Fúró, G., Varga, K., Csízi, I.: Különböző genotípusú zsírosgyapjú-hozamának összehasonlítása. In: 75 éves a Karcagi Kutatóintézet. Válogatás a MATE Karcagi Kutatóintézet kutató-fejlesztő munkájának eredményeiből. Szerk.: Zsembeli József, Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 139-144, 2022. ISBN: 9789636230135
Fúró, G., Varga, K., Csízi, I.: Különböző genotípusú zsírosgyapjú-hozamának összehasonlítása. In: 75 éves a Karcagi Kutatóintézet. Válogatás a MATE Karcagi Kutatóintézet kutató-fejlesztő munkájának eredményeiből. Szerk.: Zsembeli József, Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 139-144, 2022. ISBN: 9789636230135
Varga, K., Budai, J., Csízi, I., Antal, K., Pánti, S.: Ecsetpázsitos zsombékok számbeli és térbeli paramétereinek pontosítása. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 110-111, 2018. ISBN: 9786155545818
Varga, K., Budai, J., Csízi, I., Antal, K., Pánti, S.: Ecsetpázsitos zsombékok számbeli és térbeli paramétereinek pontosítása. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 259-265, 2018. ISBN: 9786155545900
Varga, K., Budai, J., Díaz Fernández, D., Csízi, I., Antal, K.: Juhok termelő komfortzónájának javítása delelőerdő segítségével. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 112-113, 2018. ISBN: 9786155545818
Varga, K., Budai, J., Díaz Fernández, D., Csízi, I., Antal, K.: Juhok termelő komfortzónájának javítása delelőerdő segítségével. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 267-277, 2018. ISBN: 9786155545900
Díaz Fernández, D., Csízi, I., Varga, K.: Juhtrágya alapú komposzt hatása a gyep első növedékére természetes gyepen. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 89-90, 2018. ISBN: 9786155545818
Díaz Fernández, D., Csízi, I., Varga, K.: Juhtrágya alapú komposzt hatása a gyep első növedékére természetes gyepen. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 133-140, 2018. ISBN: 9786155545900
Monori, I., Karuczka, A., Csízi, I.: A juhvér, mint piacképes termék. In: "Juteko 2002" : "Tessedik Sámuel Jubileumi Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Tudományos Napok" : előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Szabóné Komlovszky Ildikó, Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Főiskolai Kar, Szarvas, 303-305, 2002. ISBN: 9632027191
Csízi, I., Monori, I.: A Matricaria Inodora, mint alternatív juhtakarmány. In: "Juteko 2002" : "Tessedik Sámuel Jubileumi Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Tudományos Napok" : előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Szabóné Komlovszky Ildikó, Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Főiskolai Kar, Szarvas, 302-303, 2002. ISBN: 9632027191
Csízi, I., Monori, I.: Az ebszékfű (Matricaria Idonora) mint juhtakarmány. In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában : Állattenyésztés / Jávor András; Béri Béla, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar; Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 22-27, 2002. ISBN: 9639274267