Publication list
2024
Batta, G.,
Papp, L.,
Ács-Szabó, L.,
Adácsi, C.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Miklós, I.:
A Schizosaccharomyces japonicus képes a Fusarium graminearum gátlására és olyan enzimek termelésére, amelyek részt vehetnek a mikotoxinok elleni toleranciában és a biológiai detoxifikációban = Schizosaccharomyces japonicus can inhibit the growth of Fusarium grami- nearum and produce proteins that may be involved in mycotoxin tolerance and biological detoxification.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 118-119, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
Batta, G.,
Papp, L.,
Ács-Szabó, L.,
Adácsi, C.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Miklós, I.:
Élesztőgomba-fuzárium együttes tenyészetek vizsgálata = Examination of yeast-Fusarium co-cultures.
In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 120-121, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
2023
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Miklós, I.,
Pócsi, I.:
Biological elimination of Fusarium mycotoxins: yeasts and bacteria in work.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 144, 2023.
Pusztahelyi, T.,
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Dobos, A.,
Pfliegler, V.,
Nampoothiri, K.,
Pócsi, I.:
Micotoxins in food chain-climate effect and elimination studies.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Suppl.), 77-78, 2023.
Pócsi, I.,
Murvai, K.,
Horváth, E.,
Bodnár, V.,
Mondok, Á.,
Adácsi, C.,
Molnár, K.,
Dobos, A.,
Leiter, É.,
Pfliegler, V.,
Pusztahelyi, T.:
Recent Results in Aflatoxin Research at the University of Debrecen.
In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 110, 2023.
Molnár, K.,
Rácz, C.,
Dövényi-Nagy, T.,
Bakó, K.,
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Pócsi, I.,
Dobos, A.:
The effect of environmental factors on mould counts and AFB1 toxin production by Aspergillus flavus in maize.
Toxins. 15 (3), 1-18, 2023.
Journal metrics:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
2022
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Miklós, I.,
Dobos, A.,
Győri, Z.,
Nampoothiri, K.,
Pócsi, I.:
Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Elimination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, and Zearalenone by Gram-Positive Microbes (Firmicutes).
Toxins. 14 (9), 1-12, 2022.
Journal metrics:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.,
Dombrádi, Z.,
Pusztahelyi, T.:
Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
Journal metrics:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
Horváth, E.,
Pusztahelyi, T.,
Adácsi, C.,
Tanyi, E.,
Pócsi, I.:
Optimization and Validation of ELISA for Aflatoxin B1 Detection in Fermented Forages and Feeds.
Scientifica. 2022 1-6, 2022.
Journal metrics:
Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Miklós, I.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Resistance of yeasts against Fusarium mycotoxins.
In: "FIBOK 2022" : Fiatal Biotechnológusok V. Országos Konferenciája = 5th National Conference of Young Biotechnologists : Program és angol nyelvű összefoglalók = Program and abstracts. Szerk.: Bánfalvi Zsófia, Gócza Elen, Olasz Ferenc, Pál Magda, Posta Katalin, Várallyay Éva, MATE Genetika és Biotechnológia Intézet, Gödöllő, 84-84, 2022. ISBN: 9789632699998
2021
2020
Adácsi, C.,
Pusztahelyi, T.:
Investigation of Aflatoxin M1 Binding Capacity of Probiotic Bacterial Cultures And Their Preparations.
In: 4th National Conference of Young Biotechnologists : Abstract Book "FIBOK 2020". Ed.: Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, University of Debrecen, Debrecen, 72-72, 2020. ISBN: 9789634902720
2017
Sipos, P.,
Horváth, M.,
Adácsi, C.,
Horváth, B.,
Babka, B.,
Győri, Z.:
Enrichment of pasta products using beetroot.
Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
updated: 2024-12-01, 02:49