You are here

Horváth Márta

Horváth Márta

Horváth Márta
DE > MÉK
Department of Animal Nutrition and Food Biotechnology
Assistant research fellow 2018-
Name: Horváth Márta
Other profiles: MTMT
Degree
  • Phd, Debreceni Egyetem (2021)
Introduction:

My research area is to study the antioxidant status of livestock. I also examine the changes in the anti- and prooxidant balance according to stress and heat stress and how to eliminate these negative effects with nutritional tools (e.g. vitamins, minerals).

Profession: Animal husbandary, Nutrition

Publication list

Uploaded publications:
17
Publications in DEA:
17
OA:
4
Date range:
2016-2023
2023
  1. Horváth, M., Balog, K.: A házi galamb takarmányozásának alapvető ismérvei.
    In: A húsgalamb-tenyésztés korszerűsítésének lehetőségei / Bagi Zoltán, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 52-59, 2023. ISBN: 9789635751211
2020
  1. Horváth, M., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatásának csökkentése nagy genetikai kapacitású hízósertésekben speciális diétákkal.
    Magy. Allatorv. Lapja. 142 145-158, 2020.
    Journal metrics:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
2019
  1. Horváth, M., Babinszky, L.: A takarmányok kémiai összetétele: Vitaminok és kölcsönhatásaik.
    In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László, Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 55-104, 2019. ISBN: 9789634540571
  2. Babinszky, L., Halas, V., Mészáros, I., Horváth, M., Dunkel, Z.: Az éghajlatváltozás, a növények fotoszintézise és a haszonállatok takarmányozása közötti kapcsolat.
    In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László és Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 643-696, 2019. ISBN: 9789630594936
  3. Horváth, M., Babinszky, L.: Impact of selected antioxidant vitamins (Vitamin A, E and C) and micro minerals (Zn, Se) on the antioxidant status and performance under high environmental temperature in poultry. A review.
    Acta Agric. Scand. Sect. A-Anim. Sci. 68 (3), 152-160, 2019.
    Journal metrics:
    Q3 Animal Science and Zoology
    Q3 Food Animals
  4. Babinszky, L., Horváth, M., Gálné Remenyik, J., Verstegen, M.: The adverse effects of heat stress on the antioxidant status and performance of pigs and poultry and reducing these effects with nutritional tools.
    In: Poultry and pig nutrition. Eds.: Wouter H. Hendriks, Martin W. A. Verstegen, László Babinszky, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, 187-208, 2019. ISBN: 9789086863334
2018
  1. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effects of chronic heat stress on performance of meat type ducks.
    In: Krmiva 2018 : Book of abstracts of the 25th International Conference. Ed.: Mario Modric, [s.n.], Zagreb, 39, 2018.
  2. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 53-54, 2018. ISBN: 9786155586262
  3. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Mikrobiális fermentációs eljárással előállított új probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
    In: Tavaszi szél 2018 : Tanulmánykötet. Szerk.: Szabó Csaba, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44-53, 2018. ISBN: 9786155586316
2017
  1. Babinszky, L., Horváth, M.: Climate change and non-ruminant nutrition: Eliminating the harmful effect of heat stress by nutrition tools.
    In: BIT's 5th World Congress of Agriculture-2017, Shenyang : Conferance Abstract Book, [s.n.], [Shenyang], 46, 2017.
  2. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients, performance, and antioxidant capacity of meat type ducks.
    In: 2nd World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding Abstact Book, AKCongress, Budapest, 61-62, 2017.
2016
  1. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A tartós hő-stressz káros hatásának csökkentése takarmányozási módszerekkel a pecsenyekacsa tartásban.
    In: XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók. Szerk.: Bali Papp Ágnes, Szalka Éva, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 264, 2016. ISBN: 9786155391798
updated: 2024-12-15, 01:54