You are here

Peles Ferenc Árpád

Peles Ferenc Árpád

Peles Ferenc Árpád
DE > MÉK
egyetemi tanársegéd 2007-2011
DE > MÉK
adjunktus 2011-2022
DE > MÉK
egyetemi docens 2022-
Name: Peles Ferenc Árpád
Degree
  • PhD, Debreceni Egyetem (2008)
  • Habilitáció, Debreceni Egyetem (2022)
Profession: microbiology, food-microbiology, quality systems

Publication list

Uploaded publications:
138
Publications in DEA:
137
OA:
41
Date range:
2004-2023
2023
  1. Kiss, A., Karaffa, E., Pál, K., Peles, F.: Comparative study on prebiotic activities of various dietary fibers on distinct probiotics.
    In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 202, 2023, (ISSN 2459-5551)
  2. Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Pál, K., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Mihály, K., Flipphi, M., Karaffa, E.: Diaporthe and Diplodia species associated with walnut (Juglans regia L.) in Hungarian orchards.
    Horticulturae. 9 (2), 1-15, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Horticulture (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  3. Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
    In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
  4. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
  5. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
  6. Murvai, K., Rácz, H., Imre, A., Horváth, E., Kadmiel, N., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
  7. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
    Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  8. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
  9. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Optimization of unique media production for enhanced bioactivity of pleurotus ostreatus mycelia.
    In: ISPEC 12th international conference on agriculture, animal science & rural development: Conference proceedings book / eds Özlem Önal Aşci, Mehmet Fikret Balta, Seyithan Seydoşoğlu, Ordu University, Ordu, 276, 2023. ISBN: 9786257720939
  10. Csótó, A., Kovács, C., Pál, K., Nagy, A., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Kubicek, C., Karaffa, E.: The Biocontrol Potential of Endophytic Trichoderma Fungi Isolated from Hungarian Grapevines, Part II, Grapevine Stimulation.
    Pathogens. 12 (1), 1-14, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Immunology and Allergy (2022)
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2022)
    Q2 Infectious Diseases (2022)
    Q2 Microbiology (medical) (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
  11. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: The effect of different temperatures on the liquid extraction from Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. mushroom.
    In: 20th Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Eds.: Ingrid Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 73, 2023. ISBN: 9789633069240
  12. Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
    5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
  13. Törős, G., Peles, F., El-Ramady, H., Prokisch, J.: To What Extent Can Maillard Reaction Products Influence the Probiotic and Harmful Bacteria?.
    Egypt.J. Soil Sci. "Accepted by Publisher" 63 (2), 178-185, 2023.
2022
  1. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
2021
  1. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Journal metrics:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  2. Horváth, B., Peles, F., Gasparik, J., Pocklán, E., Sipos, R., Erős, Á., Petróczki, F., Szűcs, K., Albert, E., Micsinai, A.: Élelmiszerekből izolált Staphylococcus fajok antibiotikum rezisztencia vizsgálata.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (2), 3360-3382, 2021.
    Journal metrics:
    Q4 Food Science
  3. Tonamo, A., Komlósi, I., Varga, L., Kačániová, M., Peles, F.: Identification of ovine-associated staphylococci by MALDI-TOF mass spectrometry.
    Acta Aliment. 50 (2), 210-218, 2021.
    Journal metrics:
    Q3 Food Science
  4. Papp, L., Horváth, E., Peles, F., Pócsi, I., Miklós, I.: Insight into Yeast-Mycotoxin Relations.
    Agriculture-Basel. 11 (12), 1-13, 2021.
    Journal metrics:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  5. Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program.
    Pathogens. 10 (2), 1-12, 2021.
    Journal metrics:
    Q2 Immunology and Allergy
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Infectious Diseases
    Q2 Microbiology (medical)
    Q2 Molecular Biology
  6. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Journal metrics:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
2020
  1. Horváth, B., Peles, F., Albert, E., Erős, Á., Sipos, R., Szűcs, K., Micsinai, A.: Állati eredetű, meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus törzsek vizsgálata MALDI-TOF MS-módszerrel.
    Magyar Állatorv. L. 142 (9), 545-551, 2020.
    Journal metrics:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
Show all
updated: 2024-02-25, 01:51

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 45
Q1/D1 1 (2.2%)
Q1 8 (17.8%)
Q2 3 (6.7%)
Q3 4 (8.9%)
Q4 3 (6.7%)
N/A 27 (60%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (11)
Food Science (7)
Agronomy and Crop Science (3)
Plant Science (3)
Animal Science and Zoology (1)
Horticulture (1)
Immunology and Microbiology (6)
Microbiology (4)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2)
Medicine (5)
Microbiology (medical) (4)
Immunology and Allergy (2)
Infectious Diseases (2)
Medicine (miscellaneous) (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (4)
Genetics (2)
Molecular Biology (2)
Physiology (2)
Environmental Science (2)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (2)
Toxicology (2)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Engineering (1)
Safety, Risk, Reliability and Quality (1)
Health Professions (1)
Health Professions (miscellaneous) (1)
Social Sciences (1)
Health (social science) (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

Journals

Show more

iDEa co-authors

Show more

Other co-authors

Show more
Borbélyné Varga Mária
Woode, Benjamin Kojo
Kojo Woode, Benjamin
Tóthné Bogárdi Andrea
Giacometti, Federica
Kadmiel Naliel Pereira
Kubicek, Christian P.
Puskás-Preszner Anita