Jelenlegi hely

Fári Miklós Gábor

Név: Fári Miklós Gábor
Affiliáció: Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Növénytudományi Intézet. Alkalmazott Növénybiológiai Tanszék / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Crop Sciences.
További profilok: MTMT, ResearcherID, Scopus Author ID
Fokozat
  • okleveles kertészmérnök, Kertészeti Egyetem (1977)
  • biológus doktor, Eötvös Loránd Tudományegyetem (1983)
  • Habilitáció, Debreceni Egyetem (2002)
  • DSc, Magyar Tudományos Akadémia (2004)
Szakterület: kertészmérnök, növényi biotechnológia
Önéletrajz: letöltés

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
285
DEA-ban:
252
OA:
65
Publikációs időszak:
1978-2024
2024
  1. Fári, M., Veres, S.: A magyar űrkertészet hajnala: az űrbeli növénytermesztés hat évtizede, jelene és perspektívái = The dawn of hungarian space gardening: six decades of space plant growing, the present and perspectives.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 28, 2024. ISBN: 9789634906568
  2. Kaszás, L., Kovács, Z., Elhawat, N., Koroknai, J., Fári, M., Cziáky, Z., Veres, S., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: A parlagfű, az amarant és a mungóbab biofinomítási potenciáljának feltárása.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2024. ISBN: 9789634906568
  3. Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N., Fári, M., Cziáky, Z., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: Identification of key parameters and phytochemical composition of fiber and brown juice by-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
    Biomass Bioenerg. 188 1-11, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Agronomy and Crop Science (2023)
    D1 Forestry (2023)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2023)
    Q1 Waste Management and Disposal (2023)
  4. Kovács, Z., Kaszás, L., Veres, S., Koroknai, J., Elhawat, N., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M.: Lucerna levélfehérje-koncentrátum és zöldlé felhasználása: lisztkeverékek táplálkozástani, funkcionális és érzékszervi értékelése.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 52, 2024. ISBN: 9789634906568
  5. Bákonyi, N., Barna, D., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Makleit, P.: Role of alfalfa brown juice in plant growth and development.
    In: Biostimulants in Plant Protection and Performance / Azamal Husen, Elsevier, London, 149-163, 2024. ISBN: 9780443158858
2023
  1. Kurucz, E., Antal, G., Kincses, S., Sipos, M., Fári, M., Holb, I.: Effect of Light Treatment and Maturity Stage on Biomass Production and Bioactive Compounds of Two Pepper Cultivars under a Deep Water Culture Hydroponic System.
    Sustainability. 15 1-20, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  2. Domokos-Szabolcsy, É., Yavuz, S., Picoli, E., Fári, M., Kovács, Z., Tóth, C., Kaszás, L., Alshaal, T., Elhawat, N.: Green biomass-based protein for sustainable feed and food supply: An overview of current and future prospective.
    Life (Basel). 13 (2), 1-37, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Paleontology
    Q2 Space and Planetary Science
  3. Elhawat, N., Csajbók, J., Kovács, S., Veres, S., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T.: Phosphorus fertilization rate and dynamics in early development of three giant reed (Arundo donax L.) ecotypes.
    Biomass Bioenerg. 173 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Agronomy and Crop Science
    D1 Forestry
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
    Q1 Waste Management and Disposal
  4. Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T., Koroknai, J., Kovács, S., Tóth, C., Csilléry, G., Jókai, Z., Matkovits, A., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: Phytochemical evaluation of the fruits and green biomass of determinate-type sweet pepper ( Capsicum annuum L. fasciculatum) grown in terrestrial bioregenerative life-support research facilities.
    J. Plant Interact. 18 (1), 1-21, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q2 Plant Science
2022
  1. Kovács, Z., Koroknai, J., Kaszás, L., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Alshaal, T.: Alfalfa-based green biorefinery: experiences and challenges based on a five-year project.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 63-63, 2022. ISBN: 9789634904687
  2. Csatári, G., Fári, M., Fehér, C., Kovács, S.: Analysis of the lignocellulose composition of wet fractionated alfalfa fiber.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 54-54, 2022. ISBN: 9789634904687
  3. Fári, M., Veres, S.: Bioregenerative life-support facilities at the BIODROME of the University of Debrecen for space plant research.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 21, 2022. ISBN: 9789634904687
  4. Fári, M., Tóth, C., Koroknai, J., Csilléry, G., Guttmann, K., Guttmann, G., Makleit, P., Veres, S.: Characterisation of volume utilization efficiency (vue) of the Hungarian space pepper cultivars grown in ground bioregenerative life-support facilities.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 56-56, 2022. ISBN: 9789634904687
  5. Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Domingos, G., Kovács, Z., Koroknai, J., Bodó, E., Fári, M., Alshaal, T., Bákonyi, N.: Comparison of Wet Fractionation Methods for Processing Broccoli Agricultural Wastes and Evaluation of the Nutri-Chemical Values of Obtained Products.
    Foods. 11 (16), 1-18, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Health Professions (miscellaneous)
    Q2 Health (social science)
    Q2 Microbiology
    Q1 Plant Science
  6. Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
  7. Csatári, G., Eged, B., Fehér, C., Fári, M., Kovács, S.: Investigation of Content Parameters in Wet-Fractionated Fibre from Various Plants for Potential Use in Human Nutrition.
    Foods. 11 (19), 1-13, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Health Professions (miscellaneous)
    Q2 Health (social science)
    Q2 Microbiology
    Q1 Plant Science
  8. Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Alshaal, T., Elhawat, N., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Possible uses of jerusalem artichoke (Heliathus Tuberosus l.) for green biorefining.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 61-61, 2022. ISBN: 9789634904687
  9. Makleit, P., Tóth, C., Koroknai, J., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N., Fári, M., Veres, S.: Research on the formulation of substrates, fertilizers and novel nutrient delivery methods for space pepper plant cultivation in ground and in microgravity.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 64-64, 2022. ISBN: 9789634904687
  10. Barna, D., Fári, M., Bákonyi, N.: Response of artificial algal-bacterial consortia to elevated CO2 levels.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 53-53, 2022. ISBN: 9789634904687
Mindet mutasd
frissítve: 2024-11-10, 01:30

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 140
Q1/D1 8 (5.7%)
Q1 22 (15.7%)
Q2 8 (5.7%)
Q3 11 (7.9%)
n.a. 99 (70.7%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (25)
Plant Science (11)
Agronomy and Crop Science (8)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (6)
Horticulture (6)
Food Science (3)
Forestry (2)
Animal Science and Zoology (1)
Soil Science (1)
Environmental Science (17)
Environmental Chemistry (7)
Pollution (5)
Ecology (4)
Health, Toxicology and Mutagenesis (3)
Management, Monitoring, Policy and Law (3)
Environmental Engineering (2)
Waste Management and Disposal (2)
Environmental Science (miscellaneous) (1)
Energy (7)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (7)
Energy (miscellaneous) (1)
Energy Engineering and Power Technology (1)
Medicine (5)
Medicine (miscellaneous) (5)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (4)
Cell Biology (2)
Biochemistry (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (1)
Biotechnology (1)
Genetics (1)
Physiology (1)
Social Sciences (3)
Health (social science) (2)
Geography, Planning and Development (1)
Health Professions (2)
Health Professions (miscellaneous) (2)
Immunology and Microbiology (2)
Microbiology (2)
Multidisciplinary (2)
Multidisciplinary (2)
Business, Management and Accounting (1)
Business and International Management (1)
Computer Science (1)
Computer Networks and Communications (1)
Hardware and Architecture (1)
Earth and Planetary Sciences (1)
Paleontology (1)
Space and Planetary Science (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (1)
Toxicology (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

iDEa társszerzők

További társszerzők

Egyéb társszerzők

További társszerzők
Kralovánszky Ubul Pál
Abd Alla, Neama A.
Pilon-Smits, Elizabeth A. H.
Omara, Alaa El-Dein
Abd El-Gawad, K. F.
Elhenawy, Ahmed S.
Faizy, Salah E.-D. A.
Lisztes-Szabó Zsuzsa
Otoni, Wagner Campos
Enkhbileg, Enkhjin
Geilfus, Christoph-Martin
Bisztray György Dénes
Elmahrouk, Mohammed
El-Marsafawy, Samia M.
Jámborné Benczúr Erzsébet
Picoli, Edgard Augusto de Toledo
Alsaeedi, Abdullah
Belal, El-Sayed B.
Brommonschenkel, S. H.
Carolino, S. M. B.
Elzaawely, Abdelnaser
Franklin de Melo, N.
Fridvalszky Loránd
Kasztovszky Zoltán
Ledóné Darázsi Hajnalka
Picoli, E. A. de T.
Rozbach Margaréta
Szabó-Tóth Melinda
Tóthné Nagy Apollónia
Yavuz, Seckin Reyhan
Youssef, Sarwat M.