Jelenlegi hely

Hajdú Péter

Név: Hajdú Péter
Affiliáció:
  • Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet. Állattenyésztési Tanszék / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Animal Science, Biotechnology and Nature Conservation. Department of Animal Husbandry
  • Debreceni Egyetem. Agrártudományi Doktori Tanács. Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program / University of Debrecen. Doctoral Council of Agricultural Sciences. Doctoral School of Nutrition and Food Sciences
Szakterület: Táplálkozástudományi szakember

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
26
DEA-ban:
26
OA:
8
Publikációs időszak:
2016-2023
2023
  1. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2021)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2021)
    Q1 Geography, Planning and Development (2021)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2021)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2021)
2022
  1. El-Ramady, H., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Hajdú, P., Elmahrouk, M., Abdalla, N., Prokisch, J.: A Comparative Photographic Review on Higher Plants and Macro-Fungi: a Soil Restoration for Sustainable Production of Food and Energy.
    Sustainability. 14 (12), 1-34, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2021)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2021)
    Q1 Geography, Planning and Development (2021)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2021)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2021)
  2. Hajdú, P.: Dietetikusok és táplálkozástudományi szakemberek jelenléte és szerepvállalása a közösségi médiában.
    In: XXVIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia 2022. május 6-7. : Absztrakt kötet, Pécsi Tudományegyetem, Pécs, 93, 2022. ISBN: 9789634299486
  3. Hajdú, P., Fawzy, Z., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Edible Mushroom of Lentinula spp.: A Case Study of Shiitake (Lentinula edodes L.) Cultivation.
    Env. Biodiv. Soil Security. 6 (2022), 41-49, 2022.
  4. El-Ramady, H., Abdalla, N., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Edible Mushrooms for Sustainable and Healthy Human Food: nutritional and Medicinal Attributes.
    Sustainability. 14 (9), 1-30, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2021)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2021)
    Q1 Geography, Planning and Development (2021)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2021)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2021)
  5. Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek elfogadásának vizsgálata.
    In: XXV. Tavaszi Szél Konferencia 2022 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 503, 2022. ISBN: 9786158205481
  6. Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek megítélése a hazai lakosság körében.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 22, 2022. ISBN: 9786156531001
  7. Hajdú, P., Prokisch, J.: Gomba feldolgozás új módszerei bioaktív anyagok méréséhez.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 17, 2022. ISBN: 9786156531001
  8. El-Ramady, H., Abdalla, N., Fawzy, Z., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Green Biotechnology of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus L.): a Sustainable Strategy for Myco-Remediation and Bio-Fermentation.
    Sustainability. 14 (6), 1-21, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2021)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2021)
    Q1 Geography, Planning and Development (2021)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2021)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2021)
  9. Elsakhawy, T., Omara, A., Abowaly, M., El-Ramady, H., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Green Synthesis of Nanoparticles by Mushrooms: A Crucial Dimension for Sustainable Soil Management.
    Sustainability. 14 (7), 1-27, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2021)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2021)
    Q1 Geography, Planning and Development (2021)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2021)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2021)
  10. El-Ramady, H., Hajdú, P., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Kiss, A., Abdalla, N., Omara, A., Elsakhawy, T., Elbasiouny, H., Elbehiry, F., Amer, M., Elmahrouk, M., Prokisch, J.: Plant Nutrition for Human Health: A Pictorial Review on Plant Bioactive Compounds for Sustainable Agriculture.
    Sustainability. 14 (14), 1-43, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2021)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2021)
    Q1 Geography, Planning and Development (2021)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2021)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2021)
2021
  1. Hajdú, P., Prokisch, J.: Húsok minőség megőrzési idejének 3 éves utánkövetéses vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság tudományos gyűlése : program és előadás-összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 9, 2021. ISBN: 9786155606113
  2. Hajdú, P.: Húsok minőség megőrzési idejének növelése új technológiák segítségével és ennek lehetséges hatásai a táplálkozástudományra.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek II. Országos konferenciája, Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar, Gyula, 19, 2021.
2020
  1. Hajdú, P.: Egészségtudatosság 5 év alatt?: Kiskörei lakosok egészségmagatartásának és egészségtudatos táplálkozásának utánkövetése, szakemberek bevonásával.
    In: XII. Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal Absztraktkötet 2019/2020. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 138, 2020. ISBN: 9789633188569
  2. Hajdú, P.: LioLica: az ételízesítők új generációja.
    In: XII. Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal Absztraktkötet 2019/2020. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 21, 2020. ISBN: 9789633188569
2019
  1. Hajdú, P.: Fagyasztott vadhúsok alacsony hőmérsékletű (60-75°C) kezelése ipari méretű szuvid technológia megalapozásához.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 12, 2019. ISBN: 9786155606083
  2. Hajdú, P.: Húsok alacsony hőmérsékletű (60-75°C) kezelése ipari méretű szuvid technológia megalapozásához.
    In: XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia : Agrártudományi szekció : Előadáskivonatok. Szerk.: Juhász Csaba, Juhász Lajos, Gyüre Péter, Vári Erzsébet, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 116, 2019. ISBN: 9789634900788
  3. Hajdú, P.: Húsok minőség megőrzési idejének növelése új technológiák segítségével és ennek hatásai a táplálkozástudományra.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 54, 2019. ISBN: 9786155586422
  4. Hajdú, P.: Új technológiák az élelmiszerek minőség megőrzési idejének növelésében és ennek vonatkozásai a táplálkozástudományban.
    In: 2018/19. tanévi Orvos- és Egészségtudományi TDK konferencia : Debrecen : 2019. február 13-15, Debreceni Egyetem, Debrecen, 331, 2019.
  5. Hajdú, P.: Vadhúsok tartósítása alacsony hőmérséklet (60-75°C) alkalmazásával.
    In: I. Országos Táplálkozástudományi Szakemberek Konferenciája: Programfüzet és az előadások összefoglalói. Szerk.: Győri Zoltán, Hajdú Péter, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 12, 2019. ISBN: 9789634900757
2018
  1. Hajdú, P.: Kiskörei lakosok egészségmagatartása és egészségtudatos táplálkozása.
    In: Második Sántha-füzet : a 2017/2018-as tanév tudományos kerekasztal programjainak absztraktkötete. Szerk.: Tóth Péter, Debreceni Egyetem, Debrecen, 11, 2018. ISBN: 9789634900337
  2. Hajdú, P.: Kisköre - út, egy egészségtudatosabb városért.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 428, 2018. ISBN: 9786155586262
2016
  1. Hajdú, P.: A reflexek, tanulás és viselkedés: Betekintés a gyermeki elmébe című könyv.
    Különleges bánásmód. 2 (4), 111-113, 2016.
    (Ismertetett mű: Hajdú Péter: A reflexek, tanulás és viselkedés :Betekintés a gyermeki elmébe című könyv /)
Mindet mutasd
frissítve: 2023-03-19, 01:35

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 8
Q1 6 (75%)
n.a. 2 (25%)
-
OK

SCImago kategóriák

Energy (6)
Energy Engineering and Power Technology (6)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (6)
Environmental Science (6)
Environmental Science (miscellaneous) (6)
Management, Monitoring, Policy and Law (6)
Social Sciences (6)
Geography, Planning and Development (6)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint