemistry
D1 Organic Chemistry
D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging
Kiadói változat: 7
2023Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Health Professions (miscellaneous)
Q1 Health (social science)
Q2 Microbiology
Q1 Plant Science
kiadói változat: 14
2023Pesti-Asbóth, G., Szilágyi, E., Bíróné Molnár, P., Oláh, J., Babinszky, L., Czeglédi, L., Cziáky, Z., Paholcsek, M., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Monitoring physiological processes of fast-growing broilers during the whole life cycle: Changes of redox-homeostasis effected to trassulfuration pathway predicting the development of non-alcoholic fatty liver disease.
PLoS One. 18 (8), 1-28, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
Kiadói változat: 12
2023Flipphi, M., Márton, A., Bíró, V., Ág, N., Karaffa, E., Fekete, E., Karaffa, L.: Mutations in the Second Alternative Oxidase Gene: A New Approach to Group Aspergillus niger Strains.
J. Fungi. 9 (5), 1-17, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Microbiology (medical)
Q1 Plant Science
Kiadói változat-szabadon hozzáférhető: 57
2023Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N., Razem, M., Veres, S., Fári, M., Koroknai, J., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science
Q1 Soil Science
Kiadói változat: 9
2023Baráth, N., Ungai, D., Kovács, B.: Overview of test methods used to classify wheat flour and bread samples: REVIEW.
Agrártud. közl. 2 27-34, 2023.
Kiadói változat: 8
2023Shilpa, V., Shams, R., Dash, K., Pandey, V., Dar, A., Shaikh, A., Harsányi, E., Kovács, B.: Phytochemical Properties, Extraction, and Pharmacological Benefits of Naringin: A Review.
Molecules. 28 (15), 1-18, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
Kiadói változat: 14
2023Csótó, A., Kovács, C., Pál, K., Nagy, A., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Kubicek, C., Karaffa, E.: The Biocontrol Potential of Endophytic Trichoderma Fungi Isolated from Hungarian Grapevines, Part II, Grapevine Stimulation.
Pathogens. 12 (1), 1-14, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Immunology and Allergy
Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
Q2 Infectious Diseases
Q2 Microbiology (medical)
Q2 Molecular Biology
kiadói változat: 16
2023Singh, P., Pandey, V., Chakraborty, S., Dash, K., Singh, R., Shaikh, A., Kovács, B.: Ultrasound-assisted extraction of phytochemicals from green coconut shell: Optimization by integrated artificial neural network and particle swarm technique.
Heliyon. 9 (12), 1-16, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
Kiadói változat: 12
2022Gohain, A., Sharma, A., Gogoi, H., Cooper, R., Kaur, R., Nayik, G., Shaikh, A., Kovács, B., Areche, F., Ansari, M., Alabdallah, N., AL-Farga, A.: Bergenia pacumbis (Buch.-Ham. ex D.Don) C.Y.Wu & J.T.Pan: A Comprehensive Review on Traditional Uses, Phytochemistry and Pharmacology.
Plants-Basel. 11 1-19, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 21
2022Fekete, E., Bíró, V., Márton, A., Bakondi-Kovács, I., Németh, Z., Karaffa, E., Kovács, B., Fábián, I., Kubicek, C., Tsang, A., Karaffa, L.: Bioreactor as the root cause of the "manganese effect" during Aspergillus niger citric acid fermentations.
Front. Bioeng. Biotechnol. 10 1-12, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Bioengineering
Q1 Biomedical Engineering
Q1 Biotechnology
Q2 Histology
kiadói változat: 24
2022Shams, R., Singh, J., Dash, K., Dar, A., Nayik, G., Ansari, M., Hemeg, H., Ahmed, A., Shaikh, A., Kovács, B.: Effect of Maltodextrin and Soy Protein Isolate on the Physicochemical and Flow Properties of Button Mushroom Powder.
Front. Nutr. 9 1-14, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
Q1 Food Science
Q2 Nutrition and Dietetics
kiadói változat: 32
2022Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Element composition of propolis tinctures prepared from Hungarian raw propolis.
LWT-Food Sci. Technol. 154 1-8, 2022.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
Kiadói változat: 18
2022Prokisch, J., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, É., Badgar, K., Kiss, A., Shaikh, A., Gilányi, I., Oláh, C.: Functional Yogurt Fortified with Honey Produced by Feeding Bees Natural Plant Extracts for Controlling Human Blood Sugar Level.
Plants-Basel. 11 (11), 1-16, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 44
2022Jagunić, M., Diaz-Lara, A., Szőke, L., Al Rwahnih, M., Stevens, K., Zdunić, G., Vončina, D.: Incidence and Genetic Diversity of Grapevine Virus G in Croatian Vineyards.
Plants-Basel. 11 (18), 1-15, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Kiadói változat: 6
2022Kolberg, F., Tóth, B., Rana, D., Arcoverde Cerveira, S., Gerényi, A., Solti, Á., Szalóki, I., Sipos, G., Fodor, F.: Iron Status Affects the Zinc Accumulation in the Biomass Plant Szarvasi-1.
Plants-Basel. 11 (23), 1-17, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Kiadói változat: 14
2022Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Kiadói változat: 10
2022Yadav, S., Sharma, A., Nayik, G., Cooper, R., Bhardwaj, G., Sohal, H., Mutreja, V., Kaur, R., Areche, F., AlOudat, M., Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A.: Review of Shikonin and Derivatives: Isolation, Chemistry, Biosynthesis, Pharmacology and Toxicology.
Front. Pharmacol. 13 1-38, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Pharmacology
Q1 Pharmacology (medical)
kiadói változat: 22
2022Tóth, B., Moloi, M., Mousavi, S., Illés, Á., Bojtor, C., Szőke, L., Nagy, J.: The Evaluation of the Effects of Zn, and Amino Acid-Containing Foliar Fertilizers on the Physiological and Biochemical Responses of a Hungarian Fodder Corn Hybrid.
Agronomy-Basel. 12 1-17, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
kiadói változat: 30
2022Fekete, E., Pénzes, F., Ág, N., Ág-Rácz, V., Karaffa, E., Scazzocchio, C., Flipphi, M., Karaffa, L.: Unique and Repeated Stwintrons (Spliceosomal Twin Introns) in the Hypoxylaceae.
J. Fungi. 8 (4), 1-23, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Microbiology (medical)
Q1 Plant Science
kiadói változat: 12
2022Allaqaband, S., Dar, A., Patel, U., Kumar, N., Nayik, G., Khan, S., Ansari, M., Alabdallah, N., Kumar, P., Pandey, V., Kovács, B., Shaikh, A.: Utilization of Fruit Seed-Based Bioactive Compounds for Formulating the Nutraceuticals and Functional Food: A Review.
Front. Nutr. 9 1-13, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
Q1 Food Science
Q2 Nutrition and Dietetics
kiadói változat: 29
2021Illés, Á., Bojtor, C., Széles, A., Mousavi, S., Tóth, B., Nagy, J.: Analyzing the Effect of Intensive and Low-Input Agrotechnical Support for the Physiological, Phenometric, and Yield Parameters of Different Maize Hybrids Using Multivariate Statistical Methods.
Int. J. Agro. 2021 1-11, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
kiadói változat: 53
2021Marchand, P., Davillerd, Y., Riccioni, L., Sanzani, S., Horn, N., Matyjaszczyk, E., Golding, J., Roberto, S., Mattiuz, B., Xu, D., Guo, X., Tzortzakis, N., Ruiz, Y., Pavela, R., Karaffa, E., Khamis, Y., Hosseinifarahi, M., Ippolito, A., Di Francesco, A., Germinara, G., Toffolatti, S., Sannino, F., Chaves-Lopez, C., Mezzalama, M., Mori, N., Bautista-Banos, S., Martinez, P., Kowalska, J., Gonzalez-Candelas, L., Garde-Cerdán, T., Allagui, M., Teksur, P., Moumni, M., Giovani, B., Romanazzi, G.: BasicS, an Euphresco International Network on Renewable Natural Substances for Durable Crop Protection Products.
Chronicle of Bioresource Management 5 (3), 77-80, 2021.
kiadói változat: 21
2021Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
kiadói változat: 147
2021Tonamo, A., Komlósi, I., Petróczki, F., Peles, F.: Coagulase-negative staphylococci in ewe udder surface and raw milk samples.
Agrártud. Közl. 1 221-225, 2021.
kiadói változat: 47
2021Tóth, B., Moloi, M., Szőke, L., Danter, M., Grusak, M.: Cultivar Differences in the Biochemical and Physiological Responses of Common Beans to Aluminum Stress.
Plants-Basel. 10 (10), 1-19, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 79
2021Illés, Á., Bojtor, C., Széles, A., Mousavi, S., Tóth, B., Nagy, J.: Effect of nitrogen fertiliser on the rate of lipid peroxidation of different maize hybrids in a long-term multifactorial experiment.
Acta Aliment. 50 (2), 162-169, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science
kiadói változat: 64
2021Corb Aron, R., Tit, D., Purza, A., Abid, A., Vesa, C., Angelescu, G., Bungau, S.: Effects of probiotic supplementation on metabolic syndrome components in type 2 diabetes mellitus patients - a case-control study.
Archives of the Balkan Medical Union 56 (2), 201-212, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Medicine (miscellaneous)
Kiadói változat: 9
2021Illés, Á., Bojtor, C., Mousavi, S., Széles, A., Tóth, B., Szabó, A., Nagy, J.: Evaluation of Complete Fertilizer in the Aspect of the Antioxidant Enzyme System of Maize Hybrids.
Agronomy-Basel. 11 (11), 1-14, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
kiadói változat: 54
2021Bojtor, C., Illés, Á., Mousavi, S., Széles, A., Tóth, B., Nagy, J., Marton, L.: Evaluation of the Nutrient Composition of Maize in Different NPK Fertilizer Levels Based on Multivariate Method Analysis.
Int. J. Agro. 2021 1-13, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
kiadói változat: 86
2021Rácz, D., Szőke, L., Tóth, B., Kovács, B., Horváth, É., Zagyi, P., Duzs, L., Széles, A.: Examination of the Productivity and Physiological Responses of Maize (Zea mays L.) to Nitrapyrin and Foliar Fertilizer Treatments.
Plants-Basel. 10 (11), 1-19, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 44
2021Tonamo, A., Komlósi, I., Varga, L., Kačániová, M., Peles, F.: Identification of ovine-associated staphylococci by MALDI-TOF mass spectrometry.
Acta Aliment. 50 (2), 210-218, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science
kiadói változat: 47
2021Papp, L., Horváth, E., Peles, F., Pócsi, I., Miklós, I.: Insight into Yeast-Mycotoxin Relations.
Agriculture-Basel. 11 (12), 1-13, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
kiadói változat: 20
2021Sámson, L., Hircsu, I., Katkó, M., Bodor, M., Gazdag, A., Gazsó, A., Kovács, B., Posta, J., Balogh, E., Mocsáry, P., Bhattoa, H., Nagy, E.: Lower educational status interferes with maternal iodine intake during both pregnancy and lactation.
Endocr. Connect. 10 (7), 742-749, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Endocrinology
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
Q2 Internal Medicine
kiadói változat: 42
2021Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification.
Talanta. 233 1-13, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry
Q2 Biochemistry
Q1 Spectroscopy
kiadói változat: 81
2021Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program.
Pathogens. 10 (2), 1-12, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Immunology and Allergy
Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
Q2 Infectious Diseases
Q2 Microbiology (medical)
Q2 Molecular Biology
kiadói változat: 24
2021Sági-Kazár, M., Zelenyánszki, H., Müller, B., Cseh, B., Gyuris, B., Farkas, S., Fodor, F., Tóth, B., Kovács, B., Koncz, A., Visnovitz, T., Buzás, E., Bánkúti, B., Bánáti, F., Szenthe, K., Solti, Á.: Supraoptimal Iron Nutrition of Brassica napus Plants Suppresses the Iron Uptake of Chloroplasts by Down-Regulating Chloroplast Ferric Chelate Reductase.
Front. Plant Sci. 12 1-16, 2021.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science
kiadói változat: 24
2021Szőke, L., Moloi, M., Kovács, G., Biró, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Rácz, D., Danter, M., Tóth, B.: The Application of Phytohormones as Biostimulants in Corn Smut Infected Hungarian Sweet and Fodder Corn Hybrids.
Plants-Basel. 10 (9), 1-23, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 57
2021Kovács, C., Csótó, A., Pál, K., Nagy, A., Fekete, E., Karaffa, L., Kubicek, C., Karaffa, E.: The Biocontrol Potential of Endophytic Trichoderma Fungi Isolated from Hungarian Grapevines. Part I. Isolation, Identification and In Vitro Studies.
Pathogens. 10 (12), 1-19, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Immunology and Allergy
Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
Q2 Infectious Diseases
Q2 Microbiology (medical)
Q2 Molecular Biology
kiadói változat: 176
2021Szilágyi, A., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Juhász, C., Kovács, B., Kovács, G., Bódi, E., Radványi, C., Moloi, M., Szőke, L.: The Impacts of Woolly Cupgrass on the Antioxidative System and Growth of a Maize Hybrid.
Plants-Basel. 10 (5), 1-13, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 73
2021Kovács, G., Szőke, L., Tóth, B., Kovács, B., Bojtor, C., Illés, Á., Radócz, L., Moloi, M., Radócz, L.: The Physiological and Biochemical Responses of European Chestnut (Castanea sativa L.) to Blight Fungus (Cryphonectria parasitica (Murill) Barr).
Plants-Basel. 10 (10), 1-15, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Kiadói változat: 47
2021Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N., Bákonyi, N., Razem, M., Fári, M., Prokisch, J., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T.: Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
Plants-Basel. 10 (7), 1-24, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 54
2021Lech, J., Dorfsman, S., Répás, Z., Krüger, T., Gyalai, I., Boros, L.: What to feed or what not to feed-that is still the question.
Metabolomics. 17 (102), 1-6, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry
Q2 Clinical Biochemistry
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
kiadói változat: 30
2021Bungau, S., Vesa, C., Abid, A., Behl, T., Tit, D., Purza, A., Pasca, B., Todan, L., Endres, L.: Withaferin A-A Promising Phytochemical Compound with Multiple Results in Dermatological Diseases.
Molecules. 26 (9), 1-14, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
Kiadói változat: 17
2020Zegeye, Z., Vass, N., Tonamo, A.: Application of laparoscopic artificial insemination in conventional Lacaune sheep farm using frozen-thawed semen.
Agrártud. Közl. 2020 (2), 133-138, 2020.
kiadói változat: 44
2020Tonamo, A., Komlósi, I., Varga, L., Czeglédi, L., Peles, F.: Bacteriological Quality of Raw Ovine Milk from Different Sheep Farms.
Animals (Basel). 10 (7), 1-9, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
kiadói változat: 92
2020Kalló, G., Kunkli, B., Győri, Z., Szilvássy, Z., Csősz, É., Tőzsér, J.: Compounds with Antiviral, Anti-Inflammatory and Anticancer Activity Identified in Wine from Hungary's Tokaj Region via High Resolution Mass Spectrometry and Bioinformatics Analyses.
Int. J. Mol. Sci. 21 (24), 1-20, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis
D1 Computer Science Applications
D1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
D1 Organic Chemistry
D1 Physical and Theoretical Chemistry
D1 Spectroscopy
kiadói változat: 51
2020Zabiák, A., Károlyi, G., Karaffa, E.: Investigation of host-specificity of phytopathogenic fungi isolated from woody plants.
Agrártud. Közl. 2020 (1), 155-160, 2020.
kiadói változat: 6
2020Szőke, L., Kovács, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: Investigation of Ustilago maydis Infection on Some Physiological Parameters and Phenotypic Traits of Maize.
IJIAAR. 4 (4), 396-406, 2020.
kiadói változat: 133
2020Horváth, B., Peles, F., Szél, A., Sipos, R., Erős, Á., Albert, E., Micsinai, A.: Molecular typing of foodborne coagulase-positive Staphylococcus isolates identified by MALDI-TOF MS.
Acta Aliment. 49 (3), 307-313, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science
kiadói változat: 32
2020Tóth, A., Tóthné Bogárdi, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Rheological evaluation of industrial tomato in raw and processed condition.
Int. j. hortic. sci. 26 60-64, 2020.
kiadói változat: 20
2020Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: The effect of season on the microbiological status of raw milk.
Agrártud. Közl. 1 (1), 95-99, 2020.
kiadói változat: 32
2020Fejes, B., Ouedraogo, J., Fekete, E., Karaffa, E., Flipphi, M., Soós, Á., Molnár, Á., Kovács, B., Kubicek, C., Tsang, A., Karaffa, L.: The effects of external Mn2+ concentration on hyphal morphology and citric acid production are mediated primarily by the NRAMP-family transporter DmtA in Aspergillus niger.
Microb Cell Fact. 19 (1), 1-11, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
Q1 Bioengineering
Q1 Biotechnology
kiadói változat: 44
2020Tóth, B., Juhász, C., Labuschagne, M., Moloi, M.: The influence of soil acidity on the physiological responses of two bread wheat cultivars.
Plants-Basel. 9 (11), 1-13, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
kiadói változat: 67
2020Csótó, A., Balling, P., Nagy, A., Karaffa, E.: The role of cultivar susceptibility and vineyard age in GTD: examples from the Carpathian Basin.
Agrártud. Közl. 2 57-63, 2020.
kiadói változat: 10
2019Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
kiadói változat: 78
2019Tonamo, A., Komlósi, I., Peles, F.: Bacteria in the milk of sheep with or without mastitis- mini Review.
Agrártud. Közl. 2019 (1), 47-52, 2019.
kiadói változat: 49
2019Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Change of antioxidant compounds of spices during drying.
Agrártud. Közl. 2 77-81, 2019.
kiadói változat: 46
2019Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Széll, A., Sipos, R., Erős, Á., Lovász, C., Micsinai, A.: Comparison of sample preparation methods for the identification of Staphylococcus Aureus by MALDI-FOF MS.
Agrártud. Közl. 2019 (1), 9-14, 2019.
kiadói változat: 38
2019Czipa, N., Phillips, C., Kovács, B.: Composition of acacia honeys following processing, storage and adulteration.
J. Food Sci. Technol.-Mysore. 10 (86), 1-11, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
kiadói változat: 89
2019Kolláth, I., Molnár, Á., Soós, Á., Fekete, E., Karaffa, E., Kovács, B., Kubicek, C., Karaffa, L.: Manganese Deficiency Is Required for High Itaconic Acid Production From D-Xylose in Aspergillus terreus.
Front. Microbiol. 10 1-10, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Kiadói változat: 115
2019Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent.
LWT-Food Sci. Technol. 111 719-726, 2019.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
pre-print: 126
2019Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Pre- and postharvest technologies to extend the shelf life of Prunus cerasus.
Agrártud. Közl. 1 85-89, 2019.
kiadói változat: 35
2019Petróczki, F., Tonamo, A., Béri, B., Peles, F.: The effect of breed and stage of lactation on the microbiological status of raw milk.
Agrártud. Közl. 1 37-45, 2019.
kiadói változat: 36
2018Novák, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Comparative study of special honey products and herbhoneys.
Agrártud. Közl. 74 117-120, 2018.
kiadói változat: 34
2018Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of element contents of commercial and homemade jams.
Agrártud. Közl. 74 71-75, 2018.
kiadói változat: 68
2018Kun-Nemes, A., Szőllősi, E., Stündl, L., Biró, A., Homoki, J., Szarvas, M., Balogh, P., Cziáky, Z., Gálné Remenyik, J.: Determination of Flavonoid and Proanthocyanidin Profile of Hungarian Sour Cherry.
Molecules. 23 (12), 1-20, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
kiadói változat: 115
2018Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of micro and trace elements of commercial beers.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 7 (3), 432-436, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Biotechnology
Q4 Food Science
Q4 Microbiology
Q4 Molecular Biology
kiadói változat: 55
2018Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of nutritional parameters of commercial and homemade jams.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 7 (3), 407-411, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Biotechnology
Q4 Food Science
Q4 Microbiology
Q4 Molecular Biology
kiadói változat: 84
2018Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Determining the antioxidant compounds of beer.
Agrártud. Közl. 74 5-10, 2018.
kiadói változat: 68
2018Olamideo, F., Diósi, G., Mironescu, I., Máthé, E.: Development of fortified bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 145-160, 2018.
kiadói változat: 64
2018Guarnaccia, V., Groenewald, J., Woodhall, J., Armengol, J., Cinelli, T., Eichmeier, A., Ezra, D., Fontaine, F., Gramaje, D., Gutierrez-Aguirregabiria, A., Kaliterna, J., Kiss, L., Larignon, P., Luque, J., Mugnai, L., Naor, V., Raposo, R., Karaffa, E., Váczy, K., Crous, P.: Diaporthe diversity and pathogenicity revealed from a broad survey of grapevine diseases in Europe.
Persoonia. 40 (1), 135-153, 2018.
Folyóirat-mutatók:
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
D1 Plant Science
kiadói változat: 23
2018Kojo Woode, B., Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: Microbiological quality of bulk tank raw milk from two dairy farms in Hajdú-Bihar County, Hungary.
Agrártud. Közl. 75 105-112, 2018.
kiadói változat: 67
2018Petróczki, F., Kojo Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of bulk tank milk and different flavored gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant.
Agrártud. Közl. 75 73-78, 2018.
kiadói változat: 33
2018Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production, University of Debrecen: Proceedings of abstracts.
University of Debrecen, Debrecen, 30 p., 2018. ISBN: 9789634900412
teljes szöveg: 53
2018Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries.
University of Debrecen, Debrecen, 58 p., 2018. ISBN: 9789634900320
teljes szöveg: 279
2018Czipa, N., Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B.: The effect of collecting area on the element content of Hungarian acacia honeys.
Agrártud. Közl. Klsz. 129-138, 2018.
kiadói változat: 54
2018Soós, Á., Tóth, N., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The effect of the preparation method on the physical and chemical characteristics of propolis tinctures.
Agrártud. Közl. 74 163-168, 2018.
Kiadói változat: 99
2018Katkó, M., Gazsó, A., Hircsu, I., Bhattoa, H., Molnár, Z., Kovács, B., Andrási, D., Aranyosi, J., Makai, R., Veress, L., Török, O., Bodor, M., Sámson, L., Nagy, E.: Thyroglobulin level at week 16 of pregnancy is superior to urinary iodine concentration in revealing preconceptual and first trimester iodine supply.
Matern. Child Nutr. 14 (1), 1-9, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Nutrition and Dietetics
D1 Obstetrics and Gynecology
D1 Pediatrics, Perinatology and Child Health
Q1 Public Health, Environmental and Occupational Health
open access article: 103
2017De Vries, R., Riley, R., Wiebenga, A., Aguilar-Osorio, G., Amillis, S., Akemi Uchima, C., Anderluh, G., Asadollahi, M., Askin, M., Barry, K., Battaglia, E., Bayram, Ö., Benocci, T., Braus-Stromeyer, S., Caldana, C., Cánovas, D., Cerqueira, G., Chen, F., Chen, W., Choi, C., Clum, A., Corrêa dos, S., Lima Damásio, A., Diallinas, G., Emri, T., Fekete, E., Flipphi, M., Freyberg, S., Gallo,, A., Gournas, C., Habgood, R., Hainaut, M., Harispe, M., Henrissat, B., Hildén, K., Hope, R., Hossain, A., Karabika, E., Karaffa, L., Karányi, Z., Kraševec, N., Kuo, A., Kusch, H., LaButti, K., Lagendijk, E., Lapidus, A., Levasseur, A., Lindquist, E., Lipzen, A., Logrieco, A., MacCabe, A., Mäkelä, M., Malavazi, I., Melin, P., Meyer, V., Mielnichuk, N., Miskei, M., Molnár, Á., Mulé, G., Ngan, C., Orejas, M., Orosz, E., Ouedraogo, J., Overkamp, K., Park, H., Perrone, G., Piumi, F., Punt, P., Ram, A., Ramón, A., Rauscher, S., Record, E., Riaño-Pachón, D., Robert, V., Röhrig, J., Ruller, R., Salamov, A., Salih, N., Samson, R., Karaffa, E., Sanguinetti, M., Schütze, T., Sepčić, K., Shelest, E., Sherlock, G., Sophianopoulou, V., Squina, F., Sun, H., Susca, A., Todd, R., Tsang, A., Unkles, S., Wiele, N., Rossen-Uffink, D., Velasco de, C., Vesth, T., Visser, J., Yu, J., Zhou, M., Andersen, M., Archer, D., Baker, S., Benoit, I., Brakhage, A., Braus, G., Fischer, R., Frisvad, J., Goldman, G., Houbraken, J., Oakley, B., Pócsi, I., Scazzocchio, C., Seiboth, B., Kuyk, P., Wortman, J., Dyer, P., Grigoriev, I.: Comparative genomics reveals high biological diversity and specific adaptations in the industrially and medically important fungal genus Aspergillus.
Genome Biol. 18 (28), 1-45, 2017.
Folyóirat-mutatók:
D1 Cell Biology
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
D1 Genetics
kiadói változat: 78
2017Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of different arsenic-treatments on the dry weight of vegetative plant parts of green pea in the different phenophase of the plant development.
Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. 6 (1), 144-151, 2017.
kiadói változat: 21
2017Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of molybdenum tratments on growth and molybdenum uptake of green pea.
Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. 6 (1), 130-135, 2017.
Kiadói változat: 44
2017Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Élelmiszeripari felhasználásra szánt zöldborsó ásványi anyag összetételének vizsgálata növekvő koncentrációjú arzénkezelések függvényében.
Agrártud. Közl. 72 203-208, 2017.
Kiadói változat: 29
2017Czipa, N., Diósi, G., Clive, P., Kovács, B.: Examination of honeys and flowers as soil element indicators.
Environ. Monit. Assess. 189 (8), 412 [1-12], 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q2 Pollution
pre-print: 169
2017Simon, E., Kundrát, J., Braun, M., Kovács, B., Andrási, D., Tóthmérész, B.: Impact of anthropogenic activities on the concentration of trace elements in toe bones of the common toad (Bufo bufo).
North-West. J. Zool. 13 (1), 63-69, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Animal Science and Zoology
Kiadói változat: 48
2017Kovács, C., Balling, P., Bihari, Z., Nagy, A., Karaffa, E.: Incidence of grapevine trunk diseases is influenced by soil, topology and vineyard age, but not by Diplodia seriata infection rate in the Tokaj Wine Region, Hungary.
Phytoparasitica. 45 (1), 21-32, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Insect Science
Q2 Plant Science
pre-print: 223
2017Novák, A., Kovács, B., Czipa, N.: Méz és gyógynövény-kivonatos méhtermékek minőségi paramétereinek összehasonlító vizsgálata.
Agrártud. Közl. 72 117-120, 2017.
kiadói változat: 75
2017Soós, Á., Reichenbach, R., Várallyay, S., Bódi, É., Kovács, B.: Pest, Zala és Bács-Kiskun megyékből származó propolisz minták elemtartalmi összetétele.
Agrártud. Közl. 72 149-153, 2017.
pre-print: 37
2017Nagy, É., Novák, A., Daróczi, L., Jávor, A.: Ragweed components in honey.
Agrártud. Közl. 73 65-68, 2017.
kiadói változat: 30
2016Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Assessment and comparison of selenium-enriched maize with sodium selenite and sodium selenate.
Agrártud. közl. 68 11-15, 2016.
kiadói változat: 62
2016Novák, A., Kovács, B., Czipa, N.: Boza beltartalmi paramétereinek változása az alapanyagok függvényében.
Agrártud. közl. 67 67-70, 2016.
Kiadói változat: 38
2016Soós, Á., Várallyay, S., Kovács, B.: Hazai kékfrankos borok toxikus elem koncentrációja.
Agrártud. Közl. 68 87-90, 2016.
kiadói változat: 15
2016Garousi, F., Kovács, B., Veres, S.: Investigation of photosynthesis status of sunflower plants up-taking different forms of Selenium.
Adv. Plants Agric. Res. 3 (1), 1-8, 2016.
kiadói változat: 136
2016Várallyay, S., Szilva, D., Soós, Á., Kovács, B.: Talaj- és növényminta arzéntartalmának meghatározására irányuló minta-előkészítési módszerek összehasonlító vizsgálata.
Agrártud. Közl. 69 167-170, 2016.
kiadói változat: 56
2016Kovács, C., Karaffa, E.: The increasing importance of Grapevine Trunk Diseases.
Int. J. Hortic. Sci. 22 (3-4), 21-30, 2016.
kiadói változat: 68
2016Győri, Z., Sipos, P.: The Role of Salt Form and Concentration on the Rheological Properties of Bakery Products.
Anal. Tech. Szeged. 10 (1), 64-70, 2016.
kiadói változat: 44
2015Várallyay, S., Veres, S., Garousi, F., Bódi, É., Kovács, B.: Arzénkezelés hatása kukorica és napraforgó csíranövények fiziológiai paramétereire.
Agrártud. közl. 64 81-84, 2015.
kiadói változat: 13
2015Kovács, B., Csapó, J.: Az élelmiszervizsgálatok műszeres analitikai módszerei.
Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 255 p., 2015. ISBN: 9789634738312
könyv: 4316
2015Karaffa, E., Bérczesné Szojka, A.: Bacterial and yeast molecular biology.
University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Science and Environmental Management Institute of Food Science, Debrecen, 48 p., 2015. ISBN: 9789634738305
könyv: 137
2015Raczkó, V., Rubóczki, T., Borbélyné Varga, M., Takácsné Hájos, M.: Cékla (Beta vulgaris L. ssp. esculenta Gurke var. rubra L.) beltartalmi paramétereinek változása tárolás hatására.
Agrártud. Közl. 63 113-119, 2015.
kiadói változat: 51
2015Czipa, N., Andrási, D., Kovács, B.: Determination of essential and toxic elements in Hungarian honeys.
Food Chem. 175 536-542, 2015.
Folyóirat-mutatók:
D1 Analytical Chemistry
D1 Food Science
D1 Medicine (miscellaneous)
pre-print: 414
2015Várallyay, S., Bódi, É., Garousi, F., Veres, S., Kovács, B.: Effect of arsenic on dry weight and relative chlorophyll content in greeningmaize and sunflower tissues.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 4 (3), 167-169, 2015.
kiadói változat: 99
2015Kovács, B., Puskás-Preszner, A., Huzsvai, L., Lévai, L., Bódi, É.: Effect of molybdenum treatment on molybdenum concentration and nitrate reduction in maize seedlings.
Plant Physiol. Bioch. 96 38-44, 2015.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Genetics
Q2 Physiology
Q1 Plant Science
pre-print: 350
2015Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Effect of selenite and selenate uptake by maize plants on specific leaf area.
World Academy of Science, Engineering and Technology : International Journal of Biological, Food, Veterinary and Agricultural Engineering. 5 (9), 379-382, 2015.
Kiadói változat: 16
2015Bódi, É., Veres, S., Garousi, F., Várallyay, S., Kovács, B.: Effects of molybdenum treatments on maize and sunflower seedlings.
World Academy of Science, Engineering and Technology : International Journal of Biological, Food, Veterinary and Agricultural Engineering. 5 (9), 375-378, 2015.
Kiadói változat: 158
2015Karaffa, E., Peles, F.: Élelmiszer minőség és biztonság mikrobiológiai vonatkozásai.
Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 150 p., 2015. ISBN: 9789634738329
könyv: 6773
2015Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Endophytic fungi isolated from GTD symptomatic grapevines and testing potential biocontrol agents for treatment.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 168-169, 2015.
pre-print: 104
2015Kovács, B., Várallyai, L.: Evaluation of elements uptake in soil and different plants.
Agr. On-Line Papers. 7 (1), 81-88, 2015.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous)
Q3 Geography, Planning and Development
Q3 Management, Monitoring, Policy and Law
kiadói változat: 42
2015Sipos, P.: Hungarikumok és tájjellegű élelmiszerek előállítása.
Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 97 p., 2015. ISBN: 9789634738336
könyv: 1268
2015Móré, M., Diósi, G., Sipos, P., Győri, Z.: Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage.
Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 63-69, 2015.
Kiadói változat: 86
2015Türk, G., Prokisch, J., Simon, E., Szabó, S.: Loading and dilution: arsenic, sodium and nutrients in a section of the River Tisza, Hungary.
Open Geosci. 7 (1), 627-636, 2015.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
kiadói változat: 107
2015Rakonczás, N., Rakonczás, N., Andrási, D., Murányi, Z.: Maceration affects mineral composition and pH of wines.
Int. j. hortic. sci. 21 (3-4), 25-29, 2015.
Kiadói változat: 6
2015Peles, F.: Minőségirányítási rendszerek az élelmiszeriparban.
Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 88 p., 2015. ISBN: 9789634738343
könyv: 1418
2015Bódi, É., Veres, S., Andrási, D., Garousi, F., Várallyay, S., Kovács, B.: Molibdénnel kezelt kukorica és napraforgó növények vizsgálata rizoboxos kísérletben.
Agrártud. közl. 64 11-14, 2015.
kiadói változat: 29
2015Garousi, F., Veres, S., Kovács, B.: Non-destructive and destructive measurements' chlorophyll content in sunflower and maize plants uptaken different chemical forms of selenium.
Columella. 2 (2), 9-15, 2015.
kiadói változat: 65
2015Garousi, F., Kovács, B., Bódi, É., Várallyay, S., Veres, S.: Physiological reactions of sunflower plants to different spices of selenium.
Bull. of Univ. of Agr. Sci. and Vet. Med. 72 (2), 403-408, 2015.
Kiadói változat: 62
2015Garousi, F., Kovács, B., Várallyay, S., Bódi, É., Veres, S.: Relative chlorophyll content changes during uptaking of selenite and selenate by maize plants grown in nutrient solution.
J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 4 (3), 44-47, 2015.
kiadói változat: 103
2015Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Role of selenite and selenate uptake by maize plants in chlorophyll A and B content.
World Academy of Science, Engineering and Technology : International Journal of Biological, Food, Veterinary and Agricultural Engineering. 9 (6), 549-552, 2015.
Kiadói változat: 52
2015Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination.
Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 104-110, 2015.
Kiadói változat: 130
2015Garousi, F.: The toxicity of different selenium forms and compounds: Review.
Agrártud. közl. 64 33-38, 2015.
kiadói változat: 97
2014Kovács, C., Peles, F., Xie, H., Bérczesné Szojka, A., Hajdu, G., Bihari, Z., Karaffa, E.: A szőlő fertőző tőkeelhalásban szerepet játszó gombák izolálása és azonosítása hagyományos és molekuláris biológiai módszerekkel a Tokaj-hegyaljai borvidéken.
Agrártud. közl. 56 61-66, 2014.
kiadói változat: 37
2014Kovács, C., Karaffa, E., Peles, F.: Mycelial growth rate and mycoparasitic potential of Trichoderma harzianum isolates against Fusarium oxysporum from grapevine.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 47-48, 2014.
pre-print: 139
2014Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Őszi búza fajták reológiai tulajdonságainak változása rövid idejű tárolás során.
Agrártud. közl. 56 83-86, 2014.
Kiadói változat: 24
2014Bódi, É., Andrási, D., Kovács, B.: Szelénnel dúsított étkezési csírák szelénspeciációs vizsgálata.
Agrártud. közl. 56 23-28, 2014.
kiadói változat: 20
2014Karimi Aghcheh, R., Németh, Z., Atanasova, L., Fekete, E., Paholcsek, M., Karaffa, E., Aquino, B., Druzhinina, I., Karaffa, L., Kubicek, C.: The VELVET A orthologue VEL1 of Trichoderma reesei regulates fungal development and is essential for cellulase gene expression.
PLoS One. 9 (11), e112799-1 - e112799-10, 2014.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
D1 Medicine (miscellaneous)
Kiadói változat: 149
2013Fekete, I., Sipos, P., Peles, F., Kovács, B.: A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetének múltja és jelene.
Debr. szle. 21 (3), 52-58, 2013.
Kiadói változat: 53
2013Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Szilágyi, S., Kovács, B.: A különböző szőlő alanyfajták hatása a szőlőbogyó (must, mag) As, Cu, Co és Zn tartalmára.
Agrártud. közl. 52 39-44, 2013.
kiadói változat: 26
2013Czipa, N., Kovács, B.: A magyar mézek minősége.
Debr. szle. 1 40-44, 2013.
Kiadói változat: 79
2013Nyéki, Á., Peles, F., Győriné Mile, I.: A penészgombák szaporodására és mikotoxin termelésére ható tényezők a gabona tárolása során, és a megjelenő törzsek azonosítási módszerei.
Agrártud. közl. 48 129-133, 2013.
post-print: 363
2013Tóth, B., Lévai, L., Kovács, B., Varga, M., Veres, S.: Compensation effect of bacterium containing biofertilizer on the growth of Cucumis sativus L. under Al-stress conditions.
Acta Biol. Hung. 64 (1), 64-74, 2013.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q3 Environmental Science (miscellaneous)
Q3 Neurology
pre-print: 198
2013Kovács, B., Bódi, É., Nagy, K., Tóth, B., Fekete, I., Andrási, D.: Effect of selenium and molybdenum content in rhizoboxes on element uptake of maize and sunflower.
Univ. Agron. Sci. Vet. Med. Bucharest Sci. P. Ser. E. Land Reclam. Earth Observ. Surv. Environ. Eng. 2 23-32, 2013.
kiadói változat: 117
2013Fekete, I., Kovács, B., Andrási, D., Bódi, É., Rakonczás, N.: Effect of the different grape rootstocks an berry skin B, Cu, Fe, Mn and Zn contents of' Cserszegi fűszeres cultivar.
Sci. P. Ser. B. Horticult. 57 55-60, 2013.
kiadói változat: 29
2013Karaffa, E., Xie, H., Kovács, C., Bérczesné Szojka, A., Bihari, Z., Peles, F.: First taxonomical survey of fungi isolated from Grapevine Trunk Diseases in the Tokaj wine region, Hungary.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 60 (Suppl.), 223-224, 2013.
pre-print: 49
2013Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: Szelénnel dúsított étkezési csírák antioxidáns aktivitásának meghatározása, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
Agrártud. Közl. 52 25-30, 2013.
kiadói változat: 12
2013Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: The determination of antioxidant activity of selenium-enriched wheat and pea sprouts, as well as their microbiological analysis.
Scientific papers. Series A., Agronomy. 56. 196-201, 2013.
post-print: 20
2013Bódi, É., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: The role of selenium-enriched food sprouts with respect to our daily selenium needs.
Eur. chem. bull. 2 (1), 46-48, 2013.
kiadói változat: 22
2012Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: A borok elemtartalmának vizsgálatára kidolgozott különböző mintaelőkészítési módszerek kidolgozása.
Agrártud. közl. 48 77-82, 2012.
post-print: 75
2012Móré, M., Győri, Z., Sipos, P.: A gabonafehérjék és a sütőipari minőség kapcsolata.
Agrártud. közl. 48 117-122, 2012.
post-print: 715
2012Asadollahi, M., Bódi, Z., Peles, F., Karaffa, E.: Antifungal activity of anthocyanins from purple field corn cob against Botrytis cinerea and Fusarium species.
J. Agric. Sci. 50 42-44, 2012.
pre-print: 49
2012Kónya, É., Kovács, G., Győri, Z.: Búza minták közeli infravörös spektrumainak minőségi vizsgálata.
Agrártud. közl. 48 97-100, 2012.
kiadói változat: 26
2012Kelemen, V., Sipos, P.: Comparison of breads made by different leavening technologies.
Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 3-4 91-94, 2012.
kiadói változat: 10
2012Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of various grape rootstocks on macro and microelement uptake of 'Cserszegi Fűszeres' grape cultivar.
Eur. Chem. Bull. 12 (1), 524-527, 2012.
Kiadói változat: 40
2012Kovács, B., Andrási, D., Fekete, I.: Elemtartalmi vizsgálatok az Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetben.
Agrártud. Közl. 49 203-207, 2012.
kiadói változat: 28
2012Sipos, P., Győri, Z.: Evaluation of Food Additives on the Rheologic Properties of Winter Wheat Flours.
Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 1-2 74-79, 2012.
kiadói változat: 17
2012Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Funkcionális élelmiszerek előállítása étkezési csírákból molibdénnel, illetve szelén kezeléssel.
Növénytermelés. 61 (4), 5-34, 2012.
pre-print: 39
2012Győri, Z., Boros, N., Bertáné Szabó, E., Sipos, P.: Heavy Metal Distribution of Floodplain Soils and Pastures of the Tisza River.
European Chemical Bulletin. 1 (10), 407-409, 2012.
kiadói változat: 38
2012Kovács, C., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E., Peles, F.: Látóképi kísérletekből származó búzaminták penészgomba-, Fusarium- és DON toxin szennyezettségének alakulása.
J. Agric. Sci. 50 76-83, 2012.
pre-print: 97
2012Czipa, N., Vlkovic, D., Andrási, D., Kovács, B.: Magyar termelői mézek makro-és mikroelem tartalmának összehasonlítása.
Növénytermelés. 61 (3), 5-16, 2012.
pre-print: 79
2012Vágó, X., Nagy, K., Burján, Z., Andrási, D., Kovács, B.: Oil seeds as natural resourches of selenium.
Eur. chem. bull. 1 (12), 495-497, 2012.
kiadói változat: 58
2012Burján, Z., Móré, M., Kovács, B., Győri, Z.: The effect of different growing area on the Cu, Mn and Zn content of winter wheat.
Eur. Chem. Bull. 1 (9), 375-377, 2012.
Kiadói változat: 40
2012Czipa, N., Burján, Z., Andrási, D., Kovács, B.: Trace element content of Hungarian acacia honeys.
Eur. chem. bull. 1 (11), 446-448, 2012.
kiadói változat: 52
2011Puskás-Preszner, A., Kovács, B., Andrási, D., Burján, Z.: Effect of molybdenum treatment on the element uptake of food crops in a long-term field experiment.
J. Agric. Sci. 44 75-79, 2011.
Kiadói változat: 19
2011Andrási, D., Puskás-Preszner, A., Tarján, Z., Kovács, B., Győri, Z.: Parameter optimization of an inductively coupled plasma mass spectrometer for measuring arsenic and selenium.
J. Agric. Sci. 44 81-85, 2011.
Kiadói változat: 21
2010Boros, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: A fajta és a műtrágyázás hatása a búzalisztek extenzográfos paramétereire.
Agrártud. közl. 41 19-24, 2010.
kiadói változat: 24
2010Hódi, K., Szendrei, Z., Kovács, B., Holcvart, M., Béri, B.: Különböző genotípusú szarvasmarhák tejének makroelem-tartalma.
Agrártud. Közl. 40 27-31, 2010.
kiadói változat: 18
2010Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Mézek összes antioxidáns és flavonoid tartalma.
Agrártud. közl. 41 25-25, 2010.
kiadói változat: 333
2010Kovács, B., Horváth, J., Pálmány, B., Németh, T., Győri, Z.: Soil analysis (for plant nutrition) in Hungary: Practice and results.
Agrokém. Talajt. 59 (1), 125-134, 2010.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q3 Soil Science
pre-print: 95
2010Boros, N., Kónya, É., Fórián, S., Győri, Z.: The effect of climatic change on the rheological properties of winter wheat doughs.
Agrártud. Közl. [Debrecen]. 10 96-100, 2010.
post-print: 51
2009Salamon, R., Mándoki, Z., Csapóné Kiss, Z., Győri, A., Győri, Z., Csapó, J.: Changes in fatty acid composition of different milk products caused by different technology.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 101-109, 2009.
Kiadói változat: 169
2009Boros, N., Tarján, Z., Mars, É., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Comparison of alveograph and extensigraph properties of winter wheat samples.
Agrártud. közl. 36 27-30, 2009.
kiadói változat: 92
2009Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Csapó, J., Sipos, P., Győri, Z.: Közepes és takarmány minőségű búzafajták nyersfehérje- és aminosavtartalma közötti összefüggések.
Agrártud. közl. 36 101-107, 2009.
kiadói változat: 50
2009Mars, É., Boros, N., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Különböző kéntartalommal jellemezhető műtrágyák alkalmazásának hatása az őszi búza termésének alakulására kisparcellán.
Agrártud. közl. 36 97-100, 2009.
kiadói változat: 16
2009Puskás-Preszner, A., Kovács, B.: Molibdén-kezelés hatása szabadföldi kísérletben a növényi felvételre és a talaj molibdén frakcióira.
Agrártud. közl. 36 117-122, 2009.
kiadói változat: 56
2009Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z., Sipos, P.: Research on Alveographical parameters of winter wheat (T. aestivum) varieties.
Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 11-16, 2009.
kiadói változat: 29
2009Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Termelői és bolti mézek minőségi paramétereinek összehasonlítása.
Agrártud. közl. 36 31-39, 2009.
kiadói változat: 20
2009Salamon, R., Vargáné Visi, É., Csapóné Kiss, Z., Győri, A., Győri, Z., Csapó, J.: The influence of the season on the fatty acid composition and conjugated linoleic acid content of the milk.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 89-100, 2009.
Kiadói változat: 17
2008Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: A méz minősítéséhez és nyomonkövethetőségéhez szükséges vizsgálatok.
Agrártud. közl. 32 25-32, 2008.
kiadói változat: 1319
2008Peles, F., Máthéné Szigeti, Z., Béri, B., Szabó, A.: A tartástechnológia hatása a nyers tej mikrobiológiai állapotára.
Agrártud. közl. 31 67-75, 2008.
kiadói változat: 65
2008Boros, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Extenzográf alkalmazása a lisztvizsgálatokban.
Agrártud. közl. 32 17-23, 2008.
kiadói változat: 29
2008Szabó, S., Posta, J., Gosztonyi, G., Mészáros, I., Prokisch, J.: Heavy metal content of flood sediments and plants near the river Tisza.
Acta geogr. Debr., Landsc. environ. ser. 2 (2), 120-131, 2008.
kiadói változat: 27
2008Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Kovács, B.: The effect of geographical origin on the composition of honey.
Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.5), 1435-1438, 2008.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q4 Genetics
Q4 Physiology
pre-print: 411
2007Széles, É., Tóth, Á., Nagy, A., Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: A szelén jelentősége az élővilágban és a kutatásban.
Agrártud. közl. 26 278-286, 2007.
kiadói változat: 62
2007Széles, É., Tóth, Á., Nagy, A., Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: A szelén jelentősége napjainkban.
Agrártud. közl. 26 278-286, 2007.
post-print: 70
2007Peles, F., Kovács, S., Béri, B., Szabó, A.: Comparative analysis of factors influencing total plate count of raw milk in some dairy farms in Hungary.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 54 (1), 99-100, 2007.
post-print: 75
2007Ungai, D., Győri, Z.: Cukorrépa (Beta vulgaris L.) lombtrágyázási kísérlet eredményei.
Agrártud. közl. 26 303-308, 2007.
post-print: 51
2007Peles, F., Wagner, M., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Staphylococcus aureus törzsek összehasonlító elemzése molekuláris mikrobiológiai mószerekkel.
Agrártud. közl. 26 34-39, 2007.
post-print: 239
2006Peles, F., Szabó, A., Béri, B., Keresztúri, P.: A nyerstej-minták feltételezetten Escherichia coli számának vizsgálata néhány tejtermelő gazdaságban.
Agrártud. közl. 21 31-37, 2006.
post-print: 22
2006Peles, F., Wagner, M., Hein, I., Rieck, P., Gutser, K., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Characterization of Staphylococcus aureus isolates recovered from milk samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 329, 2006.
pre-print: 27
2006Peles, F., Wagner, M., Rieck, P., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Occurrence of enterotoxin-producing Staphylococcus aureus on several dairy farms of Hajdú-Bihar county.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 330, 2006.
absztrakt: 69
2006Simon, L., Tamás, J., Kovács, E., Kovács, B., Biró, B.: Stabilisation of metals in mine spoil with amendments and growth of red fescue in symbiosis with mycorrhizal fungi.
Plant Soil Environ. 52 (9), 385-391, 2006.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Soil Science
kiadói változat: 33
2003Mendlerné Drienyovszki, N., Mándi, L.: A Fusarium solani-val szembeni ellenállóképesség vizsgálata különböző zöldborsó fajtákon és nemesítési kombinációkon.
Agrártud. közl. 10 különszám 157-160, 2003.
kiadói változat: 44