Jelenlegi hely

Horváth Márta

Horváth Márta

Horváth Márta
DE > MÉK
Takarmány- és Élelmiszer Biotechnológiai Tanszék
Tudományos segédmunkatárs 2018-
Név: Horváth Márta
További profilok: MTMT
Fokozat
  • Phd, Debreceni Egyetem (2021)
Bemutatkozás:

Kutatási területem a gazdasági haszonállatok antioxidáns státuszának tanulmányozása, valamint a stressz, hőstressz hatására történő, az anti- és prooxidáns mérlegben bekövetkező negatív hatások eliminálása takarmányozási eszközökkel (pl.: vitaminok, ásványi anyagok).

Szakterület: Takarmányozás

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
17
DEA-ban:
17
OA:
4
Publikációs időszak:
2016-2023
2023
  1. Horváth, M., Balog, K.: A házi galamb takarmányozásának alapvető ismérvei.
    In: A húsgalamb-tenyésztés korszerűsítésének lehetőségei / Bagi Zoltán, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 52-59, 2023. ISBN: 9789635751211
2020
  1. Horváth, M., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatásának csökkentése nagy genetikai kapacitású hízósertésekben speciális diétákkal.
    Magy. Allatorv. Lapja. 142 145-158, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
2019
  1. Horváth, M., Babinszky, L.: A takarmányok kémiai összetétele: Vitaminok és kölcsönhatásaik.
    In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László, Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 55-104, 2019. ISBN: 9789634540571
  2. Babinszky, L., Halas, V., Mészáros, I., Horváth, M., Dunkel, Z.: Az éghajlatváltozás, a növények fotoszintézise és a haszonállatok takarmányozása közötti kapcsolat.
    In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László és Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 643-696, 2019. ISBN: 9789630594936
  3. Horváth, M., Babinszky, L.: Impact of selected antioxidant vitamins (Vitamin A, E and C) and micro minerals (Zn, Se) on the antioxidant status and performance under high environmental temperature in poultry. A review.
    Acta Agric. Scand. Sect. A-Anim. Sci. 68 (3), 152-160, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Animal Science and Zoology
    Q3 Food Animals
  4. Babinszky, L., Horváth, M., Gálné Remenyik, J., Verstegen, M.: The adverse effects of heat stress on the antioxidant status and performance of pigs and poultry and reducing these effects with nutritional tools.
    In: Poultry and pig nutrition. Eds.: Wouter H. Hendriks, Martin W. A. Verstegen, László Babinszky, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, 187-208, 2019. ISBN: 9789086863334
2018
  1. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effects of chronic heat stress on performance of meat type ducks.
    In: Krmiva 2018 : Book of abstracts of the 25th International Conference. Ed.: Mario Modric, [s.n.], Zagreb, 39, 2018.
  2. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 53-54, 2018. ISBN: 9786155586262
  3. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Mikrobiális fermentációs eljárással előállított új probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
    In: Tavaszi szél 2018 : Tanulmánykötet. Szerk.: Szabó Csaba, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44-53, 2018. ISBN: 9786155586316
2017
  1. Babinszky, L., Horváth, M.: Climate change and non-ruminant nutrition: Eliminating the harmful effect of heat stress by nutrition tools.
    In: BIT's 5th World Congress of Agriculture-2017, Shenyang : Conferance Abstract Book, [s.n.], [Shenyang], 46, 2017.
  2. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients, performance, and antioxidant capacity of meat type ducks.
    In: 2nd World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding Abstact Book, AKCongress, Budapest, 61-62, 2017.
2016
  1. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A tartós hő-stressz káros hatásának csökkentése takarmányozási módszerekkel a pecsenyekacsa tartásban.
    In: XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók. Szerk.: Bali Papp Ágnes, Szalka Éva, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 264, 2016. ISBN: 9786155391798
frissítve: 2024-12-01, 02:09

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 7
Q3 2 (28.6%)
Q4 3 (42.9%)
n.a. 2 (28.6%)
-
OK

SCImago kategóriák

Veterinary (5)
Veterinary (miscellaneous) (3)
Food Animals (2)
Agricultural and Biological Sciences (2)
Animal Science and Zoology (2)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Egyéb társszerzők