Jelenlegi hely

Peles Ferenc Árpád

Peles Ferenc Árpád

Peles Ferenc Árpád
DE > MÉK
egyetemi tanársegéd 2007-2011
DE > MÉK
egyetemi docens 2022-
Név: Peles Ferenc Árpád
Fokozat
  • PhD, Debreceni Egyetem (2008)
  • Habilitáció, Debreceni Egyetem (2022)
Szakterület: mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
147
DEA-ban:
146
OA:
44
Publikációs időszak:
2004-2024
2024
  1. Karaffa, E., Mihály, K., Nagy, A., Pál, K., Peles, F., Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Romanazzi, G., Holb, I.: Effects of storage conditions, cultivars, and production systems on fruit decay incidence of Sour Cherry (Prunus cerasus L.) fruit after shelf-life conditions.
    Agronomy-Basel. 14 (10), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
  2. Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Rai, M., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Enhancing Biomass and beta-Glucan Yield from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mycelia through Extract Valorization.
    Int J Med Mushrooms. 26 (9), 77-87, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Applied Microbiology and Biotechnology (2023)
    Q3 Drug Discovery (2023)
    Q3 Pharmacology (2023)
  3. Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Kiss, A.: Funkcionális élelmiszerek potenciális prebiotikus hatásának fokozása enzimes degradáció segítségével.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 54, 2024. ISBN: 9786155606168
  4. Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
    In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
  5. Kiss, A., Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Karaffa, E.: Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles.
    In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
  6. Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
    Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
    Q2 Food Science (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  7. Murvai, K., Rácz, H., Horváth, E., Németh, B., Imre, A., Pereira, K., Antunovics, Z., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
    BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology (2023)
    Q2 Microbiology (medical) (2023)
  8. Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Pál, K., Kiss, A.: Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential.
    In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
2023
  1. Kiss, A., Karaffa, E., Pál, K., Peles, F.: Comparative study on prebiotic activities of various dietary fibers on distinct probiotics.
    In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 202, 2023, (ISSN 2459-5551)
  2. Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
    In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
  3. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
  4. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
  5. Murvai, K., Rácz, H., Imre, A., Horváth, E., Pereira, K., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
  6. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
    Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Health Professions (miscellaneous)
    Q1 Health (social science)
    Q2 Microbiology
    Q1 Plant Science
  7. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
  8. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Optimization of unique media production for enhanced bioactivity of pleurotus ostreatus mycelia.
    In: ISPEC 12th international conference on agriculture, animal science & rural development: Conference proceedings book / eds Özlem Önal Aşci, Mehmet Fikret Balta, Seyithan Seydoşoğlu, Ordu University, Ordu, 276, 2023. ISBN: 9786257720939
  9. Csótó, A., Kovács, C., Pál, K., Nagy, A., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Kubicek, C., Karaffa, E.: The Biocontrol Potential of Endophytic Trichoderma Fungi Isolated from Hungarian Grapevines, Part II, Grapevine Stimulation.
    Pathogens. 12 (1), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Immunology and Allergy
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Infectious Diseases
    Q2 Microbiology (medical)
    Q2 Molecular Biology
  10. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: The effect of different temperatures on the liquid extraction from Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. mushroom.
    In: 20th Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Eds.: Ingrid Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 73, 2023. ISBN: 9789633069240
  11. Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
    5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
2022
  1. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
Mindet mutasd
frissítve: 2024-11-10, 01:51

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 50
Q1/D1 1 (2%)
Q1 10 (20%)
Q2 4 (8%)
Q3 5 (10%)
Q4 3 (6%)
n.a. 28 (56%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (13)
Food Science (8)
Agronomy and Crop Science (5)
Plant Science (4)
Animal Science and Zoology (1)
Horticulture (1)
Immunology and Microbiology (8)
Microbiology (5)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2)
Applied Microbiology and Biotechnology (1)
Medicine (6)
Microbiology (medical) (5)
Immunology and Allergy (2)
Infectious Diseases (2)
Medicine (miscellaneous) (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (4)
Genetics (2)
Molecular Biology (2)
Physiology (2)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (3)
Toxicology (2)
Drug Discovery (1)
Pharmacology (1)
Environmental Science (2)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Veterinary (2)
Veterinary (miscellaneous) (2)
Engineering (1)
Safety, Risk, Reliability and Quality (1)
Health Professions (1)
Health Professions (miscellaneous) (1)
Social Sciences (1)
Health (social science) (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

iDEa társszerzők

További társszerzők

Egyéb társszerzők

További társszerzők
Borbélyné Varga Mária
Nagy Noémi Stella
Woode, Benjamin Kojo
Szilágyi Szilárd
Szűcs Kata Dorina
Fischinger Renáta
Kojo Woode, Benjamin
Pereira, Kadmiel Naliel Oliveira
Tóthné Bogárdi Andrea
Asadollahi, Mojtaba
Csorba Szilveszter
Giacometti, Federica
Győriné Mile Irma
Kubicek, Christian P.
Pagliuca, Giampiero
Puskás-Preszner Anita
Romanazzi, Gianfranco