Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ
Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ
Name: Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ
Publication list
2024
Yavuz, S.,
Domokos-Szabolcsy, É.,
Béni, Á.,
Kiss, A.:
Characterization of protein hydrolysates by different plant proteases.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 50, 2024. ISBN: 9786155606168
Szanyi, D.,
Hajdu, B.,
Hajdú, P.,
Kiss, A.:
Élelmi rosttal dúsított húsipari termékek fejlesztése, az alapanyagok reológiai vizsgálatára alapozva.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 70, 2024. ISBN: 9789634906230
Atieh, R.,
Béni, Á.,
Kiss, A.:
Enhanced Extraction of Terpene Compounds from Thyme and Oregano Leaves: A Comparative Study and HPLC Method Development.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 49, 2024. ISBN: 9786155606168
Domokos-Szabolcsy, É.,
Alshaal, T.,
Elhawat, N.,
Kovács, Z.,
Kaszás, L.,
Béni, Á.,
Kiss, A.:
Enhanced Oligopeptide and Free Tryptophan Release from Chickpea and Lentil Proteins: A Comparative Study of Enzymatic Modification with Bromelain, Ficin, and Papain.
Plants-Basel. 13 (21), 1-22, 2024.
Journal metrics:
Q1 Ecology (2023)
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Tupicza, R.,
Szilva, D.,
Szakadát, G.,
Peles, F.,
Kiss, A.:
Funkcionális élelmiszerek potenciális prebiotikus hatásának fokozása enzimes degradáció segítségével.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 54, 2024. ISBN: 9786155606168
Kokas, M.,
Brassó, D.,
Czeglédi, L.,
Kiss, A.,
Gulyás, G.:
Gyógy- és fűszernövények hatása a tehéntej minőségére, táplálóanyag-, és immunglobulin tartalmára.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 30, 2024. ISBN: 9786155606168
Csikos, G.,
Pápai, G.,
Kiss, A.:
Különböző gabonafélék keményítőprofiljának összehasonlító vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 33, 2024. ISBN: 9789634906230
Pápai, G.,
Szilva, D.,
Kiss, A.:
Különböző gabonafélék keményítőprofiljának vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 43, 2024. ISBN: 9786155606168
Kiss, A.,
Tupicza, R.,
Szilva, D.,
Szakadát, G.,
Peles, F.,
Karaffa, E.:
Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
Eged, B.,
Kiss, A.,
Kovács, S.:
Rost- és fehérjedús növényi források zöld biomasszájának és magjának összehasonlító komplex értékelése.
In: LXV. Georgikon Napok Tudományos Konferencia : Kivonatkötet. Szerk.: Pőr Csilla, Szabó-Soós Adrienn, Szabó Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 149-150, 2024. ISBN: 9786156338105
Papp, V.,
Kiss, A.:
Speciális, magas hozzáadott értékű hatóanyag keverékek kifejlesztése a gélképzési hajlam, illetve a reológiai sajátságok vizsgálatára alapozva.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 42, 2024. ISBN: 9786155606168
Tupicza, R.,
Szilva, D.,
Szakadát, G.,
Peles, F.,
Pál, K.,
Kiss, A.:
Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
2023
Kiss, A.,
Karaffa, E.,
Pál, K.,
Peles, F.:
Comparative study on prebiotic activities of various dietary fibers on distinct probiotics.
In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 202, 2023, (ISSN 2459-5551)
Hajdú, P.,
Kiss, A.:
Eltérő típusú adalékok hatásának elemzése gluténmentes anyagok vízfelvételre, illetve gélesedési és technofunkciós sajátságaira új húsanalógok kidolgozásának a megalapozására.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 18, 2023. ISBN: 9786155606151
Béni, Á.,
Juhász, E.,
Balláné Kovács, A.,
Kiss, A.:
Fűszer- és Gyógynövények bioaktív hatóanyagainak extrakciójának minősítése nagynyomású folyadékkormatográfiás eljárással.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 15, 2023. ISBN: 9786155606151
Kokas, M.,
Nagy, B.,
Posta, J.,
Kiss, A.,
Czeglédi, L.:
Különböző gyógynövények kedveltségének vizsgálata Holstein-fríz teheneknél.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 118-119, 2023. ISBN: 9786156443243
Kovács, Z.,
Domokos-Szabolcsy, É.,
Béni, Á.,
Hajdú, P.,
Kiss, A.:
Mag alapú fehérjék limitált hidrolízise és jellemzésük.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 22, 2023. ISBN: 9786155606151
Kiss, A.,
Pál, A.,
Hajdú, P.,
Kiss, D.:
Magas hozzáadott értékű sütőipari fejlesztések megalapozása bioaktív komponensekben gazdag alapanyagok és adalékok funkcionális jellegének elemzésével.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 69-70, 2023. ISBN: 9786156443243
Pál, A.,
Kiss, A.,
Hajdú, P.,
Kiss, D.:
Specifikus antioxidáns-források hatóanyagtartalmának és stabilitásának összehasonlító vizsgálata egészségvédő élelmiszerek kifejlesztésének a megalapozása céljából.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 31, 2023. ISBN: 9786155606151
Kiss, A.,
Hariri Akbari, F.,
Marchev, A.,
Papp, V.,
Mirmazloum, I.:
The Cytotoxic Properties of Extreme Fungi`s Bioactive Components - An Updated Metabolic and Omics Overview.
Life (Basel). 13 (8), 1-41, 2023.
Journal metrics:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Paleontology
Q2 Space and Planetary Science
2022
Soorni, J.,
Kazemitabar, S.,
Kahrizi, D.,
Dehestani, A.,
Bagheri, N.,
Kiss, A.,
Kovács, P.,
Papp, I.,
Mirmazloum, I.:
Biochemical and Transcriptional Responses in Cold-Acclimated and Non-Acclimated Contrasting Camelina Biotypes under Freezing Stress.
Plants-Basel. 11 (22), 1-14, 2022.
Journal metrics:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Soorni, J.,
Shobbar, Z.,
Kahrizi, D.,
Zanetti, F.,
Sadeghi, K.,
Rostampour, S.,
Kovács, P.,
Kiss, A.,
Mirmazloum, I.:
Correlational Analysis of Agronomic and Seed Quality Traits in Camelina sativa Doubled Haploid Lines under Rain-Fed Condition.
Agronomy-Basel. 12 (2), 1-13, 2022.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
Lugata, J.,
Oláh, J.,
Ozsváth, X.,
Knop, R.,
Angyal, E.,
Szabó, C.:
Effects of DL and L-Methionine on Growth Rate, Feather Growth, and Hematological Parameters of Tetra-SL Layers from 1-28 Days of Age.
Animals (Basel). 12 (15), 1-11, 2022.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
2024
Yavuz, S.,
Domokos-Szabolcsy, É.,
Béni, Á.,
Kiss, A.:
Characterization of protein hydrolysates by different plant proteases.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 50, 2024. ISBN: 9786155606168
Szanyi, D.,
Hajdu, B.,
Hajdú, P.,
Kiss, A.:
Élelmi rosttal dúsított húsipari termékek fejlesztése, az alapanyagok reológiai vizsgálatára alapozva.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 70, 2024. ISBN: 9789634906230
Atieh, R.,
Béni, Á.,
Kiss, A.:
Enhanced Extraction of Terpene Compounds from Thyme and Oregano Leaves: A Comparative Study and HPLC Method Development.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 49, 2024. ISBN: 9786155606168
Domokos-Szabolcsy, É.,
Alshaal, T.,
Elhawat, N.,
Kovács, Z.,
Kaszás, L.,
Béni, Á.,
Kiss, A.:
Enhanced Oligopeptide and Free Tryptophan Release from Chickpea and Lentil Proteins: A Comparative Study of Enzymatic Modification with Bromelain, Ficin, and Papain.
Plants-Basel. 13 (21), 1-22, 2024.
Journal metrics:
Q1 Ecology (2023)
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
Q1 Plant Science (2023)
Tupicza, R.,
Szilva, D.,
Szakadát, G.,
Peles, F.,
Kiss, A.:
Funkcionális élelmiszerek potenciális prebiotikus hatásának fokozása enzimes degradáció segítségével.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 54, 2024. ISBN: 9786155606168
Kokas, M.,
Brassó, D.,
Czeglédi, L.,
Kiss, A.,
Gulyás, G.:
Gyógy- és fűszernövények hatása a tehéntej minőségére, táplálóanyag-, és immunglobulin tartalmára.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 30, 2024. ISBN: 9786155606168
Csikos, G.,
Pápai, G.,
Kiss, A.:
Különböző gabonafélék keményítőprofiljának összehasonlító vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására.
In: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia : Programfüzet és Összefoglaló Kötet. Szerk.: Hajdú Péter; Fekete István, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 33, 2024. ISBN: 9789634906230
Pápai, G.,
Szilva, D.,
Kiss, A.:
Különböző gabonafélék keményítőprofiljának vizsgálata szimulált emésztési rendszerben, valamint rezisztens keményítő tartalmuk növelése hő hatására.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 43, 2024. ISBN: 9786155606168
Kiss, A.,
Tupicza, R.,
Szilva, D.,
Szakadát, G.,
Peles, F.,
Karaffa, E.:
Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
Eged, B.,
Kiss, A.,
Kovács, S.:
Rost- és fehérjedús növényi források zöld biomasszájának és magjának összehasonlító komplex értékelése.
In: LXV. Georgikon Napok Tudományos Konferencia : Kivonatkötet. Szerk.: Pőr Csilla, Szabó-Soós Adrienn, Szabó Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 149-150, 2024. ISBN: 9786156338105
Papp, V.,
Kiss, A.:
Speciális, magas hozzáadott értékű hatóanyag keverékek kifejlesztése a gélképzési hajlam, illetve a reológiai sajátságok vizsgálatára alapozva.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 42, 2024. ISBN: 9786155606168
Tupicza, R.,
Szilva, D.,
Szakadát, G.,
Peles, F.,
Pál, K.,
Kiss, A.:
Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential.
In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
2023
Kiss, A.,
Karaffa, E.,
Pál, K.,
Peles, F.:
Comparative study on prebiotic activities of various dietary fibers on distinct probiotics.
In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 202, 2023, (ISSN 2459-5551)
Hajdú, P.,
Kiss, A.:
Eltérő típusú adalékok hatásának elemzése gluténmentes anyagok vízfelvételre, illetve gélesedési és technofunkciós sajátságaira új húsanalógok kidolgozásának a megalapozására.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 18, 2023. ISBN: 9786155606151
Béni, Á.,
Juhász, E.,
Balláné Kovács, A.,
Kiss, A.:
Fűszer- és Gyógynövények bioaktív hatóanyagainak extrakciójának minősítése nagynyomású folyadékkormatográfiás eljárással.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 15, 2023. ISBN: 9786155606151
Kokas, M.,
Nagy, B.,
Posta, J.,
Kiss, A.,
Czeglédi, L.:
Különböző gyógynövények kedveltségének vizsgálata Holstein-fríz teheneknél.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 118-119, 2023. ISBN: 9786156443243
Kovács, Z.,
Domokos-Szabolcsy, É.,
Béni, Á.,
Hajdú, P.,
Kiss, A.:
Mag alapú fehérjék limitált hidrolízise és jellemzésük.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 22, 2023. ISBN: 9786155606151
Kiss, A.,
Pál, A.,
Hajdú, P.,
Kiss, D.:
Magas hozzáadott értékű sütőipari fejlesztések megalapozása bioaktív komponensekben gazdag alapanyagok és adalékok funkcionális jellegének elemzésével.
In: 39. Óvári Tudományos Nap : Konferencia : "Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai" : Absztrakt kötet. Szerk.: Molnár Zoltán, Némethné Wurm Katalin, Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mosonmagyaróvár, 69-70, 2023. ISBN: 9786156443243
Pál, A.,
Kiss, A.,
Hajdú, P.,
Kiss, D.:
Specifikus antioxidáns-források hatóanyagtartalmának és stabilitásának összehasonlító vizsgálata egészségvédő élelmiszerek kifejlesztésének a megalapozása céljából.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 31, 2023. ISBN: 9786155606151
Kiss, A.,
Hariri Akbari, F.,
Marchev, A.,
Papp, V.,
Mirmazloum, I.:
The Cytotoxic Properties of Extreme Fungi`s Bioactive Components - An Updated Metabolic and Omics Overview.
Life (Basel). 13 (8), 1-41, 2023.
Journal metrics:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Paleontology
Q2 Space and Planetary Science
2022
Soorni, J.,
Kazemitabar, S.,
Kahrizi, D.,
Dehestani, A.,
Bagheri, N.,
Kiss, A.,
Kovács, P.,
Papp, I.,
Mirmazloum, I.:
Biochemical and Transcriptional Responses in Cold-Acclimated and Non-Acclimated Contrasting Camelina Biotypes under Freezing Stress.
Plants-Basel. 11 (22), 1-14, 2022.
Journal metrics:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Soorni, J.,
Shobbar, Z.,
Kahrizi, D.,
Zanetti, F.,
Sadeghi, K.,
Rostampour, S.,
Kovács, P.,
Kiss, A.,
Mirmazloum, I.:
Correlational Analysis of Agronomic and Seed Quality Traits in Camelina sativa Doubled Haploid Lines under Rain-Fed Condition.
Agronomy-Basel. 12 (2), 1-13, 2022.
Journal metrics:
Q1 Agronomy and Crop Science
Lugata, J.,
Oláh, J.,
Ozsváth, X.,
Knop, R.,
Angyal, E.,
Szabó, C.:
Effects of DL and L-Methionine on Growth Rate, Feather Growth, and Hematological Parameters of Tetra-SL Layers from 1-28 Days of Age.
Animals (Basel). 12 (15), 1-11, 2022.
Journal metrics:
Q1 Animal Science and Zoology
Q1 Veterinary (miscellaneous)
2013
Nagy, É.,
Daróczi, L.,
Takács, T.,
Prokisch, J.,
Jekő, J.,
Harangi, J.:
Honey sweet medicinal drugs.
In: Book of Abstracts : 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. Eds.: Pulkrabová Jana; Tomaniová Monika; Nielen Mechel; Hajšlova Jana, Institute of Chemical Technology, Prague ICT Prague Press, Prága, 232, 2013. ISBN: 9788070808610
Show all
updated: 2024-11-10, 03:10