You are here

Bákonyi Nóra

Name: Bákonyi Nóra
Affiliation: Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Növénytudományi Intézet. Alkalmazott Növénybiológiai Tanszék / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Crop Sciences.
Degree
  • Ph.D., Debreceni Egyetem (2013)
  • Habilitáció, Debreceni Egyetem (2022)

Publication list

Uploaded publications:
59
Publications in DEA:
59
OA:
13
Date range:
2007-2022
2022
  1. Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Domingos, G., Kovács, Z., Koroknai, J., Bodó, E., Fári, M., Alshaal, T., Bákonyi, N.: Comparison of Wet Fractionation Methods for Processing Broccoli Agricultural Wastes and Evaluation of the Nutri-Chemical Values of Obtained Products.
    Foods. 11 (16), 1-18, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Food Science (2021)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2021)
    Q1 Health (social science) (2021)
    Q3 Microbiology (2021)
    Q1 Plant Science (2021)
  2. Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
  3. Cheradil, A., Csótó, A., Bákonyi, N.: Microalgae: a biological tool for plant protection.
    In: 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum : Program és Összefoglalók. Szerk.:: Kövics György, Tarcali Gábor, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 46, 2022.
  4. Makleit, P., Tóth, C., Koroknai, J., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Veres, S.: Research on the formulation of substrates, fertilizers and novel nutrient delivery methods for space pepper plant cultivation in ground and in microgravity.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 64-64, 2022. ISBN: 9789634904687
  5. Barna, D., Fári, M., Bákonyi, N.: Response of artificial algal-bacterial consortia to elevated CO2 levels.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 53-53, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
  1. Kisvarga, S., Fári, M., Kovács, S., Barna, D., Tóth, I., Antal, G., Orlóci, L., Istvánfi, Z., Farkas, D., Bákonyi, N.: Fermentált fehérjementes lucerna alkalmazása biostimulátorként egynyári dísznövényeken.
    In: XXVII. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglaló kötet. Szerk.: Karsai Ildikó, Bóna Lajos, Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Mihály Róbert, Balla Krisztina, MTA Agrártudományok Osztálya Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Magyar Növénynemesítők Egyesülete, Martonvásár, 45, 2021. ISBN: 9789638351487
  2. Barna, D., Kisvarga, S., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I., Fári, M., Alshaal, T., Bákonyi, N.: Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants.
    Plants-Basel. 10 (6), 1-15, 2021.
    Journal metrics:
    Q2 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
2020
  1. El-Ramady, H., Abdalla, N., Kovács, S., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Geilfus, C.: Alfalfa Growth under Changing Environments: An Overview.
    Env. Biodiv. Soil Security. 15 (4), 201-224, 2020.
  2. Bákonyi, N., Kisvarga, S., Barna, D., Tóth, O., El-Ramady, H., Abdalla, N., Kovács, S., Rozbach, M., Fehér, C., Elhawat, N., Alshaal, T., Fári, M.: Chemical Traits of Fermented Alfalfa Brown Juice: Its Implications on Physiological, Biochemical, Anatomical, and Growth Parameters of Celosia.
    Agronomy-Basel. 10 (2), 1-22, 2020.
    Journal metrics:
    Q1 Agronomy and Crop Science
  3. El-Ramady, H., Abdalla, N., Kovács, S., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Geilfus, C.: Sustainable Biorefinery of Alfalfa (Medicago sativa L.).
    Egypt. J. Bot. 60 (3), 621-639, 2020.
2019
  1. Barna, D., Tóth, I., Fári, M., Bákonyi, N.: Stabilization of alfalfa phytoserum by lacto-fermentation.
    In: A világ interdiszciplináris megközelítésben. Szerk.: Mező Ferenc, Mező Katalin, Mándy Zsuzsa, Debreceni Egyetem, Debrecen, 89-100, 2019. ISBN: 9789634901723
  2. Kovács, S., Török, E., Tóth, I., Barna, D., Bákonyi, N.: Tápiószelei-1' és 'Jozsó' lucernafajták hajtásának szövettani jellemzése és fitoszérumának tulajdonságai.
    In: Növénynemesítés a 21. század elején: kihívások és válaszok : XXV. Növénynemesítési Tudományos Nap 2019. Szerk.: Karsai Ildikó, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 354-358, 2019. ISBN: 9789638351456
2018
  1. Bákonyi, N., Tóth, I., Kovács, S.: A lucerna savó mint alternatív bioipari nyersanyag.
    In: XXIV. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Karsai Ildikó, Polgár Zsolt, Keszthelyi Burgonyáért Egyesület, Keszthely, 61, 2018. ISBN: 9786150014692
  2. Makleit, P., Bákonyi, N., Veres, S.: A lucerna savó mint alternatív növénykondícionáló és növénytáp-forrás.
    In: XXIV. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Karsai Ildikó, Polgár Zsolt, Keszthelyi Burgonyáért Egyesület, Keszthely, 103, 2018. ISBN: 9786150014692
  3. Bákonyi, N., Tóth, I., Barna, D., Fári, M.: Előkísérletek a lucerna barnalé tartósítására bioipari hasznosítás céljából.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Napok, 2018. november 9-10. : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő. Szerk.: Szalka Éva, VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 253-258, 2018. ISBN: 9786155837159
  4. Kovács, S., Tóth, I., Bákonyi, N.: Nedvesen frakcionált lucernarost, mint alternatív bioipari nyersanyag.
    In: XXIV. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Karsai Ildikó, Polgár Zsolt, Keszthelyi Burgonyáért Egyes, Keszthely, 97, 2018. ISBN: 9786150014692
  5. Bákonyi, N., Kovács, Z., Tóth, I., Barna, D., Fári, M., Alshaal, T.: To study the secondary element contents (Ca, Mg, S) of deproteinized leaf juice of selected alfalfa varieties at different harvest time.
    In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, tanulmánykötet. Szerk.: Pintér Gábor, Zsiborács Henrik, Csányi Szilvia, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 11-15, 2018.
2017
  1. Koroknai, J., Makleit, P., Kovács, S., Bákonyi, N., Tóth, I., Kurucz, E., Lisztes-Szabó, Z., Zsiláné André, A., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M.: Épített belső terek levegőminőségének javítása aktív és passzív rizo-fitofiltrációval..
    In: XXIII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 112, 2017. ISBN: 9789638351449
2014
  1. Szabó, A., Bákonyi, N., Horváth, J., Kovács, Z., Vágó, I.: Effects of application different compost rates on the water balance of test plant (Lolium perenne L.).
    In: 20th Youth Scientific Forum. Ed.: Bene Szabolcs, University of Pannonia, Georgikon Faculty, Keszthely, 516-527, 2014. ISBN: 9789639639577
Show all
updated: 2023-03-26, 01:15

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 23
Q1 6 (26.1%)
Q2 1 (4.3%)
Q3 3 (13%)
N/A 13 (56.5%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (7)
Agronomy and Crop Science (4)
Plant Science (3)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2)
Food Science (1)
Environmental Science (4)
Ecology (2)
Environmental Chemistry (1)
Environmental Engineering (1)
Environmental Science (miscellaneous) (1)
Health, Toxicology and Mutagenesis (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (2)
Genetics (2)
Physiology (2)
Health Professions (1)
Health Professions (miscellaneous) (1)
Immunology and Microbiology (1)
Microbiology (1)
Multidisciplinary (1)
Multidisciplinary (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (1)
Toxicology (1)
Social Sciences (1)
Health (social science) (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

iDEa co-authors

Show more

Other co-authors

Show more