Jelenlegi hely

Élelmiszertudományi Intézet

Élelmiszertudományi Intézet

Név: Élelmiszertudományi Intézet
Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138
E-mail cím: vsimontagr.unideb.hu
Bemutatkozás:

2009-ben indul az Élelmiszertudományi Intézet és a Debreceni Egyetem Farmakológiai Intézettel közösen akkreditált Táplálkozástudományi mesterszak, mely képzés célja olyan táplálkozástudományi mérnökök képzése, akik anatómiai, élettani, kémiai, mikrobiológiai és analitikai ismereteiket élelmiszertechnológiai és -feldolgozási ismereteikkel kiegészítve táplálkozástudománnyal kapcsolatos feladatokat magas színvonalon tudnak ellátni, részt venni a táplálkozási tanácsadásban, új élelmiszerek fejlesztésében, valamint klinikai diéták összeállításában. Talán ez az a szak, amellyel az agrárképzés rendszere a teljes élővilágot felöleli, hiszen a növényi és állati alapanyagokból előállított élelmiszerek élettani hatását, hasznosulását, humán egészségügyi és dietetikai aspektusait egyaránt elemzi.

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
Feltöltött közlemény:
520
DEA-ban:
511
OA:
115
Publikációs időszak:
2000-2020
2020
  1. Tóth, B., Biljon, A., Ammar, K., Guzmán, C., Szőke, L., Kovács, B., Labuschagne, M.: Assessment of the impact of drought stress on protein fractions of Mexican durum wheat cultivars.
    In: A klímaváltozás kihívásai a következő évtizedekben : 62. Georgikon Napok : Előadások kivonatai, Szent István Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 119, 2020.
  2. Andualem, T., Komlósi, I., Varga, L., Czeglédi, L., Peles, F.: Bacteriological Quality of Raw Ovine Milk from Different Sheep Farms.
    Animals (Basel). 10 (7), 1-9, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology (2019)
    Q1 Veterinary (miscellaneous) (2019)
  3. Rakonczás, N., Juhászné Tóth, R., Soós, Á., Kállai, Z., Kovács, B., Holb, I., Kovács, S.: Could bentonite product choice fit the desired wine style?.
    Mitteilungen Klosterneuburg. 70 87-101, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Horticulture (2019)
  4. Szőke, L., Kovács, G., Rácz, D., Biró, G., Radócz, L., Kovács, B., Tóth, B.: Examination of the impact of Ustilago maydis infection on some parameters of sweet corn = Az Ustilago maydis fertőzés hatásának vizsgálata a csemegekukorica néhány paraméterére.
    In: A klímaváltozás kihívásai a következő évtizedekben : 62. Georgikon Napok : Előadások kivonatai, Szent István Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 1, 2020.
  5. Both, E., Stonehouse, G., Lima, L., Fakra, S., Aguirre, B., Wangeline, A., Xiang, J., Yin, H., Jókai, Z., Soós, Á., Dernovics, M., Pilon-Smits, E.: Selenium tolerance, accumulation, localization and speciation in a Cardamine hyperaccumulator and a non-hyperaccumulator.
    Sci. Total Environ. 703 1-12, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Environmental Chemistry (2019)
    D1 Environmental Engineering (2019)
    D1 Pollution (2019)
    D1 Waste Management and Disposal (2019)
  6. Fejes, B., Ouedraogo, J., Fekete, E., Sándor, E., Flipphi, M., Soós, Á., Molnár, Á., Kovács, B., Kubicek, C., Tsang, A., Karaffa, L.: The effects of external Mn2+ concentration on hyphal morphology and citric acid production are mediated primarily by the NRAMP-family transporter DmtA in Aspergillus niger.
    Microb Cell Fact. 19 (1), 1-11, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology (2019)
    Q1 Bioengineering (2019)
    Q1 Biotechnology (2019)
  7. Tóth, B., Moloi, M.: The interdependence between low pH and heavy metal stress and its crucial role in crop production efficiency.
    In: Contemporary Studies in Sciences. Ed.: Recep Efe, Isa Cürebal, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle upon Tyne, 2-17, 2020. ISBN: 1527554244
2019
  1. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Czipa, N., Phillips, C., Kovács, B.: Composition of acacia honeys following processing, storage and adulteration.
    J. Food Sci. Technol.-Mysore. 10 (86), 1-11, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
  3. Ahmed, A., Abdalla, A., Kovács, B., Yamamoto, F., Foligni, R., Mozzon, M.: Effects of ethephon and methyl jasmonate on physicochemical properties of Acacia seyal var. seyal (L.) gum produced in Sudan.
    Food Hydrocolloids. 90 413-420, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Chemical Engineering (miscellaneous)
    D1 Chemistry (miscellaneous)
    D1 Food Science
  4. Zabiák, A., Takács, F., Sándor, E.: Fungal population of rotted walnuts and their antifungal sensitivity.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. Suppl. 209, 2019.
  5. Sumanszki, C., Kiss, E., Simon, E., Galgóczi, E., Soós, Á., Patócs, A., Kovács, B., Nagy, E., Reismann, P.: Iodine and selenium status in adult PKU.
    Endocrine Abstracts. 63 P781, 2019.
  6. Kolláth, I., Molnár, Á., Soós, Á., Fekete, E., Sándor, E., Kovács, B., Kubicek, C., Karaffa, L.: Manganese Deficiency Is Required for High Itaconic Acid Production From D-Xylose in Aspergillus terreus.
    Front. Microbiol. 10 1-10, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  7. Sumanszki, C., Kiss, E., Simon, E., Galgóczi, E., Soós, Á., Patócs, A., Kovács, B., Nagy, E., Reismann, P.: The Association of Therapy Adherence and Thyroid Function in Adult Patients with Phenylketonuria.
    Ann. Nutr. Metab. 75 (1), 16-23, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Nutrition and Dietetics
2018
  1. Posta, J., Nagy, D., Csámer, Á., Soós, Á., Nyeste, E., Kovács, B.: A kabai meteorit elemanalitikai vizsgálata.
    In: Átfogó kutatások a kabai meteoriton : a kabai meteorit hullásának 160. évében rendezett nemzetközi konferencia előadásai : 2017. november 8. Református Kollégium, Debrecen. Szerk.: Nagy Mihály, Rózsa Péter, McIntosh Richard William, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 159-168, 2018, (Acta geographica ac geologica et meteorologica Debrecina. Acta Geoscientia Debrecina, ISSN 1788-4497 ; 1. különszám) ISBN: 9789633180532
  2. Papp-Topa, E., Alexa, L., Posta, J., Kántor, A., Czipa, N., Kovács, B.: Analysis of flavonoids: Characterization, sample preparation for GC-MS.
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries /d. Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 43-49, 2018. ISBN: 9789634900320
  3. Pisoschi, A., Pop, A., Georgescu, C., Turcuş, V., Oláh, N., Máthé, E.: An overview of natural antimicrobials role in food.
    Eur. J. Med. Chem. 143 922-935, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Drug Discovery
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Pharmacology
  4. Karaffa, L., Molnár, Á., Kolláth, I., Kovács, B., Soós, Á., Kubicek, C., Fekete, E.: Aspergillus terreus itaconic acid fermentation technology reflects the physiological requirements of overflow metabolism.
    In: 11th International Mycological Congress: Mycological Discoveries for a Better World : Abstract Book, Ana G. Méndez University, San Juan, Puerto Rico, 355-356, 2018.
  5. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Changes of Microelement Content Of Green Pea and Maize by Molybdenum Enrichment.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 46-47, 2018. ISBN: 9789634900245
Mindet mutasd
frissítve: 2020-10-22, 01:31

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 229
Q1/D1 7 (3.1%)
Q1 22 (9.6%)
Q2 21 (9.2%)
Q3 38 (16.6%)
Q4 12 (5.2%)
n.a. 136 (59.4%)

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (62)
Agronomy and Crop Science (34)
Food Science (19)
Soil Science (6)
Plant Science (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (3)
Animal Science and Zoology (2)
Horticulture (2)
Insect Science (2)
Aquatic Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (38)
Genetics (24)
Physiology (22)
Biotechnology (6)
Biochemistry (4)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (4)
Molecular Biology (4)
Clinical Biochemistry (1)
Molecular Medicine (1)
Medicine (20)
Medicine (miscellaneous) (18)
Microbiology (medical) (2)
Biochemistry (medical) (1)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Immunology and Microbiology (15)
Microbiology (7)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (6)
Applied Microbiology and Biotechnology (3)
Immunology (1)
Chemistry (10)
Chemistry (miscellaneous) (5)
Analytical Chemistry (3)
Organic Chemistry (2)
Physical and Theoretical Chemistry (2)
Inorganic Chemistry (1)
Environmental Science (10)
Environmental Science (miscellaneous) (5)
Pollution (5)
Environmental Chemistry (3)
Environmental Engineering (3)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Management, Monitoring, Policy and Law (2)
Water Science and Technology (2)
Ecological Modeling (1)
Waste Management and Disposal (1)
Earth and Planetary Sciences (4)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (3)
Geochemistry and Petrology (1)
Geophysics (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (4)
Drug Discovery (2)
Toxicology (2)
Pharmaceutical Science (1)
Pharmacology (1)
Chemical Engineering (3)
Bioengineering (1)
Chemical Engineering (miscellaneous) (1)
Filtration and Separation (1)
Neuroscience (2)
Neurology (2)
Nursing (2)
Nutrition and Dietetics (2)
Economics, Econometrics and Finance (1)
Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous) (1)
Engineering (1)
Industrial and Manufacturing Engineering (1)
Materials Science (1)
Materials Science (miscellaneous) (1)
Physics and Astronomy (1)
Radiation (1)
Social Sciences (1)
Geography, Planning and Development (1)
Veterinary (1)
Veterinary (miscellaneous) (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

Kutatóink

Czipa Nikolett
Czipa Nikolett
környezetgazdálkodási agrármérnök
Összes kutatónk
Czipa Nikolett
Czipa Nikolett
környezetgazdálkodási agrármérnök
Kovács Béla Róbert
Kovács Béla Róbert
okleveles vegyész
Peles Ferenc Árpád
Peles Ferenc Árpád
mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy