Jelenlegi hely

Növénytudományi Intézet

Növénytudományi Intézet

Név: Növénytudományi Intézet
Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138
Telefonszám: (+36 52)-508-462
Fax: (+36 52) /508-463
E-mail cím: mendeneagr.unideb.hu
Bemutatkozás:

A Debreceni Egyetem AGTC MÉK Növénytudományi Intézet 2007-ben alakult a Növénytani és Növényélettani Tanszék, valamint a Növénytermesztési és Tájökológiai Tanszék személyi, tárgyi és infrastrukturális feltételrendszerének felhasználásával. A Növénytudományi Intézet hatékonyan egyesíti az oktatási, kutatási és szaktanácsadási tevékenység területén az alap-, alapozó és alkalmazotti diszciplína területeket a növénytudományok vonatkozásában.

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
1504
DEA-ban:
1438
OA:
285
Publikációs időszak:
1995-2024
2024
  1. Karacs, J., Veres, S., Makleit, P.: Abszcizinsav, nátrium-szalicilát és etilén előkezelés hatása kukorica (Zea mays L.) hibridek golyvás üszög (Ustilago maydis [DC.] Corda) fertőzöttségére mesterséges inokulálás mellett.
    In: XIV. Magyar Növénybiológiai Kongresszus 2024. augusztus 28-30. Összefoglaló kötet: A Magyar Növénybiológiai Társaság (a FESPB tagjának) és a Fotoszintézis - Élet a Fényből Alapítvány közös rendezvénye, Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Szeged, 74, 2024. ISBN: 9786156833006
  2. Veres, S.: Absztraktkötet: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok.
    Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 102 p., 2024. ISBN: 9789634906568
  3. Hodossi, S., Kaszás, L.: A csemegekukorica (Zea mays var. saccharata) termesztése.
    Mezőhír. 28 (2), 10-12, 2024.
  4. Basal, O., Sobh, M., Veres, S.: A csicseriborsó élettani válasza a késői vetési időre: jobb felhasználás lehetősége vetésforgóban. Physiological response of chickpea to late sowing date: possibility of better exploitation in crop rotations.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 16, 2024. ISBN: 9789634906568
  5. Pepó, P.: A fejlesztés alapja a minőség kell legyen.
    Magyar Mezőgazdaság. 79 (25), 22-24, 2024.
  6. Dóka, L., Szabó, A.: A fénymag termesztése.
    Mezőhír. 28 (6), 48-50, 2024.
  7. Barna, G., Dóka, L., Szabó, A., Szabó, É.: A folyékony kincs.
    Agrárágazat. 25 (3), 32-38, 2024.
  8. Pepó, P.: A hazai napraforgó termesztés helyzetének rövid értékelése.
    Értékálló aranykorona. 24 (2), 19-21, 2024.
  9. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Furkó, L., Fekete, I., Kovács, S.: A kövér porcsin, mint gyomnövény élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata = Exploring the potential of purslane as a weed for the food industry.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 11, 2024. ISBN: 9789634906568
  10. Fári, M., Veres, S.: A magyar űrkertészet hajnala: az űrbeli növénytermesztés hat évtizede, jelene és perspektívái = The dawn of hungarian space gardening: six decades of space plant growing, the present and perspectives.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 28, 2024. ISBN: 9789634906568
  11. Dóka, L., Szabó, A.: A mohar termesztése.
    Mezőhír. 28 (5), 38-40, 2024.
  12. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
  13. Hafez, E., Gao, Y., Alharbi, K., Chen, W., Elhawat, N., Alshaal, T., Osman, H.: Antioxidative and Metabolic Responses in Canola: Strategies with Wood Distillate and Sugarcane Bagasse Ash for Improved Growth under Abiotic Stress.
    Plants-Basel. 13 (15), 1-27, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2023)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
    Q1 Plant Science (2023)
  14. Kaszás, L., Kovács, Z., Elhawat, N., Koroknai, J., Fári, M., Cziáky, Z., Veres, S., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: A parlagfű, az amarant és a mungóbab biofinomítási potenciáljának feltárása.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2024. ISBN: 9789634906568
  15. Nyandi, M., Pepó, P.: Aspergillus and Fusarium Mycotoxin Contamination in Maize (Zea mays L.): The Interplay of Nitrogen Fertilization and Hybrids Selection.
    Toxins. 16 (7), 1-14, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis (2023)
    Q1 Toxicology (2023)
  16. Al-Sisi, M., Elhawat, N., Alshaal, T., Eissa, F.: Assessment of trace element occurrence in Nile Tilapia from the Rosetta branch of the River Nile, Egypt: Implications for human health risk via lifetime consumption.
    Ecotox. Environ. Safe. 285 1-10, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis (2023)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2023)
    Q1 Pollution (2023)
    D1 Public Health, Environmental and Occupational Health (2023)
  17. Dóka, L., Szabó, A.: A takarmányborsó termesztése.
    Mezőhír. 28 (2), 10-12, 2024.