You are here

Institute of Food Technology

Institute of Food Technology

Name: Institute of Food Technology

Publication list

Uploaded publications:
207
Publications in DEA:
207
OA:
64
Date range:
2003-2023
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  2. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  3. Gyöngy, Z., Mocsár, G., Hegedűs, É., Stockner, T., Ritter, Z., Homolya, L., Schamberger, A., Orbán, T., Gálné Remenyik, J., Szakács, G., Goda, K.: Nucleotide binding is the critical regulator of ABCG2 conformational transitions.
    eLife. 12 1-24, 2023.
    Journal metrics:
    D1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2022)
    D1 Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2022)
    D1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    D1 Neuroscience (miscellaneous) (2022)
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  2. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
  3. Balog, K., Bagi, Z., Tóth, B., Hegedűs, B., Fehér, M., Stündl, L., Kusza, S.: Association study between relative expression levels of eight genes and growth rate in Hungarian common carp (Cyprinus carpio).
    Saudi Journal of Biological Sciences. 29 (1), 630-639, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
  4. Gálné Remenyik, J., Biró, A., Klusóczki, Á., Juhász, K., Szendi-Szatmári, T., Kenesei, Á., Szőllősi, E., Vasvári, G., Stündl, L., Fenyvesi, F., Váradi, J., Markovics, A.: Comparison of the Modulating Effect of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Occludin and ZO-1 on Caco-2 and HUVEC Cultures.
    Int. J. Mol. Sci. 23 (16), 1-13, 2022.
    Journal metrics:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  5. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  6. Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
  7. Gál, K., Pesti-Asbóth, G., Vass, M., Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Fidler, G., Paholcsek, M., Cziáky, Z., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: Monitoring and recovery of hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity.
    Diabetes and Vascular Disease Research. 19 (6), 1-14, 2022.
    Journal metrics:
    Q2 Cardiology and Cardiovascular Medicine
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
    Q2 Internal Medicine
  8. Varga, A., Márton, É., Markovics, A., Penyige, A., Balogh, I., Nagy, B., Szilágyi, M.: Suppressing the PI3K/AKT Pathway by miR-30d-5p Mimic Sensitizes Ovarian Cancer Cells to Cell Death Induced by High-Dose Estrogen.
    Biomedicines. 10 (9), 1-19, 2022.
    Journal metrics:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  9. Jevcsák, S., Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
  10. Gál, K., Veres, K., Halmi, S., Bozoki-Beke, K., Fekete, K., Homoki, J., Gálné Remenyik, J., Baráth, B., Varga, Á., Németh, N., Soltész, P.: The effect of rheopheresis treatment on the cytokine profile in diabetic foot syndrome with hyperviscosity in the aspect of clinical changes: a preliminary study.
    Clin. Hemorheol. Microcirc. 80 (2), 117-125, 2022.
    Journal metrics:
    Q3 Cardiology and Cardiovascular Medicine
    Q3 Hematology
    Q3 Physiology
    Q3 Physiology (medical)
  11. Molnár, Á., Homoki, D., Bársony, P., Kertész, A., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Fehér, M.: The Effects of Contrast between Dark- and Light-Coloured Tanks on the Growth Performance and Antioxidant Parameters of Juvenile European Perch (Perca fluviatilis).
    Water. 14 (6), 1-10, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Aquatic Science
    Q2 Biochemistry
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Water Science and Technology
  12. Mihály, K., Szőllősi, E., Homoki, J., Nagy, A., Takács, F., Karaffa, E.: The possibilities for Hungarian sour cherries for storage and elongation of fresh consumption.
    In: Program and Book of Abstracts, Innovation and advanced technologies for managing postharvest pathogens / Nikolaos Tzortzakis, Chris Watkins, Haissam Jijakli et al, International Society for Plant Pathology, Limassol, Cyprus, 145, 2022.
Show all
updated: 2023-05-28, 03:15

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 97
Q1/D1 9 (9.3%)
Q1 29 (29.9%)
Q2 6 (6.2%)
Q3 4 (4.1%)
Q4 10 (10.3%)
N/A 48 (49.5%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (26)
Food Science (13)
Agronomy and Crop Science (5)
Plant Science (4)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (3)
Aquatic Science (2)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Animal Science and Zoology (1)
Horticulture (1)
Insect Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (14)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (4)
Molecular Biology (4)
Biochemistry (3)
Molecular Medicine (3)
Physiology (3)
Genetics (2)
Structural Biology (1)
Medicine (14)
Medicine (miscellaneous) (12)
Cardiology and Cardiovascular Medicine (2)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Hematology (1)
Internal Medicine (1)
Physiology (medical) (1)
Chemistry (7)
Organic Chemistry (6)
Physical and Theoretical Chemistry (5)
Chemistry (miscellaneous) (4)
Analytical Chemistry (3)
Inorganic Chemistry (2)
Spectroscopy (2)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (5)
Pharmaceutical Science (4)
Drug Discovery (3)
Toxicology (1)
Environmental Science (4)
Water Science and Technology (2)
Ecology (1)
Health, Toxicology and Mutagenesis (1)
Immunology and Microbiology (4)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (3)
Microbiology (1)
Chemical Engineering (3)
Catalysis (2)
Bioengineering (1)
Chemical Engineering (miscellaneous) (1)
Process Chemistry and Technology (1)
Computer Science (3)
Computer Science Applications (3)
Multidisciplinary (3)
Multidisciplinary (3)
Nursing (3)
Nutrition and Dietetics (3)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Business, Management and Accounting (1)
Accounting (1)
Business and International Management (1)
Business, Management and Accounting (miscellaneous) (1)
Marketing (1)
Organizational Behavior and Human Resource Management (1)
Strategy and Management (1)
Decision Sciences (1)
Management Science and Operations Research (1)
Economics, Econometrics and Finance (1)
Economics and Econometrics (1)
Energy (1)
Energy (miscellaneous) (1)
Materials Science (1)
Polymers and Plastics (1)
Mathematics (1)
Modeling and Simulation (1)
Neuroscience (1)
Neuroscience (miscellaneous) (1)
Social Sciences (1)
Geography, Planning and Development (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

Journals

Show more

Researchers

Diósi Gerda
Diósi Gerda
food- safety and quality engineer
Show all
Diósi Gerda
Diósi Gerda
food- safety and quality engineer
Fekete István
Fekete István
Food Science, Food technology
Stündl László
Stündl László
agricultural engineer