Jelenlegi hely

Gálné Remenyik Judit

Gálné Remenyik Judit

Név: Gálné Remenyik Judit
További profilok: LinkedIn, MTMT, ODT, Scopus Author ID
Szakterület: vegyész

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
114
DEA-ban:
113
OA:
57
Publikációs időszak:
2001-2024
2024
  1. Petrilla, A., Németh, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Mikolás, M., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Stágel, A., Gál, F., Gál, K., Siposné Sohajda, R., Pham, T., Stündl, L., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comparative analysis of the postadmission and antemortem oropharyngeal and rectal swab microbiota of ICU patients.
    Sci. Rep. 14 (1), 1-17, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Multidisciplinary (2023)
  2. Váradi, J., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Nagy, B., Fejes, Z., Bácskay, I., Klusóczki, Á.: Development of Imiquimod-induced HaCaT-THP-1 co-culture for modeling of psoriasis.
    Eur. J. Pharm. Sci. 200 1-10, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Pharmaceutical Science (2023)
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  2. Klusóczki, Á., Oláh, B., Hosszú, D., Fenyvesi, F., Gálné Remenyik, J., Homoki, J., Gyöngyösi, A., Bácskay, I., Váradi, J.: Effectiveness of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Gliadin-Induced Caco-2 Barrier Damage.
    Nutrients. 15 (18), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    D1 Nutrition and Dietetics
  3. Nagy, R., Neji, C., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of functional properties of physically treated Sorghum flours and development of gluten-free Sorghum breads.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 13 (3), 1-6, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biotechnology
    Q3 Food Science
    Q4 Microbiology
    Q4 Molecular Biology
  4. Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
  5. Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N., Bacsó, Z., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    D1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  6. Gyöngy, Z., Mocsár, G., Hegedűs, É., Stockner, T., Ritter, Z., Homolya, L., Schamberger, A., Orbán, T., Gálné Remenyik, J., Szakács, G., Goda, K.: Nucleotide binding is the critical regulator of ABCG2 conformational transitions.
    eLife. 12 1-24, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    D1 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    D1 Medicine (miscellaneous)
    D1 Neuroscience (miscellaneous)
  7. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
  8. Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Role of optimal gut microbiome composition in alleviating stress-induced effects and antibiotic resistance in poultry farming.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 62, 2023. ISBN: 9789634905356
  9. Singh, K., Patil, R., Patel, V., Gálné Remenyik, J., Hegedűs, T., Goda, K.: Synergistic Inhibitory Effect of Quercetin and Cyanidin-3O-Sophoroside on ABCB1.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (14), 1-24, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    D1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  10. Mikolás, M., Szilágyi-Rácz, A., Németh, P., Petrilla, A., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Stágel, A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Széklet és szájüregi mikrobiomok változásának vizsgálata intenzív ellátásban részesült válságos állapotú betegekben.
    In: A PEME XXVI. Nemzetközi PhD - Konferenciájának előadásai. Szerk.: Koncz István; Szova Ilona, Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület, Budapest, 179-185, 2023. ISBN: 9786155709197
  11. Szekeres, R., Priksz, D., Kiss, R., Romanescu, D., Bombicz, M., Varga, B., Gesztelyi, R., Szilágyi, A., Takács, B., Tarjányi, V., Pelles-Taskó, B., Forgács, I., Gálné Remenyik, J., Szilvássy, Z., Juhász, B.: Therapeutic Aspects of Prunus cerasus Extract in a Rabbit Model of Atherosclerosis-Associated Diastolic Dysfunction.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (17), 1-19, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    D1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
2022
  1. Gálné Remenyik, J., Biró, A., Klusóczki, Á., Juhász, K., Szendi-Szatmári, T., Kenesei, Á., Szőllősi, E., Vasvári, G., Stündl, L., Fenyvesi, F., Váradi, J., Markovics, A.: Comparison of the Modulating Effect of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Occludin and ZO-1 on Caco-2 and HUVEC Cultures.
    Int. J. Mol. Sci. 23 (16), 1-13, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  2. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of factors influencing the bioactive compounds of red and white sorghum grains.
    In: Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Ed.: Orsolya Kiss, University of Szeged, Hódmezővásárhely, 65, 2022. ISBN: 9789633068601
Mindet mutasd
frissítve: 2024-11-15, 01:40

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 81
Q1/D1 19 (23.5%)
Q1 44 (54.3%)
Q2 7 (8.6%)
Q3 3 (3.7%)
Q4 7 (8.6%)
n.a. 20 (24.7%)
-
OK

SCImago kategóriák

Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (30)
Molecular Biology (12)
Biochemistry (11)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (7)
Genetics (5)
Biophysics (4)
Cell Biology (4)
Physiology (4)
Structural Biology (4)
Molecular Medicine (3)
Biotechnology (1)
Medicine (22)
Medicine (miscellaneous) (20)
Cardiology and Cardiovascular Medicine (2)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Hematology (1)
Internal Medicine (1)
Physiology (medical) (1)
Agricultural and Biological Sciences (21)
Food Science (10)
Agronomy and Crop Science (4)
Plant Science (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2)
Animal Science and Zoology (2)
Aquatic Science (1)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (1)
Insect Science (1)
Chemistry (17)
Organic Chemistry (13)
Physical and Theoretical Chemistry (9)
Analytical Chemistry (7)
Chemistry (miscellaneous) (6)
Inorganic Chemistry (5)
Spectroscopy (5)
Multidisciplinary (7)
Multidisciplinary (7)
Computer Science (6)
Computer Science Applications (6)
Chemical Engineering (5)
Catalysis (5)
Immunology and Microbiology (5)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (3)
Microbiology (2)
Nursing (5)
Nutrition and Dietetics (5)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (5)
Pharmaceutical Science (5)
Drug Discovery (3)
Veterinary (4)
Veterinary (miscellaneous) (3)
Food Animals (1)
Environmental Science (3)
Environmental Science (miscellaneous) (2)
Water Science and Technology (1)
Neuroscience (3)
Neuroscience (miscellaneous) (2)
Neurology (1)
Dentistry (1)
Dentistry (miscellaneous) (1)
Economics, Econometrics and Finance (1)
Economics and Econometrics (1)
Energy (1)
Energy (miscellaneous) (1)
Materials Science (1)
Polymers and Plastics (1)
Mathematics (1)
Modeling and Simulation (1)
Social Sciences (1)
Geography, Planning and Development (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

iDEa társszerzők

További társszerzők

Egyéb társszerzők

Babinszky László
Bíróné Molnár Piroska
További társszerzők
Babinszky László
Bíróné Molnár Piroska
Ragunath, Chandran
Ramasubbu, Narayanan
Bacsó Zsófia Réka
Hovánszki György
Petrilla Annamária
Sinka László Tamás
Bozoki-Beke Krisztina
Mortier, Jérémie
Nguyen, Thi Le Phuong
Pelles-Taskó Beáta
Romanescu, Dana Diana
Siposné Sohajda Réka
Stefanovits-Bányai Éva
Teixeira da Silva, Jaime A.
Verstegen, M. W. A
Zsvér-Vadas Zsanett