You are here

Prokisch József

Name: Prokisch József
Degree
  • Ph.D., Debreceni Agrártudományi Egyetem (1997)
  • Habilitáció, Debreceni Agrártudományi Egyetem (2003)
Profession: associate professor
Personal homepage: https://prokisch.ewk.hu/

Publication list

Uploaded publications:
204
Publications in DEA:
200
OA:
63
Date range:
1994-2024
2024
  1. Shaikh, A., Ahmed, A., Kovács, B., Daróczi, L., Oláh, C., Prokisch, J.: "Walnut wonders: a dive into bee product development with green extract".
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 82, 2024. ISBN: 9786156457431
  2. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Faizy, S., Ibrahim, S., Mansour, H., Brevik, E., Solberg, S., Prokisch, J.: Drought Stress Under a Nano-Farming Approach: A Review.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 135-151, 2024.
  3. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Abowaly, M., Fawzy, Z., Mansour, H., Eid, Y., Prokisch, J.: Is Nano-Management a Sustainable Solution for Mitigation of Climate Change under the Water-Energy-Food Nexus?.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 1-24, 2024.
  4. El-Ramady, H., Prokisch, J., Mansour, H., Bayoumi, Y., Shalaby, T., Veres, S., Brevik, E.: Review of Crop Response to Soil Salinity Stress: Possible Approaches from Leaching to Nano-Management.
    Soil Systems. 8 (1), 1-29, 2024.
    Journal metrics:
    Q1 Earth-Surface Processes (2022)
    Q1 Soil Science (2022)
  5. El-Ramady, H., Brevik, E., Abowaly, M., Ali, R., Saad Moghanm, F., Gharib, M., Mansour, H., Fawzy, Z., Prokisch, J.: Soil Degradation under a Changing Climate: Management from Traditional to Nano-Approaches.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 287-298, 2024.
2023
  1. El-Ramady, H., Shedeed, S., Fawzy, Z., El-Bassiony, A., El-Sawy, S., Mahmoud, S., Prokisch, J.: Biofortification of vegetables under stress conditions using biological nano-selenium: A mini-review.
    Environment, Biodiversity & Soil Security (EBSS) 7 23-35, 2023.
  2. El, -., Elmahrouk, M., Elesawy, T., Omara, A., Elbehiry, F., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J., Brevik, E., Solberg, S.: Biological Nanofertilizers to Enhance Growth Potential of Strawberry Seedlings by Boosting Photosynthetic Pigments, Plant Enzymatic Antioxidants, and Nutritional Status.
    Plants-Basel. 12 (2), 1-23, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Ecology (2022)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  3. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
    Foods. 12 (14), 1-26, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  4. Prokisch, J., Sári, D., Muthu, A., Nagy, A., El-Ramady, H., Abdalla, N., Dobránszki, J.: Biotechnology of Nanofiber in Water, Energy, and Food Sectors.
    Agronomy-Basel. 13 (11), 1-31, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  5. Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
    In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
  6. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  7. Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
    In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
  8. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  9. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  10. Shaikh, A., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Examination of organic and inorganic compounds in enriched honey with spices and herbs.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 26, 2023. ISBN: 9786156457189
  11. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
  12. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: a novel ingredient for enhancing bee products.
    In: Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods. Ed.: Serkan Selli, Hasim Kelebek, Adana Alparslan Turkes Science and Technology University, Istanbul, 153, 2023. ISBN: 9786250081617
  13. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: A novel ingredient for enhancing bee products.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-49, 2023. ISBN: 9786156457233
  14. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: Innovation for enhancing the Bee feed, Bee conservatin and Bee Product.
    In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 25, 2023. ISBN: 9786156018199
  15. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
  16. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
  17. Muthu, A., Sári, D., Ferroudj, A., El-Ramady, H., Béni, Á., Badgar, K., Prokisch, J.: Microbial-Based Biotechnology: Production and Evaluation of Selenium-Tellurium Nanoalloys.
    Appl. Sci.-Basel. 13 (21), 1-14, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Computer Science Applications (2022)
    Q2 Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Fluid Flow and Transfer Processes (2022)
    Q2 Instrumentation (2022)
    Q2 Materials Science (miscellaneous) (2022)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2022)
  18. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
    Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
Show all
updated: 2024-03-03, 02:02

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 137
Q1 33 (24.1%)
Q2 15 (10.9%)
Q3 17 (12.4%)
Q4 3 (2.2%)
N/A 69 (50.4%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (36)
Agronomy and Crop Science (21)
Plant Science (8)
Soil Science (7)
Food Science (5)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Animal Science and Zoology (1)
Aquatic Science (1)
Horticulture (1)
Environmental Science (26)
Environmental Science (miscellaneous) (14)
Management, Monitoring, Policy and Law (10)
Environmental Chemistry (7)
Ecology (4)
Water Science and Technology (3)
Environmental Engineering (2)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Nature and Landscape Conservation (1)
Pollution (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (19)
Physiology (10)
Genetics (9)
Biochemistry (5)
Molecular Medicine (3)
Molecular Biology (2)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (1)
Cell Biology (1)
Computer Science (14)
Computer Networks and Communications (10)
Hardware and Architecture (10)
Computer Science Applications (4)
Social Sciences (13)
Geography, Planning and Development (11)
Health (social science) (2)
Energy (10)
Energy Engineering and Power Technology (10)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (10)
Medicine (10)
Medicine (miscellaneous) (10)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Chemical Engineering (5)
Process Chemistry and Technology (3)
Catalysis (2)
Fluid Flow and Transfer Processes (2)
Bioengineering (1)
Chemical Engineering (miscellaneous) (1)
Chemistry (5)
Inorganic Chemistry (4)
Organic Chemistry (3)
Physical and Theoretical Chemistry (3)
Spectroscopy (2)
Analytical Chemistry (1)
Chemistry (miscellaneous) (1)
Earth and Planetary Sciences (5)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (2)
Geochemistry and Petrology (2)
Earth-Surface Processes (1)
Materials Science (3)
Materials Science (miscellaneous) (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (3)
Toxicology (2)
Drug Discovery (1)
Pharmaceutical Science (1)
Physics and Astronomy (3)
Instrumentation (2)
Condensed Matter Physics (1)
Engineering (2)
Engineering (miscellaneous) (2)
Health Professions (2)
Health Professions (miscellaneous) (2)
Immunology and Microbiology (2)
Microbiology (2)
Nursing (1)
Nutrition and Dietetics (1)
Veterinary (1)
Food Animals (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

Journals

Show more

iDEa co-authors

Show more

Other co-authors

Show more
Lisztes-Szabó Zsuzsa
Faizy, Salah E.-D. A.
Pilon-Smits, Elizabeth A. H.
Solberg, Svein Øivind
El-Bassiony, Abd El-Mohsin
Palencsár Attila J.
Borbélyné Varga Mária
El-Marsafawy, Samia M.
Timar, Adrian Vasile
Tóth Szilárd Zsolt
Abd El-Fattah, Dalia
Abd-El Rahman, Manal
El-Aziz, Abd El-Aziz M. Abd
Masoodi, Farooq Ahmad
Molnár Lajos Szabolcs
Saad Moghanm, Farahat
Salamon Rozália Veronika
Shams El-Din, Hassan