Jelenlegi hely

Barna Döme

Név: Barna Döme
Affiliáció: Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Növénytudományi Intézet. Alkalmazott Növénybiológiai Tanszék / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Crop Sciences.
További profilok: MTMT
Szakterület: kertészmérnök

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
17
DEA-ban:
17
OA:
6
Publikációs időszak:
2018-2024
2024
  1. Bákonyi, N., Barna, D., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Makleit, P.: Role of alfalfa brown juice in plant growth and development.
    In: Biostimulants in Plant Protection and Performance / Azamal Husen, Elsevier, London, 149-163, 2024. ISBN: 9780443158858
2023
  1. Barna, D.: Changes in artificial algal-bacterial communities at different CO2 concentrations.
    In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 221, 2023, (ISSN 2459-5551)
  2. Barna, D., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É.: Mikroalga fehérjekinyerés hatékonyságának növelése a sejtfeltárás optimlizálásával.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 39, 2023. ISBN: 9786156457233
2022
  1. Barna, D., Fári, M., Bákonyi, N.: Response of artificial algal-bacterial consortia to elevated CO2 levels.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 53-53, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
  1. Kisvarga, S., Fári, M., Kovács, S., Barna, D., Tóth, I., Antal, G., Orlóci, L., Istvánfi, Z., Farkas, D., Bákonyi, N.: Fermentált fehérjementes lucerna alkalmazása biostimulátorként egynyári dísznövényeken.
    In: XXVII. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglaló kötet. Szerk.: Karsai Ildikó, Bóna Lajos, Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Mihály Róbert, Balla Krisztina, MTA Agrártudományok Osztálya Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Magyar Növénynemesítők Egyesülete, Martonvásár, 45, 2021. ISBN: 9789638351487
  2. Barna, D., Fári, M., Bákonyi, N.: Lucerna barnalé hasznosítása alga-baktérium társkultúra táptalaj-összetevőjeként.
    In: Absztraktkötet : Környezet, Egészség, Biztonság (EHS) Nemzetközi Szimpózium 2021, Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Debrecen, 18, 2021.
  3. Barna, D., Kisvarga, S., Kovács, S., Csatári, G., Tóth, I., Fári, M., Alshaal, T., Bákonyi, N.: Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants.
    Plants-Basel. 10 (6), 1-15, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
2020
  1. Bákonyi, N., Kisvarga, S., Barna, D., Tóth, O., El-Ramady, H., Abdalla, N., Kovács, S., Rozbach, M., Fehér, C., Elhawat, N., Alshaal, T., Fári, M.: Chemical Traits of Fermented Alfalfa Brown Juice: Its Implications on Physiological, Biochemical, Anatomical, and Growth Parameters of Celosia.
    Agronomy-Basel. 10 (2), 1-22, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
2019
  1. Barna, D., Tóth, I., Fári, M., Bákonyi, N.: Stabilization of alfalfa phytoserum by lacto-fermentation.
    In: A világ interdiszciplináris megközelítésben. Szerk.: Mező Ferenc, Mező Katalin, Mándy Zsuzsa, Debreceni Egyetem, Debrecen, 89-100, 2019. ISBN: 9789634901723
  2. Kovács, S., Török, E., Tóth, I., Barna, D., Bákonyi, N.: Tápiószelei-1' és 'Jozsó' lucernafajták hajtásának szövettani jellemzése és fitoszérumának tulajdonságai.
    In: Növénynemesítés a 21. század elején: kihívások és válaszok : XXV. Növénynemesítési Tudományos Nap 2019. Szerk.: Karsai Ildikó, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 354-358, 2019. ISBN: 9789638351456
2018
  1. Bákonyi, N., Tóth, I., Barna, D., Fári, M.: Előkísérletek a lucerna barnalé tartósítására bioipari hasznosítás céljából.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Napok, 2018. november 9-10. : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő. Szerk.: Szalka Éva, VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 253-258, 2018. ISBN: 9786155837159
  2. Bákonyi, N., Kovács, Z., Tóth, I., Barna, D., Fári, M., Alshaal, T.: To study the secondary element contents (Ca, Mg, S) of deproteinized leaf juice of selected alfalfa varieties at different harvest time.
    In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, tanulmánykötet. Szerk.: Pintér Gábor, Zsiborács Henrik, Csányi Szilvia, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 11-15, 2018.
frissítve: 2024-04-14, 01:39

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 6
Q1 4 (66.7%)
n.a. 2 (33.3%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (3)
Agronomy and Crop Science (2)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (1)
Plant Science (1)
Environmental Science (1)
Ecology (1)
Multidisciplinary (1)
Multidisciplinary (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint