Jelenlegi hely

Táplálkozástudományi Intézet

Táplálkozástudományi Intézet

Név: Táplálkozástudományi Intézet

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
155
DEA-ban:
155
OA:
57
Publikációs időszak:
2006-2024
2024
  1. Répás, Z., Győri, Z.: Comparison of the nutrient content of commercially purchased medium seed brown lentils with the world's leading database.
    European Food Research and Technology [Epub] 1-12, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Biotechnology (2022)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  2. Baranyi, J., Csorba, S., Farkas, Z., Pacza, T., Jóźwiak, Á.: Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure.
    J Big Data. 11 (1), 1-10, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Computer Networks and Communications (2022)
    D1 Hardware and Architecture (2022)
    D1 Information Systems (2022)
    D1 Information Systems and Management (2022)
  3. Boros, L., Seneff, S., Lech, J., Túri, M., Répás, Z.: Summiting Mount Everest in deuterium depleting nutritional ketosis without supplemental oxygen.
    Med. Hypotheses. 185 1-5, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
2023
  1. Répás, Z., Bakos, C., Hajdú, F., Buzás, -., Győri, Z.: A Magyar Honvédség élelmezésellátásának modernizációs lehetőségei.
    Honvédségi Szemle. 151 (5), 103-114, 2023.
  2. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  3. Répás, Z.: Az extrudált polisztirol alapú csomagolóanyagok élelmiszerbiztonsági kockázatának elemzése.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.:Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 201-209, 2023. ISBN: 9789634905257
  4. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  5. Nokhoijav, E., Guba, A., Vadadokhau, U., Tőzsér, J., Győri, Z., Kalló, G., Csősz, É.: Comparative Analysis of Amino Acid and Biogenic Amine Compositions of Fermented Grape Beverages.
    Metabolites. 13 (8), 1-13, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
  6. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Comparative Study of Calcium and Iron Elements in Proso Millet (Panicum miliaceum (L.) Whole Grain Varieties.
    In: Book of abstracts: agriculture and food 11th International Conference, Science and Education Fundation, Burgas, 93, 2023.
  7. Sipos, P., Husi, K.: Comparison of methods for the analysis of particle size distribution in maize flour.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 123, 2023. ISBN: 9788675205814
  8. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  9. Khalfalla, M., Győri, Z., Pál, V., Zsombik, L.: Correlation Between Crude Protein and Trace Elements in Common Buckwheat (Fagopyrum esculenteum moencl L.) Varieties.
    In: The 15th International Symposium on Buckwheat: Buckwheat for health, Institute of Soil Science and Plant Cultivation- State Research Institute, Pulawy, 80, 2023. ISBN: 9788375623987
  10. Jolji, M., Pecsenye, B., Mposula, Z., Aleya, A., Kiss, T., Máthé, E.: Development and comparative analysis of protein-polyphenol-fibre bars as nutritional supplements suitable for healthy senior consumers.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 16 (1), 103-125, 2023.
  11. Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
    Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  12. Neji, C., Semwal, J., Máthé, E., Sipos, P.: Dough Rheological Properties and Macronutrient Bioavailability of Cereal Products Fortified through Legume Proteins.
    Processes. 11 (2), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  13. Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
  14. Nagy, R., Neji, C., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of functional properties of physically treated Sorghum flours and development of gluten-free Sorghum breads.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 13 (3), 1-6, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Biotechnology (2022)
    Q3 Food Science (2022)
    Q4 Microbiology (2022)
    Q4 Molecular Biology (2022)
  15. Murvai, K., Rácz, H., Imre, A., Horváth, E., Kadmiel, N., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
  16. Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
  17. Aleya, A., Mihok, E., Pecsenye, B., Jolji, M., Kertész, A., Bársony, P., Vigh, S., Cziáky, Z., Máthé, A., Burtescu, R., Oláh, N., Neamtu, A., Turcuş, V., Máthé, E.: Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
    Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry (2022)
    Q2 Cell Biology (2022)
    Q1 Clinical Biochemistry (2022)
    D1 Food Science (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Physiology (2022)
  18. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Prospecting of nitrogen fertiliser effect on elements in [sorghum bicolor (l.) moench] grain hybrids.
    In: "Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XI." : Nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Dajnoki Krisztina ; Filep Roland ; Horváth Adrienn ; Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 25, 2023. ISBN: 9789634905189
  19. Khalfalla, M., Zsombik, L.: Proximate assessment of crude protein content in Hungarian Sorghum (S.bicolor (L.) Moench) grain varieties.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig / Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 103-109, 2023. ISBN: 9789634905257
  20. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
  21. Sipos, P., Radojčin, M.: Special issue: Processing foods: Process optimization and quality assessment.
    Processes. 11 (3), 1-3, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
Mindet mutasd
frissítve: 2024-02-21, 10:53

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 87
Q1/D1 8 (9.2%)
Q1 27 (31%)
Q2 20 (23%)
Q3 6 (6.9%)
Q4 7 (8%)
n.a. 27 (31%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (30)
Food Science (19)
Agronomy and Crop Science (9)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (6)
Plant Science (4)
Soil Science (3)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Medicine (16)
Medicine (miscellaneous) (8)
Microbiology (medical) (6)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Public Health, Environmental and Occupational Health (1)
Immunology and Microbiology (13)
Microbiology (13)
Chemistry (10)
Analytical Chemistry (6)
Chemistry (miscellaneous) (6)
Organic Chemistry (4)
Physical and Theoretical Chemistry (3)
Spectroscopy (3)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (9)
Biochemistry (5)
Molecular Biology (5)
Molecular Medicine (3)
Physiology (3)
Biotechnology (2)
Cell Biology (2)
Clinical Biochemistry (2)
Genetics (1)
Chemical Engineering (8)
Process Chemistry and Technology (8)
Bioengineering (7)
Chemical Engineering (miscellaneous) (7)
Fluid Flow and Transfer Processes (1)
Engineering (7)
Industrial and Manufacturing Engineering (3)
Safety, Risk, Reliability and Quality (3)
Engineering (miscellaneous) (1)
Environmental Science (7)
Health, Toxicology and Mutagenesis (4)
Ecology (2)
Pollution (1)
Waste Management and Disposal (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (6)
Drug Discovery (3)
Pharmaceutical Science (3)
Toxicology (3)
Computer Science (4)
Computer Science Applications (3)
Information Systems (2)
Computer Networks and Communications (1)
Hardware and Architecture (1)
Decision Sciences (2)
Information Systems and Management (1)
Statistics, Probability and Uncertainty (1)
Materials Science (2)
Materials Science (miscellaneous) (1)
Polymers and Plastics (1)
Mathematics (2)
Modeling and Simulation (1)
Statistics and Probability (1)
Physics and Astronomy (1)
Instrumentation (1)
Social Sciences (1)
Education (1)
Library and Information Sciences (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

Kutatóink

Lopes Martins Mayara
Lopes Martins Mayara
PhD hallgató / nutrition science
Pacza Tünde
Pacza Tünde
PhD hallgató / matematikus, programozó matematikus
Összes kutatónk
Lopes Martins Mayara
Lopes Martins Mayara
PhD hallgató / nutrition science
Pacza Tünde
Pacza Tünde
PhD hallgató / matematikus, programozó matematikus
Sipos Péter
Sipos Péter
élelmiszertechnológia, élelmiszertudomány