You are here

Doctoral School of Nutrition and Food Sciences

Name: Doctoral School of Nutrition and Food Sciences

Publication list

Uploaded publications:
106
Publications in DEA:
106
OA:
38
Date range:
2018-2024
2024
  1. Répás, Z., Győri, Z.: Comparison of the nutrient content of commercially purchased medium seed brown lentils with the world's leading database.
    European Food Research and Technology [Epub] 1-12, 2024.
    Journal metrics:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Biotechnology (2022)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  2. Baranyi, J., Csorba, S., Farkas, Z., Pacza, T., Jóźwiak, Á.: Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure.
    J Big Data. 11 (1), 1-10, 2024.
    Journal metrics:
    D1 Computer Networks and Communications (2022)
    D1 Hardware and Architecture (2022)
    D1 Information Systems (2022)
    D1 Information Systems and Management (2022)
  3. Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Kovács, S.: Mungóbab és amaránt növények zöld biomasszájából keletkező présrostban rejlő biológiai értékek vizsgálata.
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 67, 2024. ISBN: 9786156457431
  4. Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Jolji, M., György, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N., Máthé, E.: Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
    Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, 2024.
    Journal metrics:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Infectious Diseases (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q2 Microbiology (medical) (2022)
    Q2 Pharmacology (medical) (2022)
    Q1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2022)
2023
  1. Adácsi, C., Kovács, S., Pusztahelyi, T.: Aflatoxin M1 binding by probiotic bacterial cells and cell fractions.
    Acta Aliment. 52 (4), 579-588, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Food Science (2022)
  2. Répás, Z., Bakos, C., Hajdú, F., Buzás, -., Győri, Z.: A Magyar Honvédség élelmezésellátásának modernizációs lehetőségei.
    Honvédségi Szemle. 151 (5), 103-114, 2023.
  3. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  4. Répás, Z.: Az extrudált polisztirol alapú csomagolóanyagok élelmiszerbiztonsági kockázatának elemzése.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.:Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 201-209, 2023. ISBN: 9789634905257
  5. Tóth, B., Kaczur, D.: Az őszi búza termesztéstechnológiai elemei.
    Értékálló aranykorona. 23 (8), 9-12, 2023.
  6. Prokisch, J., Sári, D., Muthu, A., Nagy, A., El-Ramady, H., Abdalla, N., Dobránszki, J.: Biotechnology of Nanofiber in Water, Energy, and Food Sectors.
    Agronomy-Basel. 13 (11), 1-31, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  7. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  8. Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
    In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
  9. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  10. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  11. Nguyen, H., Muthu, A., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Detection of Carbon nanodots in black foods.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 16, 2023. ISBN: 9786155606144
  12. Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
    Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
    Journal metrics:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  13. Pócsi, I., Federica, G., Ambrus, Á., Antonio, F.: Editorial: Aspergillus-derived mycotoxins in the feed and food chain, volume II.
    Front. Microbiol. 14 1-2, 2023.
    Journal metrics:
    Q1 Microbiology (2022)
    Q1 Microbiology (medical) (2022)
  14. Nagy, R., Neji, C., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of functional properties of physically treated Sorghum flours and development of gluten-free Sorghum breads.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 13 (3), 1-6, 2023.
    Journal metrics:
    Q4 Biotechnology (2022)
    Q3 Food Science (2022)
    Q4 Microbiology (2022)
    Q4 Molecular Biology (2022)
  15. Szabó, A., Tamás, J., Kövesdi, Á., Nagy, A.: Evaluation of new pivoting linear-move precision irrigation machine = Evaluation d'une nouvelle machine d'irrigation de precision a mouvement lineaire pivotant.
    Irrig. Drain. 72 (4), 922-933, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Soil Science (2022)
  16. Shaikh, A., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Examination of organic and inorganic compounds in enriched honey with spices and herbs.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 26, 2023. ISBN: 9786156457189
  17. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
  18. Szőke, Z., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Tanulmánykötet I. kötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 26-35, 2023. ISBN: 9786156457370
Show all
updated: 2024-03-17, 03:33

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 57
Q1/D1 6 (10.5%)
Q1 22 (38.6%)
Q2 11 (19.3%)
Q3 2 (3.5%)
Q4 4 (7%)
N/A 18 (31.6%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (23)
Food Science (10)
Agronomy and Crop Science (8)
Plant Science (8)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Soil Science (2)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Horticulture (1)
Medicine (9)
Microbiology (medical) (4)
Medicine (miscellaneous) (3)
Public Health, Environmental and Occupational Health (2)
Infectious Diseases (1)
Pharmacology (medical) (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (8)
Biochemistry (4)
Biotechnology (3)
Molecular Biology (3)
Cell Biology (1)
Clinical Biochemistry (1)
Molecular Medicine (1)
Physiology (1)
Environmental Science (7)
Health, Toxicology and Mutagenesis (3)
Ecology (2)
Environmental Science (miscellaneous) (2)
Pollution (2)
Management, Monitoring, Policy and Law (1)
Computer Science (5)
Computer Science Applications (3)
Computer Networks and Communications (2)
Hardware and Architecture (2)
Information Systems (2)
Immunology and Microbiology (5)
Microbiology (4)
Applied Microbiology and Biotechnology (1)
Chemical Engineering (4)
Process Chemistry and Technology (3)
Bioengineering (2)
Chemical Engineering (miscellaneous) (2)
Catalysis (1)
Fluid Flow and Transfer Processes (1)
Chemistry (3)
Chemistry (miscellaneous) (2)
Organic Chemistry (2)
Physical and Theoretical Chemistry (2)
Analytical Chemistry (1)
Inorganic Chemistry (1)
Spectroscopy (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (3)
Drug Discovery (1)
Pharmaceutical Science (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (1)
Toxicology (1)
Social Sciences (3)
Education (1)
Geography, Planning and Development (1)
Health (social science) (1)
Library and Information Sciences (1)
Decision Sciences (2)
Information Systems and Management (1)
Statistics, Probability and Uncertainty (1)
Energy (2)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2)
Energy Engineering and Power Technology (1)
Engineering (2)
Engineering (miscellaneous) (1)
Industrial and Manufacturing Engineering (1)
Health Professions (1)
Health Professions (miscellaneous) (1)
Materials Science (1)
Materials Science (miscellaneous) (1)
Mathematics (1)
Statistics and Probability (1)
Physics and Astronomy (1)
Instrumentation (1)

Genre chart

Year chart

Language chart

Journals

Show more