Jelenlegi hely

RIS fájl letöltése

Itt választhatja ki azon közleményeit, melyeket át szeretne emelni az MTMT adatbázisába. A kijelölés után kattintson a "RIS fájl letöltése" gombra.

Diósi Gerda publikációi

Jelölje be, mely publikációk szerepeljenek a RIS fájlban:
[ mindet kijelöl ] [ mindet töröl ] [ kijelölés megfordítása ]
2024[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
1.A sörtörköly új élete
Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2024, Magyar Mezőgazdaság
Típus: folyóiratcikk
2.Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy
Szerző(k): Aszalósné Balogh Rebeka; Nagy Vivien; Csatári Gábor; Burzán János; Diósi Gerda; Veres Szilvia; Nagy Bence M.; Máthé Endre; Kovács Szilvia
Megjelenés adatai: School of Fermentation Technology, Krakow, 2024
Típus: könyvrészlet
3.Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions
Szerző(k): Khalfalla Maha Abdalla Rakaz; Zsombik László; Diósi Gerda; Győri Zoltán
Megjelenés adatai: 2024, International Journal Of Food Science And Technology
Típus: folyóiratcikk
4.Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności
Szerző(k): Nagy Vivien; Aszalósné Balogh Rebeka; Csatári Gábor; Burzán János; Kovács Szilvia; Veres Szilvia; Máthé Endre; Nagy Bence M.; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: School of Fermentation Technology, Krakow, 2024
Típus: könyvrészlet
2023[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
5.Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?
Szerző(k): Nagy Vivien; Syed Ruman Nawaz Ali; Máthé Endre; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 2023
Típus: könyvrészlet
6.Changes in plant and grain quality of winter oat (Avena sativa L.) varieties in response to silicon and sulphur foliar fertilisation under abiotic stress conditions
Szerző(k): Kutasy Erika; Diósi Gerda; Bódi Erika; Nagy Péter Tamás; Melash, Anteneh Agezew; Forgács Fanni; Virág István Csaba; Vad Attila; Bytyqi, Bekir; Buday Tamás; Csajbók József
Megjelenés adatai: 2023, Plants-Basel
Típus: folyóiratcikk
7.Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products
Szerző(k): Nagy Vivien; Csatári Gábor; Aszalósné Balogh Rebeka; Burzán János; Kovács Szilvia; Máthé Endre; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Stündl László, Debrecen, 2023
Típus: könyvrészlet
8.Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban
Szerző(k): Nagy Vivien; Csatári Gábor; Kovács Szilvia; Burzán János; Máthé Endre; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 2023
Típus: könyvrészlet
9.The current situation of the use of brewers' spent grain
Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 2023
Típus: könyvrészlet
2022[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
10.Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban
Szerző(k): Nagy Vivien; Jevcsák Szintia; Máthé Endre; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2022
Típus: könyvrészlet
11.Eltérő hullámhosszúságú fény hatása a mikrozöldségek bioaktív komponenseire
Szerző(k): Diósi Gerda; Kovácsné Madar Ágota; Mares Imre
Megjelenés adatai: 2022, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
12.Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta
Szerző(k): Diósi Gerda; Nagy Vivien; Máthé Endre; Jevcsák Szintia
Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2022
Típus: könyvrészlet
13.Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával
Szerző(k): Jevcsák Szintia; Nagy Vivien; Máthé Endre; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2022
Típus: könyvrészlet
2021[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
14.A kenyérgabona őrlési értékét meghatározó tulajdonságok
Szerző(k): Diósi Gerda; Jevcsák Szintia
Megjelenés adatai: 2021, Értékálló Aranykorona
Típus: folyóiratcikk
15.A NIR mérési technika alkalmazási lehetőségei a gabona-, malom- és takarmányiparban
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2021, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
16.A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása
Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2021, Élelmiszervizsgálati Közlemények
Típus: folyóiratcikk
17.Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése
Szerző(k): Nagy Vivien; Fekete István; Balogh Krisztina; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2021
Típus: könyvrészlet
18.Az őszi búza sütőipari minőségi paraméterei közötti összefüggés vizsgálata
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2021, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
19.Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types
Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Jevcsák Szintia; Fülep Zsolt; Fülep Ádám; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2021, Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis
Típus: folyóiratcikk
20.Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban
Szerző(k): Nagy Vivien; Máthé Endre; Nagy Attila; Jevcsák Szintia; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 2021
Típus: könyvrészlet
21.Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban
Szerző(k): Nagy Vivien; Jevcsák Szintia; Nagy Attila; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 2021
Típus: könyvrészlet
22.Enzim aktív maláták beltartalmi vizsgálata
Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2021
Típus: könyvrészlet
23.Sötét maláta élelmiszeripari hasznosításának lehetősége
Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2021
Típus: könyvrészlet
24.Using brewer's spent grain as a byproduct of the brewing industry in the bakery industry
Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2021, Élelmiszervizsgálati Közlemények
Típus: folyóiratcikk
2020[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
25.A minőségstabilitás alapjai az őszibúza-termesztésben
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2020, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
26.Minőségvizsgáló eszközök és szerepük a gabonafelvásárlásban
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2020, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
27.Sörtörköllyel dúsított sütőipari termékek élelmi rost tartalmának vizsgálata
Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 2020
Típus: könyvrészlet
28.Világos maláta sütőipari hasznosítása
Szerző(k): Nagy Vivien; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem, Debrecen, 2020
Típus: könyvrészlet
2019[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
29.Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában
Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2019
Típus:
30.Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products
Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 2019
Típus: könyvrészlet
31.Gabonafélék minősége és takarmánybiztonsági kérdései a termőföldtől a felhasználásig
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2019, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
32.Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L.
Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 2019
Típus: könyvrészlet
2018[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
33.A minóségi búza termesztésének fontossága a fenntartható szántóföldi növénytermesztésben
Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2018, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
34.Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai
Szerző(k): Diósi Gerda; Nagy Vivien; Jevcsák Szintia; Máthé Endre
Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 2018
Típus: könyvrészlet
35.Development of fortified bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack
Szerző(k): Olamideo, Fadairo; Diósi Gerda; Mironescu, Ion; Máthé Endre
Megjelenés adatai: 2018, Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria
Típus: folyóiratcikk
36.Gabonafélék tárolás alatti életfolyamatai
Szerző(k): Sipos Péter; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2018, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
37.Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata
Szerző(k): Jevcsák Szintia; Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 2018
Típus: könyvrészlet
38.Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples
Szerző(k): Jevcsák Szintia; Biró Attila; Gálné Remenyik Judit; Lehoczki Gábor; Murányi Eszter; Jóvér János; Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2018, Élelmiszervizsgálati Közlemények
Típus: folyóiratcikk
39.Research of rheological parameters of marinated tofu
Szerző(k): Diósi Gerda; Jevcsák Szintia; Kiss Gabriella; Nagy Vivien; Máthé Endre
Megjelenés adatai: University of Debrecen, Debrecen, 2018
Típus: könyvrészlet
40.Rheologycal parameters of alternative cereal cookies
Szerző(k): Diósi Gerda; Surányi Botond; Jevcsák Szintia; Máthé Endre
Megjelenés adatai: Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 2018
Típus: könyvrészlet
41.Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties
Szerző(k): Jevcsák Szintia; Pesti-Asbóth Georgina; Bíróné Molnár Piroska; Gálné Remenyik Judit; Murányi Eszter; Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 2018
Típus: könyvrészlet
2017[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
42.A búzatermesztés gazdasági kérdései: A hazai búzatermesztés fontosabb gazdasági jellemzői
Szerző(k): Buzás Ferenc Ede; Csajbók József; Diósi Gerda; Posta László
Megjelenés adatai: 2017, Őstermelő Gazdálkodók lapja
Típus: folyóiratcikk
43.Examination of honeys and flowers as soil element indicators
Szerző(k): Czipa Nikolett; Diósi Gerda; Clive, Phillips; Kovács Béla
Megjelenés adatai: 2017, Environmental Monitoring And Assessment
Típus: folyóiratcikk
2016[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
44.A búzával szemben támasztott gabonaipari követelmények
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2016, Értékálló aranykorona
Típus: folyóiratcikk
45.Effect of different nitrogen and sulphur fertilizer doses on the protein content of the winter wheat during ripening
Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Faculty Engineering, University of Szeged, Szeged, 2016
Típus: könyvrészlet
46.Megosztott nitrogén és kén fejtrágyás hatása az őszi búza minőségére
Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2016, Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis
Típus: folyóiratcikk
47.Rheological Parameters of Cereals
Szerző(k): Sipos Péter; Diósi Gerda; Jevcsák Szintia
Megjelenés adatai: 2016, Journal of Food Physics
Típus: folyóiratcikk
2015[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
48.Effect of fertilizer on the quality parameters of winter wheat
Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Suceava, 2015
Típus: könyvrészlet
49.Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage
Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Sipos Péter; Győri Zoltán
Megjelenés adatai: 2015, Acta Universitatis Sapientiae. Alimentaria
Típus: folyóiratcikk
50.Mineral element composition of grain
Szerző(k): Diósi Gerda; Soós Áron; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Faculty of Food Science, Corvinus University, Budapest, 2015
Típus: könyvrészlet
51.Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination
Szerző(k): Diósi Gerda; Móré Mariann; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2015, Acta Universitatis Sapientiae. Alimentaria
Típus: folyóiratcikk
2014[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
52.A gabona minőségvizsgálata, mintavétel eszközei
Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda
Megjelenés adatai: 2014, Értékálló Aranykorona
Típus: folyóiratcikk
53.Influence of storage time on the gluten properties of winter wheat
Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2014, Journal on Processing and Energy in Agriculture
Típus: folyóiratcikk
54.Őszi búza fajták reológiai tulajdonságainak változása rövid idejű tárolás során
Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2014, Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis
Típus: folyóiratcikk
55.Reological properties of the mixture product of apple pomace and wheat flour
Szerző(k): Diósi Gerda; Móré Mariann; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2014, Journal on Processing and Energy in Agriculture
Típus: folyóiratcikk
56.Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination
Szerző(k): Diósi Gerda; Móré Mariann; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 2014
Típus: könyvrészlet
2013[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
57.Almatörköly-őrlemény és búzaliszt keverékének hatása próbacipó tulajdonságaira = Effect of the mixture of apple pomace and wheat flour on different bread properties
Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter
Megjelenés adatai: Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., Debrecen, 2013
Típus: könyvrészlet
58.Changes of gluten properties of wheat during storage
Szerző(k): Móré Mariann; Diósi Gerda; Győri Zoltán; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2013, Analele Universităţii din Oradea. Fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară
Típus: folyóiratcikk
59.Hogyan játszhat szerepet egészségünk fenntartásában a házilag készített szilvalekvár
Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2013
Típus: könyvrészlet
60.Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Corvinus Egyetem, Budapest, 2013
Típus: könyvrészlet
61.Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2013
Típus: könyvrészlet
62.Különféle szilvafajtákból, hagyományos módon készített szilvalekvárok beltartalmi paramétereinek statisztikai elemzése
Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2013
Típus: könyvrészlet
63.Quality study on the parameters of plum varieties and jams after storage
Szerző(k): Diósi Gerda; Sipos Péter
Megjelenés adatai: 2013, Analele Universităţii din Oradea. Fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară
Típus: folyóiratcikk
64.Salt content of bakery products in the Hajdúság region of Hungary in 2013
Szerző(k): Sipos Péter; Móré Mariann; Diósi Gerda; Borbélyné Varga Mária
Megjelenés adatai: 2013, Analele Universităţii din Oradea. Fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară
Típus: folyóiratcikk
2012[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
65.Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Debrecen, 2012
Típus: könyvrészlet
66.Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: DE MÉK, Debrecen, 2012
Típus: könyvrészlet
2011[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
67.Különféle szilvafajtákból készült lekvárok hamu- és szárazanyagtartalmának változása tárolás során
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 2011
Típus: könyvrészlet
2010[ kijelöl ][ töröl ][ megfordít ]
68.Különféle szilvafajták és a belőlük készült lekvárok minőségének vizsgálata
Szerző(k): Diósi Gerda
Megjelenés adatai: [DE AGTC], [Debrecen], 2010
Típus: könyvrészlet