Jelenlegi hely

Élelmiszertechnológiai Intézet

Élelmiszertechnológiai Intézet

Név: Élelmiszertechnológiai Intézet

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
227
DEA-ban:
227
OA:
78
Publikációs időszak:
2003-2024
2024
  1. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 2024 (April), 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  2. Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
  3. Feketéné Posta, E., Fekete, I., Gyarmati, É., Stündl, L., Zöld, É., Barta, Z.: The Effects of Artificial Sweeteners on Intestinal Nutrient-Sensing Receptors: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?.
    Life (Basel). 14 (1), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2022)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q2 Paleontology (2022)
    Q2 Space and Planetary Science (2022)
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  2. Ali, S., Abbas, G., Rashid, S., Fatima, A., Malik, A., Ali, D., Bijoro, M., Hashmi, U., Rahim, R., Hussain, S., Ali, K., Memon, J., Khourshid, J.: Biological Performance in Black Fin Seabream, Acanthopagrus berda (Forsskal, 1775) by Using Two Different Protein-Based Diets in Seawater Earthen Ponds.
    Sarhad J. Agric. 39 (3), 632-640, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2022)
  3. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  4. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  5. Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage.
    Nutrients. 15 (18), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2022)
    D1 Nutrition and Dietetics (2022)
  6. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  7. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  8. Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
  9. Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N., Bacsó, Z., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis (2022)
    Q1 Computer Science Applications (2022)
    D1 Inorganic Chemistry (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Organic Chemistry (2022)
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
    D1 Spectroscopy (2022)
  10. Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
  11. Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
  12. Gyöngy, Z., Mocsár, G., Hegedűs, É., Stockner, T., Ritter, Z., Homolya, L., Schamberger, A., Orbán, T., Gálné Remenyik, J., Szakács, G., Goda, K.: Nucleotide binding is the critical regulator of ABCG2 conformational transitions.
    eLife. 12 1-24, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2022)
    D1 Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2022)
    D1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    D1 Neuroscience (miscellaneous) (2022)
  13. Maghfira, L., Stündl, L., Fehér, M., Asmediana, A.: Review on the fatty acid profile and free fatty acid of common carp (Cyprinus carpio).
    Agrártud. közl. 2023 - 2 99-105, 2023.
  14. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
  15. Singh, K., Patil, R., Patel, V., Gálné Remenyik, J., Hegedűs, T., Goda, K.: Synergistic Inhibitory Effect of Quercetin and Cyanidin-3O-Sophoroside on ABCB1.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (14), 1-24, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis (2022)
    Q1 Computer Science Applications (2022)
    D1 Inorganic Chemistry (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Organic Chemistry (2022)
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
    D1 Spectroscopy (2022)
  16. Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: The current situation of the use of brewers' spent grain.
    In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 67, 2023. ISBN: 9788055226606
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
Mindet mutasd
frissítve: 2024-04-17, 01:53

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 107
Q1/D1 12 (11.2%)
Q1 34 (31.8%)
Q2 8 (7.5%)
Q3 6 (5.6%)
Q4 10 (9.3%)
n.a. 49 (45.8%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (30)
Food Science (15)
Agronomy and Crop Science (5)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Plant Science (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2)
Aquatic Science (2)
Animal Science and Zoology (1)
Horticulture (1)
Insect Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (18)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (6)
Molecular Biology (6)
Biochemistry (3)
Molecular Medicine (3)
Physiology (3)
Genetics (2)
Structural Biology (1)
Medicine (17)
Medicine (miscellaneous) (14)
Cardiology and Cardiovascular Medicine (2)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Hematology (1)
Internal Medicine (1)
Neurology (clinical) (1)
Physiology (medical) (1)
Chemistry (9)
Organic Chemistry (8)
Physical and Theoretical Chemistry (7)
Chemistry (miscellaneous) (4)
Inorganic Chemistry (4)
Spectroscopy (4)
Analytical Chemistry (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (6)
Pharmaceutical Science (4)
Drug Discovery (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (1)
Toxicology (1)
Chemical Engineering (5)
Catalysis (4)
Bioengineering (1)
Chemical Engineering (miscellaneous) (1)
Process Chemistry and Technology (1)
Computer Science (5)
Computer Science Applications (5)
Environmental Science (4)
Water Science and Technology (2)
Ecology (1)
Health, Toxicology and Mutagenesis (1)
Immunology and Microbiology (4)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (3)
Microbiology (1)
Nursing (4)
Nutrition and Dietetics (4)
Multidisciplinary (3)
Multidisciplinary (3)
Neuroscience (2)
Neuroscience (miscellaneous) (2)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Business, Management and Accounting (1)
Accounting (1)
Business and International Management (1)
Business, Management and Accounting (miscellaneous) (1)
Marketing (1)
Organizational Behavior and Human Resource Management (1)
Strategy and Management (1)
Decision Sciences (1)
Management Science and Operations Research (1)
Dentistry (1)
Dentistry (miscellaneous) (1)
Earth and Planetary Sciences (1)
Paleontology (1)
Space and Planetary Science (1)
Economics, Econometrics and Finance (1)
Economics and Econometrics (1)
Energy (1)
Energy (miscellaneous) (1)
Engineering (1)
Industrial and Manufacturing Engineering (1)
Materials Science (1)
Polymers and Plastics (1)
Mathematics (1)
Modeling and Simulation (1)
Psychology (1)
Neuropsychology and Physiological Psychology (1)
Social Sciences (1)
Geography, Planning and Development (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

Kutatóink

Dávid Péter
Dávid Péter
Biológia Tanár
Diósi Gerda
Diósi Gerda
élelmiszertechnológia
Összes kutatónk
Dávid Péter
Dávid Péter
Biológia Tanár
Diósi Gerda
Diósi Gerda
élelmiszertechnológia
Fekete István
Fekete István
élelmiszertudomány, élelmiszertechnológia
Forgács Ildikó Noémi
Forgács Ildikó Noémi
biomérnök, biotechnológus
Juhászné Tóth Réka
Juhászné Tóth Réka
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszermérnök
Kiss Dóra
Kiss Dóra
vegyészmérnök, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszertechnológia
Nagy Vivien
Nagy Vivien
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök
Stündl László
Stündl László
agrármérnök