Jelenlegi hely

Antunovics Zsuzsa

Név: Antunovics Zsuzsa
További profilok: MTMT
Szakterület: molekuláris biológus

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
17
DEA-ban:
16
OA:
6
Publikációs időszak:
2001-2021
2021
  1. Csoma, H., Kállai, Z., Antunovics, Z., Czentye, K., Sipiczki, M.: Vinification without Saccharomyces: Interacting Osmotolerant and "Spoilage" Yeast Communities in Fermenting and Ageing Botrytised High-Sugar Wines (Tokaj Essence).
    Microorganisms. 9 (1), 1-28, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology
    Q2 Microbiology (medical)
    Q3 Virology
2020
  1. Szabó, A., Antunovics, Z., Karanyicz, E., Sipiczki, M.: Diversity and Postzygotic Evolution of the Mitochondrial Genome in Hybrids of Saccharomyces Species Isolated by Double Sterility Barrier.
    Front. Microbiol. 11 1-22, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Sipiczki, M., Antunovics, Z., Szabó, A.: MAT heterozygosity and the second sterility barrier in the reproductive isolation of Saccharomyces species.
    Curr. Genet. 66 (5), 957-969, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Genetics
    D1 Medicine (miscellaneous)
2019
2018
  1. Hegedűs, É., Kókai, E., Nánási, P., Imre, L., Halász, L., Jossé, R., Antunovics, Z., Webb, M., El Hage, A., Pommier, Y., Székvölgyi, L., Dombrádi, V., Szabó, G.: Endogenous single-strand DNA breaks at RNA polymerase II promoters in Saccharomyces cerevisiae.
    Nucleic Acids Res. 46 (20), 10649-10668, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Genetics
2017
  1. Pfliegler, V., Boros, E., Pázmándi, K., Jakab, Á., Zsuga, I., Kovács, R., Urbán, E., Antunovics, Z., Bácsi, A., Sipiczki, M., Majoros, L., Pócsi, I.: Commercial strain-derived clinical Saccharomyces cerevisiae can evolve new phenotypes without higher pathogenicity.
    Mol. Nutr. Food Res. 61 (11), 1601099-1 - 1601099-8, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biotechnology
    D1 Food Science
  2. Karanyicz, E., Antunovics, Z., Kállai, Z., Sipiczki, M.: Non-introgressive genome chimerisation by malsegregation in autodiploidised allotetraploids during meiosis of Saccharomyces kudriavzevii x Saccharomyces uvarum hybrids.
    Appl. Microbiol. Biotechnol. 101 (11), 4617-4633, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Biotechnology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
2012
  1. Pfliegler, V., Antunovics, Z., Sipiczki, M.: Double sterility barrier between Saccharomyces species and its breakdown in allopolyploid hybrids by chromosome loss.
    FEMS Yeast Res. 12 (6), 703-718, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
2010
2008
  1. Miklós, I., Szilágyi, Z., Watt, S., Zilahi, E., Batta, G., Antunovics, Z., Enczi, K., Bähler, J., Sipiczki, M.: Genomic expression patterns in cell separation mutants of Schizosaccharomyces pombe defective in the genes sep10+ and sep15+ coding for the Mediator subunits Med31 and Med8.
    Mol. Genet. Genomics. 279 (3), 225-238, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Genetics
    D1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
2005
  1. Antunovics, Z., Irinyi, L., Sipiczki, M.: Combined application of methods to taxonomic identification of Saccha romyces strains in fermenting botrytized grape must.
    J. Appl. Microbiol. 4 (98), 971-979, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q2 Biotechnology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  2. Antunovics, Z., Nguyen, H., Gaillardin, C., Sipiczki, M.: Gradual genome stabilisation by progressive reduction of the Saccharo myces uvarum genome in an interspecific hybrid with Saccharomyces cerev isiae.
    FEMS Yeast Res. 12 (5), 1141-1150, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    D1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
2003
2002
  1. Naumov, G., Naumova, E., Antunovics, Z., Sipiczki, M.: Saccharomyces bayanus var. uvarum in Tokaj wine-making of Slovakia and Hungary.
    Appl. Microbiol. Biotechnol. 59 (6), 727-730, 2002.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Biotechnology
    D1 Medicine (miscellaneous)
2001
  1. Sipiczki, M., Romano, P., Lipani, G., Miklós, I., Antunovics, Z.: Analysis of yeasts derived from natural fermentation in a Tokaj winery.
    Antonie van Leeuwenhoek. 79 (1), 97-105, 2001.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Medicine (miscellaneous)
    Q1 Microbiology
    Q2 Molecular Biology
frissítve: 2023-02-05, 01:46

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 17
Q1/D1 8 (47.1%)
Q1 12 (70.6%)
Q2 2 (11.8%)
n.a. 3 (17.6%)
-
OK

SCImago kategóriák

Medicine (10)
Medicine (miscellaneous) (8)
Microbiology (medical) (2)
Immunology and Microbiology (9)
Microbiology (6)
Applied Microbiology and Biotechnology (5)
Virology (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (8)
Biotechnology (4)
Genetics (3)
Molecular Biology (2)
Agricultural and Biological Sciences (1)
Food Science (1)
Multidisciplinary (1)
Multidisciplinary (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint