You are here

Kiss Dóra

Kiss Dóra

Kiss Dóra
DE > MÉK
Tudományos segédmunkatárs 2022-
Name: Kiss Dóra
Other profiles: MTMT

Publication list

Uploaded publications:
29
Publications in DEA:
29
OA:
3
Date range:
2017-2023
2023
  1. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  2. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  3. Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  2. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
2021
  1. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 133-143, 2021. ISBN: 9786158199117
  2. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 80, 2021. ISBN: 9786155586996
2020
  1. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél - Spring Wind 2019. Szerk.: Bihari Erika, Molnár Dániel, Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2020. ISBN: 9786155586606
2019
  1. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: A szelén szerepe a táplálkozásban; szelénnel dúsított tej és tejtermékek előállítása.
    Magyar Állatorv. L. 141 625-631, 2019.
    Journal metrics:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  2. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszer alapanyagok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 24, 2019. ISBN: 9786155606090
  3. Zurbó, Z., Kiss, D., Csapó, J.: Keresztkötések létrehozása di- és trikarbonsavak valamint laktóz reakciójával.
    In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 49, 2019. ISBN: 18436293
  4. Zurbó, Z., Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása di- és trikarbonsavak, valamint a laktóz reakciójával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 60, 2019. ISBN: 9786155606090
  5. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tej előállítása.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 22, 2019. ISBN: 9786155606090
  6. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Nyeste, E., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 51, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
  1. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: "Természetes" édesítőszerek D- és L-fruktóz tartalmának vizsgálata polarimetriával és nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiával.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 66, 2018, (ISSN 1843-6293)
  2. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A chemical method combined with heat treatment for the reduction of the antinutritive materials of soybean.
    In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 28, 2018. ISBN: 9788055218748
  3. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A taumatin édesítőszer hamisítása, és ennek kimutatására alkalmas analitikai módszerek: ThaumatinAdulteration and the AnalyticaJ Methods for deTection of Thaumatin Counterfeiting.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 67, 2018, (ISSN 1843-6293)
  4. Csapó, J., Kiss, D., Albert, C.: Production of antioxidant with natural origin by feather hydrolysis.
    In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 29, 2018. ISBN: 9788055218748
  5. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Production of selenium enriched cheese.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 147, 2018. ISBN: 9786061215461
Show all
updated: 2024-04-21, 02:01

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 6
Q4 3 (50%)
N/A 3 (50%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (2)
Food Science (2)
Veterinary (1)
Veterinary (miscellaneous) (1)

Genre chart

Year chart

Language chart