2009-ben indul az Élelmiszertudományi Intézet és a Debreceni Egyetem Farmakológiai Intézettel közösen akkreditált Táplálkozástudományi mesterszak, mely képzés célja olyan táplálkozástudományi mérnökök képzése, akik anatómiai, élettani, kémiai, mikrobiológiai és analitikai ismereteiket élelmiszertechnológiai és -feldolgozási ismereteikkel kiegészítve táplálkozástudománnyal kapcsolatos feladatokat magas színvonalon tudnak ellátni, részt venni a táplálkozási tanácsadásban, új élelmiszerek fejlesztésében, valamint klinikai diéták összeállításában. Talán ez az a szak, amellyel az agrárképzés rendszere a teljes élővilágot felöleli, hiszen a növényi és állati alapanyagokból előállított élelmiszerek élettani hatását, hasznosulását, humán egészségügyi és dietetikai aspektusait egyaránt elemzi.
Alexa Loránd Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök |
Bacskainé Bódi Éva élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök |
Alexa Loránd Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök |
Bacskainé Bódi Éva élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök |
Bérczesné Szojka Anikó biológus |
Czipa Nikolett környezetgazdálkodási agrármérnök |
Elek János vegyész |
Karaffa Erzsébet Mónika biologist, plant doctor |
Kovács Béla Róbert okleveles vegyész |
Mihály Kata Mikrobiológia |
Pál Károly mikrobiológus |
Peles Ferenc Árpád mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy |
Shaikh Ayaz Mukarram tudományos segédmunkatárs |
Ungai Diána agrármérnök |
Várallyay Szilvia élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök |