Béri Béla
DE >
MÉKÁllattenyésztéstudományi Intézet
egyetemi docens
Teljes publikációs lista
Publikációs időszak:
1995-2024
2024
Murvai, K.,
Rácz, H.,
Horváth, E.,
Németh, B.,
Imre, A.,
Pereira, K.,
Antunovics, Z.,
Peles, F.,
Sipos, P.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Pfliegler, V.:
The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Microbiology (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
2023
Murvai, K.,
Rácz, H.,
Imre, A.,
Horváth, E.,
Pereira, K.,
Peles, F.,
Sipos, P.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Pfliegler, V.:
Microbial analysis of hungarian forage samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
2022
Török, E.,
Béri, B.,
Posta, J.:
A termelésben töltött időt befolyásoló tényezők elemzése, különös tekintettel a lineáris küllemi tulajdonságokra a hazai tejtermelő állományokban.
In: XXVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum Keszthely : Konferenciakötet. Szerk.: Bene Szabolcs, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 71-76, 2022. ISBN: 9786156338075
Brassó, D.,
Komlósi, I.,
Rózsáné Várszegi, Z.,
Varga, É.,
Béri, B.:
Egy magyar struccállomány tojástermelésésnek értékelése (előzetes közlemény).
Állatteny. Takarm. 70 (4), 284-297, 2022.
2021
Török, E.,
Vass, N.,
Béri, B.,
Könyves, L.,
Posta, J.:
A hasznos élettartam alakulására ható tényezők elemzése holstein-fríz teheneknél.
Magyar Állatorv. L. 143 81-90, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
Török, E.,
Béri, B.,
Füller, I.,
Vágó, B.,
Komlósi, I.,
Posta, J.:
A hosszú élettartam genetikai becslésének lehetősége kettőshasznú magyartarka állományban..
Állatteny. Takarm. 70 (1), 15-24, 2021.
Török, E.,
Béri, B.,
Posta, J.:
A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2021. ISBN: 9786158199117
Török, E.,
Béri, B.,
Posta, J.:
A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 58, 2021. ISBN: 9786155586996
Török, E.,
Komlósi, I.,
Szőnyi, V.,
Béri, B.,
Mészáros, G.,
Posta, J.:
Combinations of Linear Type Traits Affecting the Longevity in Hungarian Holstein-Friesian Cows.
Animals (Basel). 11 1-12, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
Petróczki, F.,
Pásztor, Á.,
Szűcs, K.,
Pál, K.,
Kardos, G.,
Albert, E.,
Horváth, B.,
Ungvári, E.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program.
Pathogens. 10 (2), 1-12, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Immunology and Allergy
Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
Q2 Infectious Diseases
Q2 Microbiology (medical)
Q2 Molecular Biology
Sipos, P.,
Peles, F.,
Brassó, D.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.:
Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Török, E.,
Komlósi, I.,
Béri, B.,
Füller, I.,
Vágó, B.,
Posta, J.:
Principal component analysis of conformation traits in Hungarian Simmental cows.
Czech J. Anim. Sci. 66 (2), 39-45, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
2020
Kovácsné Koncz, N.,
Béri, B.,
Deák, B.,
Kelemen, A.,
Tóth, K.,
Kiss, R.,
Radócz, S.,
Miglécz, T.,
Tóthmérész, B.,
Valkó, O.:
Meat production and maintaining biodiversity: Grazing by traditional breeds and crossbred beef cattle in marshes and grasslands.
Appl. Veg. Sci. 23 (2), 139-148, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Management, Monitoring, Policy and Law
Q1 Nature and Landscape Conservation
2019
Brassó, D.,
Béri, B.:
A heterózistenyésztés hatása a tejhasznosítású tehenek tejtermelésére, termékenységére és egészségi állapotára.
In: InterTalent Unideb 2018. Szerk.: Mándy Zsuzsanna, Mező Lilla Dóra, Mező Ferenc, Debreceni Egyetem, Debrecen, 65-68, 2019. ISBN: 9789634901983
Petróczki, F.,
Kardos, G.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bulk milk from two dairy farms in Hajdú-Bihar County, Hungary.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 66 (Suppl1), 179-180, 2019.
2024
Murvai, K.,
Rácz, H.,
Horváth, E.,
Németh, B.,
Imre, A.,
Pereira, K.,
Antunovics, Z.,
Peles, F.,
Sipos, P.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Pfliegler, V.:
The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Microbiology (2023)
Q2 Microbiology (medical) (2023)
2023
Murvai, K.,
Rácz, H.,
Imre, A.,
Horváth, E.,
Pereira, K.,
Peles, F.,
Sipos, P.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Pfliegler, V.:
Microbial analysis of hungarian forage samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
2022
Török, E.,
Béri, B.,
Posta, J.:
A termelésben töltött időt befolyásoló tényezők elemzése, különös tekintettel a lineáris küllemi tulajdonságokra a hazai tejtermelő állományokban.
In: XXVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum Keszthely : Konferenciakötet. Szerk.: Bene Szabolcs, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 71-76, 2022. ISBN: 9786156338075
Brassó, D.,
Komlósi, I.,
Rózsáné Várszegi, Z.,
Varga, É.,
Béri, B.:
Egy magyar struccállomány tojástermelésésnek értékelése (előzetes közlemény).
Állatteny. Takarm. 70 (4), 284-297, 2022.
2021
Török, E.,
Vass, N.,
Béri, B.,
Könyves, L.,
Posta, J.:
A hasznos élettartam alakulására ható tényezők elemzése holstein-fríz teheneknél.
Magyar Állatorv. L. 143 81-90, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Veterinary (miscellaneous)
Török, E.,
Béri, B.,
Füller, I.,
Vágó, B.,
Komlósi, I.,
Posta, J.:
A hosszú élettartam genetikai becslésének lehetősége kettőshasznú magyartarka állományban..
Állatteny. Takarm. 70 (1), 15-24, 2021.
Török, E.,
Béri, B.,
Posta, J.:
A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2021. ISBN: 9786158199117
Török, E.,
Béri, B.,
Posta, J.:
A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 58, 2021. ISBN: 9786155586996
Török, E.,
Komlósi, I.,
Szőnyi, V.,
Béri, B.,
Mészáros, G.,
Posta, J.:
Combinations of Linear Type Traits Affecting the Longevity in Hungarian Holstein-Friesian Cows.
Animals (Basel). 11 1-12, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
Petróczki, F.,
Pásztor, Á.,
Szűcs, K.,
Pál, K.,
Kardos, G.,
Albert, E.,
Horváth, B.,
Ungvári, E.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program.
Pathogens. 10 (2), 1-12, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Immunology and Allergy
Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
Q2 Infectious Diseases
Q2 Microbiology (medical)
Q2 Molecular Biology
Sipos, P.,
Peles, F.,
Brassó, D.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.:
Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Török, E.,
Komlósi, I.,
Béri, B.,
Füller, I.,
Vágó, B.,
Posta, J.:
Principal component analysis of conformation traits in Hungarian Simmental cows.
Czech J. Anim. Sci. 66 (2), 39-45, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Animal Science and Zoology
2020
Kovácsné Koncz, N.,
Béri, B.,
Deák, B.,
Kelemen, A.,
Tóth, K.,
Kiss, R.,
Radócz, S.,
Miglécz, T.,
Tóthmérész, B.,
Valkó, O.:
Meat production and maintaining biodiversity: Grazing by traditional breeds and crossbred beef cattle in marshes and grasslands.
Appl. Veg. Sci. 23 (2), 139-148, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Management, Monitoring, Policy and Law
Q1 Nature and Landscape Conservation
2019
Brassó, D.,
Béri, B.:
A heterózistenyésztés hatása a tejhasznosítású tehenek tejtermelésére, termékenységére és egészségi állapotára.
In: InterTalent Unideb 2018. Szerk.: Mándy Zsuzsanna, Mező Lilla Dóra, Mező Ferenc, Debreceni Egyetem, Debrecen, 65-68, 2019. ISBN: 9789634901983
Petróczki, F.,
Kardos, G.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bulk milk from two dairy farms in Hajdú-Bihar County, Hungary.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 66 (Suppl1), 179-180, 2019.
Petróczki, F.,
Béri, B.,
Peles, F.:
The effect of breed and number of lactation on the microbiological quality of raw milk = a fajta és a laktáció számának hatása a nyerstej mikrobiológiai minőségére.
In: Innovation challenges in the 21st century : LXI. Georgikon Napok International Scientific Conference : abstract volume. Eds.: Gábor Pintér, Szilvia Csányi, Henrik Zsiborács, University of Pannonia Georgikon Faculty, Keszthely, 85, 2019. ISBN: 9789633961292
2018
Török, E.,
Béri, B.,
Posta, J.:
A lineáris küllemi bírálati tulajdonságok és a selejtezés közötti kapcsolatok elemzése egy hazai holstein-fríz állományban.
In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap, Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 74-75, 2018. ISBN: 9786155837142
Béri, B.,
Brassó, D.:
A procross rotációs keresztezés hatása a tejhasznú tehenek tejtermelésére.
In: XXXVII. Óvári Tudományos Napok, 2018. november 9-10. : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő. Szerk.: Szalka Éva, VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 293-300, 2018. ISBN: 9786155837159
Petróczki, F.,
Veres, V.,
Kardos, G.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Characterisation of Staphylococcus aureus isolated from raw milk from vending machines.
In: One Health & Food Safety International Congress : Conference Proceedings, Universität Bonn, Bonn, 93, 2018.
Petróczki, F.,
Veres, V.,
Kardos, G.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Characterisation of Staphylococcus aureus strains isolated from raw milk from vending machines in Hajdú-Bihar County, Hungary.
In: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries - Conference Proceedings. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 50-54, 2018.
Petróczki, F.,
Woode, B.,
Törős, G.,
Nagy, N.,
Kardos, G.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from cheeses in Hungary.
In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 26, 2018.
Süli, Á.,
Garipoglu, A.,
Csapó, J.,
Béri, B.,
Vargáné Visi, É.,
Jónás, E.:
Dietary manipulation to increase the concentration of n-3 fatty acids in milk fat.
Appl. Ecol. Environ. Res. 16 (2), 1553-1562, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Kovácsné Koncz, N.,
Posta, J.,
Tóth, K.,
Radócz, S.,
Béri, B.:
Extenzív és intenzív húsmarha fajták legelésének a hatása szikes gyepek növényzetére.
Termvéd. közl. 24 114-123, 2018.
Kovácsné Koncz, N.,
Béri, B.,
Posta, J.,
Deák, B.,
Kelemen, A.,
Radócz, S.,
Tóth, K.,
Valkó, O.:
Extenzív és intenzív húsmarha legelők összehasonlító botanikai és természetvédelmi vizsgálatai hortobágyi szikeseken.
In: XII. Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében : Program és összefoglalók = 12th International Conference Advances in research on the flora and vegetation of the Carpato-Pannonian region : Programme and Abstracts. Szerk.: Molnár V. Attila, Sonkoly Judit, Takács Attila, Debreceni Egyetem TTK Növénytani Tanszék, Debrecen, 77, 2018. ISBN: 9789634739265
Petróczki, F.,
Kojo Woode, B.,
Törős, G.,
Nagy, N.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Microbiological status of bulk tank milk and different flavored gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant.
Agrártud. Közl. 75 73-78, 2018.
Petróczki, F.,
Woode, B.,
Törős, G.,
Nagy, N.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Microbiological status of gomolya cheeses produced by small-scale dairies.
In: Abstract Book : FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 36-37, 2018.
2017
Kovácsné Koncz, N.,
Béri, B.,
Posta, J.,
Deák, B.,
Kelemen, A.,
Radócz, S.,
Tóth, K.,
Valkó, O.:
Extenzív és intenzív húsmarha fajták legelésének a hatása hortobágyi mélyfekvésű szikes gyepek növényzetére.
In: XI. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia : "Sikerek és tanulságok a természetvédelemben": Absztraktkötet. Szerk.: Mizsei Edvárd, Szepesváry Csaba, Magyar Biológiai Társaság, MTA Ökológiai Kutatóközpont, [Vácrátót], 95, 2017.
Woode, B.,
Petróczki, F.,
Törős, G.,
Nagy, N.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Microbiological quality of bulk tank raw milk in Hajdú-Bihar County, Hungary.
In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts / org. by Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak University of Agriculture, Nitra, 42-43, 2017.
Petróczki, F.,
Woode, B.,
Törős, G.,
Nagy, N.,
Béri, B.,
Peles, F.:
Microbiological status of smoked parenica cheeses produced in industrial and in small-scale conditions.
In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts, Slovak University of Agriculture, Nitra, 36-37, 2017.
2016
Heller, G.,
Békefi, J.,
Annus, K.,
Immler, S.,
Béri, B.,
Gáspárdy, A.:
Characterization of Original Braunvieh in Bavarian Allgäu based on body measurements.
Danub. Animal Genet. Resour. 1 51-56, 2016.
Kovácsné Koncz, N.,
Béri, B.,
Kelemen, A.,
Deák, B.,
Radócz, S.,
Valkó, O.:
Hortobágyi mélyfekvésű szikes területek élőhely kezelése különböző intenzitású szarvasmarhafajták legeltetésével.
In: NATURA 2000 területek természetvédelmi vizsgálatai, élőhelykezelési, fenntartási tapasztalatai a "Fenntartható fejlődés a Kárpát-medencében III." című konferenciasorozat keretében : Absztraktkötet = Nature conservation investigations in NATURA 2000 sites, in "Sustainable development in the Carpathian basin III" conference : Book of Abstracts. Szerk.: Zimmermann Zita, Szabó Gábor, Szent István Egyetem, Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 56, 2016. ISBN: 9789632695266
2015
Szűcs, I.,
Béri, B.,
Szőllősi, L.,
Kovács, K.,
Molnár, S.,
Ladányi, K.,
Szűcs, I.:
A hazai tejágazat fejlesztési koncepciójának komplex megvalósíthatósági elemzése és továbbfejlesztése.
Kovácsné Koncz, N.,
Béri, B.,
Kelemen, A.,
Deák, B.,
Valkó, O.:
Mély fekvésű gyepek élőhely kezelése különböző szarvasmarhafajták legeltetésével.
In: LVII. Georgikon Napok = 57th Georgikon Scientific Conference : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 132, 2015. ISBN: 9789639639812
Kovácsné Koncz, N.,
Béri, B.,
Kelemen, A.,
Deák, B.,
Valkó, O.:
Mély fekvésű gyepek élőhely kezelése különböző szarvasmarhafajták legeltetésével.
In: LVII. Georgikon Napok. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 225-234, 2015. ISBN: 9789639639829
Gulyás, G.,
Czeglédi, L.,
Béri, B.,
Harangi, S.,
Csősz, É.,
Szabó, Z.,
Janáky, T.,
Jávor, A.:
Proteomic analysis of skeletal muscle at different live weights in Charolais bulls.
Acta Aliment. 44 (1), 132-138, 2015.
2014
Süli, Á.,
Béri, B.,
Csapó, J.,
Vargáné Visi, É.,
Borbélyné Varga, M.:
Az olajos magvak felhasználásának lehetősége a tejelő tehenek takarmányozásában.
Agrártud. Közl. 57 67-74, 2014.
2013
2012
Gulyás, G.,
Béri, B.,
Jávor, A.,
Márk, L.,
Csősz, É.,
Pohóczky, K.,
Soltész, B.,
Kuti, D.,
Czeglédi, L.:
Holstein-fríz tehenek hosszú hasznos élettartamának vizsgálata proteomikai módszerekkel.
Agrártud. közl. 48 21-25, 2012.
2011
Béri, B.,
Vargáné Visi, É.,
Lóki, K.,
Csapóné Kiss, Z.,
Süli, Á.,
Salamon, R.,
Csapó, J.:
Analysis of the fatty acid pattern of milk from current and rare cattle breeds.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 28-43, 2011.
Csapó, J.,
Lóki, K.,
Béri, B.,
Süli, Á.,
Vargáné Visi, É.,
Albert, C.,
Csapóné Kiss, Z.:
Colostrum and milk of current and rare cattle breeds: protein content and amino acid composition.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 18-27, 2011.
Vargáné Visi, É.,
Süli, Á.,
Béri, B.,
Csapóné Kiss, Z.,
Lóki, K.,
Salamon, R.,
Csapó, J.:
Colostrum of current and rare cattle breeds: fatty acid pattern.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 5-17, 2011.
Peles, F.,
Béri, B.,
Győri, Z.,
Varga, L.:
Effects of management and milking conditions for dairy cows on microbiological properties of raw milk.
In: 4th Congress of European Microbiologists. Program Book / Federation of European Microbiological Societies, Federation of European Microbiological Societies, Geneva, Switzerland, 160, 2011.
2010
Komlósi, I.,
Wolfová, M.,
Wolf, J.,
Farkas, B.,
Szendrei, Z.,
Béri, B.:
Economic weights of production and functional traits for Holstein-Friesian cattle in Hungary.
J. Anim. Breed. Genet. 127 143-153, 2010.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Food Animals
Q1 Medicine (miscellaneous)
Hódi, K.,
Szendrei, Z.,
Kovács, B.,
Holcvart, M.,
Béri, B.:
Különböző genotípusú szarvasmarhák tejének makroelem-tartalma.
Agrártud. Közl. 40 27-31, 2010.
Czeglédi, L.,
Gulyás, G.,
Radácsi, A.,
Kusza, S.,
Békefi, J.,
Béri, B.,
Jávor, A.:
Sample preparation and staining methods for two-dimensional polyacrylamide gel electrophoresis of proteins from animal tissues.
Animal Sci. Biotechn. 43 (1), 267-270, 2010.
2009
Béri, B.,
Bodó, I.,
Komlósi, I.,
Czeglédi, L.,
Radácsi, A.,
Harangi, S.,
Szendrei, Z.:
Szarvasmarhatenyésztésünk helyzete, lehetőségeink.
In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ;Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft, Debrecen, 347-378, 2009. ISBN: 9789638823304
2008
Komlósi, I.,
Harmat, Á.,
Nagy, I.,
Posta, J.,
Márkus, S.,
Béri, B.,
Mihók, S.:
Magyar tarka bikák borjúnevelő- és tejtermelő-képességi tenyészértéke közötti összefüggés elemzése.
Állatteny. takarm. 57 (2), 97-105, 2008.
Peles, F.,
Varga, L.,
Máthéné Szigeti, Z.,
Béri, B.,
Szabó, A.:
Occurrence of Staphylococcus aureus in milk samples of cows with mastitis.
In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2008. évi Nagygyűlése és a XI. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet. Közread.: Magyar Mikrobiológiai Társaság, Magyar Mikrobiológiai Társaság, Keszthely, 63, 2008.
2007
Peles, F.,
Keresztúri, P.,
Máthéné Szigeti, Z.,
Béri, B.,
Szabó, A.:
Az elegytej kóliform számának vizsgálata néhány hajdú-bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
In: Agrárgazdaság a vidékért, a környezetért, az életminőségért : XLIX. Georgikon Napok, Keszthely, 2007. szeptember 20-21.. Szerk.: Palkovics Miklós, Weisz Miklós, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 88, 2007.
Peles, F.,
Wagner, M.,
Varga, L.,
Hein, I.,
Rieck, P.,
Gutser, K.,
Keresztúri, P.,
Kardos, G.,
Turcsányi, I.,
Béri, B.,
Szabó, A.:
Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary.
Int. J. Food Microbiol. 118 (2), 186-193, 2007.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
D1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Microbiology
D1 Safety, Risk, Reliability and Quality
Szendrei, Z.,
Harangi, S.,
Radácsi, A.,
Béri, B.,
Bodó, I.:
Crossing with colored breeds in Hungary.
In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 319, 2007.
Béri, B.,
Szendrei, Z.:
Fajtatiszta jersey állományok magyarországi termelése.
In: Agrárgazdaság a vidékért, a környezetért, az életminőségért : XLIX. Georgikon Napok, Keszthely, 2007. szeptember 20-21.. Szerk.: Palkovics Miklós, Weisz Miklós, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 65, 2007. ISBN: 9789639639201
Harangi, S.,
Czeglédi, L.,
Béri, B.:
Különböző genotípusú húsmarha borjak növekedési jellemzőinek vizsgálata.
In: Agrárgazdaság a vidékért, a környezetért, az életminőségért : XLIX. Georgikon Napok, Keszthely, 2007. szeptember 20-21.. Szerk.: Palkovics Miklós, Weisz Miklós, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 67, 2007.
Bodó, I.,
Gera, I.,
Radácsi, A.,
Béri, B.:
Problems of conservation and crossing of Hungarian Grey cattle.
In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 105, 2007.
Peles, F.,
Wagner, M.,
Keresztúri, P.,
Béri, B.,
Szabó, A.:
Staphylococcus aureus törzsek összehasonlító elemzése molekuláris mikrobiológiai mószerekkel.
Agrártud. közl. 26 34-39, 2007.
Bodó, I.,
Gera, I.,
Radácsi, A.,
Béri, B.:
Sustainability of Hungarian Grey cattle's production during centuries.
In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 102, 2007.
Radácsi, A.,
Szendrei, Z.,
Béri, B.,
Bodó, I.,
Czeglédi, L.:
The role of coat colour varieties in the preservation of the Hungarian Grey Cattle.
In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 307, 2007.
2006
Peles, F.,
Keresztúri, P.,
Iglói, A.,
Béri, B.,
Szabó, A.:
A Staphylococcus aureus jelentősége és előfordulása néhány Hajdú-Bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
In: XXXI. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, Magyarország, 2006.10.05 : [elektronikus dokumentum], [Nyugat-magyarországi Egyetem], Mosonmagyaróvár, 1-5, 2006.
Ádám, J.,
Béri, B.,
Besenyei, F.,
Bittner, B.,
Bognár, L.,
Dorgai, L.,
Füller, I.,
Kovács, K.,
Markus, G.,
Mélykuti, T.:
A tejágazat aktualitásai és kilátásai.
Észak-Alföldi Regionális Szaktanácsadási Központ, Debrecen, 100 p., 2006.
Peles, F.,
Wagner, M.,
Hein, I.,
Rieck, P.,
Gutser, K.,
Keresztúri, P.,
Béri, B.,
Szabó, A.:
Characterization of Staphylococcus aureus isolates recovered from milk samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 329, 2006.
Peles, F.,
Wagner, M.,
Rieck, P.,
Keresztúri, P.,
Béri, B.,
Szabó, A.:
Occurrence of enterotoxin-producing Staphylococcus aureus on several dairy farms of Hajdú-Bihar county.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 330, 2006.
2002
Béri, B.,
Berta, A.:
Kiemelkedő életteljesítményű tehenek küllemének elemzése.
In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Állattenyésztés / Jávor András, Béri Béla, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 68-75, 2002. ISBN: 9639274267
Czeglédi, L.,
Béri, B.,
Rátonyi, T.,
Mihók, S.:
Szarvasmarha-legeltetés hatása a szikes talajra.
In: EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság : Tudományos tanácskozás Debrecen, 2002 : Mezőgazdaságtudomány. Szerk.: Nagy J, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 170-175, 2002. ISBN: 963472695X
1999
1995
Mindet mutasd
frissítve: 2024-12-15, 01:49