Vegyész, aki élelmiszer-innovációval és termékfejlesztéssel foglalkozik. A Debreceni Egyetem docenseként fizikai kémiát, automatizálást, toxikológiát, analitikai kémiát és funkcionális élelmiszer-fejlesztés tárgyakat oktat. Két cég tulajdonosa, több mint 300 tudományos publikáció és 6 szabadalom szerzője. Több mint 30 terméket (pl. laktomicrosel, fekete alma, lizinC ) és új technológiákat (pl. Suvi Gastro berendezések) fejlesztett ki. Kutatási területe a szelén, tellur nano részecskék és nano szálak előállítása és alkalmazások fejlesztése. A közelmúltban szenzorok bevezetésével és automatizálásával foglalkozik élelmiszeripari technológiákban. Két évig dolgozott posztdoktorként az Európai Unió Institute for Reference Materials and Measurement intézetében 2000-től 2002-ig. tel: 00 36 20 58 16 149, e-mail: jprokisch@agr.unideb.hu
Férj, apa, nagypapa.