2024[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 1. | A sörtörköly új élete Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2024, Magyar Mezőgazdaság Típus: folyóiratcikk |
| 2. | Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy Szerző(k): Aszalósné Balogh Rebeka; Nagy Vivien; Csatári Gábor; Burzán János; Diósi Gerda; Veres Szilvia; Nagy Bence M.; Máthé Endre; Kovács Szilvia Megjelenés adatai: School of Fermentation Technology, Krakow, 2024 Típus: könyvrészlet |
| 3. | Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions Szerző(k): Khalfalla Maha Abdalla Rakaz; Zsombik László; Diósi Gerda; Győri Zoltán Megjelenés adatai: 2024, International Journal Of Food Science And Technology Típus: folyóiratcikk |
| 4. | Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności Szerző(k): Nagy Vivien; Aszalósné Balogh Rebeka; Csatári Gábor; Burzán János; Kovács Szilvia; Veres Szilvia; Máthé Endre; Nagy Bence M.; Diósi Gerda Megjelenés adatai: School of Fermentation Technology, Krakow, 2024 Típus: könyvrészlet |
2023[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 5. | Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber? Szerző(k): Nagy Vivien; Syed Ruman Nawaz Ali; Máthé Endre; Diósi Gerda Megjelenés adatai: DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 2023 Típus: könyvrészlet |
| 6. | Changes in plant and grain quality of winter oat (Avena sativa L.) varieties in response to silicon and sulphur foliar fertilisation under abiotic stress conditions Szerző(k): Kutasy Erika; Diósi Gerda; Bódi Erika; Nagy Péter Tamás; Melash, Anteneh Agezew; Forgács Fanni; Virág István Csaba; Vad Attila; Bytyqi, Bekir; Buday Tamás; Csajbók József Megjelenés adatai: 2023, Plants-Basel Típus: folyóiratcikk |
| 7. | Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products Szerző(k): Nagy Vivien; Csatári Gábor; Aszalósné Balogh Rebeka; Burzán János; Kovács Szilvia; Máthé Endre; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Stündl László, Debrecen, 2023 Típus: könyvrészlet |
| 8. | Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban Szerző(k): Nagy Vivien; Csatári Gábor; Kovács Szilvia; Burzán János; Máthé Endre; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 2023 Típus: könyvrészlet |
| 9. | The current situation of the use of brewers' spent grain Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 2023 Típus: könyvrészlet |
2022[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 10. | Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban Szerző(k): Nagy Vivien; Jevcsák Szintia; Máthé Endre; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2022 Típus: könyvrészlet |
| 11. | Eltérő hullámhosszúságú fény hatása a mikrozöldségek bioaktív komponenseire Szerző(k): Diósi Gerda; Kovácsné Madar Ágota; Mares Imre Megjelenés adatai: 2022, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 12. | Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta Szerző(k): Diósi Gerda; Nagy Vivien; Máthé Endre; Jevcsák Szintia Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2022 Típus: könyvrészlet |
| 13. | Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával Szerző(k): Jevcsák Szintia; Nagy Vivien; Máthé Endre; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2022 Típus: könyvrészlet |
2021[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 14. | A kenyérgabona őrlési értékét meghatározó tulajdonságok Szerző(k): Diósi Gerda; Jevcsák Szintia Megjelenés adatai: 2021, Értékálló Aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 15. | A NIR mérési technika alkalmazási lehetőségei a gabona-, malom- és takarmányiparban Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2021, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 16. | A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2021, Élelmiszervizsgálati Közlemények Típus: folyóiratcikk |
| 17. | Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése Szerző(k): Nagy Vivien; Fekete István; Balogh Krisztina; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2021 Típus: könyvrészlet |
| 18. | Az őszi búza sütőipari minőségi paraméterei közötti összefüggés vizsgálata Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2021, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 19. | Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Jevcsák Szintia; Fülep Zsolt; Fülep Ádám; Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2021, Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis Típus: folyóiratcikk |
| 20. | Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Nagy Attila; Jevcsák Szintia; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 2021 Típus: könyvrészlet |
| 21. | Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban Szerző(k): Nagy Vivien; Jevcsák Szintia; Nagy Attila; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 2021 Típus: könyvrészlet |
| 22. | Enzim aktív maláták beltartalmi vizsgálata Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2021 Típus: könyvrészlet |
| 23. | Sötét maláta élelmiszeripari hasznosításának lehetősége Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2021 Típus: könyvrészlet |
| 24. | Using brewer's spent grain as a byproduct of the brewing industry in the bakery industry Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2021, Élelmiszervizsgálati Közlemények Típus: folyóiratcikk |
2020[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 25. | A minőségstabilitás alapjai az őszibúza-termesztésben Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2020, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 26. | Minőségvizsgáló eszközök és szerepük a gabonafelvásárlásban Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2020, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 27. | Sörtörköllyel dúsított sütőipari termékek élelmi rost tartalmának vizsgálata Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 2020 Típus: könyvrészlet |
| 28. | Világos maláta sütőipari hasznosítása Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2020 Típus: könyvrészlet |
2019[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 29. | Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2019 Típus: |
| 30. | Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 2019 Típus: könyvrészlet |
| 31. | Gabonafélék minősége és takarmánybiztonsági kérdései a termőföldtől a felhasználásig Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2019, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 32. | Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L. Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 2019 Típus: könyvrészlet |
2018[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 33. | A minóségi búza termesztésének fontossága a fenntartható szántóföldi növénytermesztésben Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2018, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 34. | Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai Szerző(k): Diósi Gerda; Nagy Vivien; Jevcsák Szintia; Máthé Endre Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 2018 Típus: könyvrészlet |
| 35. | Development of fortified bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack Szerző(k): Olamideo, Fadairo; Diósi Gerda; Mironescu, Ion; Máthé Endre Megjelenés adatai: 2018, Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria Típus: folyóiratcikk |
| 36. | Gabonafélék tárolás alatti életfolyamatai Szerző(k): Sipos Péter; Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2018, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 37. | Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2018 Típus: könyvrészlet |
| 38. | Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples Szerző(k): Jevcsák Szintia; Biró Attila; Gálné Remenyik Judit; Lehoczki Gábor; Murányi Eszter; Jóvér János; Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2018, Élelmiszervizsgálati Közlemények Típus: folyóiratcikk |
| 39. | Research of rheological parameters of marinated tofu Szerző(k): Diósi Gerda; Jevcsák Szintia; Kiss Gabriella; Nagy Vivien; Máthé Endre Megjelenés adatai: University of Debrecen, Debrecen, 2018 Típus: könyvrészlet |
| 40. | Rheologycal parameters of alternative cereal cookies Szerző(k): Diósi Gerda; Surányi Botond; Jevcsák Szintia; Máthé Endre Megjelenés adatai: Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 2018 Típus: könyvrészlet |
| 41. | Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties Szerző(k): Jevcsák Szintia; Pesti-Asbóth Georgina; Bíróné Molnár Piroska; Gálné Remenyik Judit; Murányi Eszter; Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 2018 Típus: könyvrészlet |
2017[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 42. | A búzatermesztés gazdasági kérdései: A hazai búzatermesztés fontosabb gazdasági jellemzői Szerző(k): Buzás Ferenc Ede; Csajbók József; Diósi Gerda; Posta László Megjelenés adatai: 2017, Őstermelő Gazdálkodók lapja Típus: folyóiratcikk |
| 43. | Examination of honeys and flowers as soil element indicators Szerző(k): Czipa Nikolett; Diósi Gerda; Clive, Phillips; Kovács Béla Megjelenés adatai: 2017, Environmental Monitoring And Assessment Típus: folyóiratcikk |
2016[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 44. | A búzával szemben támasztott gabonaipari követelmények Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2016, Értékálló aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 45. | Effect of different nitrogen and sulphur fertilizer doses on the protein content of the winter wheat during ripening Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: Faculty Engineering, University of Szeged, Szeged, 2016 Típus: könyvrészlet |
| 46. | Megosztott nitrogén és kén fejtrágyás hatása az őszi búza minőségére Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2016, Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis Típus: folyóiratcikk |
| 47. | Rheological Parameters of Cereals Szerző(k): Sipos Péter; Diósi Gerda; Jevcsák Szintia Megjelenés adatai: 2016, Journal of Food Physics Típus: folyóiratcikk |
2015[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 48. | Effect of fertilizer on the quality parameters of winter wheat Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Suceava, 2015 Típus: könyvrészlet |
| 49. | Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Sipos Péter; Győri Zoltán Megjelenés adatai: 2015, Acta Universitatis Sapientiae. Alimentaria Típus: folyóiratcikk |
| 50. | Mineral element composition of grain Szerző(k): Diósi Gerda; Soós Áron; Sipos Péter Megjelenés adatai: Faculty of Food Science, Corvinus University, Budapest, 2015 Típus: könyvrészlet |
| 51. | Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination Szerző(k): Diósi Gerda; Móré Mariann; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2015, Acta Universitatis Sapientiae. Alimentaria Típus: folyóiratcikk |
2014[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 52. | A gabona minőségvizsgálata, mintavétel eszközei Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda Megjelenés adatai: 2014, Értékálló Aranykorona Típus: folyóiratcikk |
| 53. | Influence of storage time on the gluten properties of winter wheat Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2014, Journal on Processing and Energy in Agriculture Típus: folyóiratcikk |
| 54. | Őszi búza fajták reológiai tulajdonságainak változása rövid idejű tárolás során Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2014, Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis Típus: folyóiratcikk |
| 55. | Reological properties of the mixture product of apple pomace and wheat flour Szerző(k): Diósi Gerda; Móré Mariann; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2014, Journal on Processing and Energy in Agriculture Típus: folyóiratcikk |
| 56. | Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination Szerző(k): Diósi Gerda; Móré Mariann; Sipos Péter Megjelenés adatai: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 2014 Típus: könyvrészlet |
2013[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 57. | Almatörköly-őrlemény és búzaliszt keverékének hatása próbacipó tulajdonságaira = Effect of the mixture of apple pomace and wheat flour on different bread properties Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter Megjelenés adatai: Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., Debrecen, 2013 Típus: könyvrészlet |
| 58. | Changes of gluten properties of wheat during storage Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2013, Analele Universităţii din Oradea. Fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară Típus: folyóiratcikk |
| 59. | Hogyan játszhat szerepet egészségünk fenntartásában a házilag készített szilvalekvár Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2013 Típus: könyvrészlet |
| 60. | Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: Corvinus Egyetem, Budapest, 2013 Típus: könyvrészlet |
| 61. | Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2013 Típus: könyvrészlet |
| 62. | Különféle szilvafajtákból, hagyományos módon készített szilvalekvárok beltartalmi paramétereinek statisztikai elemzése Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2013 Típus: könyvrészlet |
| 63. | Quality study on the parameters of plum varieties and jams after storage Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter Megjelenés adatai: 2013, Analele Universităţii din Oradea. Fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară Típus: folyóiratcikk |
| 64. | Salt content of bakery products in the Hajdúság region of Hungary in 2013 Szerző(k): Sipos Péter; Móré Mariann; Diósi Gerda; Borbélyné Varga Mária Megjelenés adatai: 2013, Analele Universităţii din Oradea. Fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară Típus: folyóiratcikk |
2012[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 65. | Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Debrecen, 2012 Típus: könyvrészlet |
| 66. | Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: DE MÉK, Debrecen, 2012 Típus: könyvrészlet |
2011[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 67. | Különféle szilvafajtákból készült lekvárok hamu- és szárazanyagtartalmának változása tárolás során Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2011 Típus: könyvrészlet |
2010[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ] |
| 68. | Különféle szilvafajták és a belőlük készült lekvárok minőségének vizsgálata Szerző(k): Diósi Gerda Megjelenés adatai: [DE AGTC], [Debrecen], 2010 Típus: könyvrészlet |