Jelenlegi hely

Élelmiszertechnológiai Intézet

Élelmiszertechnológiai Intézet

Név: Élelmiszertechnológiai Intézet

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
Feltöltött közlemény:
85
DEA-ban:
85
OA:
34
Publikációs időszak:
2003-2020
2020
  1. Biró, A., Markovics, A., Fazekas, M., Fidler, G., Szalóki, G., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Allithiamine Alleviates Hyperglycaemia-Induced Endothelial Dysfunction.
    Nutrients. 12 (6), 1-13, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2019)
    Q1 Nutrition and Dietetics (2019)
  2. Rakonczás, N., Juhászné Tóth, R., Soós, Á., Kállai, Z., Kovács, B., Holb, I., Kovács, S.: Could bentonite product choice fit the desired wine style?.
    Mitteilungen Klosterneuburg. 70 87-101, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Horticulture (2019)
  3. Csernus, B., Biró, S., Babinszky, L., Komlósi, I., Jávor, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Bai, P., Oláh, J., Pesti-Asbóth, G., Czeglédi, L.: Effect of Carotenoids, Oligosaccharides and Anthocyanins on Growth Performance, Immunological Parameters and Intestinal Morphology in Broiler Chickens Challenged with Escherichia coli Lipopolysaccharide.
    Animals (Basel). 10 (347), 1-20, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology (2019)
    Q1 Veterinary (miscellaneous) (2019)
  4. Hegedűs, C., Muresan, M., Badale, A., Bombicz, M., Varga, B., Szilágyi, A., Sinka, D., Bácskay, I., Popoviciu, M., Magyar, I., Szarvas, M., Szőllősi, E., Németh, J., Szilvássy, Z., Pallag, A., Kiss, R.: SIRT1 Activation by Equisetum Arvense L. (Horsetail) Modulates Insulin Sensitivity in Streptozotocin Induced Diabetic Rats.
    Molecules. 25 (11), 2541-2561, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry (2019)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2019)
    Q2 Drug Discovery (2019)
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2019)
    Q3 Molecular Medicine (2019)
    Q2 Organic Chemistry (2019)
    Q1 Pharmaceutical Science (2019)
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry (2019)
  5. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél - Spring Wind 2019. Szerk.: Bihari Erika, Molnár Dániel, Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2020. ISBN: 9786155586606
2019
  1. Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Szőllősi, E., Hegedűs, C., Tarapcsák, S., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract Attenuates the Lipopolysaccharide-Induced Endothelial Inflammatory Response.
    Molecules. 24 (19), 3427-3441, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  2. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: A szelén szerepe a táplálkozásban; szelénnel dúsított tej és tejtermékek előállítása.
    Magyar Állatorv. L. 141 625-631, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  3. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  4. Szilágyi, E., Hámori, C., Bíróné Molnár, P., Kandra, L., Gálné Remenyik, J., Gyémánt, G.: Cooperation of enzymes involved in carbohydrate digestion of Colorado potato beetle (Leptinotarsa decemlineata, Say).
    Bull. Entomol. Res. 11 1-6, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q1 Insect Science
    Q2 Medicine (miscellaneous)
  5. Kiss, R., Pesti-Asbóth, G., Szarvas, M., Stündl, L., Cziáky, Z., Hegedűs, C., Kovács, D., Badale, A., Máthé, E., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Diosgenin and Its Fenugreek Based Biological Matrix Affect Insulin Resistance and Anabolic Hormones in a Rat Based Insulin Resistance Model.
    Biomed Res. Int. 2019 1-13, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Medicine (miscellaneous)
  6. Barta, Z., Czompa, L., Rentka, A., Zöld, É., Gálné Remenyik, J., Biró, A., Gesztelyi, R., Zsuga, J., Szodoray, P., Kemény-Beke, Á.: Evaluation of objective signs and subjective symptoms of dry eye disease in patients with inflammatory bowel disease.
    Biomed. Res. Int. 2019 1-9, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Medicine (miscellaneous)
  7. Zurbó, Z., Kiss, D., Csapó, J.: Keresztkötések létrehozása di- és trikarbonsavak valamint laktóz reakciójával.
    In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 49, 2019. ISBN: 18436293
  8. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Preparation of selenium enriched smearcase cheese and whey cheese.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2612-2616, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  9. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  10. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
  11. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
  12. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Szelénnel dúsított gomolya és orda előállítása.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2607-2611, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2018
  1. Diósi, G., Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E.: Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
  2. Murányi, E., Czimbalmos, Á., Fazekas, M., Jevcsák, S.: A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyag-tartalmára.
    In: Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 387-392, 2018. ISBN: 9786155545900
Mindet mutasd
frissítve: 2020-10-22, 01:07

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 53
Q1/D1 4 (7.5%)
Q1 13 (24.5%)
Q2 3 (5.7%)
Q3 2 (3.8%)
Q4 5 (9.4%)
n.a. 30 (56.6%)

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (12)
Food Science (6)
Agronomy and Crop Science (3)
Animal Science and Zoology (1)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (1)
Horticulture (1)
Insect Science (1)
Plant Science (1)
Medicine (8)
Medicine (miscellaneous) (8)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (7)
Molecular Medicine (3)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2)
Genetics (1)
Molecular Biology (1)
Physiology (1)
Chemistry (5)
Organic Chemistry (5)
Physical and Theoretical Chemistry (4)
Analytical Chemistry (3)
Chemistry (miscellaneous) (3)
Inorganic Chemistry (1)
Spectroscopy (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (3)
Drug Discovery (3)
Pharmaceutical Science (3)
Immunology and Microbiology (2)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2)
Nursing (2)
Nutrition and Dietetics (2)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Business, Management and Accounting (1)
Accounting (1)
Business and International Management (1)
Business, Management and Accounting (miscellaneous) (1)
Marketing (1)
Organizational Behavior and Human Resource Management (1)
Strategy and Management (1)
Chemical Engineering (1)
Catalysis (1)
Computer Science (1)
Computer Science Applications (1)
Decision Sciences (1)
Management Science and Operations Research (1)
Environmental Science (1)
Water Science and Technology (1)
Multidisciplinary (1)
Multidisciplinary (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Kutatóink

Diósi Gerda
Diósi Gerda
élelmiszertechnológia
Fekete István
Fekete István
élelmiszertudomány, élelmiszertechnológia
Összes kutatónk
Diósi Gerda
Diósi Gerda
élelmiszertechnológia
Fekete István
Fekete István
élelmiszertudomány, élelmiszertechnológia
Juhászné Tóth Réka
Juhászné Tóth Réka
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszermérnök
Stündl László
Stündl László
agrármérnök