You are here

Institute of Nutrition

Institute of Nutrition

Name: Institute of Nutrition

Publication list

Uploaded publications:
125
Publications in DEA:
125
OA:
38
Date range:
2006-2023
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  2. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  3. Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
    Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  4. Neji, C., Semwal, J., Máthé, E., Sipos, P.: Dough Rheological Properties and Macronutrient Bioavailability of Cereal Products Fortified through Legume Proteins.
    Processes. 11 (2), 1-16, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  5. Sipos, P., Radojčin, M.: Special issue: Processing foods: Process optimization and quality assessment.
    Processes. 11 (3), 1-3, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  6. Kamani, M., Neji, C., Fitzsimons, S., Fenelon, M., Murphy, E.: Unlocking the nutritional and functional potential of legume waste to produce protein ingredients.
    Crit. Rev. Food Sci. Nutr. [Epub ahead of print] 63 1-19, 2023.
    Journal metrics:
    D1 Food Science (2022)
    D1 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
    D1 Medicine (miscellaneous) (2022)
2022
  1. Bota, V., Neamtu, A., Oláh, N., Chise, E., Burtescu, R., Pripon Furtuna, F., Nicula, A., Neamtu, C., Maghiar, A., Ivănescu, L., Zamfirache, M., Máthé, E., Turcuş, V.: A Comparative Analysis of the Anatomy, Phenolic Profile, and Antioxidant Capacity of Tussilago farfara L. Vegetative Organs.
    Plants-Basel. 11 (13), 1-20, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  2. Neamtu, A., Maghiar, T., Alaya, A., Oláh, N., Turcuş, V., Pelea, D., Totolici, B., Neamtu, C., Maghiar, A., Máthé, E.: A Comprehensive View on the Quercetin Impact on Colorectal Cancer.
    Molecules. 27 (6), 1-24, 2022.
    Journal metrics:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  3. Martins, M., Pacza, T., Müller, K., Baranyi, J.: A computational approach to nutrition science reveals the dynamics of the protein content of human milk.
    Innovative Food Science & Emerging Technologies. 82 1-5, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    D1 Food Science
    Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
  4. Győri, Z.: A Látóképi kisérlet talajának vizsgálata BCR egymás utáni kivonással az 1982 és a 2017 évi mintákból.
    In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 126-138, 2022. ISBN: 9789634904717
  5. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  6. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
  7. Mihali, C., Petrescu, C., Ciolacu-Ladasiu, C., Máthé, E., Popescu, C., Bota, V., Mizeranschi, A., Ilie, D., Neamt, R., Turcuş, V.: Assessing Phenotypic Variability in Some Eastern European Insular Populations of the Climatic Relict Ilex aquifolium L..
    Plants-Basel. 11 (15), 1-26, 2022.
    Journal metrics:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  8. Farkas, Z., Országh, E., Engelhardt, T., Csorba, S., Kerekes, K., Zentai, A., Süth, M., Nagy, A., Miklós, G., Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Ambrus, Á., Győri, Z., Dobos, A., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Jóźwiak, Á.: A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions.
    Toxins. 14 (2), 1-39, 2022.
    Journal metrics:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  9. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
    Journal metrics:
    Q4 Food Science
  10. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
  11. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  12. Jánosity, A., Vajna, B., Kiskó, G., Baranyi, J.: Distribution of bacterial single cell parameters and their estimation from turbidity detection times.
    Food Microbiol. 104 1-7, 2022.
    Journal metrics:
    D1 Food Science
    Q2 Microbiology
  13. Tita, M., Constantinescu, M., Tita, O., Máthé, E., Tamosaitiene, L., Bradauskiene, V.: Food Products with High Antioxidant and Antimicrobial Activities and Their Sensory Appreciation.
    Appl. Sci.-Basel. 12 (2), 1-13, 2022.
    Journal metrics:
    Q3 Computer Science Applications
    Q2 Engineering (miscellaneous)
    Q2 Fluid Flow and Transfer Processes
    Q2 Instrumentation
    Q2 Materials Science (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  14. Georgescu, C., Frum, A., Virchea, L., Sumacheva, A., Shamtsyan, M., Gligor, F., Oláh, N., Máthé, E., Mironescu, M.: Geographic Variability of Berry Phytochemicals with Antioxidant and Antimicrobial Properties.
    Molecules. 27 (15), 1-18, 2022.
    Journal metrics:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  15. Répás, Z., Győri, Z.: Különböző országokból származó termések tápanyagtartalmának meghatározása.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (1), 3746-3762, 2022.
    Journal metrics:
    Q4 Food Science
  16. Neji, C., Semwal, J., Kamani, M., Máthé, E., Sipos, P.: Legume Protein Extracts: The Relevance of Physical Processing in the Context of Structural, Techno-Functional and Nutritional Aspects of Food Development.
    Processes. 10 (12), 1-27, 2022.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q2 Process Chemistry and Technology
  17. Szűts, V., Kelemen-Valkony, I., Ötvös, F., Répás, Z., Kovács, A., Tóth, L., Kiss, A., Lőrincz, Á., Szabó, B., Gajdán, K., Kertai, Z., Houshmand, N., Szűts, M., Obistioiu, D., Velciov, A., Halasy, K., Deim, Z., Deák, D., Gál, J., Csanádi, J., Domonkos, I.: Life style and structure differences between species of freshwater fish.
    Med. Int. Rev. 30 (2(119)), 98-106, 2022.
  18. Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
  19. Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Győri, Z., Dombrádi, Z., Pusztahelyi, T.: Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
    Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
    Journal metrics:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
Show all
updated: 2023-05-28, 03:16

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 76
Q1/D1 6 (7.9%)
Q1 24 (31.6%)
Q2 16 (21.1%)
Q3 6 (7.9%)
Q4 7 (9.2%)
N/A 23 (30.3%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (27)
Food Science (16)
Agronomy and Crop Science (9)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (6)
Plant Science (4)
Soil Science (3)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Medicine (14)
Medicine (miscellaneous) (6)
Microbiology (medical) (6)
Neurology (clinical) (1)
Public Health, Environmental and Occupational Health (1)
Immunology and Microbiology (12)
Microbiology (12)
Chemistry (8)
Analytical Chemistry (5)
Chemistry (miscellaneous) (4)
Organic Chemistry (3)
Spectroscopy (3)
Physical and Theoretical Chemistry (2)
Chemical Engineering (7)
Process Chemistry and Technology (7)
Bioengineering (6)
Chemical Engineering (miscellaneous) (6)
Fluid Flow and Transfer Processes (1)
Environmental Science (7)
Health, Toxicology and Mutagenesis (4)
Ecology (2)
Pollution (1)
Waste Management and Disposal (1)
Engineering (6)
Safety, Risk, Reliability and Quality (3)
Industrial and Manufacturing Engineering (2)
Engineering (miscellaneous) (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (6)
Toxicology (3)
Drug Discovery (2)
Pharmaceutical Science (2)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (4)
Biochemistry (2)
Molecular Biology (2)
Molecular Medicine (2)
Physiology (2)
Cell Biology (1)
Clinical Biochemistry (1)
Genetics (1)
Computer Science (3)
Computer Science Applications (3)
Information Systems (1)
Materials Science (2)
Materials Science (miscellaneous) (1)
Polymers and Plastics (1)
Mathematics (2)
Modeling and Simulation (1)
Statistics and Probability (1)
Decision Sciences (1)
Statistics, Probability and Uncertainty (1)
Neuroscience (1)
Neuroscience (miscellaneous) (1)
Physics and Astronomy (1)
Instrumentation (1)
Psychology (1)
Neuropsychology and Physiological Psychology (1)
Social Sciences (1)
Education (1)
Library and Information Sciences (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

Journals

Show more