Jelenlegi hely

Élelmiszertechnológiai Intézet

Élelmiszertechnológiai Intézet

Név: Élelmiszertechnológiai Intézet

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
244
DEA-ban:
244
OA:
84
Publikációs időszak:
2003-2024
2024
  1. Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties.
    Ultrason. Sonochem. 111 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
    D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
    Q1 Environmental Chemistry (2023)
    D1 Inorganic Chemistry (2023)
    D1 Organic Chemistry (2023)
    D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
  2. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Furkó, L., Fekete, I., Kovács, S.: A kövér porcsin, mint gyomnövény élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata = Exploring the potential of purslane as a weed for the food industry.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 11, 2024. ISBN: 9789634906568
  3. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
  4. Tamás, J., Stündl, L., Harsányi, E., Nagy, A.: Decision-making practice of implementing an integrated urban environmental control system in a rapidly industrializing city.
    In: 100 years of soil science - past achievements and future challenges : Centennial Celebration and Congress of the International Union of Soil Sciences : Abstract book / Sara Marinari, Giuseppe Corti, Edoardo A.C. Costantini, Italian Society of Soil Science, Florence, 238 (ID ABS WEB: 137643), 2024.
  5. Váradi, J., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Nagy, B., Fejes, Z., Bácskay, I., Klusóczki, Á.: Development of Imiquimod-induced HaCaT-THP-1 co-culture for modeling of psoriasis.
    Eur. J. Pharm. Sci. 200 1-10, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Pharmaceutical Science (2023)
  6. Divya, S., Pandey, V., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A., Kovács, B., Shaikh, A.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review.
    Nutrients. 16 (19), 1-22, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2023)
    D1 Nutrition and Dietetics (2023)
  7. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2023)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2023)
  8. Furkó, L.: Középpontban a fenntarthatóság: kövér porcsin (Portulaca oleracea l.), mint rejtett természeti erőforrás élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata.
    In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 42, 2024. ISBN: 9789634906230
  9. Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
  10. Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Csatári, G., Burzán, J., Kovács, S., Veres, S., Máthé, E., Nagy, B., Diósi, G.: Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 98-99, 2024.
  11. Feketéné Posta, E., Fekete, I., Gyarmati, É., Stündl, L., Zöld, É., Barta, Z.: The Effects of Artificial Sweeteners on Intestinal Nutrient-Sensing Receptors: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?.
    Life (Basel). 14 (1), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
    Q1 Paleontology (2023)
    Q2 Space and Planetary Science (2023)
  12. Feketéné Posta, E., Fekete, I., Várkonyi, I., Zöld, É., Barta, Z.: The Versatile Role of Peroxisome Proliferator-Activated Receptors in Immune-Mediated Intestinal Diseases.
    Cells. 13 (20), 1-31, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023)
  13. Mironescu, M., Josan, C., Mironescu, I., Georgescu, C., Jevcsák, S., Máthé, E.: Use of chocolate as support for natural bioactive ingredients.
    In: The 23rd International Conference Life Sciences for Sustainable Development: Book of Abstracts / University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of Cluj-Napoca, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj-Napoca, 49, 2024, (ISSN 2392-6937)
  14. Hajdú, P., Fekete, I.: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia: Programfüzet és Összefoglaló kötet.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82 p., 2024. ISBN: 9789634906230
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  2. Ali, S., Abbas, G., Rashid, S., Fatima, A., Malik, A., Ali, D., Bijoro, M., Hashmi, U., Rahim, R., Hussain, S., Ali, K., Memon, J., Khourshid, J.: Biological Performance in Black Fin Seabream, Acanthopagrus berda (Forsskal, 1775) by Using Two Different Protein-Based Diets in Seawater Earthen Ponds.
    Sarhad J. Agric. 39 (3), 632-640, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
  3. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  4. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  5. Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage.
    Nutrients. 15 (18), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    D1 Nutrition and Dietetics
  6. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  7. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
Mindet mutasd
frissítve: 2024-12-19, 02:18

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 112
Q1/D1 14 (12.5%)
Q1 41 (36.6%)
Q2 6 (5.4%)
Q3 6 (5.4%)
Q4 10 (8.9%)
n.a. 49 (43.8%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (31)
Food Science (16)
Agronomy and Crop Science (5)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Plant Science (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2)
Aquatic Science (2)
Animal Science and Zoology (1)
Horticulture (1)
Insect Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (19)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (7)
Molecular Biology (6)
Biochemistry (3)
Molecular Medicine (3)
Physiology (3)
Genetics (2)
Structural Biology (1)
Medicine (18)
Medicine (miscellaneous) (14)
Cardiology and Cardiovascular Medicine (2)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Hematology (1)
Internal Medicine (1)
Neurology (clinical) (1)
Physiology (medical) (1)
Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (1)
Chemistry (10)
Organic Chemistry (9)
Physical and Theoretical Chemistry (7)
Inorganic Chemistry (5)
Chemistry (miscellaneous) (4)
Spectroscopy (4)
Analytical Chemistry (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (7)
Pharmaceutical Science (5)
Drug Discovery (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (1)
Toxicology (1)
Chemical Engineering (6)
Catalysis (4)
Chemical Engineering (miscellaneous) (2)
Bioengineering (1)
Process Chemistry and Technology (1)
Computer Science (5)
Computer Science Applications (5)
Environmental Science (5)
Water Science and Technology (2)
Ecology (1)
Environmental Chemistry (1)
Health, Toxicology and Mutagenesis (1)
Nursing (5)
Nutrition and Dietetics (5)
Immunology and Microbiology (4)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (3)
Microbiology (1)
Multidisciplinary (4)
Multidisciplinary (4)
Neuroscience (2)
Neuroscience (miscellaneous) (2)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Business, Management and Accounting (1)
Accounting (1)
Business and International Management (1)
Business, Management and Accounting (miscellaneous) (1)
Marketing (1)
Organizational Behavior and Human Resource Management (1)
Strategy and Management (1)
Decision Sciences (1)
Management Science and Operations Research (1)
Dentistry (1)
Dentistry (miscellaneous) (1)
Earth and Planetary Sciences (1)
Paleontology (1)
Space and Planetary Science (1)
Economics, Econometrics and Finance (1)
Economics and Econometrics (1)
Energy (1)
Energy (miscellaneous) (1)
Engineering (1)
Industrial and Manufacturing Engineering (1)
Materials Science (1)
Polymers and Plastics (1)
Mathematics (1)
Modeling and Simulation (1)
Physics and Astronomy (1)
Acoustics and Ultrasonics (1)
Psychology (1)
Neuropsychology and Physiological Psychology (1)
Social Sciences (1)
Geography, Planning and Development (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

Kutatóink

Dávid Péter
Dávid Péter
Biológia Tanár
Diósi Gerda
Diósi Gerda
élelmiszertechnológia
Összes kutatónk
Dávid Péter
Dávid Péter
Biológia Tanár
Diósi Gerda
Diósi Gerda
élelmiszertechnológia
Fekete István
Fekete István
élelmiszertudomány, élelmiszertechnológia
Forgács Ildikó Noémi
Forgács Ildikó Noémi
biomérnök, biotechnológus
Jevcsák Szintia
Jevcsák Szintia
táplálkozástudományi szakember
Juhászné Tóth Réka
Juhászné Tóth Réka
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszermérnök
Kiss Dóra
Kiss Dóra
vegyészmérnök, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszertechnológia
Stündl László
Stündl László
agrármérnök