You are here

Institute of Food Technology

Institute of Food Technology

Name: Institute of Food Technology

Publication list

Uploaded publications:
238
Publications in DEA:
238
OA:
80
Date range:
2003-2024
2024
  1. Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties.
    Ultrason. Sonochem. 111 1-13, 2024.
    Journal metrics:
    D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
    D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
    Q1 Environmental Chemistry (2023)
    D1 Inorganic Chemistry (2023)
    D1 Organic Chemistry (2023)
    D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
  2. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Furkó, L., Fekete, I., Kovács, S.: A kövér porcsin, mint gyomnövény élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata = Exploring the potential of purslane as a weed for the food industry.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 11, 2024. ISBN: 9789634906568
  3. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
  4. Tamás, J., Stündl, L., Harsányi, E., Nagy, A.: Decision-making practice of implementing an integrated urban environmental control system in a rapidly industrializing city.
    In: 100 years of soil science - past achievements and future challenges : Centennial Celebration and Congress of the International Union of Soil Sciences : Abstract book / Sara Marinari, Giuseppe Corti, Edoardo A.C. Costantini, Italian Society of Soil Science, Florence, 238 (ID ABS WEB: 137643), 2024.
  5. Váradi, J., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Nagy, B., Fejes, Z., Bácskay, I., Klusóczki, Á.: Development of Imiquimod-induced HaCaT-THP-1 co-culture for modeling of psoriasis.
    Eur. J. Pharm. Sci. 200 1-10, 2024.
    Journal metrics:
    Q1 Pharmaceutical Science (2023)
  6. Divya, S., Pandey, V., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A., Kovács, B., Shaikh, A.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review.
    Nutrients. 16 (19), 1-22, 2024.
    Journal metrics:
    D1 Food Science (2023)
    D1 Nutrition and Dietetics (2023)
  7. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024.
    Journal metrics:
    Q1 Food Science (2023)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2023)
  8. Furkó, L.: Középpontban a fenntarthatóság: kövér porcsin (Portulaca oleracea l.), mint rejtett természeti erőforrás élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata.
    In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 42, 2024. ISBN: 9789634906230
  9. Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
  10. Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Csatári, G., Burzán, J., Kovács, S., Veres, S., Máthé, E., Nagy, B., Diósi, G.: Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 98-99, 2024.
  11. Feketéné Posta, E., Fekete, I., Gyarmati, É., Stündl, L., Zöld, É., Barta, Z.: The Effects of Artificial Sweeteners on Intestinal Nutrient-Sensing Receptors: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?.
    Life (Basel). 14 (1), 1-21, 2024.
    Journal metrics:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
    Q1 Paleontology (2023)
    Q2 Space and Planetary Science (2023)
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  2. Ali, S., Abbas, G., Rashid, S., Fatima, A., Malik, A., Ali, D., Bijoro, M., Hashmi, U., Rahim, R., Hussain, S., Ali, K., Memon, J., Khourshid, J.: Biological Performance in Black Fin Seabream, Acanthopagrus berda (Forsskal, 1775) by Using Two Different Protein-Based Diets in Seawater Earthen Ponds.
    Sarhad J. Agric. 39 (3), 632-640, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
  3. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  4. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  5. Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage.
    Nutrients. 15 (18), 1-16, 2023.
    Journal metrics:
    D1 Food Science
    D1 Nutrition and Dietetics
  6. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  7. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  8. Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
  9. Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N., Bacsó, Z., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    D1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
Show all
updated: 2024-10-15, 01:51

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 111
Q1/D1 14 (12.6%)
Q1 40 (36%)
Q2 6 (5.4%)
Q3 6 (5.4%)
Q4 10 (9%)
N/A 49 (44.1%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (31)
Food Science (16)
Agronomy and Crop Science (5)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Plant Science (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2)
Aquatic Science (2)
Animal Science and Zoology (1)
Horticulture (1)
Insect Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (18)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (6)
Molecular Biology (6)
Biochemistry (3)
Molecular Medicine (3)
Physiology (3)
Genetics (2)
Structural Biology (1)
Medicine (18)
Medicine (miscellaneous) (14)
Cardiology and Cardiovascular Medicine (2)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Hematology (1)
Internal Medicine (1)
Neurology (clinical) (1)
Physiology (medical) (1)
Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (1)
Chemistry (10)
Organic Chemistry (9)
Physical and Theoretical Chemistry (7)
Inorganic Chemistry (5)
Chemistry (miscellaneous) (4)
Spectroscopy (4)
Analytical Chemistry (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (7)
Pharmaceutical Science (5)
Drug Discovery (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (1)
Toxicology (1)
Chemical Engineering (6)
Catalysis (4)
Chemical Engineering (miscellaneous) (2)
Bioengineering (1)
Process Chemistry and Technology (1)
Computer Science (5)
Computer Science Applications (5)
Environmental Science (5)
Water Science and Technology (2)
Ecology (1)
Environmental Chemistry (1)
Health, Toxicology and Mutagenesis (1)
Nursing (5)
Nutrition and Dietetics (5)
Immunology and Microbiology (4)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (3)
Microbiology (1)
Multidisciplinary (4)
Multidisciplinary (4)
Neuroscience (2)
Neuroscience (miscellaneous) (2)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Business, Management and Accounting (1)
Accounting (1)
Business and International Management (1)
Business, Management and Accounting (miscellaneous) (1)
Marketing (1)
Organizational Behavior and Human Resource Management (1)
Strategy and Management (1)
Decision Sciences (1)
Management Science and Operations Research (1)
Dentistry (1)
Dentistry (miscellaneous) (1)
Earth and Planetary Sciences (1)
Paleontology (1)
Space and Planetary Science (1)
Economics, Econometrics and Finance (1)
Economics and Econometrics (1)
Energy (1)
Energy (miscellaneous) (1)
Engineering (1)
Industrial and Manufacturing Engineering (1)
Materials Science (1)
Polymers and Plastics (1)
Mathematics (1)
Modeling and Simulation (1)
Physics and Astronomy (1)
Acoustics and Ultrasonics (1)
Psychology (1)
Neuropsychology and Physiological Psychology (1)
Social Sciences (1)
Geography, Planning and Development (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

Journals

Show more

Researchers

Diósi Gerda
Diósi Gerda
food- safety and quality engineer
Show all