Jelenlegi hely

Élelmiszertudományi Intézet

Élelmiszertudományi Intézet

Név: Élelmiszertudományi Intézet
Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138
E-mail cím: vsimontagr.unideb.hu
Bemutatkozás:

2009-ben indul az Élelmiszertudományi Intézet és a Debreceni Egyetem Farmakológiai Intézettel közösen akkreditált Táplálkozástudományi mesterszak, mely képzés célja olyan táplálkozástudományi mérnökök képzése, akik anatómiai, élettani, kémiai, mikrobiológiai és analitikai ismereteiket élelmiszertechnológiai és -feldolgozási ismereteikkel kiegészítve táplálkozástudománnyal kapcsolatos feladatokat magas színvonalon tudnak ellátni, részt venni a táplálkozási tanácsadásban, új élelmiszerek fejlesztésében, valamint klinikai diéták összeállításában. Talán ez az a szak, amellyel az agrárképzés rendszere a teljes élővilágot felöleli, hiszen a növényi és állati alapanyagokból előállított élelmiszerek élettani hatását, hasznosulását, humán egészségügyi és dietetikai aspektusait egyaránt elemzi.

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
929
DEA-ban:
919
OA:
245
Publikációs időszak:
1996-2025
2025
  1. Saini, A., Hamid, Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Kovács, B.: Anthocyanin extraction from black carrot: Health promoting properties and potential applications.
    J. Agric. Food Res. 19 1-14, 2025.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2023)
    Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
    Q1 Food Science (2023)
2024
  1. Shaikh, A., Ahmed, A., Várallyay, S., Baráth, N., Prokisch, J., Kovács, B.: "Investigating the environmental impact, culinary uses, and health benefits of juglans regia l. (Uripe Walnut): an in-depth examination".
    In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 636, 2024. ISBN: 9786156457523
  2. Shaikh, A., Ahmed, A., Kovács, B., Daróczi, L., Oláh, C., Prokisch, J.: "Walnut wonders: a dive into bee product development with green extract".
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 82, 2024. ISBN: 9786156457431
  3. Kaczur, D., Moloi, M., Szőke, L., Tóth, B.: A comparison of the effects of sewage sludge and compost on maize plant physiology.
    The 3rd International Electronic Conference on Plant Sciences: Program and Abstract Book / Jayanta Kumar Patra, Mauro Commisso, Antonella Vitti et al 50, 2024.
  4. Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties.
    Ultrason. Sonochem. 111 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
    D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
    Q1 Environmental Chemistry (2023)
    D1 Inorganic Chemistry (2023)
    D1 Organic Chemistry (2023)
    D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
  5. Srivastava, S., Pandey, V., Singh, K., Dar, A., Dash, K., Shams, R., Shaikh, A., Kovács, B.: Advances in Detection Technology for Authentication of Vegetable Oils: A Comprehensive Review.
    Heliyon. 10 (15), 1-19, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary (2023)
  6. Shams, R., Kaur, S., Dash, K., Czipa, N., Kovács, B., Shaikh, A.: A Review of Emerging Technologies for the Extraction of Bioactive Compounds from Berries (Phalsa Berries).
    Horticulturae. 10 (5), 1-19, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  7. Várallyay, S., Bódi, É., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Shaikh, A., Kovács, B.: Arsenic Uptake and Distribution in Green Pea Plants Under Arsenite and Arsenate Treatments.
    Horticulturae. 10 (11), 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  8. Hajzer, Z., Oláh, C., Oláh, Z., Szekér, Z., Oláh, B., Shaikh, A., Daróczi, L., Prokisch, J.: Beneficial effect of honey from algae extract-fed bees on quality of life.
    Eur. J. Public Health. 34 (Supplement_3), 477, 2024.
  9. Shaikh, A., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Beyond the shell: exploring green walnut's ecological, culinary and health marvels.
    In: LXV. Georgikon Napok Tudományos Konferencia = 65th Georgikon Days Scientific Conference /szerk. Pőr Csilla, Szabó-Soós Adrienn, Szabó Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 17-18, 2024. ISBN: 9786156338105
  10. Shabir, I., Dar, A., Dash, K., Manzoor, S., Srivastava, S., Pandey, V., Shams, R., Bashir, I., Khan, S., Shaikh, A., Kovács, B.: Bioactive potential of punicalagin: A comprehensive review.
    Applied Food Research. 4 (2), 1-11, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2023)
  11. Pandey, V., Srivastava, S., Dash, K., Singh, R., Dar, A., Singh, T., Farooqui, A., Shaikh, A., Kovács, B.: Bioactive properties of clove (Syzygium aromaticum) essential oil nanoemulsion: A comprehensive review.
    Heliyon. 10 (1), 1-16, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary (2023)
  12. Ajay, A., Gaur, S., Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Kovács, B.: Chickpeas and Gut Microbiome: Functional Food Implications for Health.
    Heliyon. 10 (20), 1-14, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary (2023)
  13. Pandey, V., Singh, K., Suthar, T., Srivastava, S., Rustagi, S., Ungai, D., Kovács, B., Shaikh, A.: Current Strategies to Modify the Functional Properties of Proteins Extracted from Pumpkin Seeds: A Comprehensive Review.
    Horticulturae. 10 (11), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  14. Gupta, P., Mondal, I., Dash, K., Geetika, .., Suthar, T., Ramzan, K., Harsányi, E., Shaikh, A., Kovács, B.: Deep Fat Frying Characteristics of Malpoa: Kinetics, Heat, and Mass Transfer Modeling.
    Processes. 12 (12), 1-26, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2023)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2023)
  15. Czipa, N., Kovács, B., Alexa, L., Gebreyesus, M.: Determination of Trace, Micro and Macro Elemental Concentration of Eritrean Honeys.
    Biol. Trace Elem. Res. 202 (5), 2367-2375, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2023)
    Q2 Biochemistry (medical) (2023)
    Q2 Clinical Biochemistry (2023)
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2023)
    Q1 Inorganic Chemistry (2023)
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2023)
  16. Raj, B., Dash, K., Shams, R., Shaikh, A., Kovács, B.: Development of kiwi fruit leather incorporated with hydrocolloids and betacyanin microcapsules: Rheological behaviour and release kinetics of betacyanin.
    Applied Food Research. [Epub ahead of print] (-), -, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2023)
  17. Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Diaporthe eres és Diplodia seriata fajok patogenitása éretlen dióterméseken.
    Növényvédelem. 85 (5), 207-212, 2024.
  18. Bhagat, V., Dwivedi, S., Shams, R., Dash, K., BhagyaRaj, G., Kovács, B., Shaikh, A.: Economic analysis of potential of citrus and walnut fruits by artificial neural network.
    Discov Appl Sci. 6 1-16, 2024.
  19. Solti, Á., Tóth, B., Hauser, M.: Editorial: Intracellular transition metal homeostasis in plants and algae.
    Front. Plant Sci. 15 1-3, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Plant Science (2023)
  20. Nkebiwe, P., Lekfeldt, J., Symanczik, S., Tóth, B., De, N.: Effectiveness of bio-effectors on maize, wheat and tomato performance and phosphorus acquisition from greenhouse to field scales in Europe and Israel: a meta-analysis.
    Front. Plant Sci. 15 1-16, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Plant Science (2023)
Mindet mutasd
frissítve: 2024-12-21, 01:44

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 438
Q1/D1 28 (6.4%)
Q1 114 (26%)
Q2 38 (8.7%)
Q3 71 (16.2%)
Q4 33 (7.5%)
n.a. 182 (41.6%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (182)
Agronomy and Crop Science (70)
Food Science (65)
Plant Science (45)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (24)
Soil Science (14)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (12)
Horticulture (9)
Animal Science and Zoology (4)
Insect Science (3)
Aquatic Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (79)
Genetics (39)
Physiology (36)
Biotechnology (12)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (10)
Molecular Biology (9)
Biochemistry (8)
Molecular Medicine (7)
Clinical Biochemistry (3)
Cell Biology (2)
Endocrinology (1)
Medicine (49)
Medicine (miscellaneous) (26)
Microbiology (medical) (11)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (6)
Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (5)
Infectious Diseases (4)
Immunology and Allergy (3)
Biochemistry (medical) (2)
Histology (1)
Internal Medicine (1)
Obstetrics and Gynecology (1)
Pediatrics, Perinatology and Child Health (1)
Pharmacology (medical) (1)
Public Health, Environmental and Occupational Health (1)
Environmental Science (36)
Ecology (17)
Environmental Chemistry (9)
Environmental Science (miscellaneous) (7)
Pollution (6)
Health, Toxicology and Mutagenesis (4)
Environmental Engineering (3)
Management, Monitoring, Policy and Law (2)
Water Science and Technology (2)
Ecological Modeling (1)
Waste Management and Disposal (1)
Chemistry (25)
Organic Chemistry (12)
Chemistry (miscellaneous) (10)
Inorganic Chemistry (9)
Analytical Chemistry (8)
Physical and Theoretical Chemistry (8)
Spectroscopy (2)
Immunology and Microbiology (25)
Microbiology (15)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (7)
Applied Microbiology and Biotechnology (5)
Immunology (1)
Chemical Engineering (15)
Chemical Engineering (miscellaneous) (9)
Bioengineering (6)
Process Chemistry and Technology (3)
Catalysis (1)
Colloid and Surface Chemistry (1)
Filtration and Separation (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (14)
Drug Discovery (8)
Pharmaceutical Science (8)
Pharmacology (3)
Toxicology (3)
Nursing (9)
Nutrition and Dietetics (9)
Physics and Astronomy (8)
Acoustics and Ultrasonics (5)
Surfaces and Interfaces (2)
Radiation (1)
Earth and Planetary Sciences (7)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (5)
Geophysics (2)
Geochemistry and Petrology (1)
Paleontology (1)
Space and Planetary Science (1)
Multidisciplinary (6)
Multidisciplinary (6)
Social Sciences (5)
Health (social science) (4)
Geography, Planning and Development (1)
Health Professions (4)
Health Professions (miscellaneous) (4)
Materials Science (4)
Materials Science (miscellaneous) (2)
Nanoscience and Nanotechnology (1)
Polymers and Plastics (1)
Surfaces, Coatings and Films (1)
Engineering (3)
Biomedical Engineering (2)
Industrial and Manufacturing Engineering (1)
Neuroscience (3)
Neurology (3)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Computer Science (1)
Computer Science Applications (1)
Economics, Econometrics and Finance (1)
Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous) (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

Kutatóink

Alexa Loránd
Alexa Loránd
Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök
Bacskainé Bódi Éva
Bacskainé Bódi Éva
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök
Összes kutatónk
Alexa Loránd
Alexa Loránd
Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök
Bacskainé Bódi Éva
Bacskainé Bódi Éva
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök
Czipa Nikolett
Czipa Nikolett
környezetgazdálkodási agrármérnök
Elek János
Elek János
vegyész
Karaffa Erzsébet Mónika
Karaffa Erzsébet Mónika
biologist, plant doctor
Kovács Béla Róbert
Kovács Béla Róbert
okleveles vegyész
Mihály Kata
Mihály Kata
Mikrobiológia
Pál Károly
Pál Károly
mikrobiológus
Peles Ferenc Árpád
Peles Ferenc Árpád
mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy
Shaikh Ayaz Mukarram
Shaikh Ayaz Mukarram
tudományos segédmunkatárs
Ungai Diána
Ungai Diána
agrármérnök
Várallyay Szilvia
Várallyay Szilvia
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök