Összes letöltés a DEA-ból: 5252
Ország | Letöltések |
---|---|
Egyesült Államok (US) | 2572 |
Magyarország (HU) | 697 |
Kína (CN) | 201 |
Németország (DE) | 134 |
Indonézia (ID) | 134 |
Malajzia (MY) | 100 |
Egyesült Királyság (GB) | 71 |
Oroszország (RU) | 69 |
Hong Kong SAR (Kínai Népköztársaság) (HK) | 65 |
India (IN) | 47 |
Franciaország (FR) | 43 |
Írország (IE) | 37 |
Törökország (TR) | 33 |
Szingapur (SG) | 31 |
Pakisztán (PK) | 30 |
Románia (RO) | 29 |
Hollandia (NL) | 27 |
Dél-Afrika (ZA) | 25 |
Kanada (CA) | 23 |
Japán (JP) | 22 |
Egyesült Arab Emírségek (AE) | 15 |
Csehország (CZ) | 15 |
Egyiptom (EG) | 15 |
Finnország (FI) | 14 |
Vietnám (VN) | 13 |
Ausztrália (AU) | 12 |
Ukrajna (UA) | 12 |
Szlovákia (SK) | 11 |
Horvátország (HR) | 10 |
Peru (PE) | 10 |
Spanyolország (ES) | 9 |
Brazília (BR) | 8 |
Fülöp-szigetek (PH) | 8 |
Argentína (AR) | 7 |
Dánia (DK) | 7 |
Kenya (KE) | 7 |
Nigéria (NG) | 7 |
Görögország (GR) | 6 |
Marokkó (MA) | 6 |
Mexikó (MX) | 6 |
Kolumbia (CO) | 5 |
Ciprus (CY) | 5 |
Olaszország (IT) | 5 |
Kuvait (KW) | 5 |
Litvánia (LT) | 5 |
Szerbia (RS) | 5 |
Thaiföld (TH) | 5 |
Benin (BJ) | 4 |
Chile (CL) | 4 |
Ecuador (EC) | 4 |
Jordánia (JO) | 4 |
Lengyelország (PL) | 4 |
Ausztria (AT) | 3 |
Belgium (BE) | 3 |
Elefántcsontpart (CI) | 3 |
Irak (IQ) | 3 |
Banglades (BD) | 2 |
Svájc (CH) | 2 |
Észtország (EE) | 2 |
Líbia (LY) | 2 |
Szaud-Arábia (SA) | 2 |
Uganda (UG) | 2 |
Albánia (AL) | 1 |
Bosznia-Hercegovina (BA) | 1 |
Bulgária (BG) | 1 |
Costa Rica (CR) | 1 |
Etiópia (ET) | 1 |
Ghána (GH) | 1 |
Jamaica (JM) | 1 |
Lettország (LV) | 1 |
Omán (OM) | 1 |
Panama (PA) | 1 |
Pápua Új-Guinea (PG) | 1 |
Portugália (PT) | 1 |
Seychelle-szigetek (SC) | 1 |
Svédország (SE) | 1 |
Szíria (SY) | 1 |
Üzbegisztán (UZ) | 1 |
Zimbabwe (ZW) | 1 |
n.a. | 568 |
Megjelenés | Publikáció | Fájlletöltések |
---|---|---|
2024 | Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties. Ultrason. Sonochem. 111 1-13, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/380621 Folyóirat-mutatók:
D1 Acoustics and Ultrasonics (2023) D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023) Q1 Environmental Chemistry (2023) D1 Inorganic Chemistry (2023) D1 Organic Chemistry (2023) D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023) | Kiadói változat: 12 |
2024 | Skopkó, B., Homoki, J., Fazekas, M., Paholcsek, M., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Forgács, I., Váradi, J., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change. Cells. 13 (3), 1-29, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/366114 Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023) | kiadói változat: 15 |
2024 | Váradi, J., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Nagy, B., Fejes, Z., Bácskay, I., Klusóczki, Á.: Development of Imiquimod-induced HaCaT-THP-1 co-culture for modeling of psoriasis. Eur. J. Pharm. Sci. 200 1-10, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/375527 Folyóirat-mutatók:
Q1 Pharmaceutical Science (2023) | kiadói változat: 13 |
2024 | Gálné Remenyik, J., Csige, L., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Szőllősi, E., Bacsó, Z., Szepsy, I., Molnár, K., Rácz, C., Fidler, G., Kállai, Z., Stündl, L., Dobos, A., Paholcsek, M.: Exploring the interplay between the core microbiota, physicochemical factors, agrobiochemical cycles in the soil of the historic tokaj mád wine region. PLoS One. 19 (4), 1-24, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/369355 Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2023) | Kiadói változat: 21 |
2024 | Divya, S., Pandey, V., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A., Kovács, B., Shaikh, A.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review. Nutrients. 16 (19), 1-22, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/381000 Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2023) D1 Nutrition and Dietetics (2023) | kiadói változat: 19 |
2024 | Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions. Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/368730 Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2023) Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2023) | Kiadói változat: 13 |
2024 | Feketéné Posta, E., Fekete, I., Gyarmati, É., Stündl, L., Zöld, É., Barta, Z.: The Effects of Artificial Sweeteners on Intestinal Nutrient-Sensing Receptors: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?. Life (Basel). 14 (1), 1-21, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/364165 Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023) Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023) Q1 Paleontology (2023) Q2 Space and Planetary Science (2023) | kiadói változat: 40 |
2024 | Feketéné Posta, E., Fekete, I., Várkonyi, I., Zöld, É., Barta, Z.: The Versatile Role of Peroxisome Proliferator-Activated Receptors in Immune-Mediated Intestinal Diseases. Cells. 13 (20), 1-31, 2024. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/381287 Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023) | kiadói változat: 140 |
2023 | Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization. Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/348505 Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science Q2 Food Science Q2 Plant Science | kiadói változat: 26 |
2023 | Ali, S., Abbas, G., Rashid, S., Fatima, A., Malik, A., Ali, D., Bijoro, M., Hashmi, U., Rahim, R., Hussain, S., Ali, K., Memon, J., Khourshid, J.: Biological Performance in Black Fin Seabream, Acanthopagrus berda (Forsskal, 1775) by Using Two Different Protein-Based Diets in Seawater Earthen Ponds. Sarhad J. Agric. 39 (3), 632-640, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/361311 Folyóirat-mutatók:
Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) | Kiadói változat: 45 |
2023 | Kutasy, E., Diósi, G., Bódi, E., Nagy, P., Melash, A., Forgács, F., Virág, I., Vad, A., Bytyqi, B., Buday, T., Csajbók, J.: Changes in plant and grain quality of winter oat (Avena sativa L.) varieties in response to silicon and sulphur foliar fertilisation under abiotic stress conditions. Plants-Basel. 12 (4), 1-18, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/346563 Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics Q1 Plant Science | kiadói változat: 37 |
2023 | Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage. Nutrients. 15 (18), 1-16, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/359109 Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science D1 Nutrition and Dietetics | kiadói változat: 7 |
2023 | Skopkó, B., Paholcsek, M., Szilágyi-Rácz, A., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Váradi, J., Kovács, R., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: High-Throughput Sequencing Analysis of the Changes in the Salivary Microbiota of Hungarian Young and Adult Subpopulation by an Anthocyanin Chewing Gum and Toothbrush Change. Dentistry Journal. 11 (2), 1-16, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/345882 Folyóirat-mutatók:
Q2 Dentistry (miscellaneous) | kiadói változat: 14 |
2023 | Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N., Bacsó, Z., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells. Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/357819 Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis Q1 Computer Science Applications D1 Inorganic Chemistry Q1 Medicine (miscellaneous) Q2 Molecular Biology D1 Organic Chemistry Q1 Physical and Theoretical Chemistry D1 Spectroscopy | Kiadói változat: 24 |
2023 | Fekete, I.: Mozzanatok a debreceni agrár-felsőoktatás 155 évéből. Debr. szle. 31 (4), 373-383, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/364974 | Kiadói változat: 21 |
2023 | Gyöngy, Z., Mocsár, G., Hegedűs, É., Stockner, T., Ritter, Z., Homolya, L., Schamberger, A., Orbán, T., Gálné Remenyik, J., Szakács, G., Goda, K.: Nucleotide binding is the critical regulator of ABCG2 conformational transitions. eLife. 12 1-24, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/346707 Folyóirat-mutatók:
D1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) D1 Immunology and Microbiology (miscellaneous) D1 Medicine (miscellaneous) D1 Neuroscience (miscellaneous) | kiadói változat: 14 |
2023 | Maghfira, L., Stündl, L., Fehér, M., Asmediana, A.: Review on the fatty acid profile and free fatty acid of common carp (Cyprinus carpio). Agrártud. közl. 2023 - 2 99-105, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/364973 | Kiadói változat: 42 |
2023 | Singh, K., Patil, R., Patel, V., Gálné Remenyik, J., Hegedűs, T., Goda, K.: Synergistic Inhibitory Effect of Quercetin and Cyanidin-3O-Sophoroside on ABCB1. Int. J. Mol. Sci. 24 (14), 1-24, 2023. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/358069 Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis Q1 Computer Science Applications D1 Inorganic Chemistry Q1 Medicine (miscellaneous) Q2 Molecular Biology D1 Organic Chemistry Q1 Physical and Theoretical Chemistry D1 Spectroscopy | kiadói változat: 10 |
2022 | Balog, K., Bagi, Z., Tóth, B., Hegedűs, B., Fehér, M., Stündl, L., Kusza, S.: Association study between relative expression levels of eight genes and growth rate in Hungarian common carp (Cyprinus carpio). Saudi Journal of Biological Sciences. 29 (1), 630-639, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/321866 Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) | kiadói változat: 65 |
2022 | Orosz-Tóth, M., Kun-Nemes, A., Lowy, D., Csihon, Á., Sándor, Z., Kincses, S., Holb, I.: Comparison and intercorrelation of extraction methods for polyphenol content and antioxidant capacity of scab-resistant apple cultivars. Agronomy-Basel. 12 (2), 1-18, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/328165 Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science | kiadói változat: 45 |
2022 | Gálné Remenyik, J., Biró, A., Klusóczki, Á., Juhász, K., Szendi-Szatmári, T., Kenesei, Á., Szőllősi, E., Vasvári, G., Stündl, L., Fenyvesi, F., Váradi, J., Markovics, A.: Comparison of the Modulating Effect of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Occludin and ZO-1 on Caco-2 and HUVEC Cultures. Int. J. Mol. Sci. 23 (16), 1-13, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/337337 Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis Q1 Computer Science Applications D1 Inorganic Chemistry Q1 Medicine (miscellaneous) Q2 Molecular Biology Q1 Organic Chemistry Q1 Physical and Theoretical Chemistry D1 Spectroscopy | Kiadói változat: 32 |
2022 | Bagi, Z., Balog, K., Tóth, B., Fehér, M., Bársony, P., Baranyai, E., Harangi, S., Ashrafzadeh, M., Hegedűs, B., Stündl, L., Kusza, S.: Genes and elements involved in the regulation of the nervous system and growth affect the development of spinal deformity in Cyprinus carpio. PLoS One. 17 (4), 1-21, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/330382 Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary | kiadói változat: 32 |
2022 | Czimbalmos, R., Fazekas, M., Murányi, E., Nagy, A., Harangi, A.: GIS in the service of plant breeding in Karcag. Columella. 9 (1), 57-64, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/336996 | Kiadói változat: 8 |
2022 | Erdélyi, L., Fenyvesi, F., Gál, B., Haimhoffer, Á., Vasvári, G., Budai, I., Gálné Remenyik, J., Bereczki, I., Fehér, P., Ujhelyi, Z., Bácskay, I., Vecsernyés, M., Kovács, R., Váradi, J.: Investigation of the Role and Effectiveness of Chitosan Coating on Probiotic Microcapsules. Polymers. 14 (9), 1-16, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/331139 Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemistry (miscellaneous) Q1 Polymers and Plastics | kiadói változat: 49 |
2022 | Gál, K., Pesti-Asbóth, G., Vass, M., Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Fidler, G., Paholcsek, M., Cziáky, Z., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: Monitoring and recovery of hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity. Diabetes and Vascular Disease Research. 19 (6), 1-14, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/339522 Folyóirat-mutatók:
Q2 Cardiology and Cardiovascular Medicine Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism Q2 Internal Medicine | Kiadói változat: 29 |
2022 | Beke-Varga, A., Márton, É., Markovics, A., Penyige, A., Balogh, I., Nagy, B., Szilágyi, M.: Suppressing the PI3K/AKT Pathway by miR-30d-5p Mimic Sensitizes Ovarian Cancer Cells to Cell Death Induced by High-Dose Estrogen. Biomedicines. 10 (9), 1-19, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/336778 Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) Q1 Medicine (miscellaneous) | kiadói változat: 21 |
2022 | Molnár, Á., Homoki, D., Bársony, P., Kertész, A., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Fehér, M.: The Effects of Contrast between Dark- and Light-Coloured Tanks on the Growth Performance and Antioxidant Parameters of Juvenile European Perch (Perca fluviatilis). Water. 14 (6), 1-10, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/329431 Folyóirat-mutatók:
Q1 Aquatic Science Q2 Biochemistry Q1 Geography, Planning and Development Q2 Water Science and Technology | kiadói változat: 55 |
2022 | Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: The role of selenium in nutrition and the manufacturing of selenium-enriched milk. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 15 (1), 84-93, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/344537 | Kiadói változat: 32 |
2022 | Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Forgács, I., Dobránszki, J., Gálné Remenyik, J.: Ultrasonication affects the melatonin and auxin levels and the antioxidant system in potato in vitro. Front. Plant Sci. 13 1-15, 2022. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/337497 Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science | Kiadói változat: 4 |
2021 | Hámori, C., Gálné Remenyik, J., Kandra, L., Gyémánt, G.: Colorado potato beetle alpha-amylase: Purification, action pattern and subsite mapping for exploration of active centre. Int. J. Biol. Macromol. 168 350-355, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/326527 Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry Q1 Economics and Econometrics Q1 Energy (miscellaneous) Q1 Medicine (miscellaneous) Q2 Molecular Biology Q2 Structural Biology | kiadói változat: 34 |
2021 | Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S., Fülep, Z., Fülep, Á., Diósi, G.: Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types. Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/310570 | kiadói változat: 37 |
2021 | Stündl, L.: Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási kara 50 éves. Gerundium. 12 (1-2), 246-255, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/321613 | kiadói változat: 33 |
2021 | Homoki, D., Toviho, O., Minya, D., Kovács, L., Lelesz, J., Bársony, P., Fehér, M., Kövics, G., Stündl, L.: Effect of dissolved oxygen on common carp (Cyprinus carpio) and basil (Ocimum basilicum) in the aquaponics system. Agrártud. Közl. 2021 (1), 89-96, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/328822 | Kiadói változat: 28 |
2021 | Fehér, M., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Fidler, G., Pesti-Asbóth, G., Stágel, A., Szűcs, I., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M., Stündl, L.: Effects of phytonutrient-supplemented diets on the intestinal microbiota of Cyprinus carpio. PLoS One. 16 (4), 1-24, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/306993 Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary | kiadói változat: 54 |
2021 | Singh, K., Tarapcsák, S., Gyöngy, Z., Ritter, Z., Batta, G., Bosire, R., Gálné Remenyik, J., Goda, K.: Effects of Polyphenols on P-Glycoprotein (ABCB1) Activity. Pharmaceutics. 13 (12), 1-17, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/328247 Folyóirat-mutatók:
Q1 Pharmaceutical Science | kiadói változat: 65 |
2021 | Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs. Processes. 9 (1), 1-16, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/300829 Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) Q3 Process Chemistry and Technology | kiadói változat: 145 |
2021 | Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food. Toxins. 13 (3), 1-17, 2021. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/304153 Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis Q1 Toxicology | kiadói változat: 82 |
2020 | Biró, A., Markovics, A., Fazekas, M., Fidler, G., Szalóki, G., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Allithiamine Alleviates Hyperglycaemia-Induced Endothelial Dysfunction. Nutrients. 12 (6), 1-13, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/290334 Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science Q1 Nutrition and Dietetics | kiadói változat: 66 |
2020 | Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Toviho, O., Molnár, Á., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Comparision of growth of mature all-female and mixed-sex Common carp (Cyprinus carpio L.) stocks in RAS. Agrártud. Közl. 1 (1), 65-68, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/305265 | kiadói változat: 41 |
2020 | Homoki, D., Minya, D., Kovács, L., Molnár, Á., Balogh, K., Bársony, P., Fehér, M., Kövics, G., Stündl, L.: Comparison of the technological background of aquaponic systems. Agrártud. Közl. 1 47-52, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/308494 | kiadói változat: 46 |
2020 | Markovics, A., Biró, A., Kun-Nemes, A., Fazekas, M., Szilágyi-Rácz, A., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Extract of Sour Cherry for Hyperglycemia-Induced Inflammatory Response and Impaired Endothelium-Dependent Vasodilation. Nutrients. 12 (11), 1-13, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/302389 Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science Q1 Nutrition and Dietetics | kiadói változat: 53 |
2020 | Biró, A., Markovics, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich sour cherry extract on the level of IL-8 in LPS-induced endothelial cell. Agrártud. Közl. 2 27-30, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/302388 | kiadói változat: 39 |
2020 | Csernus, B., Biró, S., Babinszky, L., Komlósi, I., Jávor, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Bai, P., Oláh, J., Pesti-Asbóth, G., Czeglédi, L.: Effect of Carotenoids, Oligosaccharides and Anthocyanins on Growth Performance, Immunological Parameters and Intestinal Morphology in Broiler Chickens Challenged with Escherichia coli Lipopolysaccharide. Animals (Basel). 10 (2), 1-20, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/281238 Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology Q1 Veterinary (miscellaneous) | kiadói változat: 97 |
2020 | Csernus, B., Biró, S., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Bai, P., Fehér, M., Minya, D., Czeglédi, L.: Effects of bioactive plant extracts on immune-related gene expression of common carp (Cyprinus carpio). Acta agraria Debreceniensis. 2 49-56, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/299332 | kiadói változat: 48 |
2020 | Hegedűs, C., Muresan, M., Badale, A., Bombicz, M., Varga, B., Szilágyi, A., Sinka, D., Bácskay, I., Popoviciu, M., Magyar, I., Szarvas, M., Szőllősi, E., Németh, J., Szilvássy, Z., Pallag, A., Kiss, R.: SIRT1 Activation by Equisetum Arvense L. (Horsetail) Modulates Insulin Sensitivity in Streptozotocin Induced Diabetic Rats. Molecules. 25 (11), 2541-2561, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/289204 Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry Q1 Chemistry (miscellaneous) Q2 Drug Discovery Q2 Medicine (miscellaneous) Q3 Molecular Medicine Q2 Organic Chemistry Q1 Pharmaceutical Science Q2 Physical and Theoretical Chemistry | kiadói változat: 52 |
2020 | Fidler, G., Szilágyi-Tolnai, E., Stágel, A., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Gál, F., Biró, S., Paholcsek, M.: Tendentious effects of automated and manual metagenomic DNA purification protocols on broiler gut microbiome taxonomic profiling. Sci. Rep. 10 (1), 1-16, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/290333 Folyóirat-mutatók:
D1 Multidisciplinary | kiadói változat: 37 |
2020 | Csapó, J., Albert, C., Sipos, P.: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 13 (1), 99-117, 2020. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/299769 | kiadói változat: 40 |
2019 | Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Szőllősi, E., Hegedűs, C., Tarapcsák, S., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract Attenuates the Lipopolysaccharide-Induced Endothelial Inflammatory Response. Molecules. 24 (19), 3427-3441, 2019. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/276087 Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry Q2 Chemistry (miscellaneous) Q2 Drug Discovery Q2 Medicine (miscellaneous) Q3 Molecular Medicine Q2 Organic Chemistry Q1 Pharmaceutical Science Q2 Physical and Theoretical Chemistry | kiadói változat: 104 |
2019 | Kiss, R., Pesti-Asbóth, G., Szarvas, M., Stündl, L., Cziáky, Z., Hegedűs, C., Kovács, D., Badale, A., Máthé, E., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Diosgenin and Its Fenugreek Based Biological Matrix Affect Insulin Resistance and Anabolic Hormones in a Rat Based Insulin Resistance Model. Biomed Res. Int. 2019 1-13, 2019. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/269892 Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous) Q2 Medicine (miscellaneous) | Kiadói változat: 152 |
2019 | Biró, A., Gálné Remenyik, J.: Effect of allithiamine on the level of hyperglycaemia-induced advanced glycation end products. Agrártud. Közl. 2 41-44, 2019. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/302387 | kiadói változat: 33 |
2019 | Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Hegedűs, C., Kovács, D., Peitl, B., Gál, F., Stündl, L., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Tart Cherry Extract on Inflammatory Mediators and Adipokines Involved in Type 2 Diabetes in a High Fat Diet Induced Obesity Mouse Model. Nutrients. 11 (9), 1-17, 2019. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/273568 Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science Q1 Nutrition and Dietetics | kiadói változat: 88 |
2019 | Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/299770 | kiadói változat: 201 |
2019 | Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliákból készített innovatív próbatermékek vizsgálata és fogyasztói értékelése. Táplálkozásmarketing. 6 (1), 57-68, 2019. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/272661 | kiadói változat: 38 |
2018 | Olamideo, F., Diósi, G., Mironescu, I., Máthé, E.: Development of fortified bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 145-160, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/269723 | kiadói változat: 64 |
2018 | Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich Hungarian tart cherry extract on blood antioxidant status in C57BL/6J mice. Agrártud. Közl. 150th Anniversary Issue 335-341, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/296636 | kiadói változat: 37 |
2018 | Szabó, K., Gesztelyi, R., Lampé, N., Kiss, R., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Priksz, D., Szilvássy, Z., Juhász, B.: Fenugreek (Trigonella Foenum-Graecum) Seed Flour and Diosgenin Preserve Endothelium-Dependent Arterial Relaxation in a Rat Model of Early-Stage Metabolic Syndrome. Int. J. Mol. Sci. 19 (3), 1-21, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248668 Folyóirat-mutatók:
Q1 Catalysis Q1 Computer Science Applications Q1 Inorganic Chemistry Q1 Medicine (miscellaneous) Q2 Molecular Biology Q1 Organic Chemistry Q1 Physical and Theoretical Chemistry Q1 Spectroscopy | Kiadói változat: 135 |
2018 | Kovács, L., Simon, Á., Minya, D., Homoki, D., Kertész, A., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Influence of 17-alpha methyl testosterone on the production parameters of common carp (Cyprinus carpio L.) fry. Agrártud. Közl. 75 37-43, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/300629 | kiadói változat: 24 |
2018 | Csapó, J., Albert, C.: Methods and procedures for reducing soy trypsin inhibitor activity by means of heat treatment combined with chemical methods. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 58-80, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/269720 | kiadói változat: 83 |
2018 | Petróczki, F., Kojo Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of bulk tank milk and different flavored gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant. Agrártud. Közl. 75 73-78, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/300626 | kiadói változat: 33 |
2018 | Csapó, J., Kiss, D., Albert, C.: Production of prebiotics via reactions involving lactose as well as malic acid and citric acid. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 97-109, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/269722 | kiadói változat: 88 |
2018 | Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: Production of protected amino acids using the reaction between hydroxycarboxylic acids and amino acids as well as binding on the bentonite. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 110-127, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/269721 | kiadói változat: 81 |
2018 | Babka, B., Futó, I., Szabó, S.: Seasonal evaporation cycle in oxbow lakes formed along the Tisza River in Hungary for flood control. Hydrol. Process. 32 (13), 2009-2019, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/257053 Folyóirat-mutatók:
D1 Water Science and Technology | post-print: 213 |
2018 | Szűcs, I., Tikász, I., Fehér, M., Stündl, L.: Testing for Consumer Preferences of Smoked Asian Sea Bass (Barramundi) Filet Products in Hungary. Cogent Business & Management. 5 (1), 1-19, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248102 Folyóirat-mutatók:
Q3 Accounting Q3 Business and International Management Q3 Business, Management and Accounting (miscellaneous) Q4 Management Science and Operations Research Q3 Marketing Q3 Organizational Behavior and Human Resource Management Q3 Strategy and Management | Kiadói változat: 129 |
2018 | Pesti-Asbóth, G., Novotniné Dankó, G., Győri, Z., Stündl, L., Szarvas, M., Gálné Remenyik, J.: The effect of supplemental pig milk replacer on carbohydrate metabolism: a review. Agrártud. közl. 75 (2), 67-71, 2018. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/329229 | kiadói változat: 33 |
2017 | Jevcsák, S., Sipos, P.: Az agrotechnikai kezelések hatása a közönséges köles beltartalmi paramétereire. Agrártud. Közl. 72 65-69, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248274 | Kiadói változat: 15 |
2017 | Jevcsák, S., Murányi, E., Stündl, L., Jóvér, J., Sipos, P.: Effect of different levels of nitrogen on the total polyphenol and total flavonoid content of sorghum and millet flours. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 107-115, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/246997 | kiadói változat: 80 |
2017 | Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot. Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/354273 | Kiadói változat: 34 |
2017 | Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Berecz, E.: Oilseeds as a perspective in the nutrition on dairy farm. Lucr. Ştiint. Zootech. Biotehnol. 50 (2), 29-33, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/249017 | kiadói változat: 14 |
2017 | Csapó, J., Schobert, N.: Production of a high-nutritional-value functional food, the Update1 bread, with the supplementation of the wheat flour with high-protein-content raw food materials. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 36-60, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248864 | kiadói változat: 45 |
2017 | Prokisch, J., Csiki, Z., Albert, C., Csapó, J.: Production of high-lysine-content biscuit and examination of the absorption of lysine in humans. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 21-35, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248863 | kiadói változat: 77 |
2017 | Varga, B., Priksz, D., Lampé, N., Bombicz, M., Kurucz, A., Szabó, A., Pósa, A., Szabó, R., Kemény-Beke, Á., Gálné Remenyik, J., Gesztelyi, R., Juhász, B.: Protective Effect of Prunus Cerasus (Sour Cherry) Seed Extract on the Recovery of Ischemia/Reperfusion-Induced Retinal Damage in Zucker Diabetic Fatty Rat. Molecules. 22 (10), [1-12], 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/244435 Folyóirat-mutatók:
Q1 Analytical Chemistry Q1 Chemistry (miscellaneous) Q2 Drug Discovery Q2 Medicine (miscellaneous) Q3 Molecular Medicine Q2 Organic Chemistry Q1 Pharmaceutical Science Q2 Physical and Theoretical Chemistry | Kiadói változat: 116 |
2017 | Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly I. Fat-soluble vitamins. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 127-145, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248866 | kiadói változat: 102 |
2017 | Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly II. Water-soluble vitamins. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 146-166, 2017. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248865 | kiadói változat: 80 |
2016 | Jevcsák, S., Sipos, P.: A cirok és a köles - mint alternatív gabonafélék - táplálkozás-élettani hatásai. Agrártud. Közl. 69 91-95, 2016. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248273 | Kiadói változat: 150 |
2016 | Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 9 (1), 69-76, 2016. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/244125 | kiadói változat: 103 |
2016 | Szűcs, I., Tikász, I., Karnai, L., Stündl, L.: Füstölt barramundi filé termékek hazai fogyasztói megítélésének vizsgálata. Táplálkozásmarketing. 3 (1), 21-36, 2016. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/303114 | kiadói változat: 9 |
2016 | Holló, I., Csapó, J., Holló, G.: Impact of DDGS-supplemented diet with or without vitamin E and selenium supplementation on the fatty acid profile of beef. Acta Univ. Sapientiae, Alim. 9 (1), 77-89, 2016. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/249211 | kiadói változat: 49 |
2016 | Diósi, G., Sipos, P.: Megosztott nitrogén és kén fejtrágyás hatása az őszi búza minőségére. Agrártud. közl. 67 27-31, 2016. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/241980 | Kiadói változat: 23 |
2015 | Móré, M., Diósi, G., Sipos, P., Győri, Z.: Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 63-69, 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/241976 | Kiadói változat: 86 |
2015 | Csapó, J., Holló, G., Holló, I., Salamon, R., Salamon, S., Toró, S., Csapóné Kiss, Z.: Production of selenium-enriched milk and dairy products. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 5-29, 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248860 | kiadói változat: 49 |
2015 | Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination. Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 104-110, 2015. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/241977 | Kiadói változat: 130 |
2014 | Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének folyadékkromatográfiás vizsgálata. [S.n.], [S.l], [205] p., 2014. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248899 | teljes szöveg: 51 |
2014 | Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének gázkromatográfiás vizsgálata. [S.n.], [S.l], 193 p., 2014. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248901 | teljes szöveg: 259 |
2014 | Csapó, J.: GC-MS és HPLC-MS alkalmazása élelmiszerszennyezők meghatározására. [S.n.], [S.l.], 121 p., 2014. Teljes szöveg: https://hdl.handle.net/2437/248900 | teljes szöveg: 362 |