You are here

Kaszás László

Kaszás László

Kaszás László
DE > MÉK
Department of Agriculture Botany and Crop Physiology
Doktorandusz 2015-2018
Name: Kaszás László
Affiliation: Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Növénytudományi Intézet. Alkalmazott Növénybiológiai Tanszék / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Crop Sciences.
Degree
  • PhD, Debreceni Egyetem (2023)

Publication list

Uploaded publications:
40
Publications in DEA:
40
OA:
10
Date range:
2012-2024
2024
  1. Hodossi, S., Kaszás, L.: A csemegekukorica (Zea mays var. saccharata) termesztése.
    Mezőhír. 28 (2), 10-12, 2024.
  2. Kaszás, L., Kovács, Z., Elhawat, N., Koroknai, J., Fári, M., Cziáky, Z., Veres, S., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: A parlagfű, az amarant és a mungóbab biofinomítási potenciáljának feltárása.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2024. ISBN: 9789634906568
  3. Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N., Fári, M., Cziáky, Z., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: Identification of key parameters and phytochemical composition of fiber and brown juice by-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
    Biomass Bioenerg. 188 1-11, 2024.
    Journal metrics:
    D1 Agronomy and Crop Science (2023)
    D1 Forestry (2023)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2023)
    Q1 Waste Management and Disposal (2023)
  4. Kovács, Z., Kaszás, L., Veres, S., Koroknai, J., Elhawat, N., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M.: Lucerna levélfehérje-koncentrátum és zöldlé felhasználása: lisztkeverékek táplálkozástani, funkcionális és érzékszervi értékelése.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 52, 2024. ISBN: 9789634906568
2023
  1. Kaszás, L., Hodossi, S.: Az alkalmazkodás lehetőségei.
    Magyar Mezőgazdaság. 78 (29), 34-35, 2023.
  2. Domokos-Szabolcsy, É., Yavuz, S., Picoli, E., Fári, M., Kovács, Z., Tóth, C., Kaszás, L., Alshaal, T., Elhawat, N.: Green biomass-based protein for sustainable feed and food supply: An overview of current and future prospective.
    Life (Basel). 13 (2), 1-37, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Paleontology
    Q2 Space and Planetary Science
2022
  1. Kovács, Z., Koroknai, J., Kaszás, L., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Alshaal, T.: Alfalfa-based green biorefinery: experiences and challenges based on a five-year project.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 63-63, 2022. ISBN: 9789634904687
  2. Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
  3. Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Alshaal, T., Elhawat, N., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Possible uses of jerusalem artichoke (Heliathus Tuberosus l.) for green biorefining.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 61-61, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
  1. Kovács, Z., Kaszás, L., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Amino acid composition and free amino acid content of processed Jerusalem artichoke green biomass.
    In: LXIII. Georgikon Napok : Agrár-környezetgazdaságunk a járványok és a környezeti kihívások árnyékában, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Georgikon Campus, Keszthely, 12, 2021.
2020
  1. Kovács, Z., Alshaal, T., Elhawat, N., Kaszás, L., Koroknai, J., Prokisch, J., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Agronomic fortification to enhance the organic selenium content of alflafa green biomass.
    In: 4th National Conference of Young Biotechnologists "FIBOK 2020" online conference : abstract book. Ed.: by Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 29, 2020. ISBN: 9789634902720
  2. Szarka, V., Jókai, Z., El-Ramady, H., Abdalla, N., Kaszás, L., Domokos-Szabolcsy, É.: Biofortification of Stevia rebaudiana (Bert.) Plant with Selenium.
    Env. Biodiv. Soil Security. 4 19-31, 2020.
  3. Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, Z., Kaszás, L., Koroknai, J., Fári, M.: Évelő növényi zöld biomassza, mint értékes fehérje és fitonutrines forrás = Green biomass of perennial crops as valuable source of protein and phytonutrients.
    In: VII. Nemzetközi Tudományos Napok : 17 th International Scientific Days : A tudományos napok publikációi. Szerk.: Bujdosó Zoltán, Dinya László, Csernák József, Károly Róbert Nonprofit Kft., Gyöngyös, 298-305, 2020. ISBN: I9786155969027
  4. Kaszás, L., Alshaal, T., El-Ramady, H., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N., Nagy, É., Cziáky, Z., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Identification of Bioactive Phytochemicals in Leaf Protein Concentrate of Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.).
    Plants-Basel. 9 (7), 1-17, 2020.
    Journal metrics:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
Show all
updated: 2024-12-01, 01:31

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 17
Q1/D1 2 (11.8%)
Q1 6 (35.3%)
Q2 1 (5.9%)
N/A 10 (58.8%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (6)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Plant Science (4)
Agronomy and Crop Science (1)
Forestry (1)
Soil Science (1)
Environmental Science (4)
Ecology (3)
Waste Management and Disposal (1)
Energy (2)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (1)
Earth and Planetary Sciences (1)
Paleontology (1)
Space and Planetary Science (1)

Genre chart

Year chart

Language chart