Jelenlegi hely

Statisztika

Néprajzi Tanszék

Open Access publikációk letöltési adatai a DE intézményi repozitóriumából
Dátum: -
OA publikációk száma a DEA-ban: 44

Összes letöltés a DEA-ból: 6227

OrszágLetöltések
Magyarország (HU)3617
Egyesült Államok (US)829
Németország (DE)250
Kína (CN)246
Románia (RO)237
Hong Kong SAR (Kínai Népköztársaság) (HK)160
Oroszország (RU)139
Szlovákia (SK)65
Egyesült Királyság (GB)48
Szerbia (RS)36
Ukrajna (UA)35
Indonézia (ID)34
Ausztria (AT)29
Svájc (CH)25
Franciaország (FR)24
Törökország (TR)20
Hollandia (NL)17
Svédország (SE)16
Kanada (CA)14
Csehország (CZ)14
Fülöp-szigetek (PH)12
Spanyolország (ES)10
Finnország (FI)10
Írország (IE)9
Olaszország (IT)9
Dánia (DK)7
India (IN)7
Lengyelország (PL)6
Bulgária (BG)5
Belgium (BE)4
Brazília (BR)4
Horvátország (HR)4
Szingapur (SG)4
Görögország (GR)3
Egyesült Arab Emírségek (AE)2
Lettország (LV)2
Mexikó (MX)2
Norvégia (NO)2
Panama (PA)2
Szlovénia (SI)2
Vietnám (VN)2
Holland Antillák (AN)1
Ausztrália (AU)1
Bosznia-Hercegovina (BA)1
Elefántcsontpart (CI)1
Grúzia (GE)1
Japán (JP)1
Kenya (KE)1
Kazahsztán (KZ)1
Litvánia (LT)1
Luxemburg (LU)1
Nicaragua (NI)1
Új-Zéland (NZ)1
Thaiföld (TH)1
n.a.251
Megjelenés Publikáció Fájlletöltések
2024Werunga, D., Biczó, G.: Redefining the societal role of women in the Bukusu community of Bungoma county in Western Kenya (1945-2023).
Különleges bánásmód. 10 (Spec.), 145-157, 2024.
kiadói változat: 23
2022Juhász, E.: Egy hon- és népismeret tankönyv néprajzi tájakról szóló fejezetének vizsgálata.
Belvedere Meridionale. 34 (1), 91-106, 2022.
kiadói változat: 15
2022Tóth, L.: Spev ako forma správania.
EtnoRozpra. 29 (1), 77-92, 2022.
Kiadói változat: 4
2022Juhász, E., Teperics, K.: Topográfiai ismeretek helye és szerepe a hon- és népismeret oktatásban.
Modern Geográfia. 17 (3), 45-59, 2022.
kiadói változat: 12
2021Ábrahám, N.: Anthropology in Dance - Gesture Systems of the Body.
Ethnogr. Folklor. Carpathica. 23 123-148, 2021.
kiadói változat: 15
2021Sári, T.: Neighbor connections and contemporary groups in a closed society, in the city of Hajdúdorog.
Scientific Herald of Uzhhorod University. Series: History. 2 (45), 134-141, 2021.
Kiadói változat: 6
2020Sári, T.: A szomszédom a barátom!: A lokalitás, mint a barátság szervezőereje Hajdúdorog paraszti társadalmában.
socio.hu. 10 (3), 53-69, 2020.
kiadói változat: 2
2017Bartha, E.: Előszó az "Utak és tévutak az '50-es évek tudománypolitikájában" konferenciához.
Debr. szle. 25 (1), 3-5, 2017.
kiadói változat: 24
2015Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban.
[s.n.], [s.l.], 2015.
könyv: 65
2015Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban.
[s.n.], Debrecen, 28 p., 2015.
teljes szöveg: 206
2015Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok azonosításának jellemzői a 21. századi lokális kultúrákban 2..
[s.n.], [s.l.], 2015.
könyv: 181
2015Keményfi, R.: A hungarikumok néprajzi kutatásának módszertanához: Gasztronómia - írásbeliség - emlékezet.
46 p., 2015.
teljes szöveg: 313
2015Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában 1.
[s.n.], [s.l.], 2015.
teljes szöveg: 40
2015Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában 2.
[s.n.], [s.l.], 2015.
teljes szöveg: 33
2015Telenko, B.: A magyar görögkatolikusság táplálkozáskultúrájának dimenziói.
[s.n.], [s.l.], 2015.
teljes szöveg: 112
2015Lukácsné Marinka, M.: A táncház módszer, mint hungarikum.
[s.n.], [s.l.], 2015.
könyv: 273
2015Telenko, B.: Böjti hagyományok a magyar kultúrában: hungarikumkutatás.
[s.n.], [s.l.], 2015.
teljes szöveg: 100
2015Bihari Nagy, É.: Hagyományos táplálkozáskorszakok.
[s.n.], [s.l.], 2015.
könyv: 412
2015Bihari Nagy, É.: Hungarikumok és gasztrológiai hagyományok: ízek és értékek.
[s.n.], [s.l.], 2015.
könyv: 82
2015Kovács, L.: Hungarikumok és kulturális öröksegelemek Turistvándi népi táplálkozásában.
[s.n.], [s.l.], 2015.
teljes szöveg: 23
2015Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján.
[s.n.], [s.l.], 2015.
könyv: 82
2015Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: Gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján 2..
[s.n.], [s.l.], 2015.
teljes szöveg: 169
2015Lukácsné Marinka, M.: Szokás, hagyomány, identitás, a hungarikumok és a gasztronómia kontextusában.
[s.n.], [s.l.], 2015.
könyv: 66
2015Keményfi, R.: The Mythical Power of the Dual River-System of the Carpathian Basin: The Notion of a Hungarian Mesopotamia.
Hung. Cult. Stud. 8 165-185, 2015.
kiadói változat: 24
2015Keményfi, R.: Voigt Vilmos 75 éves.
Folia Ural. Debr. 22 425-426, 2015.
Kiadói változat: 5
2014Csíki, T.: A hazai gasztronómia histográfiája és kutatási eredményei.
[s.n.], Debrecen, 17 p., 2014.
teljes szöveg: 105
2014Lovas Kiss, A.: A helyi értékek és hungarikumok használatának és értelmezésének néhány lokális és etnikus sajátossága: A panyolai példa.
[s.n.], Debrecen, 22 p., 2014.
teljes szöveg: 92
2013Bartha, E.: A hungarikumkutatás néprajzi-antropológiai háttere: vallási és kulturális dimenziók.
[s.n.], Debrecen, 73 p., 2013.
teljes szöveg: 287
2013Lajos, V.: Alkalmazott szemléletű társadalomtudomány: társadalmi részvétel, kollaboratív etnográfia és akciókutatás : módszertani tanulmány.
[s.n.], Debrecen, 27 p., 2013.
teljes szöveg: 337
2013Lukácsné Marinka, M.: A magyar "nemzeti sült" színei egy tokaj-hegyaljai település táplálkozáskultúrájának tükrében.
[s.n.], Debrecen, 24 p., 2013.
teljes szöveg: 273
2013Kovács, L.: A magyar és az európai kulturális örökség megjelenése a tradicionális táplálkozáskultúrában: Módszertani tanulmány.
[s.n.], Debrecen, 23 p., 2013.
teljes szöveg: 67
2013Lukácsné Marinka, M.: Az identitásőrzés néprajzi vizsgálatának lehetőségei a hungarikumok és a gasztronómia kontextusában.
[s.n.], Debrecen, 33 p., 2013.
teljes szöveg: 269
2013Keményfi, R.: Egy magyar család ételrecept-gyűjteménye: Táplálkozáskultúra, írásbeliség, emlékezet 2..
[s.n.], Debrecen, 29 p., 2013.
teljes szöveg: 266
2013Bihari Nagy, É.: Hagyományos ízek - magyar ételek!: Bihari értékek.
[s.n.], Debrecen, 87 p., 2013.
teljes szöveg: 1570
2013Kovács, L.: Hungarikumok és kulturális öröksegelemek turistvándi népi táplálkozásában.
[s.n.], Debrecen, 26 p., 2013.
teljes szöveg: 78
2013Bihari Nagy, É.: Ízek és értékek: Hungarikumok a változó gasztronómia tükrében : módszertan.
[s.n.], Debrecen, 29 p., 2013.
teljes szöveg: 333
2013Csíki, T.: Nép, nemzet és gyomornedvek: Gasztronómiai hagyományaink néhány 19. századi szakácskönyv alapján : Módszertani tanulmány.
[s.n.], Debrecen, 21 p., 2013.
teljes szöveg: 140
2013Bartha, E.: Regionális sajátosságok a rituális táplálkozásban: Vallás és böjt : Levesek.
In:
teljes szöveg: 57
2011Keményfi, R.: Nemzetiségi térképek mint a hatalmi beszédmód formái (I. rész).
Tér társad. 25 (1), 63-80, 2011.
Kiadói változat: 6
2011Keményfi, R.: Nemzetiségi térképek mint a hatalmi beszédmód formái (II. rész).
Tér társad. 25 (2), 69-87, 2011.
kiadói változat: 13
2011Földvári, K.: The Effect of Visual Representations on Conceptions, Dreams and Visions Related to Saints.
Acta Univ. Sapientiae. Philol. 3 (2), 246-264, 2011.
Kiadói változat: 17
2010Szalay, E.: A református egyházművészet művészettörténeti és néprajzi jelentősége.
Reform. Szle. 103 649-655, 2010.
Kiadói változat: 6
2009Kovács, H.: Gyermektáncközelben.
Iskolakultúra. 19 (5-6), 151-153, 2009.
Kiadói változat: 20
1991Gunda, B.: A moldvai magyarok kutatásának újabb eredményei.
Alföld. 40 (6), 58-69, 1991.
Kiadói változat: 4