You are here

Sipos Péter

Sipos Péter

Sipos Péter
DE > MÉK
egyetemi tanár 2017-
Name: Sipos Péter
Affiliation: Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Táplálkozástudományi Intézet / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Nutrition
Degree
  • PhD, Debreceni Egyetem (2006)
Profession: agricultural engineer

Publication list

Uploaded publications:
151
Publications in DEA:
149
OA:
34
Date range:
2003-2023
2023
  1. Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
    Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2021)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2021)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2021)
  2. Neji, C., Semwal, J., Máthé, E., Sipos, P.: Dough Rheological Properties and Macronutrient Bioavailability of Cereal Products Fortified through Legume Proteins.
    Processes. 11 (2), 1-16, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2021)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2021)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2021)
  3. Sipos, P., Radojčin, M.: Special issue: Processing foods: Process optimization and quality assessment.
    Processes. 11 (3), 1-3, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2021)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2021)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2021)
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 26, 2022, (ISSN 2734-7109)
  2. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 26, 2022, (ISSN 2734-7109)
  3. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
    Journal metrics:
    Q4 Food Science (2021)
  4. Neji, C., Semwal, J., Kamani, M., Máthé, E., Sipos, P.: Legume Protein Extracts: The Relevance of Physical Processing in the Context of Structural, Techno-Functional and Nutritional Aspects of Food Development.
    Processes. 10 (12), 1-27, 2022.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2021)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2021)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2021)
  5. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Microbiology (2021)
    Q1 Microbiology (medical) (2021)
  6. Győri, Z., Sipos, P., Szepesi, J., Boros, N.: Study of the heavy metal content of floodplain soils along the upper Tisza River by sequential BCR extraction in Hungary.
    Agrokém. talajt. 71 (1), 59-76, 2022.
    Journal metrics:
    Q4 Agronomy and Crop Science (2021)
    Q4 Soil Science (2021)
2021
  1. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Journal metrics:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  2. Pavkov, I., Radojčin, M., Stamenković, Z., Kešelj, K., Tylewicz, U., Sipos, P., Ponjičan, O., Sedlar, A.: Effects of Osmotic Dehydration on the Hot Air Drying of Apricot Halves: Drying Kinetics, Mass Transfer, and Shrinkage.
    Processes. 9 (2), 1-22, 2021.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  3. Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
    Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  4. Kovács, K., Horváth, M., Halász, G., Takács, A., Heltai, G., Boros, N., Sipos, P., Győri, Z.: Néhány potenciálisan mérgező fém frakcióinak meghatározására alkalmazott analitikai módszerértékelése eltérő fizikai talajféleségű mintákon.
    Agrokém. talajt. 70 (2), 137-153, 2021.
    Journal metrics:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  5. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Journal metrics:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
2020
  1. Nagy, R., Sipos, P.: Evaluation of starch gelatinization properties of sorghum and corn flours.
    In: The International Conference of Food Physicists : Abstract Book, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Iasi, 60, 2020.
2019
  1. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Journal metrics:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  3. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  4. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  5. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
Show all
updated: 2023-03-19, 01:13

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 86
Q1 4 (4.7%)
Q2 10 (11.6%)
Q3 21 (24.4%)
Q4 6 (7%)
N/A 45 (52.3%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (31)
Agronomy and Crop Science (23)
Food Science (6)
Soil Science (5)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Insect Science (1)
Plant Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (11)
Genetics (11)
Physiology (11)
Chemical Engineering (6)
Bioengineering (6)
Chemical Engineering (miscellaneous) (6)
Process Chemistry and Technology (6)
Environmental Science (2)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Immunology and Microbiology (2)
Microbiology (2)
Medicine (2)
Microbiology (medical) (2)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (2)
Toxicology (2)
Earth and Planetary Sciences (1)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (1)
Geophysics (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

Journals

Show more

iDEa co-authors

Show more

Other co-authors

Pongráczné Barancsi Ágnes
Borbélyné Varga Mária
Show more
Pongráczné Barancsi Ágnes
Borbélyné Varga Mária
Bertáné Szabó Emese
Bíróné Molnár Piroska
Szathmáry Zsuzsanna
Mezőszentgyörgyi Dávid
Biljon, Angeline van
Giacometti, Federica
Gombosné Nagy Ildikó
Kamani, Mohammad Hassan