You are here

Györgyi Gyuláné

Name: Györgyi Gyuláné
Other profiles: MTMT
Profession: horticulturist

Publication list

Uploaded publications:
38
Publications in DEA:
38
OA:
1
Date range:
2007-2023
2023
  1. Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Szabó, B., Henzsel, I.: Effect of sowing time and fertilizer on the protein content, seed- and protein yield of dry beans (Phaseolus vulgaris L.).
    Acta Agr. Slov. 119 (4), 1-11, 2023.
    Journal metrics:
    Q4 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2022)
    Q4 Water Science and Technology (2022)
  2. Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Kosztyuné Krajnyák, E., Henzsel, I.: Effect of sowing time and fertilizer treatments on the protein content and protein yield of the white pearl 'Start' bean variety.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Eds.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 41, 2023. ISBN: 9789634905356
  3. Sipos, T., Györgyi, G., Henzsel, I., Zsombik, L.: Effect of the year on the yield components of "Szabolcs" triticale (x Triticosecale Wittm.) variety in a nitrogen fertilization experiment.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) : One Health approach. Szerk.: Veres, Szilvia; Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 57, 2023. ISBN: 9789634905356
  4. Tóth, G., Henzsel, I., Györgyi, G.: Investigating a selection method of protein-rich seeds in white lupin.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) : One Health approach. Szerk.: Veres, Szilvia; Kocsisné, Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 65-65, 2023. ISBN: 9789634905356
  5. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Csabai, J., Hörcsik, Z., Makszim, G., Györgyi, G., Henzsel, I., Pepó, P.: Investigation of the effect of sowing time on one of the key crops of sustainable land use, the hairy vetch (Vicia villosa Roth.): Growth indicators and yield elements in Nyírség region of East Hungary.
    S. West. J. Horticult., Biol. Envir. 14 (1), 14-27, 2023.
    Journal metrics:
    Q4 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q4 Ecology (2022)
    Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q4 Plant Science (2022)
    Q4 Soil Science (2022)
  6. Henzsel, I., Hadházy, Á., Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Orosz, V., Almási, C., Makádi, M.: Potato and rye plant production without NPK chemical fertilizer based on the Westsik's crop rotation long-term field experiment.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Ed.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 42, 2023. ISBN: 9789634905356
2022
  1. Henzsel, I., Makádi, M., Hadházy, Á., Györgyi, G., Aranyos, T., Tóth, G., Sipos, T., Orosz, V., Zsombik, L.: A burgonya által kivont kálium mennyisége a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
    In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 138-149, 2022. ISBN: 9789634904717
  2. Henzsel, I., Tóth, G., Orosz, V., Hadházy, Á., Sipos, T., Aranyos, T., Kosztyuné Krajnyák, E., Abido, W., Györgyi, G.: A burgonyatermés nitrogén- és káliumtartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó kísérletben.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022. Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 32-43, 2022. ISBN: 9786156032645
  3. Szabó, B., Pristyák, T., Forgó, I., Henzsel, I., Györgyi, G., Májer, P., Hoffmann, R., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K.: A napraforgómoly (Homoeosoma Nebulellum Denis et Schiffermüller) rajzásdinamikájának vizsgálata nagycserkesz térségében.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 105-110, 2022. ISBN: 9786156032645
  4. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K., Makszim, G., Györgyi, G., Henzsel, I., Vitéz-Váradi, R.: A szöszös bükköny (Vicia villosa Roth.) terméselemeinek vizsgálata tenyészedényes kísérletben.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022: Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 73-80, 2022. ISBN: 9786156032645
  5. Györgyi, G., Zsombik, L., Kosztyuné Krajnyák, E., Henzsel, I.: Effect of sowing date and fertilization on protein quantity and seed protein yield of three different dry bean genotypes.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 5-17, 2022. ISBN: 9786156032645
  6. Györgyi, G.: Étkezési szárazbab.
    In: Szántóföldi növények vetőmagtermesztése 2. / Izsáki Zoltán, Kruppa Józesef, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 258-267, 2022. ISBN: 9789632699905
2021
  1. Sipos, T., Henzsel, I., Györgyi, G.: A "Kriszta" évelő rozs (Secale cereale L. x Secale montanum Guss.) fajta takarmányhozama kaszálási kísérletben.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 45-52, 2021. ISBN: 9786156032409
  2. Henzsel, I., Hadházy, Á., Tóth, G., Sipos, T., Györgyi, G.: A burgonyagumó vastartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 227-235, 2021. ISBN: 9786156032409
  3. Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: A különböző tőtávolságok hatása a Boglárka burgonyafajta termésmennyiségére.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, 2021, 93-100, 2021. ISBN: 9786156032409
  4. Henzsel, I., Erdős, Z., Pál, V., Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Hadházy, Á.: A talajtömörödés elleni védekezés lehetőségei egy vetésforgó kísérlet eredményei alapján.
    In: A talajok multifunkcionalitásának megőrzéséhez szükséges ismeretek átadása az agrárkörnyezet fenntarthatósága céljából. Szerk.: Ladislav Kovac, Jana Jakubová, Aranyos Tibor József, Makádi Marianna, NPPC-Vyskumny ústav agroekológie Michalovce, Piestany, 200-210, 2021. ISBN: 9788097356521
  5. Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Különböző állománysűrűségek hatása a Hópehely szárazbab termésmennyiségére extrém termesztési körülmények között.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 285-293, 2021. ISBN: 9786156032409
  6. Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Talajtermékenység növelésének lehetősége degradálódó területen bab termesztéssel.
    In: A talajok multifunkcionalitásának megőrzéséhez szükséges ismeretek átadása az agrárkörnyezet fenntarthatósága céljából. Ed.: Ladislav Kovács; Jana Jakubová; Aranyos Tibor József; Makádi Marianna, NPPC-Vyskumny ústav agroekológie Michalovce, Michalovce, 151-158, 2021. ISBN: 9788097356521
2020
  1. Györgyi, G., Szabó, L., Zsombik, L., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Öntözéses burgonya fajta-összehasonlító kísérlet eredményei nyírségi homoktalajon.
    In: XXVI. Növénynemesítési Tudományos Napok. Szerk.: Bóna Lajos, Karsai Ildikó, Matuz János, Pauk János, Polgár Zsolt, Veisz Ottó, MTA Növénynemesítési Tudományos Bizottsága és a Magyar Növénynemesítők Egyesülete, Szeged, 84, 2020. ISBN: 9789635089307
  2. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Vágvölgyi, S., Szabó, M., Tóth, C., Györgyi, G., Varga, C.: Phenological analysis of early development of hairy vetch (Vicia villosa Roth.) grown on acidic sandy soil with different sowing methods.
    In: Nutriment-farming researches at University of Nyíregyháza "Complex rural economic development and sustainability research, development of the service network in the Carpathian basin". Eds.: Béla Szabó, Edit Kosztyuné Krajnyák, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 38-44, 2020.
2019
2018
  1. Györgyi, G., Sipos, T., Henzsel, I.: Termesztéstechnológiai elemek hatása a Diana szárazbab fajta terméseredményére.
    In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok : : "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" : Tanulmányok. Szerk.: Dinya László, Baranyi Aranka, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 759-767, 2018.
2016
  1. Györgyi, G., Henzsel, I.: Szárazbab termesztéstechnológiai elemeinek terméseredményre gyakorolt hatása.
    In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 83, 2016. ISBN: 9789633960851
  2. Györgyi, G., Henzsel, I.: Termesztéstechnológiai elemek hatása a hópehely szárazbab terméseredményére.
    In: XV. Nemzetközi Tudományos Napok : Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között : előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 122, 2016. ISBN: 9789639941915
Show all
updated: 2024-04-21, 02:23

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 7
Q4 2 (28.6%)
N/A 5 (71.4%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (2)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Agronomy and Crop Science (1)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (1)
Plant Science (1)
Soil Science (1)
Environmental Science (2)
Ecology (1)
Water Science and Technology (1)

Genre chart

Year chart

Language chart