Elshafia, A., Pál, K.: The Integration Between the Dietary Pediococcus acidilactici Probiotic and Aquaculture: A review. In: IX. Gödöllői Állattenyésztési Tudományos Nap : Előadások és poszterek összefoglaló kötete = 9th Scientific Day of Animal Breeding in Gödöllő : Book of Abstracts of Presentations and Posters. Szerk.: Bényi Erzsébet; Bodnár Ákos; Pajor Ferenc; Póti Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szent István Campus, Gödöllő, 75, 2024. ISBN: 9789636231064
Ahmed, A., Mozzon, M., Shaikh, A., Elshafia, A., Kovács, B.: Dynamics of magnesium concentration in baobab leaves: Site-specific variation in Sudan. In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 64, 2023. ISBN: 9788055226606
Szőke, L., Tóth, B., Javornik, T., Lazarević, B.: Multispectral assessment of aluminium toxicity on corn. In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 41, 2023, (ISSN 2459-5551)
Shaikh, A., Ahmed, A., Elshafia, A., Prokisch, J., Kovács, B.: The impact of AI on food science research: A critical review. In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 69, 2023. ISBN: 9788055226606
Kovács, B.: Kukorica minősége. In: Kukorica: a nemzet aranya Élelmiszer, takarmány, bioenergia / Nagy János (szerk.), Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 418-435, 2021. ISBN: 9789635750023
Tóth, B., Juhász, C., Huzsvai, L., Moloi, M.: Trends in Crop Quality Under Changing Climates. In: Advances in Scienctific Research: Engineering and Architecture. Ed.: Ilia Christov, Viliyan Krystev, Recep Efe, Abd Alla Gad, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, 467-463, 2020. ISBN: 9789540750477
Zabiák, A., Takács, F., Karaffa, E.: Diótermések endofiton gombapopulációjának meghatározása. In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 57, 2019. ISBN: 9786155606090
Posta, J., Nagy, D., Csámer, Á., Soós, Á., Nyeste, E., Kovács, B.: A kabai meteorit elemanalitikai vizsgálata. In: Átfogó kutatások a kabai meteoriton : a kabai meteorit hullásának 160. évében rendezett nemzetközi konferencia előadásai : 2017. november 8. Református Kollégium, Debrecen. Szerk.: Nagy Mihály, Rózsa Péter, McIntosh Richard William, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 159-168, 2018, (Acta geographica ac geologica et meteorologica Debrecina. Acta Geoscientia Debrecina, ISSN 1788-4497 ; 1. különszám) ISBN: 9789633180532
Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Széll, A., Sipos, R., Erős, Á., Lovász, C., Micsinai, A.: Application of MALDI-TOF MS for identification of food associated Staphylococcus aureus. In: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Conference Proceedings. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900320
Q1 Public Health, Environmental and Occupational Health
Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Szegő, R., Molnár, S., Kovács, B.: Transfer Coefficient of Minerals from Raw Propolis to Their Tinctures. In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 27, 2018. ISBN: 9789634900412
Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Zöldség- és gyógynövény levek beltartalmi paraméterinek vizsgálata. In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 371-378, 2018. ISBN: 9786155545900
De Vries, R., Riley, R., Wiebenga, A., Aguilar-Osorio, G., Amillis, S., Akemi Uchima, C., Anderluh, G., Asadollahi, M., Askin, M., Barry, K., Battaglia, E., Bayram, Ö., Benocci, T., Braus-Stromeyer, S., Caldana, C., Cánovas, D., Cerqueira, G., Chen, F., Chen, W., Choi, C., Clum, A., Corrêa dos, S., Lima Damásio, A., Diallinas, G., Emri, T., Fekete, E., Flipphi, M., Freyberg, S., Gallo,, A., Gournas, C., Habgood, R., Hainaut, M., Harispe, M., Henrissat, B., Hildén, K., Hope, R., Hossain, A., Karabika, E., Karaffa, L., Karányi, Z., Kraševec, N., Kuo, A., Kusch, H., LaButti, K., Lagendijk, E., Lapidus, A., Levasseur, A., Lindquist, E., Lipzen, A., Logrieco, A., MacCabe, A., Mäkelä, M., Malavazi, I., Melin, P., Meyer, V., Mielnichuk, N., Miskei, M., Molnár, Á., Mulé, G., Ngan, C., Orejas, M., Orosz, E., Ouedraogo, J., Overkamp, K., Park, H., Perrone, G., Piumi, F., Punt, P., Ram, A., Ramón, A., Rauscher, S., Record, E., Riaño-Pachón, D., Robert, V., Röhrig, J., Ruller, R., Salamov, A., Salih, N., Samson, R., Karaffa, E., Sanguinetti, M., Schütze, T., Sepčić, K., Shelest, E., Sherlock, G., Sophianopoulou, V., Squina, F., Sun, H., Susca, A., Todd, R., Tsang, A., Unkles, S., Wiele, N., Rossen-Uffink, D., Velasco de, C., Vesth, T., Visser, J., Yu, J., Zhou, M., Andersen, M., Archer, D., Baker, S., Benoit, I., Brakhage, A., Braus, G., Fischer, R., Frisvad, J., Goldman, G., Houbraken, J., Oakley, B., Pócsi, I., Scazzocchio, C., Seiboth, B., Kuyk, P., Wortman, J., Dyer, P., Grigoriev, I.: Comparative genomics reveals high biological diversity and specific adaptations in the industrially and medically important fungal genus Aspergillus. Genome Biol. 18 (28), 1-45, 2017.
Topa, E., Nyeste, E., Soós, Á., Kovács, B.: Thermo iCAP 6300 ICP-OE spektrométer optimálása. In: 60. Magyar Spektrokémiai Vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia : Program és előadás összefoglalók / Mihucz Viktor Gábor, Debreceni Egyetem, Debrecen, 53-57, 2017. ISBN: 9789639970779
Takács, F., Karaffa, E., Nagy, T.: Gyümölcstárolás. In: Meggy : A jövedelmező intenzív termesztés alapjaival. Szerk.: Nyéki József, Szabó Tibor, Soltész Miklós, ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Újfehértó, 312-318, 2016. ISBN: 9789631265231
Tóthné Horváth, I.: Aflatoxin ellenőrzés termőföldtől az asztalig az élelmiszerbiztonság tükrében. In: Interdiszciplináris tudományos konferencia tanulmánykötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Szőllősi László, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 177-182, 2015. ISBN: 9789634737698
Soós, Á.: Elemental analysis of wines by ICP-MS. In: International Conference for Students : Students in Bucovina Abstracts, Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Suceava, Románia, 156, 2015, (ISSN 2068-7648)
Diósi, G., Soós, Á., Sipos, P.: Mineral element composition of grain. In: Integration of science in food chain : Book of proceedings. Ed.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University, Budapest, 61-64, 2015. ISBN: 9789635036035
Kovács, B., Bódi, É., Soós, Á., Andrási, D.: Application of ICP-MS in various fields of research. In: 28th Indian Society for Mass Spectrometry Symposium cum Workshop on Mass Spectrometry. Ed.: Suresh K. Aggarwal, P. G. Jaison, Arnab Sarkar, Prudent Arts & FAb Private Limited, Mumbai, 69-80, 2014. ISBN: 9788190444262
Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination. In: ICoSTAF'14: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts : ICoSTAF'14 : 25 April 2014, Szeged. Ed.: Gábor Keszthelyi-Szabó, Cecilia Hodúr, Judit Krisch, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 17, 2014. ISBN: 9789633062760
Szabó, E., Czipa, N., Borbélyné Varga, M.: Akác- és repcemézek vizsgálata. In: Újabb kutatási eredmények a növénytudományokban. Szerk.: Sándor Zsolt, Szabó András, DE AGTC MÉK Hankóczy J. Doktori Isk., Debrecen, 55-61, 2013.
Várallyay, S.: Ásványvizek minőségét meghatározó paraméterek összehasonlító elemzése. In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : tudományos ülés. Szerk.: Bódi Éva, Fekete István, Kovács Béla, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debrecen, 41-46, 2013. ISBN: 9789634736011
Adriana, C., Szabó, E., Borbélyné Varga, M., Czipa, N., Purcărea, C.: Comparative study of acacia and rape honey. Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 11 325-332, 2012.
Szabó, E., Czipa, N., Borbélyné Varga, M.: Cukortermékekkel kevert akácméz vizsgálata. In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó András, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 188-194, 2012.
Várallyay, S.: Felszín alatti vízkészlet védelme a megfelelő minőségű víz biztosításának érdekében. In: II. SzaKKKör Konferencia : Szakkollégiumok konferenciája a környezet- és természetvédelemért : II. SzaKKKör Konferencia összefoglalói : Természetvédelem Szekció, Környezetvédelem Szekció, Egyéb Társadalomtudományok Szekció, Poszterszekció / fel. szerk. Takács Márton, SZIE Környezetvédelmi (Zöld) Szakkollégium, Gödöllő, 18, 2012. ISBN: 9789632692883
Nagy, K.: Hogyan növeljük szervezetünk szelénellátottságát növényi élelmiszerek fogyasztásával?. In: Kari Tudományos Diákköri Konferencia. Kiadta: a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi És Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács, Debrecen, 39, 2012.
Daniel, V., Czipa, N., Lenka, V.: Hungarian honey. In: XIV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí : sborník příspěvků. Ed.: Lenka Vorlová, Bohumíra Janštová, Šárka Cupáková, Veterinární a Farmaceutická Univerzita, Brno, 43-45, 2012 ISBN: 9788073056124
Mátyás, B.: Jódozott konyhasók jódtartalmának és minőségének jellemzése. In: Kari Tudományos Diákköri Konferencia. Kiadta: a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi És Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács, Debrecen, 35, 2012.
Diósi, G.: Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után. In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : programfüzet / [kiad. a] Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Debrecen, 9-15, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola. ISBN: 9789634736011
Czipa, N., Burján, Z., Andrási, D., Kovács, B.: Trace element content of Hungarian acacia honeys. In: 4th International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Friends or Foes? TEFC 2012 : Program, abstracts, list of participants, [Szent István University], [Gödöllő], 61, 2012.
Bódi, É.: A molibdénellátás és a nitrátredukció közötti összefüggés vizsgálata. In: XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia : Agrártudományi Szekció : Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 2011. április 6-8. : konferencia-kötet : program és előadás összefoglalók. Szerk.: Pál László, Farkas Róbert, Kodrik László, PE Georgikon Kar, Keszthely, 135, 2011. ISBN: 9789639639416
Czapár, M., Pribac, G., Domina, R., Vigh, S., Máthé, E., Ardelean, A., Turcuş, V., Damian, S., Moş, L., Cotoraci, C.: Effects of some plant extracts on HT-29 colorectal adenocarcinoma cell line. In: 20th Edition of the International Conference Arad Academic Days : Book of Abdstracts. Coord.: Liana Mos, George Pribac, Vasile Goldis University Press, Arad, 20, 2010. ISBN: 9789736643972
Szabó, S., Gosztonyi, G., Prokisch, J.: Measure of heavy metal load in the floodplain of the River Tisza. In: XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association, Scientific Annals of the School of Geology Special Volume 100.. Eds.: Christofides G., Kantiranis N., Kostopoulos D. S., Chatzipetros A. A, Aristotale University of Thessaloniki, Faculty of Sciences, Thessaloniki, 133-139, 2010.
Várallyai, L., Kovács, B., Ráthonyi, G.: Methods for usability of point samples of the soil protection information and monitoring system. In: Agricultural Informatics 2010 : Summer University and Conference on Information Technology in Agriculture and Rural Development and Advanced Information Technologies in Agriculture and Related Sciences From Research to Practice Workshop : Proceedings. Ed.: by Alexander B. Sideridis, Miklós Herdon, László Várallyai, Hungarian Association of Agricultural Informatics, Debrecen, 10-17, 2010.
Bódi, É.: A molibdénellátás és a nitrátredukció közötti összefüggés vizsgálata. In: XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekció : előadás kivonatok. Szerk.: Falusi Eszter, Staszny-Havas Enikő, Jung Ivett, Bodnár Ákos, Szent István Egyetem Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 143, 2009. ISBN: 9789632690957
Sipos, P., Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z.: Effect of freezing, desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits and vegetables. In: First International Conference Sustainable Postharvest And Food Technologies - INOPTEP 2009 and XXI National Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2009 : April 21nd-26th, 2009, Divcibare, Serbia : Book of Abstracts. Szerk.: L. Babic, M. Radosavljevic, A. Bajkin, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, Szerbia, 81, 2009.
Gajdos, É., Veres, S., Lévai, L., Bákonyi, N., Tóth, B., Bódi, É., Marozsán, M.: Effects of bacteria containing biofertilizer on Cd-tolerance of some crop plants. In: 18th Symposium of the International Scientific Centre of Fertilizers, More Sustainability In Agriculture: New Fertilizers And Fertilization Management / by P. Sequi, D. Ferri, E. Rea, F. Montemurro, A. V. Vonella, F. Formnaro, Publishing House "Fertilitas Agrorum", Rome, 67-73, 2009, (ISSN 1971-0755)
Tóth, B., Bákonyi, N., Gajdos, É., Bódi, É., Marozsán, M., Veres, S., Lévai, L.: Effects of cement and quicklimepowders on the growth of corn and sunflower seedlings. In: 18th Symposium of the International Scientific Centre of Fertilizers, More Sustainability In Agriculture: New Fertilizers And Fertilization Management / by P. Sequi, D. Ferri, E. Rea, F. Montemurro, A. V. Vonella, F. Formnaro, Publishing House "Fertilitas Agrorum", Rome, 122-126, 2009, (ISSN 1971-0755) ISBN: 19710755
Bákonyi, N., Tóth, B., Gajdos, É., Bódi, É., Marozsán, M., Veres, S., Lévai, L.: Role of biofertilizers in plant nutrition. In: 18th Symposium of the International Scientific Centre of Fertilizers : More Sustainability In Agriculture: New Fertilizers And Fertilization Management / by P Sequi, D. Ferri, E. Rea, F. Montemurro, A. V. Vonella, F. Formnaro, Publishing House "Fertilitas Agrorum", Rome, 17-22, 2009, (ISSN 1971-0755) ISBN: 19710755
Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Kovács, B., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Győri, Z.: Trace element content of some Hungarian honey types. In: Trace elements in the food chain : vol. 3. Deficiency or excess of trace elements in the environment as a risk of health. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 74-77, 2009. ISBN: 9789637067198
Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Kovács, B., Győri, Z.: Trace elements in Hungarian honeys. In: 3rd International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food Istituto Superiore di Sanità Rome, Italy April 1-3, 2009 : Abstract Book. Ed.: by Francesco Cubadda, Federica Aureli, Silvia Ciardullo and Marina Patriarca, Istituto Superiore di Sanità, Roma, 137, 2009
Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage in different years. In: First International Conference Sustainable Postharvest And Food Technologies - INOPTEP 2009 and XXI National Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2009 : April 21nd-26th, 2009, Divcibare, Serbia : Book of Abstracts. Szerk.: L. Babic, M. Radosavljevic, A. Bajkin, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, Szerbia, 61, 2009.
Sipos, P., Szathmáry, Z., Ungai, D., Győri, Z., Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete: Élelmiszer biztonság és nyomon követhetőség a gabonatermesztésben. In: Környezet-egészségügy, minőségbiztosítás, növényvédelem című szakmai konferencia előadásainak és posztereinek összefoglaló kiadványa : ... Debrecen, 2008. február 27. / [szerk. Radócz László] ; [rend.] a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete, [DE], Debrecen, 55-62, [2008].
Sipos, P., Tóth, Á., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: A Z-arm mixer alkalmazása az őszibúza liszt-minősítésben. In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar / Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 276-277, 2005. ISBN: 9635033427