Name: Jevcsák Szintia
Degree
- PhD, Debreceni Egyetem (2019)
Publication list
2022
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
Diósi, G.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.:
Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
Jevcsák, S.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.,
Fülep, Z.,
Fülep, Á.,
Diósi, G.:
Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Nagy, A.,
Diósi, G.:
Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Nagy, A.,
Jevcsák, S.,
Diósi, G.:
Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
2020
2019
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
2018
Diósi, G.,
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.:
Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
Murányi, E.,
Cseke, P.,
Fazekas, M.,
Jevcsák, S.:
A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyagtartalmára.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 102, 2018. ISBN: 9786155545818
Murányi, E.,
Czimbalmos, Á.,
Fazekas, M.,
Jevcsák, S.:
A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyag-tartalmára.
In: Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 387-392, 2018. ISBN: 9786155545900
Jevcsák, S.:
A pohánka tápanyagtartalma és felhasználása.
In: Ifjúság, tudománypolitika, jövőkép: kilátások és kihívások a Kárpát-medencében. Szerk.: Bodó Barna, Szoták Szilvia, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Budapest, 351-361, 2018, (Határhelyzetek, ISSN 2064-3918 ; 10.) ISBN: 9786155389696
Jevcsák, S.,
Pesti-Asbóth, G.,
Bíróné Molnár, P.,
Gálné Remenyik, J.,
Murányi, E.,
Sipos, P.:
Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
Jevcsák, S.,
Biró, A.,
Gálné Remenyik, J.,
Lehoczki, G.,
Murányi, E.,
Jóvér, J.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
Diósi, G.,
Jevcsák, S.,
Kiss Gabriella,
Nagy, V.,
Máthé, E.:
Research of rheological parameters of marinated tofu.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Ed.: Z. Győri, University of Debrecen, Debrecen, 42-43, 2018. ISBN: 9789634900245
2022
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
Diósi, G.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.:
Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
Jevcsák, S.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.,
Fülep, Z.,
Fülep, Á.,
Diósi, G.:
Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Nagy, A.,
Diósi, G.:
Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Nagy, A.,
Jevcsák, S.,
Diósi, G.:
Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
2020
2019
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
2018
Diósi, G.,
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.:
Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
Murányi, E.,
Cseke, P.,
Fazekas, M.,
Jevcsák, S.:
A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyagtartalmára.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 102, 2018. ISBN: 9786155545818
Murányi, E.,
Czimbalmos, Á.,
Fazekas, M.,
Jevcsák, S.:
A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyag-tartalmára.
In: Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 387-392, 2018. ISBN: 9786155545900
Jevcsák, S.:
A pohánka tápanyagtartalma és felhasználása.
In: Ifjúság, tudománypolitika, jövőkép: kilátások és kihívások a Kárpát-medencében. Szerk.: Bodó Barna, Szoták Szilvia, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Budapest, 351-361, 2018, (Határhelyzetek, ISSN 2064-3918 ; 10.) ISBN: 9786155389696
Jevcsák, S.,
Pesti-Asbóth, G.,
Bíróné Molnár, P.,
Gálné Remenyik, J.,
Murányi, E.,
Sipos, P.:
Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
Jevcsák, S.,
Biró, A.,
Gálné Remenyik, J.,
Lehoczki, G.,
Murányi, E.,
Jóvér, J.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
Diósi, G.,
Jevcsák, S.,
Kiss Gabriella,
Nagy, V.,
Máthé, E.:
Research of rheological parameters of marinated tofu.
In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Ed.: Z. Győri, University of Debrecen, Debrecen, 42-43, 2018. ISBN: 9789634900245
Diósi, G.,
Surányi, B.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.:
Rheologycal parameters of alternative cereal cookies.
In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 15, 2018. ISBN: 9786061215461
Jevcsák, S.,
Sipos, P.:
Termesztett köles és szemes cirok felhasználása, a termékek fizikai, kémiai és reológiai tulajdonságainak vizsgálata.
In: "Termőföldtől az asztalig" A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900092
Jevcsák, S.,
Pesti-Asbóth, G.,
Bíróné Molnár, P.,
Gálné Remenyik, J.,
Murányi, E.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
Jevcsák, S.,
Murányi, E.,
Stündl, L.,
Jóvér, J.,
Sipos, P.:
Effect of different levels of nitrogen on the total polyphenol and total flavonoid content of sorghum and millet flours.
Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 107-115, 2017.
2016
Jevcsák, S.,
Sipos, P.:
Alternative grains in nutrition.
In: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research (ICoSTAF'16): Book of Abstracts, Faculty of Engineering University of Szeged, Szeged, 27, 2016. ISBN: 9789633064825
2015
Jevcsák, S.:
A Ribes rubrum L., Ribes nigrolaria L. és Prunus cerasus L. egyes beltartalmi értékeinek vizsgálata.
In: XVI. Eötvös Konferencia. Program- és absztraktfüzet. Szerk.: Hermann Gábor, Pipicz Andrea, Szebik Huba, Szőke Máté, Tóth Károly, Eötvös József Collegium, Budapest, 58, 2015.
Jevcsák, S.,
Sipos, P.:
Research of chemical parameters of red currant, josta and sour cherry.
In: Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain : Book of proceedings : 18-19th November, 2015. Budapest, Hungary. Eds.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University of Budapest, Budapest, 108-111, 2015. ISBN: 9789635036035
2010
Jevcsák, M.,
Höhn, M.,
Jámborné Benczúr, E.,
Jevcsák, S.,
Komendár, V.:
Narcissus poeticus ssp. radiiflorus area scientifically based protection and restitution in the Ukrainian Carpathians.
In: Bicentenary of vegetation cover studies of the Carpathians: Proceedings of International Scientific Conference devoted to the 130th anniversary since Antal Margiittai's birthday. Ed.: Komendar V., Orosz I., Andrik E, Karpaty, Uzhhorod, 72-75, 2010. ISBN: 9789666712618
Show all
updated: 2024-11-06, 14:22