Táplálkozástudományi Intézet
Táplálkozástudományi Intézet
Név: Táplálkozástudományi Intézet
Teljes publikációs lista
Publikációs időszak:
2002-2024
2024
Baranyi, J.,
Csorba, S.,
Farkas, Z.,
Pacza, T.,
Jóźwiak, Á.:
Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure.
J Big Data. 11 (1), 1-10, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Computer Networks and Communications (2022)
D1 Hardware and Architecture (2022)
D1 Information Systems (2022)
D1 Information Systems and Management (2022)
Prokisch, J.,
Törős, G.,
Nguyen, H.,
Neji, C.,
Ferroudj, A.,
Sári, D.,
Muthu, A.,
Brevik, E.,
El-Ramady, H.:
Nano-Food Farming: Toward Sustainable Applications of Proteins, Mushrooms, Nano-Nutrients, and Nanofibers.
Agron. J. 14 1-30, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Jolji, M.,
György, É.,
Mészáros, N.,
Turcuş, V.,
Oláh, N.,
Máthé, E.:
Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2022)
Q2 Infectious Diseases (2022)
Q2 Microbiology (2022)
Q2 Microbiology (medical) (2022)
Q2 Pharmacology (medical) (2022)
Q1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2022)
Boros, L.,
Seneff, S.,
Lech, J.,
Túri, M.,
Répás, Z.:
Summiting Mount Everest in deuterium depleting nutritional ketosis without supplemental oxygen.
Med. Hypotheses. 185 1-5, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
2023
Répás, Z.,
Bakos, C.,
Hajdú, F.,
Buzás, -.,
Győri, Z.:
A Magyar Honvédség élelmezésellátásának modernizációs lehetőségei.
Honvédségi Szemle. 151 (5), 103-114, 2023.
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Oláh, N.,
György, É.,
Máthé, E.:
Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
Nagy, R.,
Murányi, E.,
Bíróné Molnár, P.,
Szepesi, J.,
Győri, Z.,
Veres, S.,
Gálné Remenyik, J.,
Sipos, P.:
Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
Q2 Food Science (2022)
Q2 Plant Science (2022)
Nagy, V.,
Syed, R.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
Nokhoijav, E.,
Guba, A.,
Vadadokhau, U.,
Tőzsér, J.,
Győri, Z.,
Kalló, G.,
Csősz, É.:
Comparative Analysis of Amino Acid and Biogenic Amine Compositions of Fermented Grape Beverages.
Metabolites. 13 (8), 1-13, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2022)
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2022)
Q2 Molecular Biology (2022)
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Aszalósné Balogh, R.,
Burzán, J.,
Kovács, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
Khalfalla, M.,
Győri, Z.,
Pál, V.,
Zsombik, L.:
Correlation Between Crude Protein and Trace Elements in Common Buckwheat (Fagopyrum esculenteum moencl L.) Varieties.
In: The 15th International Symposium on Buckwheat: Buckwheat for health, Institute of Soil Science and Plant Cultivation- State Research Institute, Pulawy, 80, 2023. ISBN: 9788375623987
Jolji, M.,
Pecsenye, B.,
Mposula, Z.,
Alaya, A.,
Kiss, T.,
Máthé, E.:
Development and comparative analysis of protein-polyphenol-fibre bars as nutritional supplements suitable for healthy senior consumers.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 16 (1), 103-125, 2023.
Szőke-Trenyik, E.,
Mihalkó, J.,
Sipos, P.,
Szabó, B.:
Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering (2022)
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
Neji, C.,
Ungai, D.,
Seres, E.,
Sipos, P.:
Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
Mposula, Z.,
Pacza, T.,
Szepesi, J.,
Máthé, E.:
Lifestyle and socio-economic inequalities in diabetes prevalence in Madadeni Township, South Africa.
Acta med. sociol. 14 (37), 5-21, 2023.
Murvai, K.,
Rácz, H.,
Imre, A.,
Horváth, E.,
Kadmiel, N.,
Peles, F.,
Sipos, P.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Pfliegler, V.:
Microbial analysis of hungarian forage samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
2024
Baranyi, J.,
Csorba, S.,
Farkas, Z.,
Pacza, T.,
Jóźwiak, Á.:
Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure.
J Big Data. 11 (1), 1-10, 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Computer Networks and Communications (2022)
D1 Hardware and Architecture (2022)
D1 Information Systems (2022)
D1 Information Systems and Management (2022)
Prokisch, J.,
Törős, G.,
Nguyen, H.,
Neji, C.,
Ferroudj, A.,
Sári, D.,
Muthu, A.,
Brevik, E.,
El-Ramady, H.:
Nano-Food Farming: Toward Sustainable Applications of Proteins, Mushrooms, Nano-Nutrients, and Nanofibers.
Agron. J. 14 1-30, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Jolji, M.,
György, É.,
Mészáros, N.,
Turcuş, V.,
Oláh, N.,
Máthé, E.:
Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2022)
Q2 Infectious Diseases (2022)
Q2 Microbiology (2022)
Q2 Microbiology (medical) (2022)
Q2 Pharmacology (medical) (2022)
Q1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2022)
Boros, L.,
Seneff, S.,
Lech, J.,
Túri, M.,
Répás, Z.:
Summiting Mount Everest in deuterium depleting nutritional ketosis without supplemental oxygen.
Med. Hypotheses. 185 1-5, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
2023
Répás, Z.,
Bakos, C.,
Hajdú, F.,
Buzás, -.,
Győri, Z.:
A Magyar Honvédség élelmezésellátásának modernizációs lehetőségei.
Honvédségi Szemle. 151 (5), 103-114, 2023.
Héjja, M.,
Mihok, E.,
Alaya, A.,
Oláh, N.,
György, É.,
Máthé, E.:
Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
Nagy, R.,
Murányi, E.,
Bíróné Molnár, P.,
Szepesi, J.,
Győri, Z.,
Veres, S.,
Gálné Remenyik, J.,
Sipos, P.:
Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
Q2 Food Science (2022)
Q2 Plant Science (2022)
Nagy, V.,
Syed, R.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
Nokhoijav, E.,
Guba, A.,
Vadadokhau, U.,
Tőzsér, J.,
Győri, Z.,
Kalló, G.,
Csősz, É.:
Comparative Analysis of Amino Acid and Biogenic Amine Compositions of Fermented Grape Beverages.
Metabolites. 13 (8), 1-13, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry (2022)
Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2022)
Q2 Molecular Biology (2022)
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Aszalósné Balogh, R.,
Burzán, J.,
Kovács, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
Khalfalla, M.,
Győri, Z.,
Pál, V.,
Zsombik, L.:
Correlation Between Crude Protein and Trace Elements in Common Buckwheat (Fagopyrum esculenteum moencl L.) Varieties.
In: The 15th International Symposium on Buckwheat: Buckwheat for health, Institute of Soil Science and Plant Cultivation- State Research Institute, Pulawy, 80, 2023. ISBN: 9788375623987
Jolji, M.,
Pecsenye, B.,
Mposula, Z.,
Alaya, A.,
Kiss, T.,
Máthé, E.:
Development and comparative analysis of protein-polyphenol-fibre bars as nutritional supplements suitable for healthy senior consumers.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 16 (1), 103-125, 2023.
Szőke-Trenyik, E.,
Mihalkó, J.,
Sipos, P.,
Szabó, B.:
Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering (2022)
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
Neji, C.,
Ungai, D.,
Seres, E.,
Sipos, P.:
Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
Mposula, Z.,
Pacza, T.,
Szepesi, J.,
Máthé, E.:
Lifestyle and socio-economic inequalities in diabetes prevalence in Madadeni Township, South Africa.
Acta med. sociol. 14 (37), 5-21, 2023.
Murvai, K.,
Rácz, H.,
Imre, A.,
Horváth, E.,
Kadmiel, N.,
Peles, F.,
Sipos, P.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Pfliegler, V.:
Microbial analysis of hungarian forage samples.
Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Kovács, S.,
Burzán, J.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
Alaya, A.,
Mihok, E.,
Pecsenye, B.,
Jolji, M.,
Kertész, A.,
Bársony, P.,
Vigh, S.,
Cziáky, Z.,
Máthé, A.,
Burtescu, R.,
Oláh, N.,
Neamtu, A.,
Turcuş, V.,
Máthé, E.:
Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2022)
Q2 Cell Biology (2022)
Q1 Clinical Biochemistry (2022)
D1 Food Science (2022)
Q2 Molecular Biology (2022)
Q1 Physiology (2022)
Khalfalla, M.,
Zsombik, L.:
Proximate assessment of crude protein content in Hungarian Sorghum (S.bicolor (L.) Moench) grain varieties.
In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig / Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 103-109, 2023. ISBN: 9789634905257
Nagy, R.,
Gálné Remenyik, J.,
Sipos, P.:
Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
The current situation of the use of brewers' spent grain.
In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 67, 2023. ISBN: 9788055226606
Téglás Tímea,
Mihok, E.,
Cziáky, Z.,
Oláh, N.,
Nyakas, C.,
Máthé, E.:
The Flavonoid Rich Black Currant (Ribes nigrum) Ethanolic Gemmotherapy Extract Elicits Neuroprotective Effect by Preventing Microglial Body Swelling in Hippocampus and Reduces Serum TNF-alfa Level: Pilot Study.
Molecules. 28 (8), 1-17, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry (2022)
Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
Q2 Drug Discovery (2022)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
Q3 Molecular Medicine (2022)
Q2 Organic Chemistry (2022)
Q1 Pharmaceutical Science (2022)
Q2 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
Kamani, M.,
Neji, C.,
Fitzsimons, S.,
Fenelon, M.,
Murphy, E.:
Unlocking the nutritional and functional potential of legume waste to produce protein ingredients.
Crit. Rev. Food Sci. Nutr. [Epub ahead of print] 63 1-19, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science (2022)
D1 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
D1 Medicine (miscellaneous) (2022)
2022
Bota, V.,
Neamtu, A.,
Oláh, N.,
Chise, E.,
Burtescu, R.,
Pripon Furtuna, F.,
Nicula, A.,
Neamtu, C.,
Maghiar, A.,
Ivănescu, L.,
Zamfirache, M.,
Máthé, E.,
Turcuş, V.:
A Comparative Analysis of the Anatomy, Phenolic Profile, and Antioxidant Capacity of Tussilago farfara L. Vegetative Organs.
Plants-Basel. 11 (13), 1-20, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Neamtu, A.,
Maghiar, T.,
Alaya, A.,
Oláh, N.,
Turcuş, V.,
Pelea, D.,
Totolici, B.,
Neamtu, C.,
Maghiar, A.,
Máthé, E.:
A Comprehensive View on the Quercetin Impact on Colorectal Cancer.
Molecules. 27 (6), 1-24, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
Répás, Z.,
Győri, Z.,
Boros, L.:
A deutérium tartalom jelentősége a táplálkozásban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 48, 2022. ISBN: 9786155606120
Csapó, J.,
Mezőszentgyörgyi, D.,
Szabari, M.,
Kiss, D.,
Sipos, P.:
A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
Csapó, J.,
Mezőszentgyörgyi, D.,
Szabari, M.,
Kiss, D.,
Sipos, P.:
A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
Mihali, C.,
Petrescu, C.,
Ciolacu-Ladasiu, C.,
Máthé, E.,
Popescu, C.,
Bota, V.,
Mizeranschi, A.,
Ilie, D.,
Neamt, R.,
Turcuş, V.:
Assessing Phenotypic Variability in Some Eastern European Insular Populations of the Climatic Relict Ilex aquifolium L..
Plants-Basel. 11 (15), 1-26, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Farkas, Z.,
Országh, E.,
Engelhardt, T.,
Csorba, S.,
Kerekes, K.,
Zentai, A.,
Süth, M.,
Nagy, A.,
Miklós, G.,
Molnár, K.,
Rácz, C.,
Dövényi-Nagy, T.,
Ambrus, Á.,
Győri, Z.,
Dobos, A.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Jóźwiak, Á.:
A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions.
Toxins. 14 (2), 1-39, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Miklós, I.,
Dobos, A.,
Győri, Z.,
Nampoothiri, K.,
Pócsi, I.:
Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
Tita, M.,
Constantinescu, M.,
Tita, O.,
Máthé, E.,
Tamosaitiene, L.,
Bradauskiene, V.:
Food Products with High Antioxidant and Antimicrobial Activities and Their Sensory Appreciation.
Appl. Sci.-Basel. 12 (2), 1-13, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Computer Science Applications
Q2 Engineering (miscellaneous)
Q2 Fluid Flow and Transfer Processes
Q2 Instrumentation
Q2 Materials Science (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
Georgescu, C.,
Frum, A.,
Virchea, L.,
Sumacheva, A.,
Shamtsyan, M.,
Gligor, F.,
Oláh, N.,
Máthé, E.,
Mironescu, M.:
Geographic Variability of Berry Phytochemicals with Antioxidant and Antimicrobial Properties.
Molecules. 27 (15), 1-18, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Chemistry (miscellaneous)
Q2 Drug Discovery
Q2 Medicine (miscellaneous)
Q3 Molecular Medicine
Q2 Organic Chemistry
Q1 Pharmaceutical Science
Q2 Physical and Theoretical Chemistry
Neji, C.,
Semwal, J.,
Kamani, M.,
Máthé, E.,
Sipos, P.:
Legume Protein Extracts: The Relevance of Physical Processing in the Context of Structural, Techno-Functional and Nutritional Aspects of Food Development.
Processes. 10 (12), 1-27, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q2 Process Chemistry and Technology
Szűts, V.,
Kelemen-Valkony, I.,
Ötvös, F.,
Répás, Z.,
Kovács, A.,
Tóth, L.,
Kiss, A.,
Lőrincz, Á.,
Szabó, B.,
Gajdán, K.,
Kertai, Z.,
Houshmand, N.,
Szűts, M.,
Obistioiu, D.,
Velciov, A.,
Halasy, K.,
Deim, Z.,
Deák, D.,
Gál, J.,
Csanádi, J.,
Domonkos, I.:
Life style and structure differences between species of freshwater fish.
Med. Int. Rev. 30 (2(119)), 98-106, 2022.
Diósi, G.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.:
Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.,
Dombrádi, Z.,
Pusztahelyi, T.:
Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
Pacza, T.,
Martins, M.,
Rockaya, M.,
Müller, K.,
Chatterjee, A.,
Barabási, A.,
Baranyi, J.:
MilkyBase, a database of human milk composition as a function of maternal-, infant- and measurement conditions.
Sci Data. 9 (1), 1-7, 2022.
Folyóirat-mutatók:
D1 Computer Science Applications
D1 Education
D1 Information Systems
D1 Library and Information Sciences
D1 Statistics and Probability
D1 Statistics, Probability and Uncertainty
Olbei, M.,
Bohár, B.,
Fazekas, D.,
Madgwick, M.,
Sudhakar, P.,
Hautefort, I.,
Métris, A.,
Baranyi, J.,
Kingsley, R.,
Korcsmáros, T.:
Multilayered networks of SalmoNet2 enable strain comparisons of the Salmonella genus on a molecular level.
mSystems. 7 (4), 1-13, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry
D1 Computer Science Applications
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Genetics
Q1 Microbiology
D1 Modeling and Simulation
Q1 Molecular Biology
D1 Physiology
Farkas, Z.,
Kerekes, K.,
Ambrus, Á.,
Süth, M.,
Peles, F.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Nagy, A.,
Sipos, P.,
Miklós, G.,
Lőrincz, A.,
Csorba, S.,
Jóźwiak, Á.:
Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Rukit, J.,
Boonmee, A.,
Kijpornyongpan, T.,
Tulsook, K.,
Baranyi, J.,
Chaturongakul, S.:
Roles of alternative sigma factors in invasion and growth characteristics of Listeria monocytogenes 10403S into human epithelial colorectal adenocarcinoma Caco-2 cell.
Front. Microbiol. 13 1-13, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Jevcsák, S.,
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
Le Marc, Y.,
Buss da Silva, N.,
Postollec, F.,
Huchet, V.,
Baranyi, J.,
Ellouze, M.:
A stochastic approach for modelling the effects of temperature on the growth rate of Bacillus cereus sensu lato.
Int. J. Food Microbiol. 349 1-11, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality
Csüllög, K.,
Ragó, A.,
Tóth, B.,
Lelesz, J.,
Fehér, M.,
Virág, I.,
Kutasy, E.,
Biró, G.,
Tarcali, G.:
A vízitorma (Nasturtium officinale), a fehérpenészes rothadást okozó Sclerotinia sclerotiorum gomba új gazdanövénye akvapóniás rendszerben Magyarországon.
In: 25-26. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum 9th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen Összefoglalók - Abstracts. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, DE MÉK, Debrecen, 61-62, 2021.
Peles, F.,
Sipos, P.,
Kovács, S.,
Győri, Z.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Jevcsák, S.,
Fülep, Z.,
Fülep, Á.,
Diósi, G.:
Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
Ellouze, M.,
Buss da Silva, N.,
Rouzeau-Szynalski, K.,
Coisne, L.,
Cantergiani, F.,
Baranyi, J.:
Corrigendum: Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium.
Front. Microbiol. 12 1, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Jánosity, A.,
Klančnik, A.,
Kiskó, G.,
Možina, S.,
Baranyi, J.:
Determining optimum carvacrol treatment as a cardinal value of a secondary model.
Int. J. Food Microbiol. 354 1-5, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality
Pavkov, I.,
Radojčin, M.,
Stamenković, Z.,
Kešelj, K.,
Tylewicz, U.,
Sipos, P.,
Ponjičan, O.,
Sedlar, A.:
Effects of Osmotic Dehydration on the Hot Air Drying of Apricot Halves: Drying Kinetics, Mass Transfer, and Shrinkage.
Processes. 9 (2), 1-22, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
Q3 Process Chemistry and Technology
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Nagy, A.,
Jevcsák, S.,
Diósi, G.:
Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
Mironescu, M.,
Lazea-Stoyanova, A.,
Barbinta-Patrascu, M.,
Virchea, L.,
Rexhepi, D.,
Máthé, E.,
Georgescu, C.:
Green Design of Novel Starch-Based Packaging Materials Sustaining Human and Environmental Health.
Polymers. 13 (8), 1-35, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Chemistry (miscellaneous)
Q1 Polymers and Plastics
Ellouze, M.,
Buss da Silva, N.,
Rouzeau-Szynalski, K.,
Coisne, L.,
Cantergiani, F.,
Baranyi, J.:
Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium.
Front. Microbiol. 12 1-13, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Kovács, K.,
Horváth, M.,
Halász, G.,
Takács, A.,
Heltai, G.,
Boros, N.,
Sipos, P.,
Győri, Z.:
Néhány potenciálisan mérgező fém frakcióinak meghatározására alkalmazott analitikai módszerértékelése eltérő fizikai talajféleségű mintákon.
Agrokém. talajt. 70 (2), 137-153, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Agronomy and Crop Science
Q4 Soil Science
Sipos, P.,
Peles, F.,
Brassó, D.,
Béri, B.,
Pusztahelyi, T.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.:
Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Shavcina, E.,
Borta, A.,
Csige, L.,
Győri, Z.,
Szepesi, J.,
Máthé, E.:
The comparative analysis of some Hungarian and Moldavian vines: The promise of protected geographical indication.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 14 (1), 95-116, 2021.
Le Marc, Y.,
Baert, L.,
Buss da Silva, N.,
Postollec, F.,
Huchet, V.,
Baranyi, J.,
Ellouze, M.:
The effect of pH on the growth rate of Bacillus cereus sensu lato: Quantifying strain variability and modelling the combined effects of temperature and pH.
Int. J. Food Microbiol. 360 1-11, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Microbiology
Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality
Alaya, A.,
Máthé, A.,
Frecska, E.,
Máthé, E.:
The olive (Olea europaea) and the almond (Prunus amygdalus) related phytonutrients, and the associated health-promoting biological effects, a review.
Agrártud. közl. 2021 (1), 11-24, 2021.
2020
Neamtu, A.,
Szőke-Kovács, R.,
Mihok, E.,
Georgescu, C.,
Turcuş, V.,
Oláh, N.,
Frum, A.,
Tita, O.,
Neamtu, C.,
Szőke-Kovács, Z.,
Cziáky, Z.,
Máthé, E.:
Bilberry (Vaccinium myrtillus L.) Extracts Comparative Analysis Regarding Their Phytonutrient Profiles, Antioxidant Capacity along with the In Vivo Rescue Effects Tested on a Drosophila melanogaster High-Sugar Diet Model.
Antioxidants. 9 1-33, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry
Q2 Cell Biology
Q2 Clinical Biochemistry
Q2 Molecular Biology
Q2 Physiology
Radu, N.,
Chirvase, A.,
Babeanu, N.,
Popa, O.,
Cornea, P.,
Pirvu, L.,
Bostan, M.,
Ciric, A.,
Máthé, E.,
Radu, E.,
Doni, M.,
Constantin, M.,
Raut, I.,
Gurban, A.,
Begea, M.:
Study Regarding the Potential Use of a Spent Microbial Biomass in Fertilizer Manufacturing.
Agronomy-Basel. 10 (2), 1-14, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
2019
Peles, F.,
Sipos, P.,
Győri, Z.,
Pfliegler, V.,
Giacometti, F.,
Serraino, A.,
Pagliuca, G.,
Gazzotti, T.,
Pócsi, I.:
Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Microbiology
Q1 Microbiology (medical)
Heltai, G.,
Győri, Z.,
Fekete, I.,
Halász, G.,
Kovács, K.,
Takács, A.,
Khumalo, L.,
Horváth, M.:
Application of flexible multi-elemental ICP-OES detection in fractionation of potentially toxic element content of solid environmental samples by a sequential extraction procedure.
Microchem J. 149 1-26, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Spectroscopy
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
Bojtor, C.,
Győri, Z.,
Sipos, P.,
Radócz, L.,
Tóth, B.:
Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (pers.) strauss) on photosynthetic characteristics, superoxide-dismutase activity and lipid peroxidation of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
Acta Aliment. 48 (2), 253-259, 2019.
Csapó, J.,
Prokisch, J.,
Albert, C.,
Sipos, P.:
Effect of UV light on food quality and safety.
Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
Tóth, B.,
Biljon, A.,
Moloi, M.,
Labuschagne, M.:
Effects of different fertilization levels on the concentration of high molecular weight-glutenin subunits of two spring, hard red bread wheat cultivars.
Cereal Chem. 96 (6), 1004-1010, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
Q2 Organic Chemistry
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
Tóth, B.,
Moloi, M.,
Biljon, A.,
Steyn, C.,
Labuschagne, M.:
The effect of fertilization level on the quantity of high molecular weight glutenin subunits in two South-African spring wheat cultivars.
In: LACC/IGW, 13th International Gluten Workshop. Ed.: Carlos Guzman, CIMMYT, Mexico, 81-83, 2018.
Nagy, J.,
Sipka, S.,
Sipka, S.,
Kocsis, J.,
Horváth, Z.:
The Hardness of Drinking Water Negatively while Socio-Economic Deprivation Positively Correlate with the Age-Adjusted Mortality Rates due to Cardiovascular Diseases in Hungarian Wine Regions.
Int. J. Environ. Res. Public Health. 16 (18), 1-8, 2019.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q2 Pollution
Q2 Public Health, Environmental and Occupational Health
Tóth, B.,
Biljon, A.,
Ammar, K.,
Sipos, P.,
Győri, Z.,
Guzmán, C.,
Labuschagne, M.:
Variability in mono- and polymeric proteins in a worldwide collection of commercial durum wheat cultivars and correlations with alveograph W and P/L.
In: IWC - abstract proceedings oral presentations
2018
Bánáti, D.,
Győri, Z.:
Cereal Food Waste - A Review.
In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
Bojtor, C.,
Győri, Z.,
Sipos, P.,
Radócz, L.,
Tóth, B.:
Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (Pers.) Strauss) on physiological characteristics, superoxide-dismutase and lipidperoxidase activities of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
In: Abstract book 17th Alps-Adria Scientific Workshop. Ed.: Kende Zoltán, Szent István Egyetemi Kiadó Nonprofit Kft., Gödöllő, 50-51, 2018. ISBN: 9789632697345
Lehoczky, É.,
Kamuti, M.,
Tóth, B.,
Mazsu, N.,
Moujahid, O.,
Nagy, P.:
Effect of Silybum marianum (L.) Gaertn. on germination, early growth and nutrient uptake of Zea mays L..
Appl. Ecol. Environ. Res. 16 (3), 2255-2265, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Illés, Á.,
Győri, Z.,
Nagy, A.,
Sipos, P.,
Tóth, B.:
Effects of fungicides on key plant physiological parameters of Zea mays L. and on changes in superoxide-dismutase (SOD) and lipid-peroxidase (LP) activity.
In: 17th Alps-Adria Scientific Workshop : Abstract book. Ed.: Zoltán Kende, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 46-47, 2018. ISBN: 9789632697345
Jevcsák, S.,
Pesti-Asbóth, G.,
Bíróné Molnár, P.,
Gálné Remenyik, J.,
Murányi, E.,
Sipos, P.:
Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
Tóth, B.,
Győri, Z.,
Sipos, P.,
Grusak, M.:
Enzymatic responses of Phaseolus vulgaris L. genotypes to Al-stress.
In: 10th International Symposium on Plant-Soil Interactions at low pH, [s.n.], [s.l.], 66-67, 2018.
Németh, T.,
Győri, Z.,
Szeitzné Szabó, M.:
Food Safety.
In: Security challenges in the 21st century. Ed.: by Géza Finszter, István Sabjanics, Dialóg Campus Kiadó, Budapest, 467-498, 2018. ISBN: 9786155920769
Heltai, G.,
Győri, Z.,
Fekete, I.,
Halász, G.,
Kovács, K.,
Takács, A.,
Khumalo, L.,
Horváth, M.:
Fractionation of potentially toxic element in sediment/soil/water system by a sequential extraction procedure applying flexible multielemental spectrochemical detection in remediation of contaminated areas.
In: XVI Hungarian - Italian Symposium on Spectrochemistry: technological innovation for water science and sustainable aquatic biodiversity. Ed.: Viktor Gábor Mihucz, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 49, 2018. ISBN: 9789639970229
Takács, A.,
Kovács, K.,
Halász, G.,
Győri, Z.,
Fekete, I.,
Heltai, G.,
Horváth, M.:
Improvement of the sequential extraction procedure based on supercritical CO2 and subcritical H2O solvents for the estimation of the environmentally mobile potentially toxic element fractions of sediments and soils.
Agrokém. talajt. 67 (1), 35-48, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q3 Soil Science
Ungai, D.,
Kovács, B.,
Győri, Z.:
Investigation of long term quality stability in two winter wheat varieties (Jubilejnaja 50 and GK Öthalom) in Hungary.
In: Proceeding of the 9th International Congress Flour-Bread '17, 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brasno-Kruh '17. Eds.: Antun Jozinovic, Sandra Budzaki, Ivica Strelec, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 131-138, 2018, (1848-2562)
Kovács, K.,
Bácsné Bába, É.,
Juhász, C.,
Máthé, E.,
Kocsis, I.,
Fenyves, V.,
Nagy, B.:
Két tanév tantárgyainak vizsgálata sikertelen teljesítés szempontjából a DE Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében.
In: Lemorzsolódás és perzisztencia a felsőoktatásban. Szerk.: Pusztai Gabriella; Szigeti Fruzsina, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, Magyarország, 250-262, 2018, (Oktatáskutatás a 21. században, ISSN 2559-8864 ; 6) ISBN: 9789633187548
Jevcsák, S.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
Heltai, G.,
Győri, Z.,
Fekete, I.,
Halász, G.,
Kovács, K.,
Takács, A.,
Horváth, M.,
Boros, N.:
Longterm study of transformation of potentially toxic element pollution in soil/water/sediment system by means of fractionation with sequential extraction procedures.
Microchem. J. 136 85-93, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Spectroscopy
Kovács, K.,
Halász, G.,
Takács, A.,
Heltai, G.,
Széles, É.,
Győri, Z.,
Horváth, M.:
Study of ultrasound-assisted sequential extraction procedure for potentially toxic element content of soils and sediments.
Microchem J. 136 80-84, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry
Q2 Spectroscopy
Jevcsák, S.,
Sipos, P.:
Termesztett köles és szemes cirok felhasználása, a termékek fizikai, kémiai és reológiai tulajdonságainak vizsgálata.
In: "Termőföldtől az asztalig" A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900092
Tóth, B.,
Moloi, M.,
Biljon, A.,
Steyn, C.,
Labuschagne, M.:
The effect of low nitrogen and low phosphorous and a combination of the two on the quantity of HMW-GS in two South African bread wheat cultivars.
In: LACC/IGW, 13th International Gluten Workshop, Book of Abstracts. Ed.: Carlos Guzman, CIMMYT, Mexico, 56, 2018.
Tóth, B.,
Moloi, M.,
Steyn, C.,
Biljon, A.,
Labuschagne, M.:
The influence of nitrogen and phosphorous deficiency on protein quality and quantity in two bread wheat cultivars in South Africa.
In: LACC/IGW, 4th Latin American Cereals Conference, Book of Abstracts. Ed.: Carlos Guzman, CIMMYT, Mexico, 29, 2018.
Jevcsák, S.,
Pesti-Asbóth, G.,
Bíróné Molnár, P.,
Gálné Remenyik, J.,
Murányi, E.,
Diósi, G.,
Sipos, P.:
Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
Lehoczky, É.,
Mazsu, N.,
Kamuti, M.,
Tóth, B.,
Moujahid, O.,
Nagy, P.:
Allelopathic effect of Silybum marianum L. Gaertn. on growth and nutrient uptake of winter wheat (Triticum aestivum L.).
Appl. Ecol. Environ. Res. 15 (4), 769-778, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q3 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Kaczur, D.,
Illés, Á.,
Bojtor, C.,
Győri, Z.,
Tóth, B.:
Az alumínium toxicitás mérséklése baktérium készíménnyel a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely : [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 190-197, 2017. ISBN: 9789639639898
Kaczur, D.,
Illés, Á.,
Bojtor, C.,
Győri, Z.,
Tóth, B.:
Az alumínium toxicitás mérséklése baktérium készítménnyel a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
Gradus. 4 (2), 279-283, 2017.
Illés, Á.,
Bojtor, C.,
Kaczur, D.,
Győri, Z.,
Tóth, B.:
Az ólom toxicitás hatásának vizsgálata a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
Gradus. 4 (2), 274-278, 2017.
Illés, Á.,
Kaczur, D.,
Bojtor, C.,
Győri, Z.,
Tóth, B.:
Az ólom toxicitás mérséklési lehetőségének vizsgálata élő baktériumokat tartalmazó biológiai készítménnyel.
In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 183-189, 2017. ISBN: 9789639639898
Tóth, B.,
Bojtor, C.,
Illés, Á.,
Nkebiwe, P.,
Győri, Z.,
Neumann, G.:
Az újrahasznosítható melléktermékek és néhány baktérium vizsgálata a foszfor-utánpótlás tekintetében.
In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 538-544, 2017. ISBN: 9789639639898
Kaczur, D.,
Bojtor, C.,
Hankovszky, G.,
Veres, S.,
Tóth, B.:
Effect of aluminum and bacteria fertilizer treatment on the Vigna radiata root growth and photosynthetic activity on early growth stage.
Columella. 4 (1), 101-106, 2017.
Tóth, B.,
Bojtor, C.,
Hankovszky, G.,
Kaczur, D.,
Illés, Á.,
Kovács, B.:
Effects of industrial by-products on the food chain.
In: Land Reclamation in Ecological Fragile Areas. Ed.: Hu Zhenqi, Crc Press-Taylor & Francis Group, London, 539-542, 2017. ISBN: 9781138051034
Németh, T.,
Győri, Z.,
Szeitzné Szabó, M.:
Élelmiszer-biztonság.
In: Biztonsági kihívások a 21. században. Szerk.: Finszter Géza, Sabjanics István, Dialóg Campus Kiadó, Budapest, 463-494, 2017. ISBN: 9786155680502
Sipos, P.,
Horváth, M.,
Adácsi, C.,
Horváth, B.,
Babka, B.,
Győri, Z.:
Enrichment of pasta products using beetroot.
Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
Bojtor, C.,
Illés, Á.,
Kaczur, D.,
Győri, Z.,
Tóth, B.:
Két őszibarack fajtajelölt vasfelvételének vizsgálata.
In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely : [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 39-44, 2017. ISBN: 9789639639898
2016
Lehoczky, É.,
Filep, T.,
Mazsu, N.,
Kamuti, M.,
Győri, Z.:
Variability in macronutrient composition of weed seeds.
Appl. Ecol. Environ. Res. 14 (3), 451-462, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Agronomy and Crop Science
Q3 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
2015
2011
2010
2007
2006
Győri, Z.,
Loch, J.,
Ungai, D.,
Sipos, P.:
A Műszerközpont 20 éve. Az élelmiszertudományi és minőségügyi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen.
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 68 p., 2006.
2002
Győri, Z.:
A növényi termékek minőségvizsgálatának új útjai.
In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Növénytermesztés : Debrecen, 2002. április 11-12 / Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 147-153, 2002. ISBN: 9639274275
Mindet mutasd
frissítve: 2024-04-25, 01:08